Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Bournemouth – Liverpool 0:3 (kon.) | Tottenham – Burnley 5:0 (kon.)
Watford – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Manchester City – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 07.12.2019, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Bernard.
    84. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 3:1
     
    84
    Everton FC dal gól!
    Domáci odskakujú znovu do dvojgólového náskoku! Brankár Arrizabalaga rozohral nepresne na Zoumu a k lopte sa dostal Walcott, ktorý ju hneď posunul nabiehajúcemu Calvert-Lewinovi. Ten ju ešte prihral pätičkou do behu Daviesovi, ktorý sa prekľučkoval až pred Arrizabalagu. Davies síce zakončiť nedokázal, loptu ale Kanté v sklze pristavil priamo pred dobiehajúcim DOMINICOM CALVERT-LEWINOM a ten ju prestrčil za chrbát brankára Arrizabalagu.
     
    82
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Lucas Digne, prichádza Leighton Baines.
     
    82
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Reece James, prichádza Michy Batshuayi.
     
    80
    Azpilicuetovu prihrávku usmernil do Keanea Pulisic a odrazenú loptu vypálil na bránu kapitán hostí. Jeho strelu vyrazil pohotovým zákrokom nad svoju bránu gólman Evertonu Pickford.
     
    79
    Po krátkej kombinácii Chelsea pred šestnástkou Evertonu vystrelil zo strednej vzdialenosti Christensen, jeho strela po zemi ale tesne minula pravú tyč Pickfordovej brány.
     
    71
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Callum Hudson-Odoi.
     
    71
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Tom Davies.
     
    68
    Žltú kartu za surovosť dostáva Dominic Calvert-Lewin (Everton FC).
     
    64
    Kanté sklepol nákop Christensena v šestnástke za seba na Mounta, ktorý z prvej pravačkou tesne minul Pickfordovu bránu.
     
    62
    Priamy kop sa hosťom veľmi nevydaril, odrazenú loptu ale získali znovu hráči Chelsea. Kovačić potom vystrelil spoza šestnástky a len tesne minul ľavú tyč Pickfordovej brány.
     
    58
    Walcott sa dostal po prihrávke do otvorenej obrany pred obrancu Zoumu, ktorého elegantne obišiel. Z pravej strany potom prenikol do šestnástky Chelsea, z ostrého uhla ale zakončil len priamo do brankára Arrizabalagu.
    52. Mateo Kovačić (CHE) - 2:1
     
    52
    Chelsea dala gól!
    Hostia bleskurýchlo odpovedajú a vracajú sa do hry! Strieľanú prihrávku Arrizabalagu odkopol sklzom zo svojej šestnástky Digne, lopta sa ale dostala k MATEOVI KOVAČIĆOVI, ktorý ju presnou prízemnou strelou poslal k pravej tyči Pickfordovej brány. Kovačić strieľa svoj prvý gól v kariére v Premier League.
    49. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 2:0
     
    49
    Everton FC dal gól!
    Domáci sú odmenení za svoju aktivitu v úvode druhého polčasu a navyšujú svoj náskok! Zouma nadvihol loptu nepodareným odkopom do výšky, kde loptu vybojoval v súboji s Christensenom DOMINIC CALVERT-LEWIN. Ten si ju potom posunul i okolo Zoumu a strelou okolo ľavej nohy vybiehajúceho brankára Arrizabalagu poslal po zemi do siete brány hostí.
     
    42
    Žltú kartu za podrazenie Kovačića zozadu dostáva Richarlison (Everton FC). Priamy kop Chelsea z ľavej strany útočnej polovice.
     
    32
    Mount sa po výbornej kolmej prihrávke Azpilicuetu uvoľnil na ľavej strany a odtiaľ poslal do bránkoviska skvelý strieľaný center. Abraham ho však v sklze pred odkrytou bránou nedokázal zasiahnuť a lopta skončila na opačnej strane za bránkovou čiarou.
     
    30
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za stiahnutie prenikajúceho Williana na trávnik v nádejnom protiútoku Chelsea Lucas Digne (Everton FC).
     
    27
    Prvá väčšia príležitosť Chelsea! Willian prešprintoval na pravom krídle obrancu Digneho a poslal výborný center na prednú tyč. Tam sa pred Keanea dostal Abraham, ktorý loptu v ťažkej pozícii usmernil mimo Pickfordovej brány.
     
    12
    Center zo štandardky odvrátila obrana Chelsea, domáci ale loptu udržali a Walcott posielal z pravej strany na zadnej tyči výbornú strieľanú prihrávku. Richarlison ju však nanešťastie pre domácich nedokázal v sklze zasiahnuť.
    5. Richarlison (EVE) - 1:0
     
    5
    Everton FC dal gól!
    Domáci hneď svoj prvý útok premieňajú na otvárací gól zápasu! RICHARLISON prihral pred šestnástkou na pravé krídlo Sidibému, ktorý z prvej nacentroval do stredu šestnástky a tam si na jeho nákop nabehol práve Richarlison. Brazílsky útočník potom prudkou hlavičkou k pravej tyči usmernil loptu do siete.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Richarlison, 49. Calvert-Lewin, 84. Calvert-Lewin – 52. Kovačić

    Karty:   30. Digne (EVE), 42. Richarlison (EVE), 68. Calvert-Lewin (EVE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:9.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, M. Keane, Digne (82. Baines) – Walcott (86. Bernard), Schneiderlin, G. Sigurdsson (C), Iwobi – Richarlison (71. Davies), Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Bernard, Davies, Kean, Niasse, Tosun.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – James (82. Batshuayi), Christensen, K. Zouma, Azpilicueta (C) – Kanté, Kovačić – Willian (71. Hudson-Odoi), Mount, Pulisic – T. Abraham.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Batshuayi, Emerson, Hudson-Odoi, Jorginho, Tomori.

    Rozhodca: Pawson – Betts, West

    Diváci: 39 114