Montreal – NJ Devils 4:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 0:3 (kon.)
San Jose – LA Kings 4:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 2:5 (kon.) | Minnesota – Ottawa 7:2 (kon.) | Washington – Tampa Bay 4:3 (po pr.)
koniec
Chicago Blackhawks
2:5 (1:3, 1:2, 0:0)
Colorado Avalanche
cz Piatok 29.11.2019, 22:10 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeju krásný páteční večer! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Chicagem a Coloradem.
     
    Chicago Blackhawks

    Hokejisté Chicaga se po čtyřiadvaceti odehraných zápasech nacházejí až na třinácté příčce Západní konference. Svěřenci kouče Collitona nezahájili sezónu vůbec dobře. V půlce listopadu už se zdálo, že Indiáni najeli na správnou vlnu, když vyhráli čtyřikrát v řadě, avšak za poslední čtyři utkání svítí ve statistikách tři prohry. Nejproduktivnější hráč týmu nejspíše nepřekvapí, je jím americká stálice Patrick Kane, jenž už stihl nasbírat 31 kanadských bodů.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado je na tom výrazně lépe než jeho páteční soupeř. Svěřenci trenéra Bednara jsou v tabulce Západu na pěkném šestém místě. Hokejistům Avalanche se daří, v posledních devítí zápasech zvítězili šestkrát a dali tak zapomenout na předešlý výpadek formy, kdy prohráli pětkrát v řadě. Včera dokonce dokázali udržet na uzdě ve skvělé formě hrající duo McDavid – Draisaitl, Edmonton porazili jasně 4:1. Nejvíce bodů v Coloradu doposud nasbíral kapitán Nathan McKinnon, s pětatřiceti body je šestým v pořadí kanadského bodování.
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
    Pavel Francouz (COL)
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, C. Murphy, Määttä – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Dach, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Highmore, Carpenter, Z. Smith.

    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Zadorov, Makar, Girard, C. Rosén, Graves, Cole – Dries, MacKinnon, Donskoi (A) – Compher, Kadri, Jost (A) – Ničuškin, Bellemare, Nieto (A) – Tynan, Kameněv, O'Connor.

    Rozhodčí: Pochmara, Meier – Pancich, Driscoll.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Utkání bylo zahájeno! Úvodní bylo ovládl Jonathan Toews, první útok patří Indiánům.
     
    00:15
    Už po patnácti vteřinách musel být v pozoru Pavel Francouz, jenž dnes chytá svůj devátý zápas v NHL v životě. Nahození Saada pokryl bez problémů.
     
    00:33
    Blackhawks vstoupili do zápasu ve velkém stylu. Nylander nejprve minul horní tyč, netrefil se následně ani Duncan Keith.
     
    00:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avšak do vedení jdou ze své vůbec první šance hosté! Kane mizerně rozehrál, přímo na hůl J. T. Comphera, jehož ránu ještě dokázal ztečovat mimo dosah Crawforda NATHAN MACKINNON. Asistence: J. T. Compher.
    00:59 Nathan MacKinnon - 0:1
     
    01:51
    Corey Crawford si první úspěšný zásah připisuje až na konci druhé minuty, když pokryl zakončení z velkého úhlu v podání Driese.
     
    01:58
    Ihned po buly vypálil z velkého nápřahu obránce Nikita Zadorov, kanadský gólman dokázal černou gumu ukrýt ve výstroji.
     
    02:16
    Matt Nieto dostal přihrávku za brusle, když se snažil otočit, tak pdoklouzl a upadl k ledu, puku se chopil Murphy.
     
    02:46
    Alexandera Nylandera nerozhodily drobné háčky od Ničuškina. Švéd se dostal až do střelecké pozice, Francouze ovšem nepřekvapil.
     
    03:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado prožívá parádní vstup do zápasu, přidává druhý gól! Od modré čáry Nieto trefil pravý beton Crawforda, od něhož se kotouč odrazil příhodně k RYANU GRAVESOVI. Obránce dokázal propálit marně se přesunujícího brankáře. Asistence: Matt Nieto a Nathan MacKinnon.
    03:17 Ryan GRAVES - 0:2
     
    04:21
    Domácí hokejisté jsou pochopitelně opařeni dosavadním vývojem zápasu. Ránu Donskoje srazil na poslední chvíli do ochranné sítě Shaw.
     
    04:54
    Okamžitě po přejetí útočné modré čáry vypálil z levé strany Connor Murphy, český fantom ve službách Colorada ale nezaváhal.
     
    05:25
    No pozor, je tu bitka! André Shaw vyzval na pěstní souboj autora druhé branky Ryana Gravese a přesto, že byl jeho protivník skoro o hlavu větší, tak ho dokázal srazit k ledu!
    05:25 Bitka mezi Shawem a Gravesem
     
    05:25
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Andrew Shaw – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ryan Graves – 5 min., bitka).
     
    05:37
    Hra pokračuje. Francouz si nepočínal úplně jistě proti nahození Kanea, nakonec ale se ale puk odrazil od betonu těsně vedle pravé tyčky.
     
    06:05
    Ian Cole neváhal a ihned po získání kotouče vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Chicago se drželo v pásmu dobrou půl minutu.
     
    06:34
    A mohlo se držet i nadále, pokud by čitelnou nahrávku Gustafssona nevystihl Nathan MacKinnon, unavená lajna Avalanche může vystřídat.
     
    07:09
    Nylander si najel do předbrankového prostoru na výborný pas od Toewse, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal najít mezeru v postoji Francouze.
     
    07:42
    Zdá se, že se Chicago oklepalo z šoku po dvou inkasovaných branek. Tentokráte českého brankáře prověřil tvrdou ránou Kane.
     
    08:04
    Na chvilkovou návštěvu útočného pásma se vydali i hosté. Za branku soupeře zajel Valerij Ničuškin, proti přesile ale kotouč neudržel.
     
    08:36
    Patrick Kane dostal perfektní nahrávku do pravého kruhu od Dacha, jenže touš mu nesedla na holej, a tak z dobré šance nebylo vůbec nic.
     
    09:09
    Ani Dominik Kubalík nevyzrál na krajana, forhendem mířeným do pravého horního rohu nechal jen vyniknout Francouzovu připravenou lapačku.
     
    09:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Z tlaku resultuje snižující gól! Cole za vlastní brankou přišel o puk, který získal Carpenter. Ten se rychle zorientoval, našel před brankou nikým nehlídaného ZACKA SMITHA, jenž střelou k pravé tyči nedal Francouzovi šanci. Asistence: Ryan Carpenter.
    09:14 Zack SMITH - 1:2
     
    10:12
    A nápor Indiánů pokračuje. Od modré čáry bez přípravy vypálil Duncan Keith, puk proletěl kousek vedle pravé tyče.
     
    10:39
    Další individuální chyba hostů, tentokráte na útočné modré nezachytil Zadorov. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Kane střelou do teploměru, český brankář udržel puk tak tak.
     
    11:12
    Dominik Kubalík je zatím hodně vidět. Nyní se efektivní stahovačkou zbavil Zadorova a poté rychlým švihem zamířil těsně nad břevno.
     
    11:20
    Calvin de Haan vypálil takovou ránu, že Donskoiovi vyletěla hokejka z rukavic. Dokázala však dostatečně zbzdit kotouč, který bez problémů pokryl Francouz.
     
    12:01
    Čtvrtá lajna Chicaga se dnes již jednou prosadila. Teď se o to pokusila po druhé, avšak všechny puky létaly mimo.
     
    12:09
    První přesilovou hru si zahraje hostující Colorado. Na lavici hanby usedá za nedovolené bránění Erik Gustafsson.
     
    12:20
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To byla rychlost! CALE MAKAR vypálil švihem od modré a Corey Crawford nejspíše nic neviděl, neboť vůbec nezareagoval! Puk skončil v pravém horním rohu. Asistence: Nathan MacKinnon a J. T. Compher.
    12:20 Cale MAKAR - 1:3
     
    13:23
    Andre Shaw nezachytil nahrávku od Davida Kampfa, kotouče se chopil Ian Cole, jenž vysokým obloučkem posílá touš do středního pásma.
     
    13:49
    Hra je přerušena, Ryan Graves totiž nahrál kolegovi z obrany rukou, což pozornosti rozhodčích samozřejmě neuniklo.
     
    14:12
    Brent Seabrook nahodil na Francouze s cílem vybojovat buly v útočném pásmu, jenže Pavel kotouč vykopl příhodně k Makarovi, utkání pokračuje bez pauzy.
     
    14:49
    Duncan Keith tak dlouho trápil Nazema Kadriho, až ho donutil k chybě. Obránce elitní formace následně po mantinelu nahrál Toewsovi.
     
    15:21
    Murphyho dělovku od modré čáry dobře tečoval Zack Smith. Gólman na teč vůbec nereagoval, naštěstí pro něj ale kotouč proletěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    15:52
    Ian Cole tentokráte podobnou chybu jako při prvním gólu neudělal. Po mantinelu našel Donskoie, který ztečoval černou gumu za Crawfordovu svatyni.
     
    16:10
    Blackhawks zase tlačí, avšak soupeř jim dává pořádnou lekci z produktivity. Neujala se ani rána Brandona Saada z vrcholku pravého kruhu.
     
    16:39
    Na útočné modré inaksoval tvrdý hit od Keitha Kadri. Centr druhé lajny se velmi ztěžka zvedá z ledu.
     
    17:23
    Skákavou nahrávku Comphera nedokázal Cale Makar zachytit na modré čáře. Výsledkem je postavení mimo hru hostujícího mužstva.
     
    17:40
    Vzápětí přichází icing Avalanche. Cole to myslel dobře, jenže MacKinnon jeho úmysl nepochopil, za kotoučem se vůbec nerozjel.
     
    18:07
    Kombinace kompletní třetí lajny Colorada vyvrcholila nepovedenou střelou Ničuškina, Crawford nemusel zasahovat.
     
    18:26
    Svěřenci kouče Bednara si zahrají druhou přesilovku. Na trestné sedí opět Gustafsson, tentokráte za hákování.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Blackhawks si v oslabení troufli jít do situace tři na tři, avšak Patrick Kane nevyzrál na dobře pozičně bránícího Makara.
     
    19:41
    Dan Girard zavezl touš do útočného pásma. Po několika přihrávkách se odhodlal vypálit Nathan MacKinnon. Centr první formace minul prostor u levé tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku zápasu mezi Chicagem a Coloradem, která nám nabídla hned čtyři góly. Lépe na tom jsou hosté, ti se totiž postarali o tři zásahy. Do vedení poslal Colorado už v první minutě Nathan MacKinnon, jenž šikovně tečoval střelu Comphera. Ve čtvrté minutě se trefil obránce Ryan Graves, Kanaďan dokázal dorazit vyraženou střelu spoluhráče. O snížení se postaral po chybě Colea a výborné práci Carpentera Zack Smith, avšak dvoubrankový náskok vrátil Avalanche gólem v přesilové hře Cale Makar. Úvodní dějství nabídlo i pěstní souboj, André Shaw v něm porazil autora druhého gólu Gravese.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    I ve druhé třetině patřilo úvodní buly Chicagu. Na ledě je čtvrtá formace, jež se zatím postarala o jediný zásah domácích.
     
    20:26
    Ještě dobíhal zbytek Gustafssonova trestu, hosté se ale vůbec nedokázali dostatdo pásma, švédský bek už je na ledě.
     
    21:09
    Alex DeBrincat viděl před branku najíždějícího Patricka Kanea, jemuž také adresoval nahrávku. Do té na poslední chvíli vložil hůl Makar.
     
    21:32
    Ani na podruhé se Kaneově lajně nepodařilo usadit v pásmu. Na opačnou stranu se vydal Tynan, který forhendem prověřil pozornost Crawforda.
     
    22:07
    Connor Murphy musel rozehrávat bekhendem. Složitou situaci ale zvládl přes MacKinnona propasíroval puk na Toewse.
     
    22:56
    Brandon Saad si nechal kotouč proskotačit mezi bruslemi, avšak vzápětí ho nedokázal zpracovat, čehož okamžitě využil Nikita Zadorov.
     
    23:11
    Dan Girard nahodil od modré a Corey Crawford, jenž nic neviděl, šel instinktivně do pokleku. Zasahovat ale nemusel, ránu srazil Keith.
     
    23:42
    Zvoní tyč! MacKinnon nabil Nikytu Zadorovovi, který pořádnou dělovkou trefil pravou část brankové konstrukce.
    23:42 Dělovka Zadorova orazítkovala tyč
     
    24:12
    Neskutečné, Crawforda po druhé v krátkém časovém sledu zachránila tyčka! Tentokráte ta horní, do níž touš napálil Cale Makar.
    24:12 Makar krásnou individuální akci zakončil střelou do horní tyče
     
    24:46
    Avalanche teď je ve velkém tlaku. V útočném pásmu kombinuje druhá útočná lajna, projektil Comphera se nevešel mezi tři tyče.
     
    25:05
    Pierre-Édouard Bellemare v útočném pásmu naprosto zbytečně dohrál obránce, jehož podrazil a vykoledoval si od rozhodčích dvě minuty.
     
    25:24
    Patrick Kane čekal, jestli se mu někdo nenabídne na nahrávku. Nikdo se nehlásil, a tak americký forvard vystřelil, ale pouze do připraveného Francouze.
     
    26:03
    Závar v brankovišti českého gólmana dopadl z jeho pohledu dobře, touš se vykutálela kousek vedle levé tyčky.
     
    26:22
    Duncan Keith vypálil pouze do dobře postaveného Nikity Zadorova. Ruský bek následně svůj celek vysvobodil dlouhým vyhozením.
     
    27:05
    Bellemare je zpátky na ledě, určitě si hodně oddechl, že jeho zbytečný prohřešek nebyl potrestán.
     
    27:10
    Krátce po skončení trestu nebezpečně vypálil Jonathan Toews, Pavel Francouz na poslední chvíli vytrčil vyrážečku.
     
    28:19
    Cale Makar se znovu vydal na útočný výpad po pravém křídle. Nyní se nedostal k zakončení, přihrávku vystihl de Haan.
     
    28:53
    Chicago se snaží, avšak defenziva Colorada v čele s českým brankářem dnes působí velmi jistým dojmem.
     
    29:14
    J. T. Compher se vydal podpořit defenzivní složku a byl to právě on, jenž blokem zabránil v zakončení Saadovi.
     
    29:37
    Rodák z Plzně si nebyl úplně jistý po nahození Brenta Seabrooka. Puk mu ale zůstal pod pravým betonem.
     
    29:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném buly v obranném pásmu nabral obrovskou rychlost VALERIJ NIČUŠKIN. Ruský útočník ujel oběma obráncům a únik zakončil bekhendovým blafákem a střelou pod břevno. Krásná individuální akce. Bez asistence.
    29:45 Valerij NIČUŠKIN - 1:4
     
    30:05
    Okamžitě mohl odpovědět Patrick Kane, tomu se však v klíčovou chvíli svezl puk z hole, hvězda Indiánů vůnec nevystřelila.
     
    30:48
    Hokejistům domácího celku se dnes vůbec nedaří střelecky. Z osmnácti pokusů prostřelili Francouze jen jednou, to hosté vystřelili jen jedenáct střel.
     
    31:26
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Dvanáctá střela hostů končí pátým gólem v síti Crawforda! Rychlou akci vyřešil MacKinnon nahrávkou na J. T. COMPHERA, kanadský forvard propálil gólmana ránou na bližší tyč. Asistence: Nathan MacKinnon.
    31:26 J. T. Compher - 1:5
     
    32:09
    Brandon Saad vystihl mizernou rozehrávku Makara, avšak okamžitě se ocitl v obležení tří protihráčů a msuel rychle vystřelit. Přišla střela ze zápěstí, kterou Francouz schoval v lapačce.
     
    32:34
    Od modré čáry vyzkoušel štěstí Alexander Nylander. Jen kousek chyběl k tomu, aby kotouč skončil v pravém horním rohu.
     
    33:03
    Nahrávku Zacka Smitha dokázal před modrou čárou zpomalit Donskoi, Carpenter s touto bariantou nepočítal a musel rychle vyklidit pásmo, jinak by se pískal ofsajd.
     
    33:47
    Connor Murphy dokázal udržet na zádech dotírajícího Nieta a navíc dokázal přesně rozehrát po lajně volnému Kubalíkovi.
     
    34:14
    David Kapf si sjel do mezirkuží na přihrávku od krajana, Zadorov mu ale včas zblokoval hokejku, český centr nevystřelil.
     
    34:42
    Akce ale pokračovala a Dominikovi Kubalíkovi už se vyprodukovat ránu podařilo, křižný pokus vyrazil Pavel Francouz levým betonem.
     
    35:06
    Nováček v sestavě Avalanche Sheldon Dries se nedokázal probjovat do útočné třetiny, cestu mu zatarasil Duncan Keith.
     
    35:43
    Rychlý brejk Blackhawks zastavil hvizd rozhodčího. Kirby Dach si nepohlídal situaci a nechal se nachytat v ofsajdovém postavení.
     
    36:04
    Brandon Saad znovu dokázal vystihnout špatnou rozehrávku, nyní v podání Zadorova. V plné rychlsoti ovšem nedokázal propálit plzeňského rodáka.
     
    36:25
    Zakázané uvolnění. Takový je výrok rozhodčího poté, co nahrávku Keitha nedokázal protečovat do třetiny Jonathan Toews.
     
    37:16
    Alex DeBrincat si nabruslil na přihrávku mezi oba obránce, ale neměl takovou rychlost, aby jim ujel, Američana obral o černou gumu Ian Cole.
     
    37:49
    Hrozivou přihrávku Murphyho vystihl Bellemare. Francouz okamžitě hledal před brankou Nieta, tomu se však nepodařilo včas přiložit hůl k ledu.
     
    38:22
    Dominik Kubalík nabral velkou rychlost, ale nedokázal už vystřelit. Skončil za brankou, odkud nepřesně hledal Kampfa.
     
    38:40
    Zakončit už se podařilo André Shawovi, a to velmi solidně, Pavla Francouze zachránila pravá tyč!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:02
    Blackhawks úplně překombinovali přečíslení tři na jednoho. Toews to sice myslel dobře, jenže Nylander s nahrávkou nepočítal.
     
    39:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tři vteřiny před koncem druhého dějství je sníženo! PATRICK KANE těsně před brankářem zastavil nahození Saada, Francouze si položil a následně neomylně zavěsil z bekhendu. Asistence: Jonathan Toews a Brandon Saad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce Colorado ještě dokázalo navýšit svůj dvoubrankový náskok. Hosté nejprve dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci, ovšem únik Valerije Ničuškina už neměl chybu, na bekhendový blafák byl Crawford krátký. O necelé dvě minuty později zakončil rychlou akci rychlým a hlavně přesným švihem J. T. Compher a Avalanche už vedli o čtyři góly. Gól naděje vstřelil v samotném závěru třetiny Patrick Kane. Hvězda Indiánů si položila brankáře a bekhendem poslala touš do odkryté svatyně.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Závěrečná dvacetiminutovka dnešního střetnutí právě odstartovala! Dokáží ještě Indiáni zdramatizovat utkání, nebo si Colorado pohlídá tříbrankové vedení?
     
    40:25
    Blackhawks se hned hnali do útočného pásma. Snahu ale zabrzdila píšťalka rozhodčího, Saad stál v postavení mimo hru.
     
    41:08
    Murphy chtěl dohrát Donskoie, ten se ale dokázal zapřít, a tak to byl americký obránce, který nakonec skončil na ledě.
     
    41:26
    J. T. Compher zachytil rozehrávku středem hřiště a vyhozením pouze vrátil puk za Crawfordovu svatyni. Je evidentní, že se Avalanche už nikam nepoženou.
     
    42:00
    Maatovi na modré čáře přeskočil puk přes hokejku. Situace chtěl využít Tyson Jost, jehož nepustil do samostatného úniku Erik Gustafsson.
     
    42:53
    Brandon Saad vyzkoušel Francouzvou pozornost střelou z velkého úhlu. Český gólman se nenechal nachytat, kotouč ukryl v lapačce.
     
    43:08
    Donskoi vystihl rozehrávku Seabrooka po lajně, jenže nikdo finského útočníka nešel podpořit, neboť ostatní hráči byli unavení. Donskoi tedy pouze nahodil do útočné třetiny a šel také střídat.
     
    43:45
    MacKinnon několika otočkami zamotal hlavu Carpenterovi, aby se následně pokusil nahrát přes celou šíři pásma Girardovi. Do nahrávky ale vložil hůl Murphy.
     
    44:29
    Ránu Seabrooka od modré vyrazil Francouz pouze před sebe. Plzeňský rodák si poradil i s dorážkou Toewse, druhý pokus poslal domácí kapitán mimo.
     
    44:52
    Nahození Saada nebylo účelné. Cale Makar totiž nabral dostatečnou rychlost a Kanea před sebe nepustil.
     
    45:19
    Opět jsme měli možnost sledovat pouze vyhozený kotouč jednoho z jostujících hráčů. Byl jím Valerij Ničuškin, třetí útočná formace urychleně pádí na střídačku.
     
    45:56
    Bellemare ukázal, že je výborným defenzivním útočníkem. Nepustil před sebe pořádně rozjetého Kubalíka, kotouč je ve středním pásmu.
     
    46:16
    Dlouho se hraje bez přerušení. S kotoučem kvedlá na holi Ryan Graves, ten se rozhodl přihrát kolegovi z obrany Coleovi.
     
    46:51
    SKončila dlouhá pasáž hry bez přerušení. Rozhodčí musel hvíznout do píšťalky poté, co Nieto přejel modrou čáru dříve než puk.
     
    47:08
    Touš putovala přes Makara a MacKinnona až k Donskoiovi, jehož ránu z bezprostřední blízkosti dokázal Crawford vykopnout levým betonem.
     
    47:43
    Nyní se jen za cenu dlouhého vyhození osvobodilo Chicago. Nebude se ale pískat zakázané uvolnění, jelikož Seabrook přejel červenou čáru.
     
    48:19
    Nikita Zadorov nedokázal udržet na zádech Kanea. ten se dostal k puku a vymyslel dobrou nahrávku na Seabrooka. Bek nedokázal vystřelit přes dobře stojícího Nieta.
     
    48:46
    Valerij Ničuškin se hodně snažil, avšak Gustaffsona přebruslit nedokázal. Píská se zakázané uvolnění.
     
    49:13
    Velmi složitou nahrávku adresoval Toews na modrou Murphymu. Obránce sice nahrávku zpracoval, ale až za modrou, domácí musí vyklidit třetinu.
     
    49:41
    Ofenzivně laděný bek Makar opět ukázal útočné choutky, Maattu od puku ale odstrčit nedokázal.
     
    50:01
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado stále vede o tři branky, vítězství je blíže každou vteřinou.
     
    50:38
    Toews akorát protečoval touš do útočného pásma, kde ještě nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Čas na rozehrávku tak má Graves.
     
    51:10
    Hosté nedokázali vůbec dobře vyřešit přečíslení dva na jednoho. Compher nahrál Jostovi na brusle, dnes tříbodový forvard přišel o puk.
     
    51:55
    Nahození Ryana Gravese se naujalo, Nazem Kadri se marně snažil změnit směr letícího kotouče.
     
    52:12
    Po nahrávce Shawa zakončoval Kubalík do Francouzova pravého betonu. S dorážkou přispěchal Gustafsson, ten ovšem vysoko přestřelil.
     
    52:48
    Třetí třetina plyne velmi rychle, přerušuje se opravdu zřídka. Další vyhození si vzal na svědomí Jost, ani teď to není icing.
     
    53:29
    Matt Nieto tvrdě dotíral na Keitha a ačkoli nevybojoval černou gumu, tak alespoň ušetřil drahocenný čas, který Chicagu utíká velmi rychle.
     
    53:46
    Nazem Kadri dostal parádní přihrávku do mezikruží, proti zakončení z jedničky ale Corey Crawford dokázal instinktivně vytrčit vyrážečku.
     
    54:10
    Na poslední chvíli dokázal Valerij Ničuškin protečovat do útočného pásma vyhození Iana Colea, za brankou stopl kotouč gólman Crawford.
     
    54:41
    Domácí se více tlačí dopředu, což znamená víc otevřená vrátka vzadu. Do těch nyní vlétl Donskoi, sám před brankářem ale zamířil forhendem vysoko nad.
     
    55:23
    Na kanadského gólmana si nepřišel ani Vladislav Kameňev, projektil mladého Rusa se zastavil v Crawfordově výstroji.
     
    55:41
    Brent Seabrook dobře viděl, že má Francouz zakrytý výhled, a tak zkusil vystřelit. Jeho střela však prosvištěla kousek vedle levé tyčky.
     
    56:07
    Valerij Ničuškin opět ukázal neuvěřitelnou rychlost, když pláchl po pravé straně, křižné zakončení dokázal gólman zpacifikovat za pomocí vyrážečky.
     
    56:58
    Nazem Kadri se ani nesnažil založit rychlý kontr, pouze nabral touš na čepel a vysokým obloučkem odklidil puk do středního pásma.
     
    57:21
    Calvin de Haan teď zachránil domácí od šestého inkasovaného gólu, neboť zablokoval hokejku Jostovi, ten by zakončoval už do odkryté svatyně.
     
    57:36
    Další výborný obranný zákrok. Přišel v podání Gustafssona, jenž si lehl do přihrávky Comphera, kotouč skončil pod jeho tělem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Tohle už Blackhawks nezvládnou. Sice se ještě snaží probojovat do útoku, avšak nepovedlo se to Toewsovi a na po druhé ani Saadovi.
     
    58:59
    Naopak útočí hosté, velmi rychlá rána Nathana MacKinnona ale narazila do plexiskla, odražený kotouč sebral Seabrook.
     
    59:32
    V závěru ještě přichází jedno vyloučení. Frustrovaný Andé Shaw zbytečně podrazil u mantinelu obránce Zadorova.
     
    59:50
    Zápas se dohraje u klece Pavla Francouze. Po buly ihned vyhodil Keith, Cale Makar poslední útočný výpad viditelně neplánuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado si ve třetí třetině dokázalo ubránit tříbrankové vedení a z United Centre v Chicagu veze vítězství v poměru 5:2. Blackhawks byli střelecky aktivnější, avšak dopláceli na nízkou produktivitu. Hosté se do vedení dostali už v první minutě zásluhou MacKinnona, který měl dnes prsty ve čtyřech gólech Avalanche. Svěřenci kouče Bednara si postupně vypracovali až čtyřbrankové vedení, které v samotném závěru druhé třetiny snížil Patrick Kane. Na víc se ale domácí mužstvo nezmohlo a připsalo si tak čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů, naopak Colorado zapisuje druhé vítězství v řadě.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Nathan MacKinnon (COL) 1+3
    2. J. T. Compher (COL) 1+2
    3. Cale Makar (COL) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:17
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:40
    Pavel Francouz (COL) 34 zákroků, úspěšnost 94,4%
     
    To je ode mě ze zápasu vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:49:43)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 10. Z. Smith (Carpenter), 40. P. Kane (J. Toews, Saad) – 1. MacKinnon (Compher), 4. Graves (Nieto, MacKinnon), 13. Makar (MacKinnon, Compher), 30. Ničuškin, 32. Compher (MacKinnon)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, C. Murphy, Määttä – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Dach, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Highmore, Carpenter, Z. Smith.
    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Zadorov, Makar, Girard, C. Rosén, Graves, Cole – Dries, MacKinnon, Donskoi (A) – Compher, Kadri, Jost (A) – Ničuškin, Bellemare, Nieto (A) – Tynan, Kameněv, O'Connor.

    Rozhodca: Pochmara, Meier – Pancich, Driscoll

    Diváci: 21 822