Teplice – Zlín 2:1 (kon.) | Opava – Jablonec 1:2 (kon.) | Slovácko – Plzeň 2:1 (kon.)
koniec
FK Teplice
2:1 (0:0)
FC Zlín
cz Sobota 07.12.2019, 14:30 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • Česká FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Ještě jedna žlutá karta byla udělena, protože po konečném hvizdu neudržel nervy na uzdě Tomáš Wágner (Zlín). Jeho protesty se stupňovaly, a tak hlavní rozhodčí znovu trestal.
     
    90+3
    Žlutou kartou je potrestán Tomáš Grigar (Teplice), který dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Pavel Moulis.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Josef Hnaníček, přichází Lukáš Železník.
     
    88
    Severočeši se znovu ubránili, ovšem Jakub Řezníček se znovu dopustil faulu. Centr na hranici vápna prodloužil Tomáš Wágner k soupeři. Po nákopu vystartoval z branky Matej Rakovan, na něhož se řítil Jakub Mareš. Domácí kapitán lépe zvládl situaci, ale byl míč zbaven.
     
    83
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    75
    Teplice právě vstřelily branku!
    Tepličtí si berou vedení rychle zpátky, když se prosadili po standardní situaci! Petr Mareš poslal centr na malé vápno, kde se k hlavičce dostal JAN KNAPÍK, jenž zaznamenal premiérovou branku ve FORTUNA:LIZE. Matej Rakovan sice vybíhal, ale přes své spoluhráče se k balonu neprodral. Asistence: Petr Mareš.
     
    72
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Tomáš Wágner zpracoval míč pro spoluhráče, kterým byl ANTONÍN FANTIŠ. Jeho pokus z penaltového puntíku letěl doprostřed branky, ovšem Tomáš Grigar šel brzy na zem, a tak jej hostující útočník překonal. Asistence: Tomáš Wágner.
     
    68
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jevgenij Nazarov, přichází Petr Kodeš.
     
    65
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Jakub Janetzký.
     
    62
    A mohlo být vyrovnáno, jenže také Zlín zahazuje velkou šanci! V šestnáctce se k míči dostal Tomáš Wágner, jehož pokus po zemi vyrazil před sebe Tomáš Grigar. O hlavičkovou dorážku se pokusil ještě Tomáš Poznar, který branku netrefil.
     
    61
    Z pravé strany odcentroval Jakub Mareš, který našel na malém vápně Jevgenije Nazarova. Jeho hlavička byla slabá a navíc mířila doprostřed branky, kde se nacházel Matej Rakovan.
     
    60
    Po rychlé protiakci mířil míč z levé strany před branku, kde jej nezasáhl Jakub Mareš. Ovšem k míči se probojoval Patrik Žitný, který sice prostřelil Rakovana, ovšem balon před brankou zastavil Josef Hnaníček. Akce trvala dál a hostující brankář musel zasáhnout proti střele ze strany šestnáctky.
     
    58
    Prvním potrestaným hráčem je Jevgenij Nazarov (Teplice), který ve skluzu trefil nohu Petra Jiráčka. Domácí hráč okamžitě o svém prohřešku věděl a běžel se hostujícímu kapitánovi omluvit.
     
    50
    Po souboji v pokutovém území vypadl míč za šestnáctku, kde se do něj opřel Tomáš Kučera. Jeho pokus mířil do pravé části branky, ovšem Matej Rakovan si připsal další dobrý zákrok. Po něm budou domácí rozehrávat další roh.
     
    47
    Teplice právě vstřelily branku!
    Domácí mužstvo se ve druhém poločase ujímá rychlého vedení! Z pravé strany odcentroval Pavel Čmovš, míč z jeho kopačky trochu překvapivě propadl. JAKUB ŘEZNÍČEK byl na malém vápně zcela sám, a tak v pohodě umístil zakončení k levé tyči. Asistence: Pavel Čmovš.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Matěj Radosta.
     
    45
    Další míč zamířil za obranu, kam si nabíhal Jevgenij Nazarov. Jenže rychle z branky vystartoval Matej Rakovan, jenž míč odehrál za postranní čáru. Následně chtěl Jakub Řezníček rychle vhodit míč do hry, ale musel čekat až se přemístí spoluhráči.
     
    36
    Centr z levé strany prodloužil v pokutovém území Jakub Řezníček. Akci na zadní tyči uzavíral Alois Hyčka, který hlavou zamířil do pravého spodního rohu branky, ovšem Matej Rakovan se skvěle přesunul a nohama zasáhl.
     
    35
    Na centr z levé strany si na malé vápno naběhl Antonín Fantiš, jehož hlavička zamířila jen těsně vedle vzdálenější tyče. Tomáš Grigar byl v tuto chvíli vystaven do pozice diváka.
     
    33
    Teplice byl znovu blízko! Průnikovou přihrávku na levou stranu šestnáctky vyslal Jevgenij Nazarov. Jakub Mareš pak přehodil Rakovana a míč už mířil do branky, ovšem na brankové čáře zasáhl Petr Buchta, a tak je stav stále bezbrankový!
     
    30
    Z hranice pokutového území se napřáhl Jakub Mareš, jehož pokus letěl přesně doprostřed branky, kde se nacházel Matej Rakovan. Teplice se v posledních momentech nadechují, ale na vstřelenou branku to zatím nestačí.
     
    25
    Pětadvacet minut je minulostí a Teplice mohl jít do vedení! Patrik Žitný viděl nabíhajícího Řezníčka, jenž si míč na levé straně pokutového území zasekl, čímž přechytračil soupeře. Jeho pokus levou nohou pak ale zamířil do bližší tyče!
     
    22
    Z pravé strany odcentroval Róbert Matejov, který na zadní tyči našel Fantiše. Hostující hráč se rozhodl o hlavičku před branku, kde se nacházel Tomáš Wágner, jenže celou situaci vyřešil Jan Shejbal. Akce Zlína pak pokračovala dál a Petr Jiráček vyprášil Grigarovy rukavice z úhlu.

    Michal Luxa

    Góly: 47. Jakub Řezníček (Čmovš), 75. Knapík (P. Mareš) – 72. Fantiš (Wágner)

    Karty:   58. Nazarov (TEP), 90+3. Grigar (TEP) – 90+3. Wágner (ZLN)


    Držení míče: 57 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 0:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:1.
    FK Teplice: Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka (46. Radosta) – Nazarov (68. Kodeš), Kučera, Žitný, P. Mareš – Jakub Řezníček, J. Mareš (C) (90+2. Moulis).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Jindráček, Kodeš, Moulis, Paradin, Radosta, Trubač.

    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Hnaníček (90. Železník) – Matejov (83. Čanturišvili), Hlinka, Jiráček (C), Bartošák – Poznar (65. Janetzký), Wágner, Fantiš.
    Náhradníci: Šiška – Hellebrand, Čanturišvili, Janetzký, J. Kolář, Železník.

    Rozhodca: Denev – Blažej, Koval

    Diváci: 1524