Teplice – Zlín 2:1 (kon.) | Opava – Jablonec 1:2 (kon.) | Slovácko – Plzeň 2:1 (kon.)
koniec
FK Teplice
2:1 (0:0)
FC Zlín
cz Sobota 07.12.2019, 14:30 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • Česká FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Teplice zastavily sérii neúspěchu a konečně bodovaly, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. (16:30:52)
     
    Teplice byly rozhodně nebezpečnější, a tak se právem radují ze zisku tří bodů. Zlínští nezvládli především druhý poločas, kdy jim chyběl drajf na branku Tomáše Grigara. Severočeši se na startu druhé půle dostali do rychlého vedení, jenže poté inkasovali. Střetnutí ale rozhodla rychlé odpověď Jana Knapíka, jenž zaznamenal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži.
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta byla udělena, protože po konečném hvizdu neudržel nervy na uzdě Tomáš Wágner (Zlín). Jeho protesty se stupňovaly, a tak hlavní rozhodčí znovu trestal.
     
    Po konečném hvizdu se Zlínští seběhli k rozhodčímu, jelikož střídání Jakuba Mareše bylo opravdu dlouhé. Sudí sice ukazoval na hodinky, ovšem nic nenastavil, a tak se proti němu rozeběhl především Antonín Fantiš!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartou je potrestán Tomáš Grigar (Teplice), který dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    90+2
    Jakub Mareš jako kapitán odešel z hrací plochy, a tak kapitánskou pásku od něj převzal Tomáš Grigar.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Pavel Moulis.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty. Zlínu moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Josef Hnaníček, přichází Lukáš Železník.
     
    90
    Zlínští uzamkli soupeře v jeho šestnáctce, ovšem celá situaci skončila odkopem Teplic. O průnikovou přihrávku se pokusil Marek Hlinka, jenže spoluhráč tuto variantu nečekal.
     
    88
    Severočeši se znovu ubránili, ovšem Jakub Řezníček se znovu dopustil faulu. Centr na hranici vápna prodloužil Tomáš Wágner k soupeři. Po nákopu vystartoval z branky Matej Rakovan, na něhož se řítil Jakub Mareš. Domácí kapitán lépe zvládl situaci, ale byl míč zbaven.
     
    87
    Jdeme do koncovky zápasu, v níž budou Tepličtí hájit těsné vedení. Na levé straně se nemohl uvolnit Lukáš Bartošák, přesto poslal míč do šestnáctky. Jenže neblíže k němu to měl Tomáš Grigar, který tak v pohodě zasáhl.
     
    84
    O krásné přenesení hry se postaral Petr Jiráček, který viděl nalevo nabíhajícího Bartošáka. Ten si míč zpracoval do běhu, ale kvůli soupeři ho neudržel na hrací ploše. Tomáš Grigar se ke spoluhráči rozeběhl, aby mu pořádně vyčinil, jelikož situaci dost podcenil.
     
    84
    Domácí mužstvo rozehrávalo standardní situaci z pravé strany. Míč ještě ani nedoletěl do šestnáctky a hlavní rozhodčí viděl útočný faul, a tak přisoudil balon Zlínu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    82
    Do protiakce se hnal Jakub Janetzký, který si to namířil hned mezi tři hráče Teplic. Po chvíli zabojoval Tomáš Wágner, který přihrál na spoluhráče. K následnému centru se přes soupeře neprodral Petr Jiráček.
     
    81
    Petr Buchta se snažil pokryýt míč před soupeřem, ovšem balon se zastavil, a tak jej hostující obránce zahrál na rohový kop. Centr pak rozehrál Tomáš Kučera, jenže na první tyči zakročil bránící soupeř.
     
    79
    Tomáš Wágner byl opět připravený sklepnout míč pod sebe, a tak z hranice šestnáctky mohl zakončit Jakub Janetzký, jemuž trochu překážel Petr Jiráček. Pokus se tak do prostoru tří tyčí nevešel.

    Michal Luxa

    Góly: 47. Jakub Řezníček (Čmovš), 75. Knapík (P. Mareš) – 72. Fantiš (Wágner)

    Karty:   58. Nazarov (TEP), 90+3. Grigar (TEP) – 90+3. Wágner (ZLN)


    Držení míče: 57 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 0:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:1.
    FK Teplice: Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka (46. Radosta) – Nazarov (68. Kodeš), Kučera, Žitný, P. Mareš – Jakub Řezníček, J. Mareš (C) (90+2. Moulis).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Jindráček, Kodeš, Moulis, Paradin, Radosta, Trubač.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Hnaníček (90. Železník) – Matejov (83. Čanturišvili), Hlinka, Jiráček (C), Bartošák – Poznar (65. Janetzký), Wágner, Fantiš.
    Náhradníci: Šiška – Hellebrand, Čanturišvili, Janetzký, J. Kolář, Železník.

    Rozhodca: Denev – Blažej, Koval

    Diváci: 1524