Augsburg – Mainz 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:0 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
cz Sobota 07.12.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Po přiťuknutí od Sancha střílel z hranice šestnáctky Raphaël Guerreiro. Jeho technickou ránu, která směřovala k levé tyči, vyškrábl na roh brankář Zack Steffen.
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    77
    Ojedinělá šance hostí! V ní se ocitl Oliver Fink, který se na levé straně šestnáctky dobře uvolnil, zamířil však těsně nad.
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují ve druhém poločase už počtvrté a vedou 5:0! JADON SANCHO ještě z vlastní poloviny nahrál doprava Achrafovi Hakimímu, který balón dotáhl až do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel právě Sancha, který celou akci z druhé vlny příkladně doplnil a střílel do již prázdné brány.
     
    73
    Domácí kapitán Marco Reus odchází za bouřlivého aplausu publika z trávníku. Nahrazuje ho Mario Götze.
     
    69
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Utkání se změnilo v exhibici Borussie! Na pravém křídle se dostal k míči Thorgan Hazard, který našel přízemním centrem MARCA REUSE, jenž balón zblízka procedil mezi nohama brankáře Steffena až za brankovou čáru.
     
    67
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Aymen Barkok.
     
    67
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Lewis Baker, přichází Oliver Fink.
     
    63
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se po druhém gólu definitivně uklidnili a začali své fanoušky bavit pohlednými akcemi! JADON SANCHO převzal míč na levém křídle, v pokutovém území si ho vyměnil s Marcem Reusem a přízemní střelou na vzdálenější tyči zvyšuje na 3:0.
     
    58
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tentokrát už domácí gól platí! Jadon Sancho nahrál do běhu THORGANOVI HAZARDOVI, který z levé strany postupoval proti hostující bráně. Mohl i nahrávat Reusovi, ale rozhodl se zakončit sám. Střelou pravačkou na zadní tyč nedal Steffenovi šanci – 2:0.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Alfredo Morales (Fortuna Düsseldorf). Hostující hráč fauloval Akanjiho.
     
    53
    Domácí se radovali ze druhého gólu, ale ten jim nakonec sebralo rozhodnutí systému VAR! Julian Brandt prostrčil míč na Marca Reuse, který ho předložil před odkrytou bránu Jadonovi Sanchovi. Ten balón uklízel do prakticky odkryté brány. Sancho však těžil z předchozího ofsajdového postavení, v němž byl v momentě Brandtovy nahrávky na Reuse. Rozhodčí vše zkonzultoval s kolegy u videa a pak gól odvolal!
     
    48
    Mohlo to být o dva góly! Ránu Dana-Axela Zagadoua z 20 metrů vyrazil na roh skvělým zákrokem Steffen!
     
    45
    Hráči Dortmundu opět vyťukali defenzivu soupeře. Před bránou ideálně nezpracoval Jaden Sancho. Pokud by míč zkrotil, tak už by to měl asi snadné.
     
    42
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí teď doslova rozebrali obranu soupeře! Julian Brandt posunul u šestnáctky míč na Łukasze Piszczeka, který milimetrovou a skvěle načasovanou přihrávkou poslal MARCA REUSE do situace tváří v tvář Steffenovi a kapitán Dortmundu přízemním zakončením nedal americkému brankáři Fortuny šanci. Reus se ještě podíval na pomezního rozhodčího, ale o ofsajd se nejednalo.
     
    34
    Náznak další příležitosti Borussie! Přízemní centr Hakimího prolétl šestnáctkou, aniž by míč ve skluzu zasáhli Reus a Guerreiro.
     
    33
    Teď měli hosté docela štěstí! Z pravé strany šestnáctky centroval Jadon Sancho a míč Steffenovi vypadl z rukavic. Před ním operoval Marco Reus, ale hosté stačili míč uklidit do bezpečí.
     
    28
    Matthias Zimmermann trefil ostrým skluzem Jadona Sancha. Ten naštěstí stačil trochu nadskočit a tak to do kotníků neschytal s plnou intenzitou. Zasloužená žlutá karta pro obránce Düsseldorfu.
     
    22
    Obléhání hostující šestnáctky zakončil svým centrem Hakimí. Jeden z bránících hráčů míč hlavou odehrál jen k Raphaëlovi Guerreirovi, jehož křížná střela těsně minula pravou tyč!
     
    10
    První příležitost Dortmundu! Marco Reus dostal nabito na hranici šestnáctky, odkud zacílil pod břevno. Velmi dobrý zákrok však předvedl hostující brankář Zack Steffen, který balón vytěsnil na rohový kop.
     
    2
    Jean Zimmer zezadu nepříjemně fauloval Marca Reuse. Hostující fotbalista za to dostal žlutou kartu.

    Martin Augustin

    Góly: 42. Reus (Ł. Piszczek), 58. T. Hazard (Sancho), 63. Sancho (Reus), 69. Reus (T. Hazard), 74. Sancho (Hakimí)

    Karty:   2. Zimmer (DSF), 28. Zimmermann (DSF), 55. Morales (DSF)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:10.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Zagadou – Hakimí, Brandt (78. Dahoud), Witsel, Guerreiro – Reus (C) (73. M. Götze), T. Hazard, Sancho.
    Náhradníci: Hitz – Morey, N. Schulz, M. Götze, Dahoud, Alcácer, Weigl, Balerdi.

    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Zimmermann, Nuhu, Hoffmann, Gießelmann – Bodzek – Zimmer, L. Baker (67. Fink), Morales, Thommy (67. Barkok) – Hennings (C).
    Náhradníci: Kastenmeier – Kownacki, Barkok, Tekpetey, Ampomah, Fink, Contento, Bormuth.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel