Augsburg – Hertha 4:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 1:5 (kon.)
koniec
FC Augsburg
4:0 (2:0)
Hertha BSC
cz Nedeľa 24.11.2019, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (17:29:33)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely mimo: 9 – 3
    Držení míče: 52% – 48%
    Rohové kopy: 3 – 3
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 8 – 18
    Žluté karty: 0 – 2
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Augsburg tedy potvrdil zlepšenou formu, podruhé v řadě zvítězil s čistým kontem a posunul se na dvacáté místo. Hertha naopak počtvrté za sebou vůbec nebodovala a klesla na příčku čtrnáctou, ze které má jen dvoubodový náskok na baráž.
     
    Je dobojováno! Rozhodčí Stegemann citlivě nenastavil vůbec nic a ukončil souboj mezi Augsburgem a Herthou za stavu 4:0. Jak už výsledek napovídá, tak se jednalo o poměrně jednoznačnou záležitost. Zápas se zlomil ještě v první půlhodině, kdy do do hostující branky nejprve propadl centr Maxe a o deset minut později skóroval po minele Jarsteina také Córdova. Hostující gólman byl navíc vyloučen, domácí díky tomu měli po změně stran spoustu šancí a Hahn s Niederlechnerem z nich přidali další dva zásahy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jan Morávek se utrhl za hostující obranu. Vyběhnutého Smarsche ale nepřekonal a navíc byl máván ofsajd, ke kterému s velkou pravděpodobností vůbec nedošlo.
     
    89
    Tomáš Koubek dnes zasahovat prakticky nemusel. Působí ale naprosto jistým a klidným dojmem, což teď prokázal i při likvidaci centru z pravého křídla.
     
    88
    Výměna míče mezi Schieberem a Vargasem nevyšla. Zapříčinil se o to Lukas Klünter, který zpětnou přihrávkou dobře přečetl.
     
    87
    A byl to právě Jan Morávek, kterého nyní Schieber hledal centrem z levé strany. Jeden z obránců však zakopl míč na roh, ze kterého Max nic nevymyslel.
     
    86
    Pár minut si do statistik tedy zapíše také český záložník Morávek, pro kterého je to jubilejní stý zápas v dresu Augsburgu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Jan Morávek.
     
    84
    Rozběhnutý Framberger odcentroval z pravé strany. Obrana Herthy balón neodvrátila zrovna jistě, nicméně nikdo z domácích se uvnitř vápna ke střele nedostal.
     
    82
    Florian Niederlechner moc dobře věděl o Schieberovi, který si zabíhal do velké mezery mezi stopery. Průnikové přihrávky se však střídající útočník nezmocnil, protože mu scházela rychlost.
     
    81
    Framberger se na kraji hřiště postaral o Daridu. Hertha ještě vhazovala, ale ze zahuštěného prostoru nakonec vyletěl balón až ke Smarschovi.
     
    79
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Bavorský celek přidává i čtvrtý zásah! Vargas si obhodil balón kolem Lukase Klüntera, který jej chtěl za každou cenu zastavit. Stalo se tak s pomocí faulu, po kterém Max z levé strany překvapivě rozehrál do volného prostoru k bližší tyči. Míč si doběhl FLORIAN NIEDERLECHNER a z těžkého úhlu precizně propálil Smarsche.
     
    78
    Maxovi šel odražený míč pěkně proti noze. Rozhodl se tak vystřelit z první, jenomže znovu se jednalo jen o hodně nepřesný pokus.
     
    77
    Standardní situace domácí nevyšla, ovšem díky ofsajdu na druhé straně mají další příležitost potrápit zadní řady Herthy.
     
    76
    Niklas Stark to přehnal s důrazem v souboji u postranní čáry. Balón v něm asi zahrál jako první, ale bez žluté karty přesto nevyvázl.
     
    75
    Daniel Baier měl kolem sebe několik metrů volného prostoru, kterého využil ke střele z delší vzdálenosti. Smarsch zasahovat nemusel, míč proletěl nad horní tyčkou.
     
    74
    Augsburg má na dosah teprve třetí výhru v sezóně. Hertha naopak popáté za sebou nevyhraje a bude těsně nad místem zaručující baráž.
     
    73
    Už několikátá slibně vypadající šance Herthy! Po rohovém kopu zůstal u zadní tyče volný Dedryck Boyata, ale i jeho hlavičce scházela potřebná přesnost.
     
    72
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Sergio Córdova, přichází Julian Schieber.
     
    71
    Domácí přece jenom začínají hrát trochu úspornějším stylem. Khedira místo bezhlavého útoku vracel balón zpět k půlící čáře.
     
    70
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Marko Grujić, přichází Arne Maier.
     
    69
    Sergio Córdova se nezaviněně svalil na zem a teď zůstává sedět před brankou Herthy. S největší pravděpodobností bude za malou chvíli také střídat.
     
    67
    Córdova po neúspěšném centru ještě zachytil míč ve vápně, ale přihrávka k zadní tyči neplánovaně doletěla až k postranní čáře.
     
    66
    Dodi Lukebakio z pravé strany nebezpečně posílal míč na malé vápno. Koubek zůstal na čáře a musel se spolehnout na odkopávajícího Jedvaje.
     
    65
    Philipp Max neriskoval žádné zaváhání a před Lukebakiem odehrál jedovatý centr z levé strany na rohový kop.
     
    64
    Vladimír Darida se poslušně vrátil a vynutil si faul, kterým se provinil v posledních minutách všudepřítomný André Hahn. Po návratu k Smarschovi však následuje útok do plných.
     
    63
    Lukas Klünter vyrazil na útočný výlet, jenže při rychlé přechodové fázi byl u středového kruhu důrazně a hlavně čistě zastaven.
     
    62
    Hahn měl před sebe volnou pravou stranu. Poměrně brzo se rozhodl centrovat, ovšem hlídaný Vargas se ke kvalitní hlavičce nedostal.
     
    61
    Dodi Lukebakio v situaci dva na pět čekal na podporu. Přitom balón ztratil a Hertha se musela vracet zpět na vlastní polovinu.
     
    60
    Ruben Vargas skvěle ukradl míč Klünterovi, před kterým ho ještě zasekl na pravačku, ale pak o nějaký ten metr minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    59
    Augsburg trochu nepochopitelně nechává hodně otevřená zadní vrátka. Místo hlídání náskoku se hra rychle přelévá z jedné strany na druhou.
     
    58
    A znovu Selke, který zprava odcentroval na Koubka. Ten okamžitě rozehrál a založil tím rychlý protiútok, jenž po zadovce zastavil Darida.
     
    57
    Davie Selke si proklestil cestu k centru z levé strany, jenže hlavou ve slušné pozici podruhé minul prostor Koubkovy branky.
     
    56
    Tak tohle se nepovedlo! André Hahn se dostal za obranu. K dispozici měl vedle sebe Vargase, který by střílel do prázdné branky. Zakončení však vzal na sebe a před vybíhajícím Smarschem přestřelil.
     
    55
    Dodi Lukebakio dost zbytečně fauloval Hahna ve chvíli, měl u pravé postranní čáry míč v držení jeho parťák Davie Selke.
     
    54
    André Hahn se už chystal rychle vhodit aut, když zjistil, že tak bude činit jeho soupeř. Po rozehrávce Klüntera však přišla okamžitá ztráta.
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Sedm minut po změně stran už je definitivně rozhodnuto! Střídající ANDRÉ HAHN si vzal míč ze souboje několika hráčů, rychle se s ním posunul k ose hřiště a střelou zpoza vápna skvěle zakončil k pravé tyči marně se natahujícího brankáře.
     
    51
    Berlíňané na míči dlouho nevydrželi. Kvůli nedovolenému zákroku Dedrycka Boyaty si museli balón opět získat, nicméně vše skončilo Selkeho faulem.
     
    50
    Max kroutil centr směrem od branky, nicméně klíčový hlavičkový souboj vyšel vítězně pro Herthu. Ta navíc bude po faulu na Daridu rozehrávat.
     
    49
    Córdova byl drobně přidržen v souboji ve středu pole. Domácí pak získali rohový kop, což svým zaváháním zapříčinil Lukas Klünter.
     
    48
    Darida to zkusil dlouhým pasem před rozběhnutého Lukebakia. Koubek ale skvěle přečetl hru a byl u balónu jako první!
     
    47
    Hosté už několik desítek vteřin kontrolují míč, ale proti hráčské přesile se zatím nemají jak posunout k pokutovému území Augsburgu.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Dodi Lukebakio.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 3 – 1
    Střely mimo: 4 – 1
    Držení míče: 42% – 58%
    Rohové kopy: 1 – 1
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 4 – 8
    Žluté karty: 0 – 1
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Je za námi hodně výživný první poločas, ve kterém nebyla k vidění žádná velká přehlídka gólových šancí, ale i tak se toho stalo hodně zajímavého. Hertha měla o něco lepší úvod, z nenápadné standardky ale inkasovala od Maxe a o deset minut později kapitulovala i podruhé, když hrubku Jarsteina využil Córdova. Aby toho nebylo pro berlínský klub málo, tak zkušený strážce branky ještě před rozehrávkou viděl červenou kartu a Augsburg od té chvíle hraje s dvougólovým náskokem přesilovou hru.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Na hřišti planou velké emoce. Wolf už byl s míčem za autovou čarou. Poté se ale pustil do menší strkanice s Jedvajem a vše opět museli uklidňovat až rozhodčí.
     
    45+4
    Další jasný faul, kterým se provinil vystoupivší obránce Stark. Následnou standardku rozehrál Max, jehož nákop Hahn prodloužil pouze k Smarschovi.
     
    45+3
    Marko Grujić si ve středu hřiště trochu vyšlápl na Córdovu a nemálo tím zariskoval, protože už má na kontě jednu žlutou kartu. Sudí Stegemann tentokrát prokázal velkou shovívavost.
     
    45+2
    Davie Selke se ve vzduchu natáhl po centru z pravé strany. V akrobatické pozici dokázal hlavičkovat, ale rozměry Koubkovy branky mu v tomto případě nestačily.
     
    45+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    45
    Daridova přihrávka minula Selkeho a balón tak propadl až ke Koubkovi, který po vyloučení Jarsteina nemá vůbec žádnou práci.
     
    44
    Rani Khedira se ještě snažil udržet míč na domácích kopačkách. Pomohl si ale faulem a Hertha může v klidu promyslet založení útočné akce.
     
    43
    Domácí pokračují v útočné aktivitě. Po centru zleva však Marko Grujić nekompromisně odkopl míč od nohy otáčejícího se Niederlechnera.
     
    42
    Radost z třetího gólu Augsburgu trvala jen krátce! Samostatnému výpadu a následné gólové střele předcházel ofsajd.
     
    41
    Sražený centr přinesl pro berlínský klub rohový kop. Z levé strany jej rozehrál Vladimír Darida, ovšem před první tyčkou prodloužený centr domácí snadno zlikvidovali.
     
    40
    Raphael Framberger se na pravé straně prohnal kolem Mittelstädta, ale přízemním centrem pak našel pouze kopačky dalšího hostujícího zadáka.
     
    39
    Mittelstädt z hloubi pole velmi slušně centroval před Koubka. Darida na balón o malý kousek nedosáhl a ve finále je z toho jen aut pro Maxe.
     
    38
    Cordóva zaútočil do nezformované obrany roztáhl hru doleva. Mittelstädt k němu vzápětí odrazil letící centr, ovšem venezuelský útočník zamířil jen nad břevno.
     
    37
    Domácí akce ztroskotala hned v zárodku kvůli ofsajdu. Na druhou stranu vyváží míč zatím neviditelný český záložník Vladimír Darida.
     
    36
    Augsburg nalezl na hostující rozehrávku. Maximilian Mittelstädt musí opakovaně vhazovat z hloubi vlastní poloviny.
     
    34
    Vargas protečoval střelu zpoza vápna z dílny jeho spoluhráče malý kousek vedle branky, do které se postavil Smarsch.
     
    33
    Držení míče: 40% – 60%.
     
    32
    Vargasův centr se rychle vrátil zpět na levý kraj hřiště. Domácí se posléze dobrovolně vrátili do mnohem klidnějších vod. Za současného stavu se určitě nemusí nikam hnát.
     
    31
    Po větší prodlevě se znovu hraje. Do konce zápasu zbývá ještě celá hodina, ale už teď je jasné, že Hertha má jen minimální šanci na nějaký dobrý výsledek.
     
    30
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Per Ciljan Skjelbred, přichází Dennis Smarsch.
     
    29
    Tak tohle je strašlivě krutý moment pro Runeho Jarsteina! Hostující gólman zavinil gól a v přerušené hře k překvapení všech dostal za jeden ze dvou tvrdých zákroků na Niederlechnera a Córdovu rovnou červenou kartu.
     
    28
    Florian Niederlechner zůstal po srážce s brankářem bolestivě ležet. Domácí určitě doufají, že nemá žádný vážnější problém se stehenním svalem.
     
    27
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Zničehonic je to už o dva góly! Jarstein hrozivě zaváhal poté, co dostal neškodnou malou domů. Niederlechner mu balón sebral a SERGI CÓRDOVA jej pohodlně uklidil do prázdné branky.
     
    26
    Vynucené střídání Augsburgu! Zraněný Marco Richter přepouští místo Andrému Hahnovi.
     
    25
    Po otevření gólových stavidel se oba týmy trochu hledají. U míče jsou stále více hosté, kteří se ale složitě probíjejí na útočnou třetinu hřiště.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Marko Grujić (Hertha BSC).
     
    20
    Hned po rozehrávce byl máván ofsajd Herthy, která musela odevzdat míč vykopávajícímu Tomáši Koubkovi.
     
    19
    Znovu jde do akce realizační tým Augsburgu. Nějaké zdravotní trable totiž řeší pravý křídelník Marco Richter.
     
    17
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Domácí se na konci sedmnácté minuty dostávají do trochu šťastného vedení! O rozehrávku standardní situace se postaral PHILIPP MAX, který z pravé postranní čáry kroutil střílený centr směrem na branku. Niederlechner ani Jedvaj balón netečovali a ten propadl až za Jarsteinova záda.
     
    16
    Marco Richter dostal naloženo od Mittelstädta, který místo balónu nakopl tělo domácího fotbalisty. Zřejmě se bude muset ošetřovat.
     
    15
    Augsburgu se zatím nedaří držet míč po delší časový úsek. Čtveřice hráčů, která se má starat o ofenzivu, se prakticky vůbec nedostává do hry.
     
    14
    Mittelstädt vhodil balón až do náruče Tomáše Koubka, který ještě malinko kolidoval s Wolfem. Vše se ale obešlo pouze se slovní domluvou.
     
    13
    Selke si to z levé strany namířil k pokutovému území. Dobrou práci ale odvedl Framberger, který ho odstavil od balónu a zakopl jej do autu.
     
    12
    Rune Jarstein při odkopu trefil dobíhajícího protihráče, nicméně balón se směrem k jeho brance neodrazil. Před následnou rozehrávkou trochu podráždil fanoušky mírným zdržováním.
     
    11
    Domácí si při likvidaci dlouhého nákopu pomohli odkopem do zámezí. Další odevzdání balónu přišlo hned po vhazování Mittelstädta.
     
    10
    Nepovedená malá domů darovala Augsburgu premiérový rohový kop. Z levé strany jej zrealizoval Philipp Max, ovšem následná hlavička z přední tyče byla hodně nepřesná.
     
    9
    Spravedlnosti však bylo učiněno zadost, domácí mužstvo ze standardní situace nevymyslelo žádné ohrožení Jarsteinovy branky.
     
    8
    Per Ciljan Skjelbred ve vzdušném souboji kolidoval s Vargasem a byl mu odpískán dost přísný faul, neboť švýcarský fotbalista dostal ránu do obličeje pouze od balónu.
     
    7
    Raphael Framberger natáhl krok po pravé straně. Neměl ale dostatečnou podporu spoluhráčů a celou akci se proto rozhodl zastavit.
     
    6
    Jeffrey Gouweleeuw přes sebe nepustil centr od Wolfa. Míč ale zakopl za postranní čáru a Klünter bude vhazovat.
     
    5
    První zákrok pro Tomáše Koubka nepatřil mezi ty nejsložitější. Střelu zpoza vápna od Javaira Dilrosuna jednoduše zastavil.
     
    4
    Maximilian Mittelstädt přetáhl centr z levé strany, nicméně Hertha u balónu ještě zůstává.
     
    3
    Sergio Córdova si pomohl útočným faulem na Starka, který nastoupil s ochranou maskou na obličeji.
     
    2
    O Úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují v černočervených, zatímco domácí v převážně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Koubek – Framberger, Jedvaj, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Richter, Niederlechner, Vargas – Córdova.
    Náhradníci: Luthe – Iago, Hahn, Jensen, Lichtsteiner, Morávek, Schieber, Uduokhai, Pedersen.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Boyata, Stark (C), Mittelstädt – Grujić, Skjelbred – M. Wolf, Darida, Dilrosun – Selke.
    Náhradníci: Smarsch – Duda, Ibišević, Kalou, Lukebakio, Maier, Pekarík, Plattenhardt, Torunarigha.

    Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Assmuth.
     
    Vzájemné zápasy

    11.05.2019 Augsburg – Hertha 3:4
    18.12.2018 Hertha – Augsburg 2:2
    28.04.2018 Hertha – Augsburg 2:2
    10.12.2017 Augsburg – Hertha 1:1
    09.04.2017 Hertha – Augsburg 2:0.
     
    Hertha BSC

    Berlínský klub opět zůstává malinko za očekáváním. Po jedenácti odehraných zápasech má bilanci tří výher, dvou remíz a šesti porážek, což dělá dohromady jedenáct bodů a dvanácté místo tabulky. Z něj ztrácí na pohárové příčky už devět bodů a naopak je pouze dva body od účasti v baráži. Hertha orámovala poslední dvě reprezentační přestávky hodně nepovedeným obdobím. V Brémách remizovala 1:1, nicméně poté postupně prohrál 2:3 s Hoffenheimem, 0:1 s Unionem Berlín a 2:4 s Lipskem. O pozici nejlepšího střelce se v týmu Herthy dělí třígóloví Lukebakio, Dilrosun a Ibišević.
     
    FC Augsburg

    Domácí disponují třetím nejhorším útokem a pátou nejslabší defenzivou, což samo o sobě napovídá, že na tom v probíhajícím dvanáctém kole nejsou zrovna nejlépe. Po prvních deseti zápasech mělo mužstvo s třemi českými legionáři v sestavě na kontě jediné vítězství. Toho druhého se dočkali až před reprezentační přestávkou, kdy si Augsburg odvezl výsledek 1:0 a všechny tři body z Paderbornu. Díky tomu se posunul alespoň na patnácté místo a dnes si tak může udělat až šestibodový náskok na sestupové pásmo. Nejlepším střelcem je se čtyřmi góly Florian Niederlechner, jenž v létě přišel z Freiburgu.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvanáctého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Augsburgem a Herthou Berlín!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 17. Max, 27. Córdova, 52. Hahn, 79. Niederlechner (Max)

    Karty:   24. Grujić (HER), 76. Stark (HER)   29. Jarstein (HER)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:18.
    FC Augsburg: Koubek – Framberger, Jedvaj, Gouweleeuw, Max – R. Khedira, Baier (C) – Richter (26. Hahn), Niederlechner (85. Morávek), Vargas – Córdova (72. Schieber).
    Náhradníci: Luthe – Iago, Hahn, Jensen, Lichtsteiner, Morávek, Schieber, Uduokhai, Pedersen.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Boyata, Stark (C), Mittelstädt – Grujić (70. Maier), Skjelbred (30. Smarsch) – M. Wolf, Darida, Dilrosun (46. Lukebakio) – Selke.
    Náhradníci: Smarsch – Duda, Ibišević, Kalou, Lukebakio, Maier, Pekarík, Plattenhardt, Torunarigha.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Assmuth