Boston – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Colorado 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Minnesota 4:5 (kon.)
NY Islanders – Vegas 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Arizona 1:3 (kon.) | Columbus – NY Rangers 2:3 (kon.)
Carolina – San Jose 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Calgary – Buffalo 4:3 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
4:5 (2:3, 1:1, 1:1)
Minnesota Wild
cz Piatok 06.12.2019, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    Andrej Vasilevskij opustil své standardní pracoviště. Lightning se pokouší vyrovnat v šesti proti pěti.
     
    56:06
    Vzrušení také na druhé straně! Hedman bekhendem pustil puk do druhé vlny. Dnes neviditelný Johnson z mezikruží Stalocka nepřekonal a neujala se ani bekhendová dorážka Pointa!
     
    55:32
    Asi nejdůležitější Vasilevského zákrok! Suter skvělou průnikovou přihrávkou nastartoval Greenwaye, jenž ujel do levého kruhu, ale ruský gólman udržel kotouč pod pravým betonem.
     
    50:14
    Druhá půlka třetí třetiny začne početní výhodou Tampy! Za držení Pointovy hole bude pykat Joel Eriksson Ek.
     
    45:33
    Příští dvě minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Za vzájemné sekání jsou vyloučeni Nikita Kučerov a Kevin Fiala.
    44:08 Mats ZUCCARELLO - 4:5
     
    44:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je další neskutečná reakce Wild na inkasovaný gól! Staal vyhrál vhazování na Brodina a posléze přihlížel akci Zuckera, který zleva přihrál přes McDonagha s Černákem na volného MATSE ZUCCARELLA a ten trefil přesně mezi Vasilevského betony. Ruský gólman inkasuje ze sedmnácté střely už popáté. Asistence: Jason Zucker, Jonas Brodin.
    44:00 Alex KILLORN - 4:4
     
    44:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí opět srovnávají krok! ALEX KILLORN měl ve středním pásmu trochu starosti se zpracováním Černákovy přihrávky. Dumba mu svým kiksem ale pomohl a uzdravený útočník se přes něj dostal ke střele, na kterou vyjetý Stalock nestačil. Asistence: Erik Černák.
    39:23 Victor RASK - 3:4
     
    39:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Sotva hlasatel začal oznamovat trefu Hedmana, tak si Wild vzali své vedení zpět! Před Soucym se otevřela dálnice volného prostoru, kterou využil k razantní střele od modré. Ta gólové parametry sice neměla, nicméně puk se ze souboje Černáka s Fialou odrazil k pravé tyči Vasilevského branky a tam jej pohotově dorazil do sítě VICTOR RASK. Asistence: Keivn Fiala, Carson Soucy.
    38:47 Victor HEDMAN - 3:3
     
    38:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning využívají přesilovou hru a nechávají rychle zapomenout na menší křivdu v podobě neuznaného gólu Cirelliho. Kučerov si vzal volný puk a posunul ho směrem k modré čáře, u které mohutně napřáhl VICTOR HEDMAN a díky clonění Killorna prostřelil Stalocka mezi betony. Pro švédského beka je to jubilejní stá trefa v kariéře. Asistence: Nikita Kučerov.
     
    37:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Hartman – 2 min., hákování).
     
    37:48
    Tak to je dosti kontroverzní rozhodnutí sudích! Ti se po krátké poradě rozhodli neuznat Cirelliho gól pro nedovolené bránění brankáři, přestože ke kontaktu došlo zejména kvůli hákování Hartmana. Ten nakonec musí odjet na trestnou lavici.
     
    37:48
    Alex Killorn ve středním pásmu přenechal puk rozjetému Cirellimu, který byl jednoznačně faulován Hartmanem, ale ani to mu nezabránilo provést gólový bekhendový blafák.
     
    33:31
    Zucker se už řítil do dalšího brejku, když musel svůj postup přerušit. Rozhodčí si totiž všimli předcházejícího nedovoleného bránění jeho spoluhráče Nicka Seelera.
     
    30:19
    Všichni čtyři hráči Tampy se sjeli na jednu stranu a nechali u branky úplně volného Staala. Ten dostal přihrávku z levého křídla a ve velké šanci trefil tyč!
     
    29:36
    Po dlouhé době se přerušuje. Luke Schenn totiž v rohu obranného pásma trefil holí obličej Pariseho a vysloužil si menší trest.
     
    19:56
    Domácí stihli díky vyhranému buly a střílejícímu Hedmanovi ještě další dvě šance. První pokus švédského beka Point protečoval do pravé tyče a druhou střelu pro změnu zlikvidoval Stalock dobrým zákrokem.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Joel Eriksson Ek – 2 min., hákování).
    15:57 Michail SERGAČJOV - 2:3
     
    15:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Důležitá vzpruha pro domácí sebevědomí! Fantastickou individuální akci předvedl ruský obránce MICHAIL SERGAČJOV, jenž si vzal kotouč od Shattenkirka a přes střed hřiště vyrazil na pravé křídlo. Tam obešel de facto nebránícího Brodina a z úhlu nachytal Stalocka, který si vůbec nepohlídal prostor u bližší tyče. Asistence: Kevin Shattenkirk, Cédric Paquette.
    11:14 Carson SOUCY - 1:3
     
    11:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je hrozivě nepovedená pasáž pro Tampu, která inkasuje třetí gól za necelé dvě minuty! Znovu u toho byl Zuccarello, který vrátil puk z krátkého mantinelu na modrou čáru. CARSON SOUCY nejprve naznačil přihrávku a přes Killorna nakonec nahodil puk do ohně, kde se kotouč odrazil od Schenna za brankáře, jenž nemohl prakticky nic vidět. Asistence: Mats Zuccarello.
    10:46 Jason ZUCKER - 1:2
     
    10:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild inkasovali z první střely, ale teď už jsou to oni, kdo je o krok napřed! Úplně čisté svědomí nebude mít Johnson, kterého v obranném pásmu obral o puk Zuccarello. JASON ZUCKER si vzápětí vyměnil dvě přihrávky přes Ruttu s Ericem Staalem a pak už snadno zakončoval do prázdné branky. Asistence: Eric Staal, Mats Zuccarello.
    09:33 Joel Eriksson Ek - 1:1
     
    09:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    V desáté minutě je vyrovnáno na 1:1! Suter se u pravého mantinelu vyhnul Gourdeovi a posunul kotouč za branku, odkud Greenway našel v mezikruží JOELA ERIKSSONA EKA a ten střelou z první nedal Vasilevskému žádnou šanci. Asistence: Jordan Greenway, Ryan Suter.
     
    03:27
    Hosté mohou vyrovnat v početní výhodě. Za podražení Seelera míří na trestnou lavici Alex Killorn.
    01:52 Erik ČERNÁK - 1:0
     
    01:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se z premiérové šance dostávají do rychlého vedení! Brayden Point po rozehrávce Vasilevského potáhl puk po levé straně a před kruhem pro vhazování jej přenechal ERIKU ČERNÁKOVI, jenž vystřelil švihem ze svého pohledu k pravé tyči a dal teprve druhý gól v sezóně. Asistence: Brayden Point, Andrej Vasilevskij.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 2. Černák (B. Point, Vasilevskij), 16. Sergačov (Shattenkirk, Paquette), 39. Hedman (Kučerov), 44. Killorn (Černák) – 10. J. Eriksson Ek (Greenway, Suter), 11. Zucker (E. Staal, Zuccarello), 12. Soucy (Zuccarello), 40. V. Rask (Fiala, Soucy), 45. Zuccarello (Zucker, Brodin)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Rutta, Sergačov, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, T. Johnson – Gourde, Paquette, Maroon – Joseph, Killorn.
    Minnesota Wild: Stalock (Kähkönen) – Dumba, Suter (A), Brodin, Soucy, Hunt, Seeler – Zuccarello, E. Staal (A), Zucker – Fiala, Kunin, Parise (A) – Hartman, J. Eriksson Ek, Greenway – Donato, V. Rask, M. Foligno.

    Rozhodca: Rooney, Dwyer – Murphy, Driscoll

    Diváci: 19 092