Montreal – NJ Devils 4:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 0:3 (kon.)
San Jose – LA Kings 4:1 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 2:5 (kon.) | Minnesota – Ottawa 7:2 (kon.) | Washington – Tampa Bay 4:3 (po pr.)
koniec
Anaheim Ducks
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Winnipeg Jets
cz Piatok 29.11.2019, 22:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (00:44:05)
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Kaše (ANA)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 11:48.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor Hellebuyck (WPG) 24 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Kyle Connor (WPG) 1+0
    3. Ryan Getzlaf (ANA) 0+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 24 – 10 (4:4, 13:7, 7:9)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 9
    Trestné minuty: 35 – 11
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 18 – 19.
     
    Souboj mezi Ducks a Jets se rozhodně nezařadí do kategorie těch nejatraktivnějších. Napomohla tomu zejména bezbranková první třetina, ve které oba týmy dohromady vyprodukovaly pouhých osm střel na branku. Ve druhém dějství měl navrch Anaheim, který paradoxně dvakrát inkasoval a ve druhé polovině utkání se už do hry o body nevrátil. Celý zápas se tedy nesl v duchu posledních výsledků obou mužstev. V dobré formě hrající Jets potřetí za sebou vyhráli a v Západní konferenci se přiblížili druhému Edmontonu na rozdíl dvou bodů. Ducks naopak padli v desátém z posledních dvanácti duelů a jejich propad do spodních pater tabulky pokračuje.
     
    Po skončení zápasu se strhla ještě jedna potyčka, která od závěru první třetiny nebyla k vidění ani jednou. Opět u toho byl Bitetto, kterého od Fowlera těžce roztrhávali oba čároví sudí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě jeden zákrok pro Gibsona, který se rozhodně dá označit na nejlepšího hráče Ducks. Nyní betonem zneškodnil prudkou ránu Luota.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Domácí v plném počtu.
     
    58:10
    Brendan Guhle nevyhodil po mantinelu. Jets se konečně usadili v útočném pásmu, ale zatím se vůbec netlačí do koncovky.
     
    57:25
    Winnipeg se za několik desítek vteřin přesilové hry k ničemu nedostal, protože domácí jim několikrát v řadě vyhodili puk do klidných vod.
     
    56:35
    A tohle je definitivní konec domácích nadějí. Mathieu Perreault zprava nacentroval na Coppa, kterého u brankoviště nedovoleně zahákoval Erik Gudbranson. Tomu navíc přistála na kontě už druhá desítka jako osobní trest.
     
    55:54
    Derek Grant to zkusil zpoza pravého kruhu. Hellebuyck tentokrát zasáhl pravým betonem a měl štěstí, že předním nikdo nečekal na dorážku.
     
    55:44
    Snad poprvé o sobě dal vědět i Nicolas Deslauriers, jehož střelu z osy hřiště Hellebuyck zneškodnil vyrážečkou.
     
    54:22
    Fowler hrubě chyboval při rozehrávce zpoza vlastní branky. Puk naservíroval na hokejku Shawa, který ještě přenechal zakončení Luotovi. Gibson zasáhl lapačkou jen částečně a puk musel z brankoviště odpalovat až samotný viník celé situace.
     
    53:36
    Rakell posunul puk o kousek doleva na Steela. Ten se ho ale nezbavil včas a pozorná obrana Winnipegu ho o něj rychle připravila.
     
    52:51
    Hned po Steelem vyhraném buly neuspěl ani Lindholm. Connor Hellebuyck udělal další krůček směrem k čistému kontu.
     
    52:38
    Guhleho pokus od modré vyrazil Hellebuyck maskou a rozhodčí hned vzápětí hru přerušili. Předcházela tomu nepřesná střela švihem od Henriquea.
     
    52:08
    Holzerovo nahození od modré bylo nepřesné, ale aspoň pomohlo Anaheimu k usazení se v útočném pásmu.
     
    51:41
    Gibson dobře přečetl hru a vyrazil za branku pro nahozený puk, aby vzápětí mohl sledovat přechod spoluhráčů do útočného pásma.
     
    51:01
    Domácí v plném počtu.
     
    50:51
    Hodně netradiční tlak od týmu, který hraje v oslabení. Guhleho střelu od modré během něj protečoval Silfverberg a jen těsně minul Hellebuyckovu klec.
     
    50:23
    Anaheim uspěl na vhazování a díky následnému vyhození Gudbransona ukrojil z oslabení další desítky vteřin.
     
    49:57
    Kanadský tým se téměř minutu k ničemu nedostal. Opak platil až v případě Laineho střely z levého kruhu, kterou Gibson zneškodnil atraktivním zákrokem lapačkou.
     
    49:01
    Další trable pro Kaliforňany. Na trestnou lavici se opět vrací Korbinian Holzer, který tentokrát krosčekem fauloval Scheifeleho.
     
    48:51
    Domácí nepříjemně chybovali v obranném pásmu a darovali příležitost ke skórování Connorovi, který si zleva na Gibsona ale nepřišel.
     
    48:10
    Luca Spisa dost dlouho váhal se střelou od modré, kterou mu ve finále překazila trefená noha clonícího Ryana Getzlafa.
     
    47:33
    Domácí v plném počtu.
     
    46:54
    Winnipeg opět přišel o útočné pásmo. Druhý přesilovkový zásah je v nedohlednu, přestože to hostům nemusí příliš vadit.
     
    46:31
    Kačerům se povedlo vyhodit a tím ukrojit několik vteřin z oslabení. Za stavu 0:3 jim to ale situaci moc neřeší.
     
    45:54
    Jets dostali puk do pohybu, jenže Laineho střílený pas z levého kruhu nikdo v bílém směrem do branky neprotečoval.
     
    45:33
    Zatím to nevypadá na nějakou dramatizaci zápasu. Anaheim jde kvůli zbytečnému nedovolenému bránění Korbiniana Holzera do čtyř.
     
    44:51
    Ducks museli vyklidit útočné pásmo, jinak by se pískalo postavení mimo hru. Oba týmy střídají a Anthony Bitetto má spoustu času na přípravu rozehrávky.
     
    44:11
    O pár vteřin později Scheifele táhl přečíslení dvou na jednoho, které chtěl vyřešit přihrávku na Connora, nicméně do té výborně padl Erik Gudbranson.
     
    43:55
    Dnešek rozhodně není nejlepším dnem pro Patrika Laineho, který dostal ideální pas na osu hřiště, jenže při pokusu o střelu z první promáchl.
     
    43:26
    Nikolaj Ehlers nedosáhl na dlouhý pas z obranného pásma. Kotouč kvůli tomu doklouzal až na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici Connora Hellebuycka.
     
    42:53
    Mohlo být definitivně jasno! Lindholmovu přihrávku na Larssona vystihl Copp a bez váhání vyrazil do úniku. Zleva mířil na zadní tyč, ovšem Gibson se zaskvěl zákrokem lapačkou.
     
    42:21
    Kačeři budou muset rychle zareagovat, pokud chtějí myslet na bodový zisk. Postarat se o to chtěl Rowney, jenže Hellebuyck po rychlém obkroužení branky pokryl prostor u své levé tyče.
    41:51 Kyle CONNOR - 0:3
     
    41:51
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Začíná být rozhodnuto! Mark Scheifele ukázal záblesk své geniality, když z krátkého mantinelu překvapivě našel KYLEA CONNORA a ten ozdobil svůj desátý gól v ročníku trefením levého horního roku Gibsonovy klece. Asistence: Mark Scheifele, Luca Sbisa.
     
    41:35
    Úvod třetí třetiny bezesporu patří Winnipegu. Další střelu zrealizoval Connor, ale zápěstím prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    41:02
    Luca Sbisa už měl lépe seřízená mířidla, ovšem John Gibson s jeho dalekonosným pokusem velké starosti neměl.
     
    40:55
    Neal Pionk měl zálusk na druhý dnešní gól. Po nápřahu od modré čáry však kotouč trefil jenom zadní mantinel za Gibsonovými zády.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 17 – 11 (4:4, 13:7)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 6
    Trestné minuty: 19 – 11
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 44% – 56%
    Bodyčky: 12 – 17.
     
    Druhé dějství se z domácího pohledu dalo ohodnotit slovem frustrující. Anaheim byl rozhodně nebezpečnějším týmem, na branku Hellebuycka vyslal třináct střel, z nichž měla velká část opravdu dobré parametry. Skóre se však měnilo na druhé straně, když nejprve využil přesilovku potřetí v sezóně skórující Neal Pionk a v čase 29:13 završil souhru mezi Morrisseym a Wheelerem dánský útočník Nikolaj Ehlers.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Čárový sudí nechtěně přiklepl puk Getzlafovi, který se z levého křídla rozhodl bekhendem přihrávat na Silfverberga, ovšem hostující obrana se rychle vrátila a zamezila jakémukoliv zakončení.
     
    39:04
    Gibson včas zaregistroval dalekonosný pokus Sbisy. Puk si ponechal v lapačce a donutil sudího opětovně zastavit čas.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:41
    Rakellova přihrávka se od Morrisseyho hokejky vznesla mimo ledovou plochu. Na programu dne bylo buly ve středovém kruhu a hned poté hostující icing.
     
    38:20
    Getzlafovu přihrávku zpoza koncové čáry zachytil Hellebuyck, jenž u pravé tyče ještě schytal nějakou tu sekeru do rukavice. Vylučovat se každopádně nebude.
     
    37:55
    Fowler skvělou křižnou nahrávkou z levého konce modré čáry objevil Terryho, který zbytečně ještě přihrával a na hokejku Granta už puk nedostal.
     
    37:03
    Neal Pionk adresoval přesný pas před rozjetého Connora, který pláchl za domácí obranu, ale zleva trefil jen Gibsonův beton.
     
    36:34
    Tempo hry šlo v posledních minutách zase o něco dolů. Shaw nyní hledal Luota, ale Gibson v tomto případě zůstal bez zákroku.
     
    35:07
    Z nepřesné přechodové fáze Winnipegu resultuje zakázané uvolnění a další vhazování před šestadvaciletým rodákem z Michiganu.
     
    34:38
    Guhleho dělovku srazil Wheeler k rohu hřiště, odkud ještě nastřeloval puk do ohně Grant a Pionk jej nebezpečně ztečoval k pozornému Hellebuyckovi.
     
    33:34
    Jakob Silfverberg přidržel puk a zničehonic vyplaval na ose hřiště úplně volný. Z dálky ale pálil bekhendem a to mělo jen minimální šanci na úspěch.
     
    32:48
    Rakell přihrál Getzlafovi na brusle. Domácí kapitán navíc byl u hrazení rychle dostoupen a nemohl tak vymyslet nic pořádného.
     
    32:19
    Kašeho svižná střela zápěstím na překonání hostujícího gólmana nestačila. Pro Hellebuycka to byl ve druhé části už desátý zákrok, zatímco v první třetině jich měl jen čtyři.
     
    31:49
    Krátce po reklamní přestávce se hra přerušila ještě jednou. Tentokrát kvůli ofsajdu domácího Anaheimu.
     
    31:21
    Adam Lowry v protiútoku dvou na jednoho neriskoval přihrávku a zleva sám pálil, jenže tím rozvlnil jen ochrannou síť za Gibsonovou brankou.
     
    30:01
    Také Kačeři předvedli pěknou řadu přihrávek. Po poslední z nich nebezpečně střílel Fowler, ale Hellebuyck si poradil i s dorážkou Rakella.
    29:15 Nikolaj EHLERS - 0:2
     
    29:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou gólů! Silfverberg se neprosmýkl mezi obráncem a pravým mantinelem a tím se rozjelo přečíslení Jets. Téměř na konci rychlé kombinace stál Wheeler, který zprava našel NIKOLAJ EHLERS a ten zhruba z osy hřiště prostřelil Gibsona, jenž přes clonící hráče neměl šanci cokoliv vidět. Asistence: Blake Wheeler, Josh Morrissey.
     
    28:26
    Ondřej Kaše střílel z místa a vracející se hráč v bílém dresu jeho pokus z levého mantinelu okamžitě zablokoval.
     
    27:54
    Gudbranson jen lehce nahazoval z pravé strany. Hellebuyck sice musel zakročit, ale o nic nebezpečného se nejednalo.
     
    27:21
    Bránící Lindholm vytvořil dostatečně velký tlak na Scheifeleho, jehož přihrávka směřující k modré čáře vylétla ven z útočného pásma Winnipegu.
     
    26:31
    Znovu v akci domácí kapitán, který zápěstím mířil ze svého pohledu k levé tyči, ale Hellebuyckova horní končetina kotouč vytěsnila.
     
    25:42
    Ryan Getzlaf hledal za obranou Terryho. Žádná šance se však nekonala, protože jako poslední zachránce zasáhl Bitetto.
     
    24:36
    Perreault podstoupil řadu soubojů a ze zadního mantinelu ještě zvládl nahrát Lowrymu, který nikým nehlídán přestřelil.
     
    24:04
    Patrik Laine si dobře pokryl puk na pravé straně, ale Gudbranson jeho střelu ztečoval natolik, že Gibson zasahovat nemusel.
     
    23:48
    Na druhé straně mohutně napřáhl Morrissey, jehož střelu pro změnu tečoval Laine, ale výsledek byl opět bezgólový.
     
    23:02
    Po klidné první části se hra hodně rozjela. Henrique teď nebezpečně tečoval nahození Guhleho a puk proletěl těsně vedle hostující branky.
     
    22:46
    Hellebuyck hodně podcenil Terryho střelu z pravého křídla a poté měl velký problém proti dorážce Johnsona, kterou zneškodnil pravým betonem.
     
    22:06
    Ryan Getzlaf potáhl puk po levé straně a nakonec vzal na sebe i zakončení, při kterém zřejmě částečně trefil horní tyč Hellebuyckovy klece.
     
    21:34
    Adam Lowry se dostal k dorážce vlastní střely, kterou Gibson vytěsnil ramenem, nicméně napodruhé branku netrefil. Z protiakce Anaheimu vzešel jen ofsajd.
    21:08 Neal PIONK - 0:1
     
    21:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets využívají přesilovku a ve dvaadvacáté minutě se ujímají vedení! Laine výborně otočil těžiště hry na pravou stranu k Wheelerovi, který nabídl puk pod sebe a NEAL PIONK tvrdou ranou z první prostřelil všechny překážky mezi ním a sítí za Gibsonovými zády. Asistence: Blake Wheeler, Patrik Laine.
     
    20:15
    Kanadský klub vstupuje do druhé třetiny v početní výhodě, ale za to bez zraněného obránce Kulikova, který se zraněním ramena do hry už nezasáhne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 4 – 4
    Zablokované střely soupeře: 5 – 4
    Trestné minuty: 19 – 11
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 9 – 8.
     
    Je za námi první třetina, která přinesla zhruba stejně potyček jako momentů, které by stály za zmínku. Nic to nedokumentuje lépe, jako pohled na statistiku střel na branku. Oba brankáři čelili jen čtyřem pokusům a jelikož ani jeden z nich gólové parametry neměl, tak se do šaten odchází za nezměněného stavu 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Scheifele uspěl na vhazování a hned poté přihlížel ráně golfákem od Laineho. Gibson ji vyrazil a Ducks okamžitě vyhodili.
     
    19:28
    Nick Ritchie to hodně přehnal za hostující brankou, kde v plné rychlosti najel do Pionka. Rozhodčí to odměnili menším trestem za napadení.
     
    19:03
    Troy Terry udělal drobnou kličku před modrou čarou a jeden z jeho rozjetých kolegů mezitím zavinil odpískání ofsajdu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:12
    Lindholm srazil Ehlerovu střelu švihem do ochranné sítě. Gustafsson pak vyhrál buly na Sbisu, ale Gibson střelu od modré snadno zastavil.
     
    17:28
    Patrik Laine v dobré palebné pozici ještě přihrával na Ehlerse. K dánskému hráči však puk nedoputoval a ze slibně rozjeté akce nebylo nic.
     
    17:07
    Teď už se Morrissey ukázal v lepším světle, nicméně Grant jeho nahození protečoval do prostoru vedle levé tyče Gibsonovy branky.
     
    16:42
    Josh Morrissey si možná neuvědomil, že se hraje pět na pět ,a z rohu obranného pásma vyhodil puk až na zakázané uvolnění.
     
    16:30
    Hosté v plném počtu.
     
    16:21
    Lowry zachytil jednu z přihrávek a s přehledem vrátil puk za domácí branku. Mezitím se Pionk už chystá na návrat do hry.
     
    15:56
    Steel byl zastaven ještě před útočnou modrou čarou a Lindholm se během střídání svých spoluhráčů vrátil až ke Gibsonovi. Vše dokonce vyvrcholilo ofsajdem.
     
    15:01
    Právě Cam Fowler rozdal puk do levého křídla, jenomže Rakell trefil jen před brankou clonícího spoluhráče Ryana Getzlafa.
     
    14:39
    Zatímco v první početní výhodě Jets na branku nevystřelili, tak nyní se jim to povedlo poměrně brzy. Hellebuyck měl co dělat, aby vyrazil projektil Fowlera.
     
    14:30
    Anthony Bitteto propadl na útočné modré a Pionk zastavil následné přečíslení dvou na jednoho pouze jednoznačným podražením Jonese. Jets se vrací do oslabení.
     
    13:40
    Kyle Connor se vrátil k puku po své vlastní sražené střele, jenže ani napodruhé brankáře Anaheimu nijak neprověřil.
     
    13:14
    Hosté v plném počtu.
     
    12:53
    A další vyhození od Bitetta. S největší pravděpodobností si kanadský celek s tímto oslabením poradí bez úhony.
     
    12:21
    Ani v přesilovce domácího týmu to není žádná velká divočina. Kačeři hodně zvolna rozehrávají z obranného pásma.
     
    11:42
    Getzlaf dal přihrávku do mezikruží, která byla prodloužena až do levého kruhu, ovšem Rakell z tohoto prostoru branku Hellebuycka těsně minul.
     
    11:14
    Kvůli předchozí potyčce během reklamní pauzy odjel na trestnou lavici Joona Luoto, pro kterého je to vůbec první menší trest v NHL. Následuje přesilovka pro Ducks.
     
    11:14
    Zatímco během hry samotné panuje na ledě naprostý klid, tak po odpískání se to často mele. Teď vznikla další potyčka po ofsajdu Anaheimu.
     
    10:42
    Hellebuyck na poslední chvíli rozehrál. Kotouč se po prknech svezl až do středního pásma a tam si jej pro sebe vybojovali právě hráči Jets.
     
    09:57
    Naprosto rutinní zákrok pro Hellebuycka, jenž nezaváhal proti Larssonově slabé střele z levého mantinelu. Ducks alespoň získali buly v útočném pásmu.
     
    09:29
    Kyle Connor jenom nahodil a odjel střídat. Zpoza domácí branky obstará rozehrávku s dvaatřicítkou hrající Jacob Larsson.
     
    08:36
    Sbisa přihrál předním stojícímu Shawovi, který bekhendem ještě hledal dalšího spoluhráče, ale puk skončil jen u zadního mantinelu.
     
    07:36
    Další zdravotní potíže potkaly Dmitrije Kulikova, který si zranil rameno při tvrdém hitu od Rowneyho. Vzápětí rezignoval na pokračování ve hře a odešel do kabiny.
     
    06:48
    Andrew Copp přihrával z krátkého mantinelu rovnou do Gibsonova brankoviště, u kterého ale nečíhal nikdo na možnou dorážku.
     
    06:14
    Rakell vjel s kotoučem do postavení mimo hru. V přerušené hře vznikl menší spor mezi Getzlafem a Lowrym, ovšem rozhodčí vše rychle vyřešili.
     
    05:28
    Dobrá zpráva pro tým z Kalifornie a také české fanoušky. Často zraněný Ondřej Kaše se po ráně do hlavy vrátil na střídačku i do hry.
     
    05:17
    Nakonec se ještě zkoumalo, zda puk nepřešel brankovou čáru. Jestli se tak stalo, tak to bylo dávno po odpískání hlavního arbitra Chmielewskiho.
     
    05:17
    Max Jones si najel na vynikající Silfverbergovu přihrávku ze zadního mantinelu. Hellebuyck střelu z mezikruží vyrazil a nepustil Kačery k dorážce.
     
    04:24
    Nutno také zmínit, že oba týmy hrají v plném počtu. Aktuálně se puk pohybuje v soubojích na útočné polovině Winnipegu.
     
    03:24
    Na druhé straně Getzlaf šikovně přihrál na osu hřiště, ale Rakkelova střela z dobré pozice byla nepřesná.
     
    03:05
    Pionkovu ránu od modré Gibson jenom vyrazil. Poblíž ještě číhal na dorážku Lowry, ale vedoucí gól zápasu z toho nebyl.
     
    02:43
    Gudbranson navíc vyfasoval 2+10 a Bitteto k nelibosti publika jen menší trest za nedovolené bránění. Kaše po jeho zákroku zamířil rovnou do útrob stadionu.
     
    02:43
    Anthony Bitetto dost nešetrným způsobem do hlavy skloněného Kašeho. Toho okamžitě přijel pomstít Gudbranson, jenž si hostujícího obránce vytáhl do bitky a tu pak jednoznačně vyhrál.
     
    02:28
    Zatím je to hodně vlažný úvod zápasu. Nic na tom nezměnil ani nepřesný pokus zápěstím z dílny Kylea Connora.
     
    01:50
    Kačeři se neusadili v útočném pásmu. Po zisku kotouče musí znovu začínat až zpoza vlastní branky.
     
    00:42
    Jack Roslovic byl úplně volný na pravém křídle. Střílel ale od mantinelu a ve finále nepřidělal Gibsonovi žádné velké starosti.
     
    00:07
    Uteklo jen sedm vteřin a už se poprvé přerušuje. Na vině je zakázané uvolnění Anaheimu, jenž má na ledě formaci Dereka Granta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, H. Lindholm, Gudbranson, Fowler, Holzer, Guhle – Terry, Getzlaf (C), Rakell (A) – Silfverberg (A), Henrique, Jones – O. Kaše, Steel, N. Ritchie – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

    Rozhodčí: Hanson, Chmielewski – Gibbons, Barton.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA)

    Útočník, 24 let, 20 zápasů, 10 bodů (3+7).
     
    Winnipeg Jets

    Klub z Manitoby se nachází ve velmi dobré formě a nenápadně se blíží ke špici Západní konference. Z předchozích dvanácti střetnutí Winnipeg pouze dvakrát nebodoval, když doma nestačil 0:4 na Colorado a venku prohrál 3:5 s Dallasem. V posledních dvou zápasech už ale znovu najel na vítěznou vlnu. Jets nejprve udolali Columbus 4:3 a v noci ze středy na čtvrtek přerušili vítěznou sérii San Jose, odkud si odvezli cenný výsledek 5:1. Na Západě se kanadský celek nachází na pátém místě, z něhož ztrácí na druhý Edmonton čtyři body a k tomu má dvě utkání k dobru. Zkušený kouč Paul Maurice se musí obejít hned bez šestice hráčů. Mimo jsou obránci Beaulieu a Byfuglien a hned kvarteto útočníků – Appleton, Bourque, Letestu a zejména Bryan Little.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Scheifele – 23 bodů (9+14)
    • P. Laine – 23 bodů (7+16)
    • K. Connor – 20 bodů (9+11).
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři v úvodu sezóny patřili mezi ty příjemnější překvapení. Začátkem listopadu se každopádně všechno otočilo, Kaliforňané z posledních jedenácti zápasů zvítězili jen dvakrát a rychle se ve vyrovnané tabulce propadli do spodních pater. Před pár dny Anaheim na domácím ledě vynuloval New York Islanders, ale v Arizoně na to navázal jen z poloviny, když v nepříliš atraktivním utkání podlehl domácím Kojotům 3:4 v nájezdech. Ve Východní konferenci jsou Ducks až dvanáctí, ovšem od sedmého Vancouveru je stále dělí pouhé dva body. Na marodce se dlouhodobě nachází obránce Kesler s útočníkem Eavesem. Mimo hru je i další bek Josh Menson.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. Getzlaf – 20 bodů (9+11)
    • J. Silfverberg – 18 bodů (9+9)
    • R. Rakell – 18 bodů (8+10).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvaadvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Anaheimem Ducks a Winnipegem Jets!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 22. Pionk (Wheeler, Laine), 30. Ehlers (Wheeler, Morrissey), 42. Connor (Scheifele, Sbisa)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, H. Lindholm, Gudbranson, Fowler, Holzer, Guhle – Terry, Getzlaf (C), Rakell (A) – Silfverberg (A), Henrique, Jones – O. Kaše, Steel, N. Ritchie – Rowney, D. Grant, Deslauriers.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

    Rozhodca: Hanson, Chmielewski – Gibbons, Barton

    Diváci: 16 301