Bologna – Parma 2:2 (kon.) | AS Rím – Brescia 3:0 (kon.) | Sassuolo – Lazio 1:2 (kon.)
Hellas Verona – Fiorentina 1:0 (kon.) | Sampdoria – Udinese 2:1 (kon.)
koniec
Bologna FC
2:2 (1:1)
FC Parma
cz Nedeľa 24.11.2019, 12:30 • Stadio Renato Dall'Ara • Talianska Seria A • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj Bologna FC a Parma Calcio 1913.
     
    Bologna FC

    Fotbalisté Bologni se po dvanácti kolech nacházejí na průběžné patnácté pozici, přičemž se jim doposud podařilo nasbírat sympatických dvanáct bodů. Situace ale není zas tak růžová, momentální náskok na sestupové pásmo je pouze tříbodový, jakákoliv ztráta by tak mohla znamenat celkem razantní pokles. Bologna v posledních třech zápasech nedokázala vyválčit ani jeden bod, poslední vítězství je tak staré necelý měsíc, tehdy se domácímu celku tohoto zápasu povedlo porazit trápící se Sampdorii výsledkem 2:1. Poslední ligové kolo pro změnu nabídlo porážku na hřišti Sassuola poměrem 1:3.
     
    Parma Calcio 1913

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Parma, která pro změnu okupuje osmou pozici tabulky. Parma má na svém kontě sedmnáct bodů, nicméně manko mezi osmou a čtrnáctou pozicí je pouze čtyřbodové. Hostující tým tohoto zápasu se v posledních týdnech potýká s hodně kolísavou formou, v posledním duelu se mu povedlo překonat sérii tří zápasů bez výhry. Parma totiž celkem překvapivě dokázala porazit pátý AS Řím, který si odvezl porážku poměrem 0:2. Parma má dohromady za sebou pět venkovních zápasů, ve kterých se jí povedlo vyhrát pouze jedinkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – M'Baye, Tomijasu, Denswil, Krejčí – Svanberg, Medel, Džemaili – Orsolini, Palacio, N. Sansone.
    Náhradníci: A. Da Costa, Sarr – Paz, Corbo, J. Schouten, Skov Olsen, A. Poli, Juwara.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Dermaku – Darmian, Kucka, Scozzarella, Barillà, Gagliolo – Kulusevski – Sprocati.
    Náhradníci: Alastra, Colombi – Gi. Pezzella, Laurini, Grassi, Brugman, Camara.

    Rozhodčí: Abisso – Tegoni, Ranghetti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to po pravém křídle zkoušel domácí M'Baye, který se daleko nedostal. Poté se vůbec poprvé dostal k míč domácí brankář Skorupski.
     
    4
    Následně to centrem z pravé strany zkoušel Darmian, který našel pouze prvního protihráče. Aby toho nebylo málo, tak vysoko nad branku zakončoval Barilla.
     
    5
    Bologna tak mohla v poklidu rozehrávat od svého pokutového území, o což se postaral Skorupski. Jeho nahrávka putovala na nohu Denswila, který vyvezl balón.
     
    6
    Na pořadu dne byl první rohový kop, který si vzal na starost domácí Sansone. Jeho vzdušná nabídka nebyla špatná, avšak doplachtila na hlavu Alvese.
     
    7
    Na druhé straně si nedovoleným zákrokem pomohl Krejčí, který tak zapříčinil standardní situaci. Po ní se do zakončení dral Gagliolo, který trefil protihráče.
     
    8
    Kucka si před malým momentem neporozuměl s Barillou, který mu adresoval nahrávku do špatného prostoru. Toho okamžitě využil dotírající Tomijasu.
     
    9
    Do slušné palebné pozice se dostal český záložník Krejčí, který zkoušel své štěstí levou nohou. Rána trefila pouze Iacoponiho, od kterého šel míč do zámezí.
     
    10
    Orsolini chtěl poslat do pokutového území nadýchanou nabídku, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Po souboji skončil na trávníku Iacoponi.
     
    11
    Faulovaný hráč nakonec musel ven z hrací plochy, přičemž dostal hodně tvrdě naloženo do hlavy. Parma bude chvíli hráč v početní nevýhodě, což se brzo změní.
     
    12
    Sepe si rovněž vyzkoušel odkop od své branky, který zamířil daleko na opačnou polovinu, kde se v hlavičkovém souboji dokázal prosadit pouze Denswil.
     
    13
    K odraženému míči jako první zavítal Skorupski, který přízemní nahrávkou přihráva do moci Medela. Bologna se pomalu a jistě dostává na druhou polovinu.
     
    14
    Darmian vyslal zpětnou nahrávku k hranici pokutového území, kde se zjevil pouze domácí Denswil, který se ihned pokoušel založit rychlý protiútok svého celku.
     
    15
    Do rozehrávky se zapojil také Svanberg, který úspěšně přenesl hru na levé křídlo. Tam si Sansone přichystal míč k centru, jenž přistál na hlavě Iacoponiho.
     
    16
    M'Baye mohl vhazovat z pravé strany, přičemž si ke spolupráci vybral kolegu Medela. Ten se nedostal přes přesilu protihráčů, domácí ale zůstávají u míče.
     
    17
    Parma právě vstřelila branku!
    Tak pozor, ojedinělá akce hostujícího celku znamená vedoucí branku! Na hranici pokutového území se sice povedlo zakročit Denswilovi, avšak domácí zadák odehrál míč přímo do míst, kde se nacházel DEJAN KULUSEVSKI, jehož fantastická technická rána zapadla až ke vzdálenější konstrukci branky.
    17. Dejan KULUSEVSKI - 0:1
     
    22
    Parma ještě zahrávala rohový kop, na který si naskočil hostující kapitán Alves. Ten přitom doslova zboural Medela, který i po odehrání míče leží na trávníku.
     
    23
    Chilský záložník se zdá být v pořádku, už se opět pokračuje ve hře. Brankář Skorupski tak rozehrával od své branky, přičemž si vybral vedle stojícího Denswila.
     
    24
    Centrem napříč pokutovým územím to zkoušel domácí Palacio, jehož nabídka pouze proletěla zpět do zámezí. Sepe si ani tentokráte nepřipsal nic složitějšího.
     
    25
    Přihrávka podél autové lajny měla směřovat na Sansoneho, avšak na dlouhou nohu se povedlo zakročit Darmianovi, od kterého šel míč zpět do zámezí.
     
    26
    O přenesení hry se pokoušel hostující Scozazrella, který se pokoušel na levém křídle najít svého kolegu Gagliola, jenž nedokázal zastihnout nahrávku.
     
    27
    Velice nebezpečným pokusem to zkoušel domácí Orsolini, který se dostal až do pokutového území, kde jeho ránu levou nohou dokázal zablokovat Dermaku.
     
    28
    Bologna zahrávala rohový kop, který Orsolini nerozehrál zrovna nejlépe. I tak byl k vidění další centr, po kterém se doslova vrhl hostující brankář Sepe.
     
    29
    Gagliolo se pokoušel vybojovat balón, jenomže se mu to nakonec nepovedlo. Následovat bude autové vhazování pro domácí, které si vezme na starost M'Baye.
     
    30
    Na levou stranu si seběhl Palacio, který se snažil odcentrovat přes dotírajícího Darmiana. To se nepovedlo, nicméně domácí mají k dispozici další rohový kop.
     
    31
    Sám na sebe se to snažil vzít domácí Sansone, který si potáhl míč na pravou nohu, jenomže poté trefil protihráče. Tlak domácích hráčů je opravdu drtivý.
     
    32
    Bologna nakonec zahrávala další rohový kop, v tomto duelu snad pátý. Orsolini tentokráte centroval směrem do branky, kde se povedlo zakročit Kuckovi.
     
    33
    U středového kruhu zůstal ležet na zemi jeden z hostujících hráčů, což se soupeři rozhodně nelíbilo. Sudí totiž musel přerušit hru, chvíli se tak hrát nebude.
     
    34
    Je za nám zhruba třetina zápasu, zatím jsme viděli jedinou branku. Parma je sice pasivní, nicméně maximálně efektivní, neboť udeřila z ojedinělé šance.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Takehiro Tomijasu (Bologna FC).
     
    39
    Aby toho nebylo málo, tak je v krátkém časovém sledu tasena další žlutá karta, Gagliolo si totiž u postranní lajny pomohl nedovoleně.
     
    40
    Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl domácí obránce Tomijasu, který si ve vzduchu pomáhal rukama. To určitě pocítil jeden z hostujících útočníků.
     
    40
    Bologna právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se dočkali zaslouženého vyrovnání! Nejprve si Sepe poradil se střelou pod břevno, nicméně poté přišel na řadu rohový kop, který si i tentokráte vzal na starost Orsolini. Jeho vzdušná nabídka doplachtila k přední brankové konstrukci, kde se hlavou prosadil RODRIGO PALACIO.
    40. Rodrigo PALACIO - 1:1
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat
     
    44
    Na útočnou polovinu zavítal domácí Orsolini, který se snažil spolupracovat s vedle stojícím Svanbergem. Ten svému celku zajistil další standardní situaci.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Ke konci prvního poločasu se domácí hráči postarali o další autové vhazování. Orsolini si nastolil pořádné sousto, přičemž ho musel faulovat Dermaku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velkou územní převahu v podání domácích hráčů, jenomže do vedení se dostala Parma, který zužitkovala jednu z ojedinělých útočných akcí. Bologna se dostala do velkého tlaku ke konci prvního poločasu, výsledkem byla zasloužená vyrovnávací branka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území dostal domácí Orsolini, který zkoušel přihrát do malého vápna, jenomže přihrávku zastavil Dermaku.
     
    49
    Bologna zahrávala další dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý se snášel k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Barilla.
     
    50
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, po kterém se o rozehrávku od vlastní branky postaral brankář Sepe, kterému se povedlo oslovit kolegu Darmiana.
     
    51
    Na druhé straně se Kulusevski pokoušel najít Sprocatiho, který je dnes hodně nevýrazný. Druhý jmenovaný hráč se nakonec vůbec nedostal k balónu.
     
    52
    Následně jsme sledovali celkem pohotové zakončení od Sansoneho, jenomže jeho střelecký pokus výrazně minul branku. Sepe tak bude moci vykopávat.
     
    53
    Do šestnáctky se z pravé strany prodíral Darmian, kterému se nepovedlo odcentrovat přes dobře postaveného Denswila, jenž tak za sebe nepustil další centr.
     
    54
    Domácí hráči tentokráte kombinovali u svého pokutového území, načež se hra bleskově přemístila na opačnou polovinu, kde se do kombinace zapojil Sansone.
     
    55
    Hodně drzým způsobem se pokoušel probít do pokutového území právě Sansone, který byl zastaven čistým zákrokem. Poté si ale nedovoleně pomáhal Medel.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Antonio Barillà (Parma Calcio 1913).
     
    57
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe Scozzarella, který místo zakončení ještě zkoušel před velkým vápnem najít Sprocatiho, který se k ničemu nedostal.
     
    58
    Velice pohotově zkoušel vypálit domácí Džemaili, jenž to vzal na pravou nohu. Výsledkem byla celkem nepřesná rána, na kterou nemusel Sepe reagovat.
     
    59
    O provedení autového vhazování se postaral hostující obránce Darmian, který na jistotu vyprodukoval zpětnou nahrávku na Alvese, jenž ještě přenášel hru.
     
    60
    Krejčí nahrával podél autové lajny na Palacia, který po kontaktu s protihráčem skončil na zemi. Jednoznačný faul, na řadu přijde standardní situace pro Bolognu.
     
    60
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Matteo Scozzarella, přichází Gastón Brugman.
     
    61
    Je za nám zhruba hodina hry, zatím jsme se dočkali dvou přesných tref. Bologna je opět o něco aktivnější, avšak také hostující celek zkouší často útočit.
     
    62
    Obrovská šance pro hosty! K technickému zakončení se totiž před malým momentem dostal Brugman, který svým pokusem trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    65
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Andrea Poli.
     
    67
    Z druhé vlny se k volnému míči dostal domácí Orsolini, který se do balónu opřel pravou nohou, jenomže o kousek minul branku. Bologna rovněž zahrozila.
     
    68
    Na opačné stran jsme sledovali pohledné přenesení hry na Darmiana, který se pokoušel přes pravou stranu, jenomže následný centr skončil pouze u Skorupskiho.
     
    69
    Na útočnou polovinu zavítal domácí Orsolini, který se poté ještě chystal přihrát Sansonemu. Do dráhy letu míče sáhl rukou protihráč, což uviděl také rozhodčí.
     
    70
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Orsolini, který se do míče opřel pravou nohou. Výsledkem je rána, jenž směřovala do rukavic brankáře.
     
    71
    Ve vzdušném souboji se prosadil Sprocati, kterému se povedlo prodloužit míč za sebe. Tam sice číhal jeho kolega Darmian, avšak ten se ke střele nedostal.
     
    71
    Parma právě vstřelila branku!
    Jenomže hosté si berou jednobrankové vedení zpět! Vše začalo nedůraznou nahrávkou na Palacia, který se nechal obrat o balón. Naopak se mezi rozhozenou obranu dostal Kucka, kterému se povedlo vysunout SIMONEHO IACOPONIHO, jenž bezpečně propálil brankáře.
    71. Simone IACOPONI - 1:2
     
    72
    Domácí brankář Skorupski si sice připsal zákrok, jenomže se nejednalo nic nebezpečného. Naopak polský brankář pouze stáhl hrací předmět ze vzduchu.
     
    73
    Najednou to bude pro domácí celek hodně složité, prohrává totiž opět o jednu branku. Mezitím nám do konce zápasu zbývá zhruba patnáct minut.
     
    74
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Antonio Barillà, přichází Alberto Grassi.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Alberto Grassi (Parma Calcio 1913).
     
    76
    Parma je najednou pořádně při chuti, navíc další útočný manévr v podání Darmiana přinesl zablokovaný centr, po kterém přijde na řadu další rohový kop.
     
    77
    K rozehrávce se nakonec postavil Kucka, který to zkoušel cvičeným signálem. Ten přinesl centr na kapitána Alvese, který se pokoušel vrátit do nebezpečného prostoru.
     
    78
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Ibrahima M'Baye, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    82
    Alvesovi se velice přesně povedlo přenést hru na levou stranu, kde se Dermakuovi povedlo zalepit celkem těžkou nahrávku, díky čemuž udržel útočnou polovinu.
     
    83
    Domácí hráči si ještě zajistili zisk rohového kopu, který byl rozehrán nakrátko. Nakonec to centrem zkoušel Džemaili, jenž našel pouze hlavu protihráče.
     
    84
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Takehiro Tomijasu, přichází Nehuén Paz.
     
    85
    Hodně důrazně vletěl do souboje slovenský záložník Kucka, kterému byl nakonec odpískán nedovolený zákrok. Krátce poté si faulem pomohl také Palacio.
     
    85
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Mattia Sprocati, přichází Vincent Laurini.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Parma i nadále vede o jednu branku. V posledních minutách sledujeme hodně neurovnanou pasáž hry.
     
    87
    Střídající Olsen si uvnitř pokutového území hledal prostor k zakončení, jenomže do míče vložil kopačku pozorný Dermaku, který tak vypíchl balón do zámezí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Bologna si pořádně zahrává. Ještě ale určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    K velice nebezpečné ráně napřáhl hostující Grassi, který pořádně protáhl brankáře Skorupskiho. Bologna okamžitě otočila hru na opačnou polovinu hřiště.
     
    90+3
    Jenomže do konce zápasu nezbývá moc času. Navíc měl zdravotní problémy jeden z hostujících hráčů, koncovka tohoto zápasu se tak protáhne.
     
    90+5
    Bologna právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se přeci jenom dočkali! Bologna totiž zahrávala poslední rohový kop tohoto zápasu, přičemž se k odraženému míči dostal BLERIM DŽEMAILI, jehož neskutečná dělovka pravou nohou směřovala přesně bod břevno branky. Sepe byl v tomto případě bez šance!
    90+5. Blerim DŽEMAILI - 2:2
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:18.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem poměrem 2:2. Druhý poločas byl pro změnu hodně vyrovnaný, směrem dopředu byl nebezpečnější hostující celek, kterému se povedlo vsítit vedoucí branku, která ale nebyla rozhodující. Domácím se povedlo srovnat krok až v páté minutě nastaveného času. (14:27:09)

    David Suchý

    Góly: 40. Palacio (Orsolini), 90+5. Džemaili (Paz) – 17. Kulusevski, 71. Iacoponi (Kucka)

    Karty:   38. Tomijasu (BLG) – 39. Gagliolo (PRM), 56. Barillà (PRM), 75. Grassi (PRM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:18.
    Bologna FC: Skorupski – M'Baye (78. Skov Olsen), Tomijasu (84. Paz), Denswil, Krejčí – Svanberg (65. A. Poli), Medel, Džemaili (C) – Orsolini, Palacio, N. Sansone.
    Náhradníci: A. Da Costa, Sarr – Paz, Corbo, J. Schouten, Skov Olsen, A. Poli, Juwara.

    FC Parma: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Dermaku – Darmian, Kucka, Scozzarella (60. Brugman), Barillà (74. Grassi), Gagliolo – Kulusevski – Sprocati (85. Laurini).
    Náhradníci: Alastra, Colombi – Gi. Pezzella, Laurini, Grassi, Brugman, Camara.

    Rozhodca: Abisso – Tegoni, Ranghetti