Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Bournemouth – Liverpool 0:3 (kon.) | Tottenham – Burnley 5:0 (kon.)
Watford – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Manchester City – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 07.12.2019, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:32:28)
     
    Držanie lopty: 30 % : 70 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 1:5.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 14:9.
     
    Everton po výbornom výkone v obrane získava veľmi dôležité tri góly, vďaka ktorým sa aspoň dočasne dostáva zo zostupovej zóny. Hneď na úvod druhého polčasu dostal domácich do dvojgólového náskoku Calvert-Lewin, na jeho gól však rýchlo odpovedal svojim prvým presným zásahom v Premier League Mateo Kovačić. Hostia mali následne niekoľko gólových príležitostí, aby vyrovnali, ani jednu z nich ale premeniť nedokázali a Calvert-Lewin svojim druhým gólom v zápase definitívne rozhodol o víťazstve Evertonu. Dočasný tréner Evertonu Duncan Ferguson tak hneď vo svojom prvom zápase na striedačke „karameliek“ získal dôležitú výhru, je však otázne, ako dlho bude trénerom Evertonu. Na tribúne bolo totiž možné vidieť bývalého trénera Frankfurtu a Bayernu Mníchov Nika Kovača...

    Everton vďaka zisku troch bodov vyskočil na priebežné 14. miesto, o dva body pred 18. Southampton. Chelsea je na 4. mieste, jej náskok pred prenasledovateľmi sa ale po tomto kole zrejme zmenší. Teraz je jej náskok pred 5. Wolverhamptonom 6 bodov.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Útok Chelsea napokon ukončuje veľmi zbytočný priestupok – zlé autové vhadzovanie Pulisica. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a loptu držia v strede poľa pod svojou kontrolou.
     
    90+4
    Chelsea sa po krátkej prestávke vrátila na polovicu Evertonu a takmer si vypracovala gólovú príležitosť. Pulisic vysunul do šestnástky Abrahama, ktorému však sklzom na poslednú chvíľu odkopol loptu obranca domáceho tímu.
     
    90+3
    Holgate musel nakoniec odkopnúť loptu na polovicu Chelsea, odkiaľ založil útok hostí Kanté. Center Hudson-Odoia z pravej strany odhlavičkoval Keane k Pulisicovi, ktorý strelou z prvej výrazne minul Pickfordovu bránu.
     
    90+2
    Bernard navyše vybojoval v strede poľa loptu na kopačky domácich a loptu si teraz posúva na vlastnej polovici obranná štvorica Evertonu. Hostia ich vysoko napádajú.
     
    90+1
    Chelsea znovu tlačila domácich hlboko do obrany, znovu ale ich kombináciu okolo šestnástky dokázali obrancovia domáceho tímu prerušiť.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    89
    Iwobiho nákop na Calvert-Lewina takmer znovu urobil problémy obrane Chelsea, Zouma ale napokon v spolupráci s brankárom Arrizabalagom úspešne rozohral.
     
    88
    Mountovu strelu z hranice šestnástky zablokovala domáca obrana, lopta sa ale dostala k Azpilucuetovi na krídlo. Kapitán Chelsea hneď nacentroval na zadnú tyč na nabiehajúceho Pulisica, ktorého hlavičku v páde chytil brankár Pickford.
     
    87
    Chelsea sa naďalej tlačí k šestnástke domácich, tí ale zatiaľ rozbíjajú všetky útoky Londýnčanov. Hráči hosťujúceho tímu si tak prihrávajú len maximálne pred šestnástkou Evertonu.
     
    86
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Bernard.
    84. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 3:1
     
    84
    Everton FC dal gól!
    Domáci odskakujú znovu do dvojgólového náskoku! Brankár Arrizabalaga rozohral nepresne na Zoumu a k lopte sa dostal Walcott, ktorý ju hneď posunul nabiehajúcemu Calvert-Lewinovi. Ten ju ešte prihral pätičkou do behu Daviesovi, ktorý sa prekľučkoval až pred Arrizabalagu. Davies síce zakončiť nedokázal, loptu ale Kanté v sklze pristavil priamo pred dobiehajúcim DOMINICOM CALVERT-LEWINOM a ten ju prestrčil za chrbát brankára Arrizabalagu.
     
    83
    Pulisicov center z priameho kopu z ľavej strany útočnej polovice chytil brankár Pickford. Ten loptu vykopol tak, že skončila až u jeho konkurenta na opačnej strane Arrizabalagu.
     
    82
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Lucas Digne, prichádza Leighton Baines.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Richarlison, 49. Calvert-Lewin, 84. Calvert-Lewin – 52. Kovačić

    Karty:   30. Digne (EVE), 42. Richarlison (EVE), 68. Calvert-Lewin (EVE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:9.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, M. Keane, Digne (82. Baines) – Walcott (86. Bernard), Schneiderlin, G. Sigurdsson (C), Iwobi – Richarlison (71. Davies), Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Bernard, Davies, Kean, Niasse, Tosun.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – James (82. Batshuayi), Christensen, K. Zouma, Azpilicueta (C) – Kanté, Kovačić – Willian (71. Hudson-Odoi), Mount, Pulisic – T. Abraham.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Batshuayi, Emerson, Hudson-Odoi, Jorginho, Tomori.

    Rozhodca: Pawson – Betts, West

    Diváci: 39 114