Crystal Palace – Bournemouth 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Utorok 03.12.2019, 20:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Crystal Palace FC – AFC Bournemouth, ktorý sa odohrá v rámci 15. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 20:30.
     


    Crystal Palace FC

    Domáci tím sa zatiaľ pohybuje v strede tabuľky, kam spadol po sérii piatich zápasov bez výhry. Tú ukončil až v minulom kole výhrou 2:0 v Burnley, po ktorej poskočil na 11. miesto, o dva body pred svojho dnešného súpera. Počet inkasovaných gólov Crystal Palace nie je nijak extrémne vysoký (18 inkasovaných gólov), problémom tímu je však útočná produktivita. Za 14 zápasov strelili hráči londýnskeho klubu len 13 gólov, čo je spolu s Newcastleom druhý najnižší počet strelených gólov v tejto sezóne Premier League. Doma je Crystal Palace piatym najhorším tímom tejto sezóny, keď v siedmich zápasoch v Selhurst Parku získal len osem bodov. Posledné tri domáce zápasy navyše prehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Arsenal – Crystal Palace 2:2
    Crystal Palace – Leicester 0:2
    Chelsea – Crystal Palace 2:0
    Crystal Palace – Liverpool 1:2
    Burnley – Crystal Palace 0:2
     


    AFC Bournemouth

    Bournemouth vstúpil do sezóny nádejne, posledné týždne sa mu ale veľmi nevydarili. Z posledných ôsmich zápasov vyhrali hostia jediný a strelili v nich len sedem gólov. Posledné tri zápasy za sebou navyše prehrali, pričom vždy o jeden gól. V tabuľke sú pred dnešným zápasom na 12. mieste s dvojbodovou stratou na Crystal Palace. Pred 18. Southamptonom je náskok Bournemouthu len štvorbodový, hostia tak dnes potrebujú zabodovať, aby sa nezosunuli tabuľkou ešte nižšie. Vonku sa im však zatiaľ veľmi nedarí a za sedem zápasov na cudzích ihriskách získali len sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Watford – Bournemouth 0:0
    Bournemouth – Manchester United 1:0
    Newcastle – Bournemouth 2:1
    Bournemouth – Wolverhampton 1:2
    Tottenham – Bournemouth 3:2
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League stretli doteraz osemkrát a ich vzájomná bilancia je vyrovnaná – dvakrát vyhral Crystal Palace, dvakrát Bournemouth a štyri zápasy sa skončili remízami. V minulej sezóne vyhrali oba tímy svoje domáce zápasy – Bournemouth doma vyhral 2:1 a Crystal Palace na svojom trávniku zase 5:3.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    31.1.2017: Bournemouth – Crystal Palace 0:2
    9.12.2017: Crystal Palace – Bournemouth 2:2
    7.4.2018: Bournemouth – Crystal Palace 2:2
    1.10.2018: Bournemouth – Crystal Palace 2:1
    12.5.2019: Crystal Palace – Bournemouth 5:3
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – Kouyaté, Townsend, Milivojević (C), Zaha, McArthur – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Schlupp, James McCarthy, Camarasa, Riedewald, Ch. Benteke, Wickham.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Mepham, Aké (C), Rico – H. Wilson, Billing, Lerma, Groeneveld – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Francis, Stacey, Simpson, Gosling, L. Cook, Fraser.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Crystal Palace bude hrať v tradičných červenomodrých dresoch, Bournemouth vo svetlozelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Crystal Palace však hneď po ňom o loptu prišiel a Sakho musel prvým obranným sklzom vypichnúť loptu Solankemu.
     
    2
    Domáci sa po rozohrávke brankára Guaitu dostali na útočnú polovicu. Ayewa fauloval pred vlastnou šestnástkou Mepham, Crystal Palace tak bude mať priamy kop z ľavej strany z pomerne dobrej streleckej pozície.
     
    3
    Milivojevićovi sa rozohrávka vôbec nevydarila. Domáci kapitán namieril z priameho kopu vysoko nad Ramsdaleovu bránu.
     
    4
    Prvý postupný útok hostí sa skončil neúspechom a Harry Wilson pri snahe o prienik po pravom krídle o loptu prišiel. Brankár Guaita ju potom nakopol do stredu poľa.
     
    5
    Tam ju však na svoje kopačky znovu vybojovali hostia a po krátkom prerušení pokračujú vo svojej postupnej kombinácii. Billingov prienik po ľavom krídle ukončil zrazením lopty na rohový kop Kouyaté.
     
    6
    Ricovi sa center od rohovej zástavky vôbec nevydaril a loptu v podstate prihral hneď prvému brániacemu hráčovi Crystal Palace. Ten ju bez váhania odkopol na polovicu hostí.
     
    7
    Lerma si narazil na ľavom krídle loptu s Callumom Wilsonom a z ľavej strany prihrával do šestnástky, tam ale nebol v tom momente žiadny hráč Bournemouthu.
     
    8
    Crystal Palace odpovedá svojim postupným útokom. Ayew vysunul peknou prienikovou prihrávkou do šestnástky van Aanholta, jeho center však obrana Bournemouthu zrazila na prvý roh domácich.
     
    9
    Ramsdale vyboxoval center z rohového kopu, lopta sa ale dostala za šestnástkou k McArthurovi. Ten si loptu spracoval hruďou a následne vystrelil vysoko nad bránu hosťujúceho tímu.
     
    10
    Townsendov center z pravej strany sa dostal k Zahovi na zadnej tyči, ten sa ale kľučkami vytlačil mimo streleckej pozície. Zaha potom zrazenou prihrávkou získal pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    11
    Billing na prednej tyči odhlavičkoval center z rohu do bránkoviska, domáci ale znovu získali odrazenú loptu. Obliehanie šestnástky hostí tak pokračuje.
     
    12
    Po dlhej dobe sa po chybe Zahu dostali hostia k lopte, individuálny prienik Calluma Wilsona ale ukončil dobrým defenzívnym zákrokom práve vracajúci sa Zaha.
     
    13
    Hostia však vystihli rozohrávku, po útočnom faule Calluma Wilsona na van Aanholta však o loptu prišli. Po rozohrávke domácich fauloval zase pre zmenu Solanke.
     
    15
    Lermovu strelu spoza šestnástky zrazil jeden z obrancov Crystal Palace na rohový kop. Center z neho potom odhlavičkoval Milivojević na prednej tyči.
     
    16
    Domáci majú loptu pod kontrolou, cez dobre postavenú obranu hostí ale majú tentokrát veľký problém sa priblížiť k bráne Ramsdalea.
     
    17
    Zahov pokus o sólový prienik po ľavom krídle ukončil odkopom lopty do autu Smith. Domáci po autovom vhadzovaní udržali loptu na svojich kopačkách a kombinujú okolo šestnástky Bournemouthu.
     
    18
    Milivojevićova kolmá prihrávka skončila až u brankára hostí Ramsdalea, ktorý však nepresným odkopom rozohral priamo do autu.
     
    19
    Prvý karta zápasu a hneď červená! Mamadou Sakho (Crystal Palace FC) zostrelil kolíkmi napred vo vysokej výške Smitha, ktorý si v strede poľa spracovával loptu a hlavný rozhodca mu bez zbytočného váhania za túto nebezpečnú hru ukončil zápas. Crystal Palace tak čaká viac ako 70 minút v oslabení.
    19. Mamadou Sakho (CRP)
     
    21
    Hostia majú loptu pod kontrolou a kombinujú na polovici domácich. Tí sa okamžite zatiahli do obranného postavenia.
     
    22
    Groeneveldov prienik ukončil faulom pred vlastnou šestnástkou kapitán Crystal Palace Milivojević. Priamy kop pre Bournemouth z ľavej strany.
     
    23
    Ricov center na zadnú tyč sa niekoľkokrát odrazil od hráčov v šestnástke, až sa k lopte dostal Mepham a ten zblízka vystrelil. Jeho slabá strela letela len do stredu brány na Guaitu, ktorý s ňou nemal veľké problémy.
     
    25
    Hostia po vylúčení Sakha výrazne pridali a tlačia sa dopredu. Groeneveld sa znovu snažil o prienik po ľavej strane, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    26
    Na zemi zostal bez cudzieho zavinenia ležať van Aanholt a okamžite sa pri ňom ocitá lekár Crystal Palace. Vypadá to na nejaké svalové problémy s pravou nohou.
     
    27
    Van Aanholt dnes dohral a za autovou čiarou veľmi pomaly kríva smerom do šatne. Domáci tak strácajú už druhého obrancu zo štvorice, ktorá začala tento zápas.
     
    28
    Townsend si spracoval výbornú prihrávku na pravé krídlo za obranu Bournemouthu, hneď sa ale k nemu vrátil Billing, ktorý mu loptu odkopol do autu.
     
    29
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Patrick van Aanholt, prichádza Jeff Schlupp.
     
    30
    Townsendov center z pravej strany odhlavičkoval Mepham, avšak loptu poslal naspäť priamo na Townsenda. Ten už druhýkrát necentroval a namiesto toho ju posunul na spoluhráčov v obrane.
     
    31
    Tomkins nakopol loptu do šestnástky na rozbehnutého Ayewa, brankár hostí Ramsdale ale prihrávku vystihol a loptu chytil.
     
    32
    Domáci napriek oslabeniu hrajú veľmi aktívne i smerom dopredu. Milivojevićov center z ľavej strany z priameho kopu vyboxoval brankár Ramsdale a mladý gólman Bournemouthu následne chytil i nákop McArthura.
     
    33
    Zaha si narazil loptu na ľavej strane so Schluppom, Smith mu ju ale odkopol do autu. Po ňom sa okolo Smitha pretlačil Ayew, loptu ale v podstate len prihral brankárovi Ramsdaleovi.
     
    34
    Lermov center sprava odhlavičkoval Tomkins a Kelly následne zablokoval i Groeneveldov nákop z opačnej strany.
     
    35
    Hostia postupne zatláčali domácich do obrany, ich útok však ukončil nevydarený prienik Solankeho po ľavej strane. Útočník Bournemouthu si pri pokuse o kľučku proti Kellymu predkopol loptu za bránkovú čiaru.
     
    37
    Milivojevićov centr z rohového kopu odhlavičkoval obranca Bournemouthu tesne pred Kouyatém na ďalší rohový kop domáceho tímu.
     
    38
    S centrom z tejto štandardky si obrana Bournemouthu poradila a hostia otáčajú hru. Ich akciu zakončil slabou strelou z hranice šestnástky Solanke, loptu ale poslal priamo na brankára Guaitu, ktorý s týmto pokusom nemal žiadny problém.
     
    39
    Hostia znovu začínajú zatláčať domácich do obrany a obliehajú ich pokutové územie. Domáca obrana však zatiaľ zvláda vykrývať všetky voľné priestory.
     
    40
    Groeneveld konečne dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky za obranu Crystal Palace, loptu mu ale pri spracovávaní odkopol Tomkins. Jeho odkop však skončil znovu len u hráčov hostí, ktorí pokračujú prakticky bez prerušenia v kombinácii.
     
    41
    Útok Bournemouthu konečne končí. Groeneveld si nedokázal spracovať prihrávku za obranu domácich a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    42
    Billing fauloval v hlavičkovom súboji na vlastnej polovici Ayewa, domáci tak získavajú ďalší priamy kop.
     
    43
    Milivojevićov center z ľavej strany obrana Bournemouthu odvrátila do bezpečia a hostia sa následne zmocnili lopty. Domáci hráči už ich čakajú zoradení na vlastnej polovici v obrannom postavení.
     
    44
    Hra sa zasekla v strede poľa, kde si oba celky rýchlo striedajú kontrolu nad loptou. Napokon zo série súbojov vyšli víťazne hostia, ktorí sa usadili na polovici domáceho tímu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Domáci sa v nadstavenom čase posunuli na polovicu hostí a pri rohovej zástavke vybojoval Ayew autové vhadzovanie. Crystal Palace sa snaží dohrať prvý polčas s bezgólovým výsledkom a smerom do šestnástky sa už domáci veľmi neženú.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol svižný futbal zo strany na stranu, nepriniesol však ani jednu gólovú príležitosť, ktorá by stála za zmienku. Najdôležitejším momentom tak bola červená karta Sakha za doslova likvidačný zákrok na Smitha. Hostia však potvrdili svoju mizernú formu a napriek oslabeniu ich domáci bez problémov udržali na dištanc od svojej šestnástky. Navyše, hlavne po útočných štandardkách, dokázali domáci vytvoriť pred bránou Bournemouthu väčšie závary, ako vytvorili hostia pred ich bránou. Uvidíme, ako zareagujú hostia na tento vývoj v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely na bránu: 0:2
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 2:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Andros Townsend, prichádza James McCarthy.
     
    47
    Hostia od výkopu ešte nepožičali domácim loptu, na ich polovicu sa ale nedokážu na dlhšiu dobu dostať. Ich kombinácia prebieha hlavne v blízkosti stredovej čiary.
     
    48
    Harry Wilson sa dostal po pravej strane za Zahu a poslal do šestnástky výbornú strieľanú prihrávku. Na prednej tyči ju však nezasiahol v sklze Solanke a na zadnej odkopol pred Callumom Wilsonom loptu na rohový kop obranca Tomkins.
     
    49
    Domáci prvýkrát v druhom polčase útočia. Pred Zahom odhlavičkoval nákop zo stredu poľa do autu Smith, hostia sa ale následne nezmohli na viac ako odkop lopty k obrancom Crystal Palace.
     
    50
    Domáci obrancovia však rozohrali mizerne a loptu v podstate bez boja vrátili hosťom. Tí sa potom usadili na polovici Crystal Palace.
     
    51
    Zaha odkopol Ricovi na pravej strane loptu na rohový kop. Ten rozohral sám Rico centrom na Akého, ktorý hlavičkou usmernil loptu zrejme do vlastného spoluhráča a od neho sa odrazila za bránkovú čiaru.
     
    53
    Aké posunul slabou malou domov loptu dozadu na brankára Ramsdalea, ktorý ju na poslednú chvíľu odkopol pred napádajúcim Ayewom do autu.
     
    54
    Crystal Palace v pokračovaní tohto útoku získalo rohový kop. Center Milivojevića letel na prednú tyč na Ayewa, ktorý však loptu hlavou usmernil mimo Ramsdaleovej brány.
     
    55
    Billing v súboji o loptu v strede poľa skočil na nohu Ayewovi. Okrem tlaku Bournemouthu v úvode druhého polčasu zápas vôbec nevypadá, že by domáci hrali v oslabení.
     
    56
    Držanie lopty v 1. polčase: 42 % : 58 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 17 % : 83 %
     
    57
    Hostia znovu prešli do postupného útoku, ani ten ale zatiaľ nikam nevedie. Domáci sú na túto taktiku pripravení a hráčov Bournemouthu takmer vôbec nepúšťajú k svojej šestnástke.
     
    59
    Obraz hry sa v posledných okamihoch takmer vôbec nemení. Bournemouth má územnú prevahu a tlačí domácich k ich šestnástke, tí ich ale nepúšťajú ani len k centru.
     
    60
    Domáci sa po „hádzanej“ zo strany Bournemouthu konečne zmocnili lopty a vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten viedol Zaha, ktorý pred šestnástkou posunul loptu Ayewovi. Domáci útočník potom zblízka trafil len obrancu hosťujúceho tímu.
     
    61
    Ayew obral výborným presingom hostí o loptu, hneď potom ho ale v ďalšom súboji o ňu obral Aké. Ten loptu nakopol na pravú stranu útočnej polovice na Rica.
     
    62
    Hra vypadá stále rovnako. Bournemouth sa prekombinuje do vzdialenosti zhruba 30 metrov od domácej brány, kde narazí na domácu obrannú líniu a tú nedokáže ani prestreliť, ani vykombinovať.
     
    63
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Zahu dostáva Dominic Solanke (AFC Bournemouth).
     
    64
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Diego Rico, prichádza Simon Francis.
     
    64
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Arnaut Groeneveld, prichádza Simon Francis.
     
    66
    Harry Wilson sa elegantne dostal za obranu Crystal Palace, center na zadnú tyč ale odhlavičkoval Kouyaté na rohový kop.
     
    67
    Ten vyriešila domáca obrana a okamžite prišiel pas na Zahu, ktorý vyrazil dopredu. Toho zastavil faulom v strede poľa Lerma a Zaha sa len veľmi ťažko dvíha z trávnika.
     
    68
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Zahu v strede poľa dostáva Jefferson Lerma (AFC Bournemouth).
     
    69
    Zaha sa chcel zrejme pomstiť hosťom za dva predošlé fauly na žlté karty a uvoľnil sa na ľavom krídle cez dvojicu protihráčov. Jeho prihrávka do stredu pokutového územia však presná nebola a skončila u obrancov Bournemouthu.
     
    70
    Zaha sa znovu dostal po ľavej strane do šestnástky a keď mu Mepham vypichol loptu, tak spadol cez jeho nohu na trávnik. Hlavný rozhodca mu hneď ukazuje, že penalta sa kopať nebude.
     
    71
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Smitha na ľavom krídle dostáva Luka Milivojević (Crystal Palace FC). Priamy kop pre Bournemouth z ľavej strany útočnej polovice.
     
    72
    Žltú kartu za podkopnutie Smitha v strede poľa dostáva James McCarthy (Crystal Palace FC). Smith sa tak postaral o dve žlté karty pre domácich hráčov za sebou.
     
    73
    Francisov center najprv obrana Crystal Palace odvrátila do bezpečia, akcia ale pokračovala ďalej a práve Francis strieľal na jej konci z hranice pokutového územia. Schlupp jeho strelu zrazil nad Guaitovu bránu.
     
    74
    Center z rohu bez zaváhania chytil brankár Crystal Palace Guaita. Tomu potom nedovoleným spôsobom zabránil v rozohrávke Callum Wilson.
     
    75
    Kouyaté zrazil pas z polovice Bournemouthu k rozbehnutému Solankemu, ktorý ho sprava prešprintoval. Jeho prihrávku z ostrého uhla do bránkoviska tečoval práve Kouyaté a následne ju chytil domáci brankár Guaita.
    75. Dominic Solanke (BTH)
     
    76
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci v oslabení strieľajú úvodný gól zápasu! JEFF SCHLUPP si prevzal loptu v strede poľa, prenikol pomedzi stojacich obrancov Bournemouthu do šestnástky a strelou cez Mephama, ktorý mu ustupoval až príliš, poslal loptu za chrbát brankára Ramsdalea.
    76. Jeff Schlupp (CRP) - 1:0
     
    78
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Ayewa dostáva Philip Billing (AFC Bournemouth). Priamy kop Crystal Palace z pravej strany útočnej polovice.
     
    79
    Milivojevićov center obrana hostí odvrátila, lopta sa ale dostala k McArthurovi, ktorý zo zhruba 25 metrov zakrútil loptu pod brvno Ramsdaleovej brány. Gólman Bournemouthu skvelým zákrokom jeho pokus vyrazil.
    79. James McArthur (CRP)
     
    80
    Milivojevićov center zastavil hneď prvý brániaci hráč Bournemouthu a hostia okamžite vyrazili na opačnú stranu. Solanke dostal loptu v strede šestnástky, jeho strela ale bola zrazená na roh.
     
    81
    Center Harryho Wilsona dopadol podobne ako center Milivojevića na opačnej strane. Za odrazenou loptou sa rozbehol Zaha, Aké mu ju ale odkopol do autu.
     
    82
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Philip Billing, prichádza Lewis Cook.
     
    83
    Držanie lopty v 2. polčase: 18 % : 82 %
     
    84
    Hostia začali nakopávať lopty do pokutového územia Crystal Palace, cez heroicky bojujúcich domácich sa ale nie a nie presadiť. Smithov posledný center bol navyše veľmi nepresný a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    85
    Žltú kartu za faul lakťom v hlavičkovom súboji proti Lermovi dostáva James McArthur (Crystal Palace FC).
     
    86
    Bournemouth naďalej drží loptu na útočnej polovici. Stovky prihrávok hostí v tomto zápase ale nevedú k ničomu a domáci ich naďalej držia na dištanc od svojej brány.
     
    87
    Lerma sa konečne odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti. Výbornú prízemnú strelu, ktorú tečoval obranca Crystal Palace k pravej tyči, musel skvelým zákrokom vyraziť brankár Guaita.
     
    88
    Center hostí do šestnástky najprv vyboxoval brankár Guaita a a následne fauloval Mepham Kouyatého v hlavičkovom súboji. Domáci brankár pri rozohrávke trochu naťahuje čas.
     
    89
    Guaitov odkop doletel presne na kopačku Zahu na útočnej polovici. Zaha na nič neváhal a hneď strieľal spoza šestnástky, trafil ale len jedného z obrancov hosťujúceho tímu.
     
    90
    Zaha napokon vysunul do nábehu na ľavom krídle Schluppa, ktorého strelu zastavil v sklze Mepham. Hostia sa teraz cez nadšene bojujúcich domácich nedokážu ani len dostať k lopte.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Až teraz sa hostia konečne dostali k lopte a okamžite vyrážajú dopredu. I tentokrát sa však zastavili na obrannej línii domácich, cez ktorú sa nedokážu dostať.
     
    90+2
    Ayew navyše obral hostí o loptu a v strede poľa ho faulom zastavil Smith. Ten sa pri tomto zákroku zrejme zranil a počet hráčov na oboch stranách sa tak v úplnom závere zápasu vyrovná.
     
    90+3
    Ayew bol znovu faulovaný, tentokrát už v blízkosti pokutového územia Bournemouthu. Priamy kop pre domácich.
     
    90+4
    Milivojević rozohral štandardku na krátko a k lopte sa dostal po jeho prihrávke Zaha. Ten ale stál v ofsajde a v hre tak nemôže pokračovať.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Crystal Palace si pripisuje jedno zo svojich najúžasnejších víťazstiev za posledné roky. Napriek tomu, že domáci hrali viac ako 70 minút v oslabení; napriek tomu, že Bournemouth mal obrovskú územnú prevahu a napriek tomu, že sa na útočnej polovici objavovali sporadicky, tak dokázali vyhrať. Je však pravdou, že hostia boli úplne bezzubí a na úžasne bojujúcich domácich nedokázali nájsť žiadny recept. Jediným strelcom zápasu sa tak stal Schlupp, ktorého víťazný gól posunul Crystal Palace priebežne až na piate miesto. Bournemouth je po štvrtej prehre za sebou na 12. mieste a v ďalšom kole ho čaká Liverpool.
     
    Držanie lopty: 31 % : 69 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 3:2.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 6:15.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:04)

    Michal Sadlek

    Góly: 76. Schlupp

    Karty:   71. Milivojević (CRP), 72. James McCarthy (CRP), 85. McArthur (CRP) – 63. Solanke (BTH), 68. Lerma (BTH), 78. Billing (BTH)   19. M. Sakho (CRP)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:15.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt (29. Schlupp) – Kouyaté, Townsend (46. James McCarthy), Milivojević (C), Zaha, McArthur – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Schlupp, James McCarthy, Camarasa, Riedewald, Ch. Benteke, Wickham.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Mepham, Aké (C), Rico (64. Francis) – H. Wilson, Billing (82. L. Cook), Lerma, Groeneveld (64. Francis) – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Francis, Stacey, Simpson, Gosling, L. Cook, Fraser.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 23 497