Boston – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Colorado 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Minnesota 4:5 (kon.)
NY Islanders – Vegas 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Arizona 1:3 (kon.) | Columbus – NY Rangers 2:3 (kon.)
Carolina – San Jose 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Calgary – Buffalo 4:3 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Colorado Avalanche
cz Piatok 06.12.2019, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:56
    Až nyní sprintuje Cayden Primeau ven ze své klece!
     
    55:58
    Nyní tomu ale bylo naprosto jinak. Phillip Danault totiž u pravé tyče zblízka nepřekonal Pavla Francouze. Ani napoprvé, ani napodruhé. Puku se tak ujal Brendan Gallagher a zpoza klece obkroužil svatyni hostí. Jeho snaha zasunout puk k druhé tyči ale opět shořela na výborném českém gólmanovi, jenž si poradil i s mlýnicí před svojí klecí – měl totiž puk bezpečně ve své moci.
     
    53:09
    Nyní už to byl opravdu Artturi Lehkonen, který měl na holi vyrovnání. Dostal parádní přihrávku na pravý kruh a z první tvrdě a přesně vystřelil. Jeho střele nechybělo skoro nic, ale slovíčko skoro je opravdu důležité. Pavel Francouz se totiž neméně skvěle přesunul a připsal si zákrok z kategorie nejtěžších!
     
    52:35
    Z levého kruhu se nejprve nedokázal prosadit Joel Armia. Tlak domácích do branky následoval a z předbrankového prostoru netrefil kotouč zřejmě Lehkonen.
     
    50:41
    Hosté mohli být vítězství zase o trošku blíže! MacKinnon se zblízka neprosadil a v dorážce si k puku dojel Rantanen. Potáhl jej k pravé Francouzově tyči, jenž výborně zasáhl betonem a kus černé gumy vyrazil.
     
    44:44
    Makar má puk na modré. Nejprve jen tak nahodil kotouč na branku, následně po pasu Landeskoga vypálil od modré a Cayden Primeau zastavil kotouč těsně před brankovou čárou.
     
    43:49
    Jeff Petry dnes nehraje zcela dobrý zápas a ani držení Gaba Landeskoga, po kterém na chvíli zřejmě utne tlak svého týmu, mu moc nepřidá.
    41:23 Nick COUSINS - 2:3
     
    41:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle může být ještě hodně zajímavé, jelikož domácí tým bleskově využívá přesilovou hru. Domi zastavil puk na prknech a bleskově ho posunul před branku na NICKA COUSINSE. Ten si na malém prostoru fantasticky věděl rady, nastavil si puk na střelu a poté se zblízka parádně trefil do vzdálenější šibenice. Asistence: Max Domi.
     
    41:07
    André Burakovsky držel soupeře a sudí neváhali ani sekundu nad jeho vyloučením.
     
    38:02
    Jenže místo toho, aby se domácí hnali za kontaktním gólem, budou se po podražení Nate Tmohpsona bránit. Ten se ho dopustil na Sami Girardovi.
    37:42 Brendan GALLAGHER - 1:3
     
    37:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Důraz domácích v brankovišti tentokrát slaví úspěch a tohle je tedy vítaná pomoc pro Canadiens na konci druhé periody. Phillip Danault z levé strany poslal střílenou přihrávku před branku, kde byl BRENDAN GALLAGHER. Jeho teč ještě dokázal Francouz zlikvidovat, ale puk vypadl před českého brankáře a Gallagher ho pohotově uklidil do sítě. Asistence: Phillip Danault.
     
    Při souboji ve středním pásmu padající Artturi Lehkonen zasáhl bruslí do obličeje Gaba Landeskoga, který ale naštěstí tento střet neodnesl žádným zraněním. Nevypadalo to ale vůbec hezky.
     
    28:43
    Ben Chiarot musel na modré podrazit Nathana MacKinnona, který by se přes něj jinak dostal a jel by sám na Primeaua. První přesilovka pro Colorado v dnešním utkání.
    28:06 Matt CALVERT - 0:3
     
    28:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Další pohroma pro domácí tým. Při přesilové hře přišla ztráta puku na modré v podání Jeffa Petryho a Compher ujel po pravé straně. U druhé branky předložil v situaci dva na jednoho výbornou přihrávku pro MATTA CALVERTA a bývalý kanonýr Columbusu se nemýlil. Primeau neměl vůbec žádnou šanci.
     
    26:20
    Pierre-Edouard Bellemare se dopustil hákování a je zde druhá přesilovka pro Montreal.
     
    22:44
    Šance i na druhé straně. Jordan Weal si najel nikým neatakován mezi kruhy, kam dostal puk, ovšem Pavel Francouz se opět nenechal překvapit.
     
    17:17
    Asi zatím nejtěžší zákrok Francouze v dosavadním průběhu utkání. Již v plném počtu ujel do úniku Shea Weber, který zakončil střelou z prostoru mezi kruhy. Ani jeho pokus ale českého brankáře nezaskočil!
     
    15:17
    Až nyní se domácí dostali k první pořádné střele, proti Joelu Armiovi z kruhů zasáhl Francouz. Nedlouho poté mířil Cousins z podobné pozice těsně vedle.
     
    14:36
    Nathan MacKinnon si půjde odpočinout na dvě minuty za držení Artturi Lehkonena.
     
    13:21
    Pro domácí mohlo být ještě hůře. Jako nůž máslem projel Cale Makar obranou Montrealu a dostal se až před Primeaua, který jej tváří v tvář vychytal!
    12:57 Gabriel LANDESKOG - 0:2
     
    12:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nyní to ale GABRIEL LANDESKOG provedl fantasticky, o tom není sporu. Po pravé straně se dostal do útočného pásma, prohodil si Jeffa Petryho a z bezprostřední blízkosti krásně uklidil kotouč ke vzdálenější tyči, byť si na něj Primeau lehce sáhl pravou rukou nebo vyrážečkou. Akce hodná kapitána, kterým švédský hokejista je. Asistence: Mikko Rantanen.
     
    11:06
    Ben Chiarot, u kterého začala první pohroma pro domácí, nyní vše dobře zvládl a rozehrál puk na své spoluhráče. A byl u základu celé akce, které skončila střelou Fleuryho z pravé strany. Pro Francouze to nebylo úplně jednoduché, ale kotouč dokázal vyrazit.
    06:13 Ryan GRAVES - 0:1
     
    06:13
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Další úspěšný zákrok ale domácí gólman zatím nepřidává a Avalanche vedou. Cale Makar přebruslil na pravé straně Bena Chiarota a dostal se až před branku. Jeho střelu ještě Primeau zlikvidoval a poradil si i s Calvertovou dorážkou, ale když před branku nabruslil RYAN GRAVES a prezentoval se pohotovým doklepnutím, byl již bezmocný. Asistence: Matt Calvert, Cale Makar.
     
    03:44
    Už to vypadalo, že hosté znovu zavezou kotouč do útočného pásma. Ale Brett Kulak se prezentoval parádním obranným zákrokem a nabruslil po levé straně přes modrou. Servíroval puk na druhou stranu pro Domiho, který vracel kotouč do ohně před branku, kde zkoušel Lehkonen dorazit puk zblízka do sítě, ale nepovedlo se mu to. Dobrá akce!
     
    01:34
    To je hodně nepříjemné, Kotkaniemi je totiž za pomocí spoluhráčů odvážen nikoliv na střídačku, ale rovnou do šatny. Vypadá to, že vůbec netuší, co se děje a kde je. Věřte, že bude v pořádku.
     
    00:41
    První střela na branku a hned nebezpečná. Francouz musel zasahovat proti tvrdé ráně Gallaghera z kruhů a zasáhl výborně!

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 38. Gallagher (Danault), 42. Cousins (Domi) – 7. Graves (Calvert, Makar), 13. Landeskog (Rantanen), 29. Calvert (Compher)


    Montreal Canadiens: Primeau (Price) – Chiarot, S. Weber (C), Kulak, Petry (A), O. Leskinen, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Cousins, Domi, Suzuki – Lehkonen, Kotkaniemi, Armia – Peca, N. Thompson, Weal.
    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Graves, Makar, Girard, Zadorov, Cole, Barberio – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Donskoi, Tynan, Compher – Ničuškin, Bellemare (A), Calvert – Burakovsky, Jost, Nieto.

    Rozhodca: StLaurent, Chmielewski – Murray, Flemington