Yeni Malatyaspor – Sivasspor 1:3 (kon.) | Ankaragücü – Göztepe 1:3 (kon.) | Galatasaray – Alanyaspor 1:0 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
1:3 (1:2)
Sivasspor
cz Sobota 07.12.2019, 13:00 • Yeni Malatya Stadium • Turecká Superliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:57:39)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:16.
     
    Je konec! Favorizovaný Sivasspor zvládl utkání na půdě Malatyasporu a odváží si triumfu 3:1. Sivasspor totiž přečkal dobrý vstup domácích do utkání a udeřil. Úvodní branku obstaral hlavou Arslan! O čtyři minuty později navíc využil chybu domácí obrany Yandas! Domácí celek však nesložil zbraně a zásluhou Guilhermeho ještě dokázal snížit. Po změně stran ještě přidal pojistku Kilinc. Domácí se sice v závěru hnali do útoku, ale šance se nedostavily.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sivasspor uspěl při kombinaci na levé straně, jenže centr do velkého vápna skončil u obránce v černém. Rozhodčí za malou chvíli dnešní duel ukončí.
     
    90+2
    Hosté se ještě prodrali do pokutového území, ale domácí Mustafa Akbaş se obětavě vrhl do dráhy míče a zablokoval střelu obličejem.
     
    90+1
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Emre Kilinc, přichází Ziya Erdal.
     
    90
    Do rozehrávky Sivassporu se zapojili také hostující stopeři, kteří si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Domácí už nemají sílu na napadání.
     
    89
    Sivasspor se při následném přímém kopu rozhodl pro rozehrávku do kombinace a hosté se snaží šetřit cenné vteřinky k dobru. Do konce utkání už moc času nezbývá.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta! Za ruku v obličeji soupeře ji dostává Guilherme.
     
    87
    Ahmed Ildiz se ujal rozehrávky přímého kopu domácího mužstva. Jeho centr byl však příliš krátký a už na hranici velkého vápna jej odvrátil Koné.
     
    86
    Uğur Çiftçi schytal v hlavičkovém souboji na vlastní polovině tvrdý úder a nyní zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    85
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Mert Hakan Yandaş, přichází Abdou Razack Traoré.
     
    84
    Sivasspor se prodral do pokutového území, kde si dělal prostor Arouna Koné, jenže útočníkovi hostujícímu celku zamezil ve střele Akbas.
     
    83
    Malatyaspor se v posledních minutách tlačí na polovinu Sivassporu se snahou ještě zdramatizovat průběh dnešního duelu. Obrana vedoucího celku turecké ligy však hraje skvěle.
     
    82
    Issam Chebake si v souboji na pravé straně hřiště pomohl zatažením soupeře za dres, což neuniklo zraku hlavního arbitra, který mu odpískal faul.
     
    81
    Erdoğan Yesilyurt si potáhl míč vpřed po levém křídle, jenže důrazný Ahmed Ildiz se mu položil pod nohy a čistým skluzem obral soupeře o míč.
     
    80
    Guilherme je průběhem dnešního souboje hodně frustrovaný, což dal nyní najevo zakopnutím míče do zámezí. Domácí záložník může být rád že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Erdoğan Yesilyurt (Sivasspor).
     
    78
    Mustafa Akbaş to v souboji se soupeřem přehnal s agresivitou a sudí mu za šlapák odpískal nedovolený zákrok. Rozehrávat tak bude Sivasspor.
     
    77
    Malatyaspor zahrával přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže připravený brankář ukryl balón do svých rukavic.
     
    76
    Hra je přerušena! Domácí Eren Tozlu totiž šlapně došlápl v souboji u pomezní čáry a zůstává ležet na trávníku. Tady to nevypadá vůbec dobře.
     
    75
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Thievy Bifouma, přichází Ahmed Ildiz.
     
    74
    Fatih Aksoy si středem hřiště navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže zakončení placírkou se mu moc nepovedlo. Míč se mu svezl po noze a proskákal kolem zadní tyče.
     
    73
    Samassa si dal pozor na další vysoký centr z levé strany a poněkolikáté v utkání schoval nepřesnou pobídku do rukavic. Hostující brankář uklidňuje hru.
     
    72
    Guilherme měl moře času a prostoru na pravé straně, ale přesto se mu centr svezl po vnějším nártu a míč zaplachtil pouze na tribunu za hostující brankou.
     
    71
    Sivasspor se usadil na polovině domácího mužstva a postupnou kombinací v zadních řadách uklidňuje hru. Nikdo v černém dresu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    70
    Aaron Appindangoyé se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky a na poslední chvíli zmařil rodící se šanci Malatyasporu. Hostující stoper dnes podává skvělý výkon.
     
    69
    Guilherme se ujal rozehrávky přímého kopu domácího mužstva. Jeho centr se snesl na malé vápno, ale hostující brankář Samassa vystartoval mezi hlavičkáře a vyboxoval míč mimo šestnáctku.
     
    68
    Koné se tlačil za kolmicí mezi obránce Malatyasporu, jenže Akbas si jeho sprint pohlídal a nechal balón prosvištět do zámezí. Bude se odkopávat od domácí branky.
     
    67
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Gökhan Töre, přichází Eren Tozlu.
     
    66
    Domácí brankář vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro nepřesný centr z pravé strany. Hostující celek po jeho výkopu vybojoval míč zpátky.
     
    65
    Issam Chebake vymyslel prudkou přihrávku mezi obránce soupeře, nicméně náběh Jahoviče si bez problémů pohlídali zadáci v bílých dresech.
     
    64
    Gökhan Töre prošel po pravém křídle až na hranici velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho zakončení skončilo v rukavicích brankáře.
     
    63
    Emre Kilinc se hnal za další dlouhou přihrávkou mezi stopery domácího mužstva, jenže tentokrát si nepotykal s převzetím míče a zahnal se mimo střeleckou pozici.
     
    62
    Malatyaspor se vydal do útoku, jenže s centrem z levé strany si obrana Sivassporu hravě poradila a hostující celek se už zase žene směrem dopředu.
     
    60
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fernando, přichází Erdoğan Yesilyurt.
     
    59
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Afriyie Acquah, přichází Moryké Fofana.
     
    59
    Koné uspěl v dalším souboji s domácím obráncem a okamžitě rozehrál na pravou stranu. Sivasspor je při chuti a bude chtít přidat další branky.
     
    58
    Malatyaspor zahrával přímý kop na pravé straně hrací plochy. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže nikdo v černém nedokázal vypálit.
    56. Emre KILINC - 1:3
     
    56
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Sivasspor podruhé v duelu odskakuje na rozdíl dvou branek! Koné si naběhl na přihrávku do prostoru, jenže orazítkoval pouze tyčku. K odraženému míči se však dostal EMRE KILINC, který zachoval klid a uklidil míč pod břevno.
     
    55
    Hosté si dali pozor na nákop za obranu a dobře postavený stoper před rozběhnutým Jahovičem odehrál míč do bezpečí. Malatyaspor už je zpátky na míči.
     
    54
    Gökhan Töre uspěl v souboji na pravé straně hrací plochy, krásně si míč přehodil přes obránce, jenže jeho následný centr skončil u obránců v bílém.
     
    53
    Hostující brankář si dal pozor na centr z levé strany, vyrazil na malé vápno a vyboxoval míč mimo šestnáctku. Jeden z domácích hráčů jej navíc ještě fauloval.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Hakan Arslan (Sivasspor).
    Žlutou kartu dostává Fatih Aksoy (Sivasspor).
     
    51
    Fatih Aksoy obdržel přihrávku do středu hrací plochy, krásně se otočil a poslal přihrávku na pravou stranu. Rychlonohý Kilinc si míč ukopl do autu.
     
    50
    Právě Arouna Koné se nyní dostal do zakončení. Ofenzivní fotbalista Sivassporu natáhl ke střele zpoza hranice velkého vápna, ale trefil jen prostor, kde stál brankář.
     
    49
    Sivasspor se vydal na polovinu soupeře, jenže kombinace hostujícího celku neměla dlouhého trvání. Agilní Yalcin totiž připravil o míč statického Koného.
     
    48
    Domácí Afriyie Acquah je dnes pořádně nažhavený. Z fotbalisty Malatyasporu doslova srší emoce. Krotit jej musí také domácí kouč.
     
    47
    Domácí brankář si dal dobrý pozor na skákavý nákop za obranu Malatyasporu, vyrazil na hranici velkého vápna a ukryl míč do rukavic.
     
    46
    Sivasspor obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hostující celek v něm bude chtít minimálně udržet své těsné vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hosté. Sivasspor totiž přečkal dobrý vstup domácích do utkání a udeřil. Úvodní branku obstaral hlavou Arslan! O čtyři minuty později navíc využil chybu domácí obrany Yandas! Domácí celek však nesložil zbraně a zásluhou Guilhermeho ještě dokázal snížit. Do kabin se proto jde za stavu 1:2.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Fernando (Sivasspor).
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Bifouma se tlačil dopředu po levém křídle, jenže v jednom ze soubojů si podle rozhodčího pomohl útočným faulem. Rozehrávat budou hosté.
     
    44
    Malatyaspor v závěru prvního poločasu svírá svého soupeře před jeho šestnáctkou. Do obrany se musel zapojit také Arouna Koné, jež získal balón pro Sivasspor.
     
    43
    Thievy Bifouma si z levé strany navedl míč do pokutového území, rychlou kličkou si jej přehodil na pravačku, ale trefil prvního obránce v bílém dresu.
     
    42
    Po rohovém kopu se balón opět odrazil na hranici velkého vápna, odkud pohotově zakončil střelec Guilherme, ale tvrdou dělovkou trefil jen vlastního spoluhráče.
     
    41
    Afriyie Acquah se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže do rány se mu postavil hostující stoper Osmanpasa, od nějž se balón odrazil na roh.
     
    40
    Malatyaspor cítí po vstřelení své úvodní branky šanci a tlačí se na polovinu Sivassporu. Hosté to v závěru prvního poločasu budou mít hodně těžké.
    38. GUILHERME - 1:2
     
    38
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Parádní první poločas pokračuje! Také Malatyaspor se dočkal branky. Na centr z levé straně si na malém vápně naběhl GUILHERME a placírkou zakončil do odkryté branky!
     
    37
    Koné si na hranici velkého vápna chtěl zpracovat centr z pravé strany hrací plochy, jenže mu nevyšlo převzetí míče a důrazný obránce Akbas mu balón odkopl.
     
    36
    Sivasspor už pokračuje v kombinaci na polovině soupeře. Dalším nedovoleným zákrokem se u pomezní čáry předvedl Guilherme.
     
    35
    Acquah teď ještě neunesl emoce a vlastní spoluhráči musí krotit jeho bouřlové projevy směrek k soupeřům i osobě hlavního arbitra. Zatím je však bez karty.
     
    34
    Afriyie Acquah v souboji v blízkosti pokutového území doslova zboural rozběhnutého Kilince, který si při pádu ublížil a bude potřebovat ošetření.
     
    33
    Domácí Jahovič vlétl do souboje s obráncem na polovině Sivassporu a vymodlil si nedovolený zákrok na svou osobu. Malatyaspor bude zahrávat přímý kop.
    31. Mert Hakan Yandaş - 0:2
     
    31
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Sivasspor dokázal udeřit z bleskového protiútoku a navyšuje své vedení na rozdíl dvou branek! Na přihrávku mezi obránce si naběhl MERT HAKAN YANDAS a kolem brankáře uklidil míč k zadní tyčce!
     
    30
    Také domácí celek se pokusil zahrozit ze vzdušného prostoru. Na centr z pravé strany si naběhl Guilherme, ale z malého vápna trestuhodně minul branku!
     
    29
    Domácí fotbalisté se ihned po výkopu vydali do útoku, jenže Jahovič prodloužil míč hlavou jen do zámezí. Sivasspor může opět uklidnit hru.
    27. Hakan ARSLAN - 0:1
     
    27
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Vedoucí celek turecké ligy se ujímá vedení! Centr z pravé strany přiletěl na malé vápno, kde Koné udělal prostor pro HAKANA ARSLANA, který se natlačil před obránce a hlavou otevřel skóre!
     
    27
    Sivasspor si první šanci dnešního duelu nevypracoval ani z rohového kopu. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru vládli hráči v černém.
     
    26
    Sivasspor se pokusil zahrozit z rychlého protiútoku. Arouna Koné potáhl míč po levém křídle a poslal přihrávku na značku pokutového kopu, odkud domácí stoper uklidil míč na roh.
     
    25
    Gökhan Töre si zaběhl na přihrávku do pokutového území a z ostrého úhlu vrátil míč před branku Sivassporu, odkud jeho centr odkopl osamocený Aaron Appindangoyé.
     
    24
    Uğur Çiftçi si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl rukou a poslal domácího hráče k zemi. Sudímu zákrok hostujícího zadáka neunikl.
     
    23
    Mustafa Akbaş si dal ve vlastní šestnáctce pozor na nadýchaný centr z levé strany a bez problémů míč vyhlavičkoval mimo velké vápno.
     
    22
    Uğur Çiftçi prošel po levé straně do blízkosti pokutového území, jenže už nedokázal dobře odcentrovat. Jeho pobídku si domácí obrana pohlídala.
     
    21
    Hakan Arslan si náběhem řekl o přihrávku na pravou stranu, ale obdržel pouze pobídku za paty a balón už nedohnal na trávníku. Vhazuje domácí Malatyaspor.
     
    20
    Issam Chebake vyslal prudkou kolmici na polovinu Sivassporu, ale obrana vedoucího celku turecké ligy se bleskově stačila srovnat a zamezila domácím v zakončení.
     
    19
    Sivasspor měl původně zahrávat rohový kop, ale Arouna Koné se přiznal k tomu, že míč se do zámezí odrazil od jeho kopačky. Skvělé gesto hostujícího útočníka.
     
    18
    Fabien Farnolle odkopl míč z malého vápna na polovinu Sivassporu. Hostující fotbalisté v posledních minutách zvýšili aktivitu při napadání a zatím to nese úspěch.
     
    17
    Hakan Arslan se probil k odraženému míči na polovině soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a balón mu uskočil daleko od nohy.
     
    16
    Gökhan Töre si naběhl na odkop domácího brankáře, jenže byl zcela osamocený proti přesile fotbalistů v bílém, kteří jej od balónu odstavili.
     
    15
    Domácí se znovu vydali na polovinu soupeře, jenže kombinace Malatyasporu neměla dlouhého trvání a přihrávka na levou stranu skončila v autu.
     
    14
    Hra je přerušena! Gökhan Töre schytal v souboji na pravé straně kopanec do kotníku a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Podle všeho ale bude pokračovat ve hře.
     
    13
    Další kombinaci Sivassporu na polovině domácího mužstva zastavuje hvizd hlavního arbitra. Arouna Koné si při zpracování míče pomohl rukou.
     
    12
    Domácí stopeři si nechtěli při rozehrávce komplikovat život. Mustafa Akbaş si všiml napadajícího soupeře a okamžitě si pomohl malou domů.
     
    11
    Issam Chebake si ve sprinterském souboji s Koném skvěle pokryl míč tělem a hostující útočník jej poslal k zemi. Oba hráči zůstávají po střetu pořádně otřesení.
     
    10
    Guilherme se vrátil na hranici velkého vápna a vypomohl svým spoluhráčům v obraně. Domácí záložník ve skluzu zakopl míč do zámezí. Hosté mohou pokračovat v kombinaci.
     
    9
    Fernando dostal pěknou přihrávku na levou stranu, kde ustál souboj s obráncem, ale už nedokázal přesně odcentrovat. Sivasspor však rychle vybojoval míč.
     
    8
    Malatyaspor v úvodních minutách dnešního souboje zcela dominuje dění na hrací ploše a svého soupeře takřka nepouští k míči. Lídr soutěže musí bránit.
     
    7
    Brankář domácího celku Farnolle se také zapojil do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop na polovinu soupeře si obrana Sivassporu pohlídala.
     
    6
    Domácí se znovu prodrali do útoku, jenže Guilherme tentokrát vymyslel příliš prudkou přihrávku do pokutového území. Pro míč si hravě došel Samassa.
     
    5
    Jahovič se dral za centrem z levé strany, ale domácí útočník opět spěchal do šance zbytečně. Guilherme se totiž ještě před odcentrováním dopustil faulu.
     
    4
    Malatyaspor se usadil v blízkosti pokutového území soupeře, jenže kombinace domácích na pravé straně neměla dlouhého trvání. Je z toho vhazování pro Sivasspor.
     
    3
    Fabien Farnolle si dal pozor na slabé zakončení ze střední vzdálenosti. Pozornost domácího brankáře prověřil pravačkou Aksoy, ale domácí brankář mohl zůstat klidný.
     
    2
    Domácí Malatyaspor vlétl do zápasu opravdu velmi aktivně. Na prudkou přihrávku za obranu si naběhl Jahovič, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    1
    Až nyní rozhodčí zahájil duel. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže nákop na pravou stranu stačil do bezpečí odehrát hostující obránce Uğur Çiftçi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek utkání se o několik minut opozdil. Rozhodčí zatím nefoukl do píšťalky. Hráči přitom čekají na trávníku.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v černém, zatímco Sivasspor přijel v bílých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Yalcin, Akbaş, Aytaç – Töre, Guilherme, Acquah, Donald, Bifouma – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – A. Mina, Hadebe, Čaalalí, Ildiz, Özdemir, Fofana, Kas, Tozlu, M. Yıldırım.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Arslan, Aksoy – Kilinc, Yandaş, Fernando – Koné.
    Náhradníci: Şaşal Vural, M. Yıldırım – Yesilyurt, Papp, A. R. Traoré, Vieira, Eğri, Djerlek, Erdal, Cofie.

    Rozhodčí: Ozturk – Bilir, Cetin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z horních pater ligové tabulky. Vedoucí Sivasspor totiž zavítá na půdu Malatyasporu, který má na svém kontě dvacet bodů a patří mu sedmá pozice ligové tabulky. Sivasspor má na svém kontě pouze o sedm bodů více. Hostující celek ale vyhrál posledních sedm zápasů v řadě. Naposledy vyhrál 2:0 na půdě Eroksporu. Domácí v posledním duelu vyhráli na domácí půdě výsledkem 3:1 nad Kecirengucu.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Yeni Malatyaspor a Sivassporem. Výkop je stanoven na 13 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 38. Guilherme (Aytaç) – 27. Arslan (Goiano), 31. Yandaş (Koné), 56. Kilinc

    Karty:   88. Guilherme (YMA) – 45+1. Fernando (SIV), 52. Arslan (SIV), 52. Aksoy (SIV), 79. Yesilyurt (SIV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:16.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Yalcin, Akbaş, Aytaç – Töre (67. Tozlu), Guilherme, Acquah (59. Fofana), Donald, Bifouma (75. Ildiz) – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – A. Mina, Hadebe, Čaalalí, Ildiz, Özdemir, Fofana, Kas, Tozlu, M. Yıldırım.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Arslan, Aksoy – Kilinc (90+1. Erdal), Yandaş (85. A. R. Traoré), Fernando (60. Yesilyurt) – Koné.
    Náhradníci: Şaşal Vural, M. Yıldırım – Yesilyurt, Papp, A. R. Traoré, Vieira, Eğri, Djerlek, Erdal, Cofie.

    Rozhodca: Ozturk – Bilir, Cetin