Kayserispor – Sivasspor 1:4 (kon.) | Alanyaspor – Göztepe 0:1 (kon.) | Kasımpaşa – Gençlerbirliği 1:2 (kon.)
Yeni Malatyaspor – Fenerbahce 0:0 (kon.)
koniec
Kayserispor
1:4 (1:1)
Sivasspor
cz Nedeľa 24.11.2019, 12:00Turecká Superliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Kayserisporem a Sivassporem. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. Domácí Kayserispor dosud získal jen sedm bodů a je na samotném dnu turecké ligy. Naopak hostující Sivasspor je zatím velkým překvapením a se ziskem jednadvaceti bodů drží druhou pozici za Basaksehirem. Domácí naposledy padli na půdě Genderbirligi, zatímco Sivasspor přehrál na své půdě Konyaspor.
     
    Úvodní sestavy:

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Abdennour, Subaşı – Çinaz, Dja Djedjé – Bulut, H. H. Acar, Henrique – Adebayor.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Demir, Kravec, B. Rienstra, Basaçikoglu, Alkurt, Kula, Civelek.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Arslan, Aksoy, Yandaş – Kilinc, M. Yatabaré, Fernando.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Vieira, Erdal, Cofie, Yesilyurt, Papp, Koné, A. R. Traoré, Djerlek..
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v červenožlutém, zatímco Sivesspor oblékne bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. S prvním nákopem směřujícím na pravé křídlo si obrana Kayserisporu hravě poradila.
     
    2
    Kayserispor se usadil na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Přihrávku na levou stranu dostal Benoit Poulain, ale míč mu utekl do autu.
     
    3
    Poulain tentokrát poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře, ale obrana Sivassporu byla pozorná a okamžitě zakopla míč do zámezí.
     
    4
    Umut Bulut si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, skvěle si míč pokryl tělem, ale následně nedokázal přesně přihrát. Akci Kayserisporu přerušil faul.
     
    6
    Adebayor uspěl v souboji na polovině hřiště, prudkou přihrávkou rozběhl Buluta, ale jeho zakončení levačkou skončilo v rukavicích připraveného brankáře.
     
    7
    Samassa nakopl míč na polovinu domácího mužstva, ale obránci Kayserisporu byli připravení a bez problémů dokázali uklidnit hru.
     
    8
    Adebayor si v dalším hlavičkovém souboji pomohl nedovoleným zákrokem. Rozhodčí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    9
    Kilinc dostal prostor na pravém křídle a vymyslel zajímavý přízemní centr na malé vápno. Pozorný obránce zakopl míč ve skluzu na roh.
     
    10
    Sivasspor nedokázal po rohovém kopu branku domácího mužstva ohrozit. Centrovaný míč se snesl jen do míst, kde kraloval připravený obránce Poulain.
     
    11
    Domácí brankář Lung vystartoval ven z branky a došel si pro příliš dlouhou rozehrávku hostujícího mužstva. Domácí brankář poté rozehrál na levou stranu.
     
    12
    Mustapha Yatabaré si naběhl na prudkou přihrávku za obranu domácího mužstva, jenže vinou špatného převzetí míče se nechal vytlačit mimo pozici.
     
    13
    Yandas si ve sprinterském souboji s domácím obráncem pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude Kayserispor.
     
    14
    Fernando se skvěle vrátil na hranici vlastního pokutového území a zastavil rozehrávku domácího celku. Kayserispor bude vhazovat.
     
    15
    Kilinc dostal další krásnou přihrávku na pravou stranu, jenže jeho následný centr skončil v rukavicích dobře postaveného brankáře Lunga.
     
    16
    Kayserispor vybojoval míč na polovině hřiště, nicméně domácí celek se u míče dlouho neohřál. Hosté zatím brání v pevném defenzivním bloku.
     
    17
    Şamil Çinaz se vrhl do hlavičkového souboje a schytal zásah do hlavy. Rozhodčí se k překvapení všech hráčů rozhodl neudělit kartu.
     
    18
    Şamil Çinaz si navedl míč do blízkosti pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    19
    Aksoy si naběhl na oblouček do pokutového území, jenže měl velké problémy se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    20
    Silviu Lung si počkal na centr z levé strany a pohotově ukryl míč do rukavic. Domácí brankář poté nákopem hledal Adebayora, který se do zakončení neprobil.
     
    21
    Caner Osmanpaşa si dal pozor na prudkou přihrávku, předskočil Adebayora a odhlavičkoval míč mimo nebezpečný prostor.
     
    22
    Sivasspor se dral do zajímavé šance, jenže akci hostujícího mužstva zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    23
    Yatabare se hnal sám na branku domácího celku, ale pod nohy se mu obětavě položil stoper Poulain, který mu v poslední chvíli zabránil v zakončení!
     
    24
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Sivasspor se překvapivě dostává do vedení! Pro domácí celek je to velký šok! FERNANDO dostal moře prostoru, prošel až na hranici pokutového území a přízemní střelou k tyči otevřel skóre!
    24. FERNANDO - 0:1
     
    26
    Fernando je po vstřelené brance při chuti! Hostující hráč znovu zkoušel své střelecké štěstí, ale tentokrát poslal míč kousek nad břevno.
     
    27
    Až nyní se domácí fotbalisté opět dostali k míči a tlačí se na polovinu Sivassporu. Proti pevnému defenzivnímu valu to budou mít těžké.
     
    29
    Emmanuel Adebayor si naběhl na centr z pravé strany, jenže hlavičkou z hranice velkého vápna poslal míč nad břevno hostující branky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme překvapivý průběh dnešního duelu. Zadáci Sivassporu napadají už od poloviny hřiště.
     
    31
    Fernando ukázal krásný průnik středem hrací plochy, ve skluzu se pokusil přihrát do pokutového území, ale už nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    32
    Sivasspor zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhla pozorná obrana Kayserisporu.
     
    33
    Emmanuel Adebayor si v pokutovém území naběhl na nádherný centr z levé strany, jenže trefil míč nečistě a poslal jej do rukavic připraveného brankáře.
     
    34
    Yatabare se dostal do další obrovské šance, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    35
    Kayserispor zahrával přímý kop na polovině soupeře. Obrana Sivassporu opět dokázala zasáhnout a odehrála míč na rohový kop.
     
    36
    Sivasspor se opět usadil na polovině soupeře. Hostující celek překvapivě tlačí soupeře před jeho branku. Kayserispor se naopak nemůže dostat do tempa.
     
    37
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za levou nohu.
     
    38
    Ofsajd také na straně domácího celku! Své postavení si v době přihrávky nepohlídal Umut Bulut. Rozehrávat bude hostující Sivasspor.
     
    39
    Miguel Lopes si naběhl na vysokou přihrávku na pravou stranu, jenže ihned k němu přistoupil soupeř v bílém dresu, který jej obral o míč.
     
    40
    Pro Sivasspor se v pokutovém území rodila další zajímavá možnost, jenže akci hostujícího mužstva tradičně zastavil ofsajd!
     
    41
    Hra je přerušena! Hostující Fernando zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za levé stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    42
    Sivasspor zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde s přehledem zakročil obránce Lopes.
     
    43
    Hakan Arslan si navedl míč na hranici pokutového území, odkud se opřel do volného míče, jenže dělovkou nártem minul branku Kayserisporu.
     
    44
    Adebayor si v pokutovém území brousil zuby na další vysoký centr z levé strany, ale přistoupili k němu hned dva hráči v bílém, kteří jej nenechali zakončit.
     
    45
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se nakonec dočkal ještě před přestávkou! Na nákop za obranu si naběhl PEDRO HENRIQUE, který při zpracování zakopl, ale krkolomným způsobem nakonec dopravil míč do sítě!
    45. Pedro HENRIQUE - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Hostující Sivasspor překvapivě vlétl do utkání aktivněji a dostal se do vedení brankou Fernanda! Kayserispor poté přestál další nebezpečné situace a v závěru první půle se dočkal vyrovnání. S velkou dávkou štěstí se prosadil Pedro Henrique. Do kabin se proto jde za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Sivasspor se ihned vydal do útoku, ale nákop za obranu Kayserisporu nakonec proskákal do autu.
     
    48
    Hra je přerušena! Hned v úvodu druhého poločasu se srazili dva domácí obránci a oba dva zůstávají ležet s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    49
    Yatabare se hnal za skákavou přihrávkou za obranu domácího celku, jenže Miguel Lopes jeho náběh skvěle zachytil a bez problémů odkopl míč do autu.
     
    51
    Až nyní se jeden ze zraněných hráčů domácího celku vrátil zpátky na hrací plochu. V úvodu druhého poločasu ale působí živějším dojmem Sivasspor.
     
    52
    Benoit Poulain uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a odehrál míč mimo hrací plochu. Vhazovat tak bude Sivasspor.
     
    53
    Pedro Henrique poslal zajímavou přihrávku za obranu Sivassporu, ale Adebayor na míč nedosáhl. Fotbalisté Kayserisporu ale zůstanou u míče.
     
    54
    Další nedovolený zákrok. Tentokrát to odnesl hostující útočník Yatabare, který se drží za levé stehno, kam dostal hodně ostrý šlapák.
     
    55
    Domácí brankář se musel znovu zapojit do rozehrávky. Gólman Kayserisporu nakopl míč na polovinu hřiště, jenže tam nebyl nikdo v červeném.
     
    56
    Umut Bulut se z levého křídla prosmýkl do pokutového území, zakončoval levačkou, ale jeho projektil prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    57
    Bulut je v posledních minutách hodně aktivní na levé straně. Turecký fotbalista odcentroval do pokutového území, ale u přední tyče zakročil pozorný obránce.
     
    58
    Adebayor se hnal za skákavou pobídkou na hranici pokutového území, ale útočník se zkušenostmi z Tottenhamu nedokázal vypálit.
     
    59
    Brice Dja Djedjé střílel zpoza hranice pokutového území, nicméně jeho projektil prosvištěl vysoko nad břevnem branky Sivassporu.
     
    60
    Adebayor si naběhl na Bulutovu přihrávku do pokutového území, jenže špičkou kopačky si ukopl míč daleko před sebe a už nedokázal vypálit.
     
    61
    Miguel Lopes podpořil útočnou akci Kayserisporu náběhem po pravém křídle, skvěle si míč pokryl tělem, ale dotírající obránce jej od něj čistě odstavil.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Fatih Aksoy (Sivasspor).
     
    63
    Žlutou kartu dostává Şamil Çinaz (Kayserispor).
     
    64
    Hosté prováhali obrovskou šanci! Do pokutového území přiletěl skákavý centr z pravé strany hřiště, ale Yatabaré na míč ve skluzu nedosáhl!
     
    65
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Şamil Çinaz, přichází Ben Rienstra.
     
    66
    Kayserispor zahrával další rohový kop. Vysoký centr se snasl na malé vápno, kam si pro míč bezpečně došel hostující brankář.
     
    67
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fernando, přichází Erdoğan Yesilyurt.
     
    68
    Adebayor uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a prodloužil míč na jednoho ze spoluhráčů. Domácí Kayserispor se snaží hrát ofenzivně.
     
    69
    Aymen Abdennour si posunul míč kolem statického obránce, vydal se dopředu, jenže z hranice velkého vápna nedokázal přesně odcentrovat.
     
    70
    Sivasspor zahodil další tutovku! Střídající Yesilyurt střílel zpoza hranice pokutového území, ale trefil tyč. K dorážce se ještě dostal Yatabare, ale domácí brankář se neskutečným způsobem přemístil!
     
    71
    Silviu Lung si při předchozím zákroku podle všeho pořádně narazil rameno a potřebuje drobné ošetření. Domácí brankář však bude v duelu pokračovat.
     
    72
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Nyní už se Sivasspor dostává do vedení! Hosté zahrávali rohový kop. Domácí obrana odvrátila centrovaný míč jen na hranici šestnáctky a EMRE KILINC krásnou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě!
    72. Emre KILINC - 1:2
     
    74
    Žlutou kartu dostává Pedro Henrique (Kayserispor).
     
    75
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Umut Bulut, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    76
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Sivasspor přidává třetí branku a výrazně se přibližuje k triumfu v dnešním utkání! Do vápna přiletěl oblouček, který jeden z hráčů prodloužil na malé vápno. K míči se nakonec dostal střídající ERDOGAN YESILYURT a krásně uklidil míč pod břevno!
    76. Erdoğan YESILYURT - 1:3
     
    78
    Pedro Henrique nyní hecuje své spoluhráče k větší aktivitě. Domácí Kayserispor musí vrhnout všechny síly do útoku.
     
    79
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Hasan Hüseyin Acar, přichází Emre Demir.
     
    80
    Střídající Demir se ihned zapojil do útočné snahy domácího mužstva, jenže jeho centr z levé strany skončil na hlavě prvního obránce.
     
    81
    Sivasspor hraje velmi jistě. Hostující celek kombinuje v zadních řadách a nepouští domácí celek k míči. Skvělý výkon outsidera.
     
    82
    Kilinc spěchal za přihrávkou do pokutového území, jenže na prudkou přihrávku nedosáhl a míč mu utekl do zámezí. Rozehrávat se bude od domácí branky.
     
    83
    Sivasspor se opět hnal do zajímavého brejku, jenže Kilinc dostal přihrávku daleko před sebe a nedokázal se kolem obránce prosmýknout do zakončení.
     
    84
    Yatabare si naběhl na přihrávku na malé vápno a zajímavou patičkou donutil zasahovat brankáře domácího celku! Bude z toho rohový kop.
     
    85
    Sivasspor zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl do míst, kde číhal právě Yatabare, ale zkušený útočník trefil jen obránce. Bude z toho další roh.
     
    86
    Právě Yatabare se opět dostal do zakončení, ale opakovala se situace z předchozího rohu. Sivasspor však hraje přesně tam, kde potřebuje.
     
    87
    Po dalším rohovém kopu se už obrana Kayserisporu zmocnila míče a odehrála jej do bezpečí. Domácí celek se však nemůže dostat do zakončení.
     
    88
    Další ofenzivní výpad Sivassporu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd! Kayserispor se ještě může pokusit s duelem něco udělat.
     
    89
    Demir svedl sprinterský souboj na pravém křídle. Domácí hráč se sice dostal před svého strážce, ale už neudržel míč na hrací ploše.
     
    90
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Mert Hakan Yandaş, přichází Ziya Erdal.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Yatabare se probil do pokutového území a vymyslel zajímavou dělovku na zadní tyč! Jeho rána proskákala těsně vedle!
     
    90+3
    Střídající Koné dostal přihrávku na levou stranu a počínal si opravdu zkušeně. Hostující hráč podržel míč. Sivasspor už pomalu začíná slavit.
     
    90+4
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka na závěr! Koné ustál souboj v pokutovém území, přihrál lépe postavenému ERDEGANOVI YESILYURTOVI, který překonal brankáře!
    90+4. Erdoğan YESILYURT - 1:4
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sivasspor v dnešním duelu šokoval favorizovaný Kayserispor a vítězí vysoko 4:1. Hostující Sivasspor překvapivě vlétl do utkání aktivněji a dostal se do vedení brankou Fernanda! Kayserispor poté přestál další nebezpečné situace a v závěru první půle se dočkal vyrovnání. S velkou dávkou štěstí se prosadil Pedro Henrique. Po změně stran už na trávníku kraloval hostující celek. Do vedení se hosté vrátili dvacet minut před koncem, kdy se prosadil Kilinc. Na jeho branku poté dvakrát navázal střídající Erdoğan Yesilyurt.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 2:10. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 15:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:58:27)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 45. Henrique (Poulain) – 24. Fernando (Çiftçi), 72. Kilinc, 76. Yesilyurt, 90+4. Yesilyurt

    Karty:   63. Çinaz (KAY), 74. Henrique (KAY) – 62. Aksoy (SIV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 2:10. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 15:14.
    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Abdennour, Subaşı – Çinaz (65. B. Rienstra), Dja Djedjé – Bulut (75. Basaçikoglu), H. H. Acar (79. Demir), Henrique – Adebayor.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Demir, Kravec, B. Rienstra, Basaçikoglu, Alkurt, Kula, Civelek.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi – Arslan, Aksoy, Yandaş (90. Erdal) – Kilinc, M. Yatabaré, Fernando (67. Yesilyurt).
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Vieira, Erdal, Cofie, Yesilyurt, Papp, Koné, A. R. Traoré, Djerlek.