Augsburg – Mainz 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
3:1 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Sobota 07.12.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám hezký zbytek večera. (17:32:17)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:5.
     
    Lipsko poráží Hoffenheim 3:1 a v bundesligové tabulce si upevňuje druhou příčku. Vedoucí Mönchengladbach má jen o bod více, naopak ztráta Bayernu, který klesl až na šesté místo, narostla už na šest bodů. Dnes se Býci opět mohli spolehnout na Tima Wernera, který se postaral o dva góly. K vyrovnání Roberta Lewandowského na čele tabulky střelců tak německému reprezentantovi schází už jen jedna trefa. Po brance na 2:0 domácí hru kontrolovali, ve třiaosmdesáté minutě jejich vedení ještě navýšil Marcel Sabitzer. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu, po rohu se se štěstím prosadil Ermin Bičakčić.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté se ještě snaží něco vymyslet a alespoň lehce zdramatizovat závěr druhého poločasu, jejich soupeř si ale dvoubrankové vedení už bez obtíží pohlídá.
     
    90+1
    Samssékou zariskoval ve středu pole, těžit z toho mohl Nkunku. I když byl nalevo úplně volný Poulsen, francouzský záložník se rozhodl pro střelu, kterou Baumanna neohrozil.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Tak fotbalisté Hoffenheimu se nakonec přeci jen dočkávají čestného zásahu a krátce před vypršením základní hrací doby snižují na 1:3. Baumgartnerův centr od rohového praporku dolétl k ERMINU BIČAKČIĆOVI, který jej ramenem usměrnil za Gulácsiho záda.
     
    88
    Robert Skov nejprve na půli hřiště zákrokem na hranici pravidel atakoval Laimera, poté předvedl povedené sólo a získal pro hostující mužstvo rohový kop.
     
    87
    Oba hráči se zdají býti v pořádku, Nkunku i Bebou se po krátkém pobytu za postranní čarou vrací zpět do hry. Domácí mezitím opět kontrolují balon a užívají si ovace z ochozů.
     
    86
    Až nyní jsou poprvé do hry povoláni zdravotníci, kteří spěchají z obou střídaček. Ti domácí se věnují Nkunkuovi, péči hostujících si žádá Ihlas Bebou.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Hannes Wolf.
     
    84
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Christoph Baumgartner.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Marcel Sabitzer (RB Lipsko).
     
    83
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nyní můžeme už se stoprocentní jistotou říct, že z dnešního utkání si fotbalisté Lipska odnesou tři body! Hosté vrhli veškeré síly do ofenzivy a nechali vzadu otevřené vrátka. Z levé strany postupující Nkunku ještě na Baumanna nevyzrál, s dorážkou MARCELA SABITZERA už nemohl německý gólman nic dělat.
     
    82
    Timo Werner dnes podnikl neuvěřitelné množství sprintových náběhů a únava si na něm možná začíná vybírat svou daň. Německý útočník nešťastně podklouzl, aut pro hosty.
     
    81
    Další rychlý výpad Býků skončil ještě dříve než začal, Timo Werner tentokráte nenačasoval svůj náběh ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    80
    Skvělý Baumann! Německý gólman jen potvrzuje má předchozí tvrzení, nyní nejprve zastavil další Wernerův průnik a o chvíli později jej střelou z otočky nepřekonal ani Nkunku.
     
    79
    Na levé straně číhající a relativně zapomenutý Sabitzer s k míči nedostal, obránce Hoffenheimu zastoupil vybíhající Baumann, který dnes chytá opravdu slušně.
     
    78
    Definitivní pojistku v podobě třetí trefy měl na kopačce Timo Werner, jenž se po Sabitzerově sklepnutí řítil sám na Baumanna, tentokráte byl ale úspěšnější gólman hostí.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Konrad Laimer (RB Lipsko).
     
    77
    Klostermann se nechal na kraji vápna přetlačil Skovem, po jehož přihrávce pálil z malého vápna Sargis Adamjanv vysoko nad branku. Tohle šlo určitě vyřešit lépe.
     
    76
    Něco vymyslet se pokoušel Ihlas Bebou, jehož příchod hru hostí určitě trochu rozhýbal. Tentokráte narazil na připraveného Halstenberga, aut pro domácí.
     
    75
    Do konce utkání zbývá odehrát ještě něco málo přes čtvrt hodiny, ovšem i tak si troufám tvrdit, že o vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Lipsko si získaný náskok zkušeně hlídá.
     
    74
    Christoper Nkunku ukázal, že je fantasticky technicky vybavený, jeho střeleckému pokusu, za kterým se Baumann pouze ohlédl, k zasažení cíle moc nechybělo.
     
    73
    Dayot Upamecano podává ve středu obrany velice dobrý výkon, především ve vzduchu je mladý Francouz velice jistý, což nyní potvrdil proti Kramarićovi.
     
    71
    Byla tam teč, Býci tedy kopali další roh. Nkunku dopravil balon ke střídajícímu Poulsenovi, jemuž akrobatický způsob zakončení nevyšel podle představ.
     
    70
    Pěkná kombinační akce Lipska. Demme nahrál rozběhnutému Klostermannovi, po jehož přízemním pasu nad branku soupeře zamířil Sabitzer.
     
    69
    Druhá branka dodala domácím potřebné sebevědomí, je to vidět ve všech ohledech. Třeba i při defenzivních zákrocích, ten Ilsankerův proti Kramarićův se opravdu povedl.
     
    68
    Nkunku elegantní patičkou uvolnil u levé postranní čáry čekajícího Halstenberga, jenže jeho centr se pro rychlonohého Wernera ukázal být až příliš dlouhý.
     
    67
    Kadeřábek vymyslel zajímavý pas za obrannou linii Lipska, o míč se vydal bojovat Adamjan, jenže proti pozornému Upamecanovi moc šancí nedostal.
     
    66
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Christopher Nkunku.
     
    65
    Domácí se v posledních minutách lehce zatáhli, defenzivní činnost ale zatím zvládají fantasticky, což nyní potvrdil Halstenberg proti pronikajícímu Kadeřábkovi.
     
    64
    Bebou výtečně zapracoval v souboji s Upamecanem a obral jej o míč u rohového praporku, Kramarić ale z jeho dobré práce nevytěžil vůbec nic.
     
    63
    Andrej Kramarić si posunul balon na svou silnější pravačku a skákavou ranou, která byla navíc lehce tečována, trochu vystrašil branku Lipska střežícího Gulácsiho.
     
    62
    Český útočník opustil hřiště za hlasitého potlesku fanoušků. Schick se dnes zapsal do statistik díky asistenci u prvního gólu, k vážnější šanci se ale nedostal.
     
    61
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Yussuf Poulsen.
     
    61
    Laimer posléze vyslal do otevřené obrany hostí Tima Wernera, jenž si chtěl balon posunout hlavou do běhu, učinil tak ale s příliš velkou silou, čehož využil Baumann.
     
    60
    Jeho nabídka vyvolala v defenzivních řadách soupeře mírné rozpaky, Dayot Upamecano zvládl pod tlakem Kramariće odkopnout míč do bezpečí až na druhý pokus.
     
    59
    Ihlas Bebou se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočení. Po faulu Emila Forsberga získal pro hostující tým přímý kop, který rozehraje Skov.
     
    58
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Stefan Posch, přichází Ihlas Bebou.
     
    56
    Rohový kop rozehráli domácí na krátko, Diego Demme si navedl balon na pravačku a svou střelou tlačil míč ke vzdálenější tyči, o pořádný kus ji ale minul.
     
    55
    Forsberg si zpracoval balon na hruď a poté zvládl kolem bránícího Pavla Kadeřábka také odcentrovat, načež díky teči Bičakčiće získal pro své kolegy roh.
     
    54
    Halstenberg šel do souboje s Poschem podrážkou napřed a zasáhl svého protivníka do holeně. Jasná karta, není o čem debatovat.
     
    53
    Uvidíme, jak na vzniklou situaci hostující hráči zareagují. Inkasovaný gól je určitě musí mrzet, protože na konci prvního poločasu byli několikrát blízko vyrovnání.
     
    52
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Lipska velkou příležitostí k navýšení svého vedení nepohrdli a krátce po návratu ze šaten se prosazují podruhé. Pokutový kop si vzal na starost faulovaný TIMO WERNER a střelou doprostřed branky překonal Baumanna.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    51
    Posch v pokutovém území nedovoleně atakoval Tima Wernera, hlavní sudí Aytekin po chvíli přemýšlení nařídil ve prospěch domácího Lipska penaltu.
     
    50
    Zajímavý centr Emila Forsberga oslovil ve vápně si nabíhajícího veterána Ilsankera, jehož hlavička neměla gólové parametry, a Baumann se tak nemusel strachovat.
     
    49
    Skákavá nabídka z kopačky Marcela Sabitzera si našla cestu k Patriku Schickovi, ke kterému ve vápně včas přistoupil Bičakčić. Domácí budou zahrávat alespoň roh.
     
    48
    Druhá půle se rozjíždí o poznání pomaleji než ta předchozí. Hoffenheimu sázka na postupnou kombinaci nevyšla, hra se tak přesouvá až k Baumannovi.
     
    47
    Klostermannův přetažený centr nakonec dolétl k Forsbergovi, jenž se ještě snažil míč posunout na Tima Wernera, vystupují Kadeřábek byl ale proti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dopadl lépe pro domácí fotbalisty, kteří si nesou do šaten jednogólové vedení. Lipsko v úvodních pětadvaceti až třiceti minutách jasně dominovalo, z celé řady dobrých příležitostí ale vytěžilo pouze jednu branku, když se po asistenci Patrika Schicka prosadil německý reprezentant Timo Werner. Čím blíže byl konec poločasu, tím aktivněji se projevovalo hostující mužstvo. Nejblíže vyrovnání měl Dennis Geiger, který po Gulácsiho minele orazítkoval tyč.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Laimerův centr odhlavičkoval Akpoguma pouze k dobře postavenému Wernerovi, jehož přízemní pokus směřoval přesně do míst, kde čekal Oliver Baumann.
     
    45+1
    Demmeho přihrávku na obrannou polovinu Hoffenheimu se vydal nahánět Timo Werner, načež pomezní rozhodčí správně zdvihl praporek a dal signál k odpískání ofsajdu.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se nastavují dvě minuty.
     
    44
    Stefan Posch se pokoušel na pravé straně kombinovat s Pavlem Kadeřábkem, jenže trefil pouze nohu Emila Forsberga, kterého poté fauloval.
     
    43
    Volného prostoru ve středu pole využil Sabitzer k přihrávce pro Klostermanna, jenž se v souboji se Skovem dotkl míče jako poslední. Rozehrávat tak bude Baumann.
     
    42
    Pavel Kadeřábek se drží za hlavu, tohle mohl provést lépe. Po pasu od Kramariće stál sám v šestnáctce, místo střely se rozhodl ještě nahrávat Adamjanovi, ale nepočínal si přesně.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát ještě pět minut. Z větší části jsme sledovali tlak Lipska, v posledních okamžicích se ale hosté probouzejí. Povede se jim srovnat?
     
    40
    Obrovská chyba Gulácsiho, málem bylo srovnáno! Rozehrávku maďarského brankáře vystihl Kadeřábek, po jehož sklepnutí napálil Dennis Geiger tyč domácí svatyně.
     
    39
    Na konci útočného snažení hostujícího celku stál střílející Dennis Geiger, jehož pokus ztečoval na roh ve skluzu bránící Dayot Upamecano.
     
    38
    Až nyní se fotbalisté Hoffenheimu během delšího časového úseku drží u balonu a kombinují na polovině soupeře. Něco zajímavého zkusí vymyslet Skov.
     
    37
    Oliver Baumann určitě trochu zabrnkal na nervy hostujících fanoušků, nutno ale poznamenat, že si s napadajícím Emilem Forsbergem poradil vskutku elegantně.
     
    36
    První zajímavější příležitosti hostujícího mužstva měl po rohovém kopu Ermin Bičakčić, jehož hlavička skončila těsně vedle branky Pétera Gulácsiho.
     
    35
    Pavel Kadeřábek nahrál Grillitschovi a poté si seběhl do vápna na jeho fantastický zpětný pas, Adamjana ale před brankou ke střele nepustil Ilsanker.
     
    34
    Schick vybojoval ve středu pole už několikátý balon, Klostermann na to konto rozbíhal znovu připraveného Wernera, kterého tentokráte v závodu o míč předstihl Baumann.
     
    33
    Robert Skov byl ve snaze se obtočit kolem Demmeho nedovoleně stažen k zemi. Domácí kapitán byl předvolán k hlavnímu sudímu, vše se vyřešilo jen za pomoci domluvy.
     
    32
    Laimerova povedená kolmice si našla cestu k Patriku Schivkovi, který ve zbytku akce doplatil na nedostatečnou podporu od ofenzivních spoluhráčů.
     
    31
    Samassékou si výborně naběhl do vápna, načež zády k brance posunul míč ke Grillitschově, který byl vzhledem ke špatnému zpracování nucen faulovat Demmeho.
     
    30
    Posch na pravé straně přenechal balon Kadeřábkovi, který o něj záhy přišel v souboji s Halstenbergem. Domácí trochu uklidňují situaci, nikam nepospíchají.
     
    29
    Z následného rohu Býci nic zajímavého nevytěžili, o chvíli později se ale míč šťastně odrazil k Wernerovi, proti němuž musel opět zasahovat Oliver Baumann.
     
    28
    Timo Werner hraje ve velké pohodě. Po Sabitzerově pasu unikl německý reprezentant Poschovi, jeho střelu tentokráte stačil zablokovat obětavý Akpoguma.
     
    27
    Tohle už bylo lepší. Skákavý centr českého beka překvapivě doskákal do míst, kde číhal Adamjan, jehož zakončení z krkolomné pozice Gulácsiho neohrozilo.
     
    26
    Malého okénka v obraně Red Bullu se snažil využít Pavel Kadeřábek, od Samassékoua ale dostal přihrávku jen na paty. Autové vhazování pro Lipsko.
     
    25
    Nagelsmannovi hoši pokračují ve velkém tlaku. Emil Forsberg si nyní tak dlouho chystal míč na střelu, až celou situaci překombinoval a byl odzbrojen Grillitschem.
     
    24
    Baumann drží Hoffenheim nad vodou. Forsberg narýsoval fantastickou kolmici pro Halstenbgera, jenže rychle vybíhající brankář hostí byl u balonu dříve.
     
    23
    Za Baumannovým odkopem se hnal Andrej Kramarić, jenž málem donutil ke kardinální chybě Ilsankera, rakouský stoper ale se štěstím své zaváhání ihned napravil.
     
    22
    Hosté přestáli tři nebezpečná zakončení ze strany svého soupeře. Nyní působí opravdu rozhozeným dojmem, stoper Akpoguma pokazil zdánlivě lehkou rozehrávku.
     
    21
    Další dva důležité zákroky hostujícího gólmana! Po rohovém kopu jej nejprve hlavou prověřil Upamecano, o chvíli později z ostrého úhlu nebezpečně pálil Forsberg.
     
    20
    Na levé straně se volný prostor otevřel před Halstenbergem. Po jeho přihrávce to z uctivé vzdálenosti zkusil Werner, Baumann s mírnými obtížemi vytěsnil míč na roh.
     
    19
    Hoffenheimští se začínají dostávat do hry. Na krátko rozehraný roh přinesl Gulácsimu starosti, z bezprostřední blízkosti zakončujícímu Bičakčićovi ale střela vůbec nesedla.
     
    18
    Naopak Lipsku se podařilo získat alespoň rohový kop. Ten se obešel bez vážnějšího nebezpečí pro hosty, jejichž následný výpad stačil zastavit Ilsanker.
     
    17
    Rozehrávka na krátko se domácím nevyplatila. Hráči Hoffenheimu se ujali míče, aktivní Skov zkoušel rozběhnout Kramariće, jeho pas byl ale až příliš razantní.
     
    16
    Tentokráte přízemní centr dánského záložníka Skova pokryl vracející se Upamecana, protiakce Býků vyústila v Geigerův nedovolený zákrok proti Forsbergovi.
     
    15
    Přímý kop nerozehrál Robert Skov vůbec špatně. Na jeho nabídku ve vápně jen těsně nedosáhl Kramarić, míč na to konto se štěstím vyboxoval Péter Gulácsi.
     
    14
    Centr z kopačky Pavla Kadeřábka odvrátil Ilsanker pouze ke Geigerovi, který se ke střele nedostal. O chvíli později byl český zadák faulován, přímý kop pro Hoffenheim.
     
    13
    Skov vyslal velice nepříjemný pas za obranu soupeře. Mladý stoper Upamecano měl co dělat, aby zkrotil padající míč před dotírajícím Andrejem Kramarićem.
     
    11
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí vstoupili do tohoto utkání velice dobře, jejich vedoucí branka byla pouze otázkou času! TIMO WERNER potvrdil fantastickou formu z poslední doby, když se na pravé straně ujal balonu, na cestě do vápna si jej narazil s Patrikem Schickem a po přihrávce českého reprezentanta prostřelil Olivera Baumanna.
     
    10
    Rakouský záložník ustál souboj ve středu pole a poté posunul míč k Sabitzerovi, k dosažení na jeho centr ale scházely Emilu Forsbergovi zhruba dva kroky.
     
    9
    Domácí i nadále kontrolují hru, balon se téměř výhradně zdržuje na jejich kopačkách. Nagelsmannovi svěřenci aktuálně kombinují na vlastní polovině, vpřed se pomalu vydává Laimer.
     
    8
    Klostermannovo milimetrové přenesení hry si našel Halstenberg, jenž se poté pokoušel propracovat až do pokutového území, narazil ale na připraveného Posche.
     
    7
    Timo Werner si nachystal balon na pravačku a vypálil, Baumannovi pomohl v malém vápně blokující Akpoguma. Hostující stoper schytal ránu míčem do hlavy, zpět na nohy se mu úplně nechce.
     
    6
    Ofsajdová past sklapla i na druhé straně, svůj náběh za obranu soupeře nenačasoval Adamjan ideálně. Zpět do hry pošle míč maďarský gólman Gulácsi.
     
    5
    Ilsanker se dostal do úzkých kvůli napadajícímu Skovovi. Jeho nákop za sebe prodlužoval Patrik Schick, jehož kolega Werner nemohl vzhledem k ofsajdu pokračovat.
     
    4
    Zatím sledujeme dominanci Býků. Forsberg se díky skvělému zpracování zbavil Akpogumy, ideální střelecký moment ale prováhal a posléze naopak fauloval.
     
    3
    Lipsko nakonec zahrávalo hned dva rohové kopy. Při tom prvním si Baumann překážel s Kadeřábkem, o chvíli později už byla hostující defenziva úspěšnější.
     
    2
    Domácí začali pořádně zostra. Lukas Klostermann nacentroval na zadní tyč, kde číhal Emil Forsberg, jehož pokus z voleje stačil na poslední chvílí nad branku tečovat Bičakčić.
     
    1
    Zkušený arbitr Deniz Aytekin právě foukl do píšťalky, utkání může začít! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílých dresech, naopak svěřenci trenéra Schreudera budou hrát v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Demme (C) – Sabitzer, Forsberg – Werner, Schick.
    Náhradníci: Mvogo – Saracchi, Haidara, Y. Poulsen, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bičakčić, Akpoguma, S. Posch – Kadeřábek, Geiger, Grillitsch, Samassékou, Skov – Adamjan, Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Stafylidis, Nordtveit, Rupp, Bebou, Baumgartner, Ribeiro, Locadia, Bogarde.

    Rozhodčí: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Eduard Beitinger.
     
    Poslední vzájemné utkání

    25. 2. 2019 – RB Lipsko – TSG 1899 Hoffenheim 1:1

    Branky: 89. Orban (Halstenberg) – 22. Kramarić

    RB Lipsko: Gulácsi – Konaté, Ilsanker (46. Adams), Orban (C) – Klostermann, Sabitzer, Demme (61. Kampl), Laimer, Halstenberg – Poulsen, Cunha (75. Augustin)

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek, Nuhu, Posch, Schulz – Amiri (64. Bičakčić), Grillitsch, Demirbay – Kramarić, Belfodil (69. Szalai), Joelinton (82. Nelson)
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Mezi sedmým a jedenáctým kolem německé nejvyšší soutěže zaznamenali fotbalisté Hoffenheimu pět výher v řadě, přičemž si připsali také cenné skalpy Bayernu Mnichov či Schalke. Z posledních dvou utkání ale mají svěřenci trenéra Alfreda Schreudera pouze bod. Obě přitom odehrál na domácí půdě, kde ale nejprve ostudně padli s Mohučí, které podlehli vysoko 1:5, a minulý týden pouze remizovali 1:1 s Düsseldorfem. O těsné vedení přišli Die Kraichgauer až v samotném závěru druhého poločasu, v osmaosmdesáté minutě srovnával hostující Rouwen Hennings. Hoffenheim se drží na osmém místě bundesligové tabulky, kupříkladu na svého dnešního ale ztrácí pouhopouhých šest bodů. Vrátí se dnes v Lipsku na vítěznou vlnu?
     
    RB Lipsko

    Býci hrají ve velmi solidní formě, na bundesligových trávnicích vyhráli už čtyři zápasy v řadě, když si postupně poradili s Mohučí, berlínskou Herthou, Kolínem nad Rýnem a Paderbornem. V těchto čtyřech duelech nastříleli fotbalisté Lipska obdivuhodných devatenáct branek. Proti poslednímu jmenovanému soupeři svou první trefu v novém působišti zaznamenal český útočník Patrik Schick, mezi střelce se v těchto zápasech nejčastěji zapsal Timo Werner. Německý reprezentant se v tomto ligovém ročníku trefil už třináctkrát, lépe je na tom pouze Robert Lewandowski. V tabulce patří svěřencům trenéra Nagelsmanna, kterého dnes čeká premiérový souboj proti bývalému klubu, druhé místo za Mönchengladbachem. Uspějí hráči Red Bullu popáté za sebou?
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Německá Bundesliga dnes pokračuje šesti zápasy čtrnáctého kola, my se budeme společně věnovat souboji mezi Lipskem a Hoffenheimem. Začínáme v 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 11. Werner (Schick), 52. Werner (pen.), 83. Sabitzer – 89. Bičakčić (Baumgartner)

    Karty:   54. Halstenberg (RBL), 77. Laimer (RBL), 84. Sabitzer (RBL) – 51. S. Posch (HOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:5.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Demme (C) – Sabitzer, Forsberg (66. Nkunku) – Werner (85. H. Wolf), Schick (61. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Mvogo – Saracchi, Haidara, Y. Poulsen, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele, H. Wolf.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bičakčić, Akpoguma, S. Posch (58. Bebou) – Kadeřábek, Geiger (84. Baumgartner), Grillitsch, Samassékou, Skov – Adamjan, Kramarić.
    Náhradníci: Pentke – Stafylidis, Nordtveit, Rupp, Bebou, Baumgartner, Ribeiro, Locadia, Bogarde.

    Rozhodca: Deniz Aytekin – Christian Dietz, Eduard Beitinger