Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Bournemouth – Liverpool 0:3 (kon.) | Tottenham – Burnley 5:0 (kon.)
Watford – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Manchester City – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
1:2 (0:2)
Manchester United
Sobota 07.12.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Domáci získali ešte rohový kop, ktorý bleskovo rozohral De Bruyne na krátko. Sám potom centroval na zadnú tyč, kde Walkerovu strelu zablokoval na zemi Pereira. Hostia potom loptu odkopli spred svojej brány.
     
    90+4
    Žltú kartu za podrazenie Younga po strate lopty dostáva Kyle Walker (Manchester City). Tento zákrok už jednoznačne vyplynul z frustrácie domácich.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Axel Tuanzebe.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Luke Shaw, prichádza Ashley Young.
     
    87
    Mahrez sa uvoľnil na pravej strane pokutového územia a cez dvojicu Shaw – Maguire vystrelil k vzdialenejšej tyči. Výborným zákrokom jeho zakončenie vyrazil brankár de Gea.
     
    86
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Ilkay Gündoğan.
    85. Nicolás Otamendi (MAC) - 1:2
     
    85
    Manchester City dal gól!
    Domáci napokon využívajú svoj tlak a vracajú sa do zápasu! Na center Mahreza z rohového kopu si nabehol NICOLÁS OTAMENDI a cez Wan-Bissaku sa dostal k hlavičke. Na jeho prudké zakončenie už brankár de Gea nedokázal zareagovať.
     
    81
    Mahrez sa prekľučkoval po pravej strane do šestnástky United a už takmer z bránkovej čiary posielal oblúčik na zadnú tyč. Lopta letela mimo všetkých hráčov hosťujúceho tímu, súčasne však i tesne za Sterlinga na zadnej tyči.
     
    79
    Žltú kartu za podkopnutie Shawa dostáva Kevin De Bruyne (Manchester City).
     
    74
    Žltú kartu za podrazenie Sterlinga dostáva Andreas Pereira (Manchester United). Pereira ešte nie je na trávniku ani len celú minútu...
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Andreas Pereira.
     
    67
    James obral o loptu Angeliña, ktorý zastavil loptu v sklze priamo pred ním, a vysunul prihrávkou do ľavej strany Lingarda. Ten si hrací predmet potiahol do ostrého uhla a jeho strelu musel vyraziť brankár Ederson.
     
    66
    Sterlingov center zrazil Wan-Bissaka na zadnú tyč, kde v súboji dvoch hráčov v sklze usmernil striedajúci Mahrez loptu pred obrancom United Shawom tesne mimo brány hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Bernardo Silva, prichádza Riyad Mahrez.
    64. Rodri (MAC)
     
    64
    Domáci brankár potom hru otočil na opačnú stranu a založil útok, ktorý zakončil strelou z hranice pokutového územia Rodri. Španielov pokus pod brvno musel vyraziť nad svoju bránu David de Gea.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza John Stones, prichádza Nicolás Otamendi.
     
    54
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár David de Gea (Manchester United). Hlavný rozhodca už teraz dáva jasne najavo, že naťahovanie času nebude tolerovať.
     
    44
    Domáci pokračujú v obliehaní šestnástky United. De Bruyne dostal výbornú kolmicu na pravú stranu pokutového územia a už takmer z bránkovej čiary centroval na zadnú tyč. Tam loptu nedokázal zasiahnuť v ostrom uhle dobiehajúci David Silva.
     
    40
    De Bruyne napokon i vystrelil, pravačkou však namieril tesne nad de Geovu bránu. Gólman United ale De Bruyneho strelu viacmenej kontroloval.
     
    38
    Prvá veľká gólová príležitosť domácich! De Bruyne výborným centrom z pravej strany ideálne našiel voľného Jesusa, ktorý hlavičkou v páde usmernil loptu tesne mimo de Geovej brány.
     
    36
    Wan-Bissaka peknou prihrávkou na pravú stranu otvoril Jamesovi priestor na center, ktorý Walesan využil. Z prvej poslal nebezpečný prízemný pas pred bránu, ktorý však nedokázal pred odkrytou bránou City zasiahnuť Martial.
    29. Anthony Martial (MAN) - 0:2
     
    29
    Manchester United dal gól!
    Hostia zaslúžene navyšujú svoj náskok a i Sir Alex Ferguson na tribúne sa usmieva pri pohľade na ich hru! James pred šestnástkou prihral loptu na pravú stranu pokutového územia ANTHONYMU MARTIALOVI, ktorý si ju spracoval a pomedzi dvoch obrancov City vystrelil po zemi k bližšej tyči. Jeho pokus sa potom od ľavej tyče Edersonovej brány odrazil do siete.
    27. Marcus Rashford (MAN)
     
    27
    Lingard sa uvoľnil na pravej strane a prihrávkou na hranicu šestnástky prihral voľnému Rashfordovi. Ten si loptu spracoval a nikým neobsadený zakrútil loptu pravačkou do brvna Edersonovej brány.
     
    25
    Už to mohlo byť 2:0 pre United! Skvelý rýchly protiútok hostí po rohovom kope City skončil krížnou prihrávkou Martiala z pravej strany na ľavú a Rashford, ktorý sa dostal za obranu domáceho tímu, zakončil z prvej mimo Edersonovej brány.
    23. Marcus Rashford (MAN) - 0:1
     
    23
    Manchester United dal gól!
    Hostia premenenou penaltou otvárajú skóre! MARCUS RASHFORD poslal brankára do ľavej strany a penaltu potom premenil strelou po zemi k pravej tyči.
     
    22
    Žltú kartu za penaltový faul na Rashforda dostáva Bernardo Silva (Manchester City).
     
    21
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor nariadil za faul Bernarda Silvu na Rashforda pokutový kop v prospech Manchesteru United!
     
    21
    Rashford sa dral do prieniku medzi trojicu obrancov City a vo vlastnej šestnástky ho zboku bez zásahu lopty zrazil úderom do hrude k zemi Bernardo Silva. Situáciu posudzuje VAR.
     
    17
    James si spracoval krížnu prihrávku Rashforda na pravé krídlo a prihrávkou na hranicu šestnástky pripravil streleckú pozíciu Martialovi. Francúz namieril k bližšej tyči, i tentokrát však dobre zasiahol domáci gólman Ederson.
     
    8
    Lingard prenikol po kolmej prihrávke Rashforda do pokutového územia a Ederson musel jeho strelu z ľavej strany vykopnúť ľavou nohou. Domáci potom získali odrazenú loptu a okamžite otočili hru na opačnú stranu.
     
    6
    Sterling sa z ľavého krídla prekľučkoval do šestnástky a prihrávkou za seba našiel Davida Silvu, ktorý loptu neusmernil na bránu. Z dorážky ešte potom nepresne vystrelil dobiehajúci De Bruyne.

    Michal Sadlek

    Góly: 85. Otamendi – 23. Rashford (pen.), 29. Martial

    Karty:   22. B. Silva (MAC), 79. De Bruyne (MAC), 90+4. Walker (MAC) – 54. de Gea (MAN), 74. Pereira (MAN)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones (59. Otamendi), Fernandinho, Angeliño – De Bruyne, Rodri (86. Gündoğan), D. Silva (C) – B. Silva (65. Mahrez), Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – B. Mendy, Cancelo, Otamendi, Gündoğan, Mahrez, Foden.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (88. Young) – McTominay, Fred – James, Lingard (89. Tuanzebe), Rashford – Martial (74. Pereira).
    Náhradníci: Romero – Young, Tuanzebe, Williams, Mata, Pereira, Greenwood.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 54 403