Jaroslavľ – Dinamo Minsk 6:3 (kon.) | Kazaň – Soči 0:1 (kon.) | Novgorod – D. Moskva 1:2 (0:1 po s.n.)
Helsinki – Novosibirsk 1:4 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Dinamo Minsk
cz Piatok 29.11.2019, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:30
    Ještě před návratem vyloučeného Gotovce jde na trestnou lavici Maxim Osipov, který se provinil nedovoleným bránením.
     
    55:31
    Hra je přerušená, branka za Enrothem je totiž posunutá a gólman hostí leží na zádech na ledě. Kirill Gotovec totiž v průniku přidržel Denisenka a jde ven. Následně Denisenko povalil gólmana hostí a konec již znáte.
     
    54:04
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ono to je 6:3 i bez případného odvolání gólmana. Kovalenko se prohnal po pravé straně přes modrou a už to vypadalo, že puk zaveze kolem branky, respektive obkrouží ji. Jenže v ideální čas nahrál ARTURU KAJUMOVOVI, který byl nehlídaný před brankou a ten se nemýlil. S tím nemůže Jhonas Enroth v brance Minsku vůbec nic dělat. Asistence: Nikolaj Kovalenko.
     
    49:37
    Dinamo šlo do rychlého protiútoku, kdy Spooner dostal ideální přihrávku do jízdy. Po pravé straně přejel modrou a z kruhů vystřelil, ovšem Lazušin nadvakrát dokázal kotouč zastavit.
     
    44:51
    Palunin si s pukem vybruslil před Enrotha, ale ani nadvakrát ho nepřekonal. Možná mohl přihrávat na volného Svitova, který měl před sebou trošku více prostoru, ale prostě vzal odpovědnost na sebe. Šestý gól svého týmu ale nepřidal.
    42:11 Maxim OSIPOV - 5:3
     
    42:11
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jenže rázem je zase vše jinak! Polunin z pravé strany viděl, že je na modré zcela volný MAXIM OSIPOV. Obránce Jaroslavle dostal kotouč na brusle, ale sklepl si jej na hokejku. Tvrdě vypálil a se šťastnou tečí zapadl kotouč do sítě za bezmocného Enrotha.
    41:10 Teemu PULKKINEN - 4:3
     
    41:10
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Přesně tohle hosté potřebovali – rychle využít přesilovou hru. TEEMU PULKKINEN dostal ideální přihrávku mezi kruhy, opřel se o puku a tvrdou ránou prostřelil Lazušina. Asistence: Ryan Spooner.
     
    41:08
    Pro Dinamo tu přece jen ještě je šance. Za podrážení jde na dvě minuty ven Artur Kajunov.
    35:45 Magnus PÄÄJÄRVI - 4:2
     
    35:45
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak dlouho domácí tlačili na pilu, až přišla čtvrtá branka. Da Costa na ose hřiště přihrál pro Rušana Rafikova, který z pravého kruhu zkusil střílenou přihrávku na zadní tyč. Do puku dal těsně před brankou svojí hůl MAGNUS PÄÄJÄRVI, zvedl kotouč nad horní tyč a tam byl Enroth bezmocný. Asistence: Rušan Rafikov, Stéphane Da Costa.
     
    34:23
    Roman Ďukov naprosto zbytečně atakoval Grigorije Denisenka, který po střele Kajumova neměl žádný záměr atakovat Jhonase Enrotha v brance Dinama. Možná už trošku frustrace se nyní ukázala na bekovi hostí, který dostává také dvě minuty, hrubost.
     
    32:39
    Rafikov pálil z levého kruhu do volné části branky, ovšem svojí ránu neusměrnil mezi tři tyče. Tlak Lokomotivu je obrovský.
     
    31:59
    Komplikace pro Dinamo, která by hosty mohla stát naději na body v dnešním utkání. Francis Paré dostává za faul kolenem pět minut a do konce utkání. Lokomotiv jde do dlouhé přesilovky, nyní navíc pět na tři.
     
    30:56
    Alexandr Kogaljov na modré ztratil puk a před střídačkami poslal na zem soupeře. Půjde si také sednout – dvě minuty za hákování Pavla Kudrjavceva, který byl jinak mohl ujet do nebezpečného kontru.
     
    29:22
    Ačkoliv Staffan Kronwall vůbec nesouhlasí, opět dostává dvě minuty a nyní si ještě všechno pořádně vyříkává ze sudím. Mělo by jít o úmyslné zdržování hry, kdy v nebezpečné situaci posunul branku.
    26:11 Ryan SPOONER - 3:2
     
    26:11
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tohle byla výborná akce RYANA SPOONERA! Hráč hostí s číslem 51 nabral ve středním pásmu puk na hokejku a po levé straně projel přes modrou. Protože ho nikdo neatakoval, nabruslil si mezi kruhy a odtud poslal Lazušinovi nečekanou navštívenku bekhendem pod horní tyčku! Asistence: Teemu Pulkkinen, Jhonas Enroth.
    23:14 Pavel KUDRJAVCEV - 3:1
     
    23:14
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tlak domácích vyústil ve třetí vstřelený gól! Lander získal puk za brankou, lehce s ním zamíchal a poté našel před Enrothem mezi dvěma beky nehlídaného PAVLA KUDRJAVCEVA, který z první prostřelil švédského gólmana. Ten se může akorát tak zlobit na své spoluhráče. Asistence: Anton Lander, Magnus Pääjärvi.
     
    20:00
    Alexandr Svitov i Oleg Jevenko si zkraje druhé části dají pětiminutový oraz za vzájemnou bitku.
    19:58 Bitka Svitova a Jevenka
     
    19:58
    Na body by asi vyhrál Saša Svitov, ale dlužno říct, že Jevenko byl v bitce také aktivní. Vše nakonec skončilo tím, že Svitov sejmul soupeři helmu, načež se oba dva tak tak udrželi na nohou, poté šla dolů i Svitovova helma a po zakolísání domácího hráče sudí oba hráče od sebe odtrhli.
     
    19:57
    Branka domácích zůstává prázdná, Lokomotiv to pár sekund do konce třetiny zkusí v šesti, jelikož hosté by za tak krátkou dobu puk do branky nedostali.
     
    19:05
    Žeňa Kovyršin v rohu za brankou získal kotouč a mohl by se posunout směrem k Lazušinovi, takže Rušanu Rafikovovi nezbylo nic jiného, než soupeře podrazit. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    18:00
    Hosté jsou v problémech. Krátce po vedoucím gólu z hole Nakládala dostává dvě minuty Saša Kitarov za zdržování hry. Odskočí Lokomotiv na dvě branky?
    17:49 Jakub NAKLÁDAL - 2:1
     
    17:49
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Pulkkinenovo vyloučení přichází Dinamo hodně draho. JAKUB NAKLÁDAL totiž dostal výbornou přihrávku k modré čáře. Zpracoval si kotouč a poté tvrdě vystřelil na branku. Enroth nestihl zareagovat, možná neměl zcela ideální výhled, a puk končí v síti. Asistence: Grigorij Denisenko, Denis Alexejev.
     
    16:04
    Teemu Pulkkinen si půjde odsedět dvě minuty za háček a bude rád, když vydrží na trestné celé dvě minuty.
    13:08 Grigorij DENISENKO - 1:1
     
    13:08
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté sice poslali kotouč na chvíli do středního pásma, ale další kontr Lokomotivu již byl smrtící. Savčenko ve středním pásmu z pravé strany poslal puk do útočného, kde kotouč zády k brance převzal Da Costa. S pukem se ale mezi kruhy obratně otočil. Nestřílel, nýbrž kotouč nahrál na levou stranu na najíždějícího GRIGORIJE DENISENKA, jenž bez problémů překonal marně se natahujícího gólmana Enrotha. Asistence: Stéphane Da Costa, Roman Savčenko.
     
    11:22
    Krátce po návratu vyloučeného Kronwalla jeli domácí v situaci dva na jednoho na Jhonase Enrotha. Da Costa našel přihrávkou z pravé strany na opačné straně Magnuse Pääjärviho, jenž vzal odpovědnost na sebe, ale trefil pouze správně postaveného švédského muže v masce. Finsko-švédský minisouboj tak vyšel lépe pro muže v masce Minsku.
     
    09:05
    Je to tak. Kapitán domácího celku Staffan Kronwall dostal dvě minuty za hru vysokou holí a jde o jeho patnáctou a šestnáctou trestnou minutu v sezoně.
     
    03:45
    Hosté již mohli vést o dvě branky. Ptáte se, jak? Agilní Děmkov se prosmýkl až před brankáře Lazušina a mohl si téměř vybrat, kam puk pošle, ovšem namířil přímo do lapačky gólmana Lokomotivu.
    02:57 Alexandr PAVLOVIČ - 0:1
     
    02:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení a celá akce měla výborné zakončení. Kitarov zavezl puk do útočného pásma a přihrál na levou stranu pro ALEXANDRA PAVLOVIČE. Útočník Dinama byl sice už trošku z úhlu, ale zkusil vystřelit a výborně vymetl vzdálenější šibenici. Asistence: Alexandr Kitarov, Vladislav Jerjomenko.
     
    01:37
    Ta rozhodně nebyla špatná, jelikož Martynov se protáhl přes levý kruh až ke střele, při které těsně minul vzdálenější tyčku.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 14. Denisenko (S. Da Costa, Savčenko), 18. Nakládal (Denisenko, Alexejev), 24. Kudrjavcev (Lander, Pääjärvi), 36. Pääjärvi (Rafikov, S. Da Costa), 43. M. Osipov (Polunin), 55. Kajumov (Kovalenko) – 3. Pavlovič (Kitarov, Jerjomenko), 27. Spooner (Pulkkinen, Enroth), 42. Pulkkinen (Spooner)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Lazušin (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Nakládal, Kronwall, Savčenko, Čerepanov, Misjul – Kajumov, Kovalenko, Alexejev – Lander, Pääjärvi, Kudrjavcev – Denisenko, J. Averin, S. Da Costa – Svitov, Iljenko, Kraskovskij – Polunin.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (D. Taylor) – Znacharenko, Kryskin, Denisov, Jevenko, Gotovec, Jerjomenko, Ďukov – Pulkkinen, Spooner, Dadonov – Demkov, A. Kosticyn, Kovyršin – Martynov, Paré, Prince – Kogaljov, Pavlovič, Kitarov – Greckij.

    Rozhodca: Vasiljev, Gašilov – Stroganov, Slavikovskij