Espanyol – Getafe 1:1 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:2 (kon.) | Eibar – Alavés 0:2 (kon.)
Villarreal – Vigo 1:3 (kon.) | Valladolid – Sevilla 0:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:1 (1:1)
Getafe CF
Nedeľa 24.11.2019, 12:00 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RCD Espanyol Barcelona – Getafe CF, ktorý sa odohrá v rámci 14. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    RCD Espanyol Barcelona

    Espanyol je zatiaľ asi najväčším sklamaním aktuálnej sezóny LaLigy. Po 13 odohraných zápasoch má na konte len 8 bodov a je na predposlednom mieste tabuľky, z ktorého stráca na 17. Mallorcu už šesť bodov. Dnes tak nutne potrebuje zabodovať naplno, jeho ligová forma je však priam katastrofálna. Z posledných siedmich zápasov prehral až šesť a strelil v nich len tri góly. Práve útočná produktivita je zrejme hlavným problémom Espanyolu, v doterajšom priebehu ročníka totiž strelil len 7 gólov, čo znamená priemer na zápas len tesne nad pol gólu. Obrana je navyše druhou najhoršou v súťaži po poslednom Leganése a Betise (23 inkasovaných gólov). Aby problémov Espanyolu nebolo dosť, tak domáci musia prelomiť i nepriaznivú domácu sériu, na vlastnom štadióne totiž prehrali všetkých šesť zápasov v tejto sezóne.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Espanyol – Villarreal 0:1
    Levante – Espanyol 0:1
    Bilbao – Espanyol 3:0
    Espanyol – Valencia 1:2
    Atlético Madrid – Espanyol 3:1
     
    Getafe CF

    Getafe je pred týmto duelom na dosah pohárových priečok, z ôsmeho miesta tabuľky totiž stráca na 6. Granadu len jeden bod. Jeho forma je navyše veľmi dobrá, pretože z posledných šiestich zápasov prehralo len raz a až štyrikrát vyhralo. Počas týchto šiestich zápasov inkasovalo len štyri góly a v posledných dvoch dueloch dokonca Getafe neinkasovalo vôbec. Vonku navyše patrí Getafe medzi lepšie tímy LaLigy a v tabuľke zápasov na cudzích ihriskách je na 7. mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Getafe – Leganés 2:0
    Sevilla – Getafe 2:0
    Getafe – Granada 3:1
    Celta Vigo – Getafe 0:1
    Getafe – Osasuna 0:0
     
    Vzájomné zápasy

    V tomto desaťročí spolu tieto dva kluby odohrali v LaLige 17 vzájomných zápasov a len o niečo lepšie z nich vychádza Espanyol, ktorý vyhral zápas proti Getafe sedemkrát. Getafe sa z výhry radovalo šesťkrát a štyrikrát sa ich vzájomný zápas skončil remízou. V posledných sezónach je však viacmenej tradíciou, že v zápasoch Espanyolu a Getafe vyhráva domáci tím. Okrem úplne posledného duelu vyhral domáci tím všetky zápasy od sezóny 2014/2015. Tím hrajúci vonku sa z víťazstva tešil naposledy ešte v septembri 2013.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    17.1.2016: Getafe – Espanyol 3:1
    27.11.2017: Espanyol – Getafe 1:0
    15.4.2018: Getafe – Espanyol 1:0
    1.12.2018: Getafe – Espanyol 3:0
    2.4.2019: Espanyol – Getafe 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – David López, Espinosa, F. Calero – V. Gómez, V. Sánchez (C), Roca, Pedrosa – Darder, Lej – Campuzano.
    Náhradníci: Prieto – Granero, Javi López, Melendo, Vargas, Vilà, Soni.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Oliveira – Jason, Maksimović, Arambarri, Cucurella – Jaime Mata, Ángel Rodríguez.
    Náhradníci: Chichizola – Antunes, Etxeita, J. Molina, Kenedy, Timor, Portillo.

    Rozhodca: Fuertes – Vega, Melo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Espanyol bude hrať v modrobielych dresoch, Getafe v oranžových.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, hostia im však okamžitým presingom hneď odkopli loptu do autu.
     
    2
    Cucurella sa nepresadil na ľavom krídle, prihrávkou doprava ale loptu ešte posunul k Jasonovi. Ten sa potom sám posunul na ľavú stranu a zablokovaným centrom získal pre Getafe prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Prvá obrovská gólová príležitosť Getafe! Jason rozohral na krátko a napokon po narážačke so spoluhráčom posunul loptu na hranicu pokutového územia na Cucurellu, ktorého strelu z prvej k pravej tyči vyrazil Diego López.
     
    3
    Getafe dalo gól!
    Hostia bleskovo otvárajú skóre! Oliveira poslal z ľavej strany ideálny center na zadnú tyč, kde Calero nedokázal ubrániť JAIMEHO MATU a útočník Getafe sa cez neho bez väčších problémov dostal k hlavičke. Ňou usmernil loptu k pravej tyči a brankár Diego López už ju nedokázal zastaviť.
     
    5
    Getafe pokračuje vo svojej aktivite i po strelenom góle a Espanyol je v tejto chvíli pod veľkým tlakom.
     
    6
    Cucurella sa dostal medzi dvojicu protihráčov a z útočnej polovice musel posunúť loptu dozadu až na svojho brankára Soriu. Ten ju nakopol naspäť na útočnú polovicu, kde sa faulom v hlavičkovom súboji previnil Maksimović.
     
    7
    Pedrosa si nabehol na nákop na ľavé krídlo a pretlačil sa pred Dakonama. Kapitánovi hostí nezostalo nič iné, len ho faulovať. Priamy kop pre Espanyol z ľavej strany, tesne spoza hranice pokutového územia.
     
    8
    Center zo štandardky obrana hostí bez problémov vyriešila a na opačnú stranu rýchlo vyrazili hráči Getafe. Jaime Mata dostal kolmú prihrávku za obranu, z pravej strany sa ale do zakončenia nedostal.
     
    10
    Cucurellovu prihrávku na spoluhráča odkopol spred vlastnej šestnástky David López. Za jeho odkopom sa rozbehol Lej, k lopte sa ale ako prvý dostal vybiehajúci brankár Soria.
     
    11
    Darder výborným pasom vyslal do nábehu za obranu Getafe Campuzana, ktorému však lopta pri spracovávaní pred šestnástkou odskočila. V súboji o ňu potom fauloval Cucurellu.
     
    12
    Getafe je v úvode zápasu jednoznačne iniciatívnejším tímom a znovu sa bez väčších komplikácii usadilo na polovici svojho súpera.
     
    13
    Kombinácia hostí ale tentokrát skončila po nepresnom prenesení hry zľava doprava na Jasona. Domáci chceli rýchlo dostať loptu na útočnú polovicu, nakopli ju však len do autu.
     
    14
    Darderov center z pravej strany predlžoval hlavou Campuzano na nabiehajúceho Leja, pred ním však loptu opäť získal vybiehajúci gólman Getafe Soria.
     
    15
    Campuzano potom získal loptu po odkope Gómeza, medzi obrancami Getafe ju ale udržať nedokázal. Hosťom sa nákop na Jaimeho Matu tentokrát nevydaril a lopta skončila u brankára Diega Lópeza.
     
    17
    Espanyol po aktívnom úvode Getafe vyrovnal hru a je čoraz častejšie schopný podržať loptu na útočnej polovici. Do nebezpečnej streleckej pozície sa ale dostať stále nedokáže.
     
    18
    Cucurella získal loptu v strede poľa, pokus o sólový prienik po ľavom krídle sa ale nevydaril. Domáci potom loptu hneď nakopli na pravú stranu na Leja, ktorý pri napádaní podrazil Cabreru.
     
    19
    Domáci sa ale i tak po mizernej rozohrávke Damiána Suáreza dostali k lopte a usadili sa na polovici Getafe. V strede vlastnej polovice skočil Lejovi na nohu Cabrera, Espanyol tak bude mať k dispozícii priamy kop.
     
    20
    Sánchezov center na zadnú tyč odhlavičkoval na rohový kop kapitán hostí Dakonam.
     
    21
    Na center z rohu si najlepšie nabehol na prednej tyči David López a brankár Soria jeho hlavičku reflexívne ľavou rukou vyrazil. Loptu následne okamžite odkopol spred brány do bezpečia Cucurella.
     
    23
    Po faule domácich na pravej strane ich polovice získali hostia priamy kop. Center Suáreza odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Espanyolu.
     
    24
    Maksimović sa následne dostal k odrazenej lopte, nepresnou prihrávkou ju ale daroval domácim. Z ich strany hneď prišiel nákop na Campuzana, ktorý loptu získal a podržal na útočnej polovici.
     
    25
    Campuzano sa však dostal až príliš do strany a guľatý nezmysel musel pod tlakom obrancov Getafe posunúť dozadu. Zo stredu poľa potom prišiel nákop na Leja, ktorého od lopty odtlačil Dakonam. Číňan Dakonama v následnom súboji podrazil.
     
    26
    Cabrerov center do šestnástky Espanyolu z ľavej strany odhlavičkoval Espinosa. Odrazenú loptu získali hostia naspäť na svoje kopačky.
     
    27
    Cucurellov center zľava prekvapivo prešiel cez niekoľkých obrancov Espanyolu až na zadnú tyč, kde loptu chcel poslať zblízka do siete Ángel Rodríguez. Útočník Getafe však trafil len obrancu Espanyolu, ktorý zablokoval jeho strelu v sklze.
     
    28
    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely: 1:4
     
    29
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah rukou do tváre Pedrosu Jaime Mata (Getafe CF). Mata nebude hrať v ďalšom zápase Getafe kvôli trestu za žlté karty.
     
    Gól, ktorý strelilo v úvode zápasu Getafe, sa stal pre Espanyol historickým. Espanyol sa totiž stal prvým klubom v histórii španielskej ligy, ktorý inkasoval 4 000 gólov.
     
    31
    Tempo zápasu teraz trochu opadlo. Loptu majú na kopačkách domáci hráči, cez prehustený stred poľa sa ale nedokážu dostať na polovicu Getafe.
     
    32
    Domáci to preto skúšajú nákopmi hlavne na Campuzana, útočník Espanyolu ale posledný pas spracovať nedokázal. Lopta skončila v aute.
     
    34
    Až teraz sa domáci dokázali na chvíľu usadiť na polovici Getafe, sami sa ale pripravili nepresnou prihrávkou na Pedrosu o loptu pripravili.
     
    35
    Hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci bol center Jasona na Jaimeho Matu, ktorý však dokázal odhlavičkovať spred vlastnej brány kapitán Espanyolu Sánchez.
     
    36
    Domáci znovu sami pokazili nepresnosťou v strede poľa možnosť na rýchly protiútok. Modrobieli tak musia prejsť do postupného útoku na polovici Getafe.
     
    37
    Pedrosa sa elegantnou kľučkou dostal cez Damiána Suáreza, namiesto centru z ľavej strany sa ale chcel dostať do šestnástky Getafe sám. Dakonam mu loptu odkopol.
     
    38
    Dakonam potom odhlavičkoval i nákop Sáncheza do stredu pokutového územia. Cucurellovu následnú kolmicu na rozbehnutého Ángela Rodrígueza zastavil sklzom David López.
     
    39
    Na center Davida Lópeza si vyskočil v strede šestnástky Getafe úplne voľný Lej, prudkou hlavičkou ale tesne minul bránu Soriu.
     
    40
    Nákop hostí na Jaimeho Matu zastavil pred vlastnou šestnástkou brankár Diego López, ktorý si potom ako skúsený krídelník zasekol i ďalšieho napádajúceho hráča Getafe.
     
    41
    Jeho spoluhráči však nedokázali využiť, že vyradil z hry dvoch hráčov Getafe. O loptu prišli a faulom na vlastnej polovici darovali hosťom priamy kop.
     
    42
    Getafe ho rozohralo po zemi do strany a zo strednej vzdialenosti napokon vypálil Arambarri, loptu však tvrdou strelou poslal zhruba do 20. rady na tribúne za Lópezovou bránou.
     
    43
    Lej si nabehol na peknú prihrávku Davida Lópeza z pravej strany a i zakončil strelou mimo, vybiehal však z ofsajdového postavenia.
     
    44
    Espanyol postupne stupňuje svoj tlak. Darderov center z ľavej strany odhlavičkoval pred nabiehajúcim Pedrosom akrobaticky na rohový kop Dakonam.
     
    45
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Center z rohu preletel cez dvojicu hráčov na prednej tyči, ktorý loptu nedokázali zasiahnuť a na zadnej tyči spadol priamo k nabiehajúceho WU LEJOVI. Číňan loptu bez váhania dorazil zblízka do odkrytej brány Getafe a strieľa tak hosťom gól do šatne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Espanyol po šiestich domácich prehrách nevstúpil dobre ani do svojho siedmeho zápasu na vlastnom trávniku a už v tretej minúte inkasoval gól od Jaimeho Matu. Getafe bolo v prvej polovici prvého polčasu aktívnejším tímom, druhý gól však streliť nedokázalo. Domáci postupne hru vyrovnali a s blížiacim sa záverom prvého dejstva prevzali iniciatívu. Ich už pomerne solídny tlak napokon dokázal premeniť na vyrovnávajúci gól v poslednej minúte riadneho hracieho času Wu Lej. V druhom polčase nás tak čaká veľký boj o tri body, ktoré hlavne domáci potrebujú ako soľ.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 2:4
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 10:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Na trávniku leží na polovici Getafe Damián Suárez, ktorého zasiahol do nohy Roca. Hostia sa po rozohrávke po tomto faule usadzujú na polovici domácich.
     
    48
    Oliveira si nabehol na ľavom krídle na prihrávku Jasona, vybiehal však z ofsajdovej pozície. Campuzano potom v hlavičkovom súboji na polovici Getafe fauloval Cabreru.
     
    49
    Jasonov center od rohovej zástavky na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Espanyolu. Loptu následne získali hostia, ktorí pokračujú v postupnom útoku na polovici domácich.
     
    50
    I druhý rohový kop Getafe v krátkom časovom slede dokázala obrana Espanyolu bez problémov vyriešiť, znovu však loptu získali hostia.
     
    51
    Darder obral v strede poľa o loptu Cucurellu a prihrávkou na ľavú stranu posunul loptu Campuzanovi. Jeho center odhlavičkoval Cabrera naspäť k Darderovi, ktorý však už stál v ofsajde.
     
    52
    Jason si z pravej strany naviedol loptu na ľavačku, na poslednú chvíľu mu ju však vypichol Calero. Cabrera potom hľadal pasom za obranu Matu, nepresný nákop ale doletel až do rukavíc brankára Diega Lópeza.
     
    53
    Tempo hry v druhom polčase je zatiaľ výrazne nižšie ako v prvom. Prihrávka Ángela Rodrígueza za obranu na Matu opäť skončila u pripraveného Diega Lópeza.
     
    54
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Davida Lópeza dostáva Mauro Arambarri (Getafe CF). Ani on nebude hrať kvôli žltým kartám v ďalšom zápase.
     
    55
    Wu Lej dostal skvelú prienikovú prihrávku na pravé krídlo, zasekávačka na Cucurellu sa mu ale nevydarila. Hráča hostí potom v súboji o loptu stiahol k zemi a navyše sa s ním dostal do šarvátky.
     
    56
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Wu Lej (RCD Espanyol Barcelona).
     
    56
    Žltú kartu za hrubosť dostáva i Marc Cucurella (Getafe CF).
     
    57
    Gómez sklepol nákop z vlastnej polovice na pravú stranu na Leja, ktorého center zablokoval Cucurellu. Domáci pokračujú v útoku.
     
    58
    Darder skvelým pasom za obranu Getafe vysunul do samostatného nájazdu Wu Leja, tomu však lopta pri spracovaní odskočila a na dvakrát mu ju zobral brankár Soria. Číňanovi bol potom odmávaný ofsajd, ten však bol podľa opakovaných záberov veľmi diskutabilný.
     
    59
    Darder znovu výbornou kolmicou hľadal Leja, Číňana však tentokrát odstavil čisto od lopty Cabrera a lopta doletela až do náručia pripraveného brankára Soriu.
     
    61
    Domáci sú v tejto chvíli aktívnejším tímom. Calero výbornou prihrávkou na pravú stranu vysunul Pedrosu, ktorému však lopta odskočila až za bránkovú čiaru.
     
    62
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Ángel Rodríguez, prichádza Jorge Molina.
     
    63
    Jaime Mata sklepol hlavou nákop z vlastnej polovice na Arambarriho, ten si ale pri spracovaní lopty pomohol rukou.
     
    64
    Espinosovi vypichol loptu striedajúci Molina, tá sa však odrazila do autu. Gómez potom nacentroval z pravej strany veľmi nepresne a loptu nakopol až za bránkovú čiaru.
     
    65
    Maksimović po zisku lopty vysunul do nábehu na ľavé krídlo Jaimeho Matu, ten ale nedokázal túto prudkú prihrávku spracovať na hracej ploche.
     
    66
    Calerov nákop zastavil pred Lejom Cabrera. Domáci reklamujú ruku obrancu Getafe, ten však podľa opakovaných záberov zasiahol loptu rukou.
     
    68
    Hra sa v posledných minútach odohráva predovšetkým v strede poľa, ani jeden z tímov sa totiž nedokáže usadiť k dlhšej kombinácii na polovici súpera.
     
    69
    Hlavne domáci tak prechádzajú k hre na nákopy za obranu súpera. Campuzano si nabiehal za pasom Espinosu, v súboji o loptu ho ale od hracieho predmetu čisto odstavil Dakonam. Domáci ešte reklamujú faul, o nedovolený zákrok sa ale rozhodne nejednalo.
     
    70
    Cucurella si na ľavej strane zasekol Davida Lópeza a prihrávkou na hranicu pokutového územia pripravil pozíciu na strelu Molinovi. Ten zakončením po zemi trafil pravú tyč domácej brány.
     
    70
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Sánchez, prichádza Matías Vargas.
     
    71
    Žltú kartu za zásah zozadu do hlavy Arambarriho v hlavičkovom súboji dostáva Marc Roca (RCD Espanyol Barcelona).
     
    72
    Jasonov prudký center z pravého krídla vyboxoval domáci brankár Diego López, loptu však jeho spoluhráči neudržali a znovu sa musia brániť útoku Getafe.
     
    73
    Jason svojim centrom tentokrát trafil brániaceho hráča Espanyolu. Na trávniku potom zostal ležať po súboji s Damiánom Suárezom Vargas.
     
    74
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Matías Vargas, prichádza Esteban Granero.
     
    Krívajúci Vargas odchádza popri autovej čiare na svoju striedačku. Pre Argentínčana tak dnešný zápas trval len necelých 5 minút.
     
    76
    Postupný útok Espanyolu sa zasekol znovu v strede poľa. Sformovaná obrana Getafe nedáva domácim priestor na prienik k bráne Soriu.
     
    77
    Brankár Diego López vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odkopol nákop na nabiehajúceho Jaimeho Matu. Jeho spoluhráči na útočnej polovici loptu získali a konečne tak môžu zaútočiť.
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Marc Cucurella, prichádza Kenedy.
     
    79
    Cabrera zrazil zozadu na trávnik na pravej strane vlastnej polovice prenikajúceho Leja. Priamy kop pre Espanyol Barcelona.
     
    80
    Žltú kartu za posunutie lopty výrazne bližšie k šestnástke Getafe pri rozohrávke priameho kopu dostáva Esteban Granero (RCD Espanyol Barcelona).
     
    81
    Granero predsa len rozohral priamy kop, jeho center však odhlavičkoval do autu na opačnej strane Dakonam. Po centri zľava potom domáci získali rohový kop.
     
    82
    Granerov center z rohu ešte ani len nedoletel do šestnástky a po faule Leja na Damiána Suáreza prišli domáci o možnosť ohroziť brankára Getafe.
     
    82
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jason, prichádza Francisco Portillo.
     
    83
    Brankár Diego López znovu zastavil nákop obrancov Getafe. Loptu hneď vykopol na polovicu hostí.
     
    84
    Soria vybehol proti tomuto nákopu ďaleko pred vlastnú šestnástku, nevydareným odkopom ale loptu dostal len k Rocovi v stredovom kruhu. Ten z prvej zakončil výrazne mimo brány hostí. Zákrok Soriu ešte skúmal VAR, brankár hostí ale podľa jeho názoru rukou loptu nezasiahol.
     
    85
    Lej dostal výbornú prihrávku za obranu Getafe, trafil však len vybiehajúceho brankára Soriu. Hneď potom zdvihol zástavku čiarový rozhodca, opakovaný záber ale znovu ukázal, že Lej v ofsajde nebol a prípadný gól Espanyolu by tak zrejme platil.
     
    87
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Victor Campuzano, prichádza Kevin Soni.
     
    88
    Cabrera sa ako posledný hráč dostal do súboja s napádajúcim Sonim a pred ním loptu na poslednú chvíľu odkopol do autu.
     
    89
    Práve striedajúci Soni si nabehol za nákopom za obranu Getafe, k lopte sa ale dostal vo veľmi ostrom uhle a z voleja ju už poslal len vysoko nad Soriovu bránu.
     
    90
    Molina pri snahe zasiahnuť center zľava nožničkami trafil Calera do hlavy. Našťastie sa nejednalo o tak tvrdý zásah, ako schytal Kenan Bajrić v zápase Wolverhampton – Slovan Bratislava a domáci obranca je v poriadku.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Žltú kartu za zásah Calera vysokou nohou dostáva Jorge Molina (Getafe CF).
     
    90+2
    Soni sa pokúsil o prienik po ľavom krídle, ten ale úspešný nebol a v následnom súboji o loptu fauloval Dakonama.
     
    90+3
    Granero v súboji v strede poľa fauloval Portilla v stredovom kruhu. Hneď po rozohrávke po tomto zákroku Portillo vrátil Granerovi tento zákrok a tiež ho fauloval.
     
    90+4
    Loptu po mizernom nákope Rocu majú na kopačkách hostia. Tí sa už nikam neponáhľajú a zápas chcú dotiahnuť do remízového konca, ktorý im zrejme vyhovuje.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Espanyol nedokázal vyhrať ani svoj siedmy domáci zápas v tejto sezóne LaLigy, dnes ale získal aspoň svoj prvý domáci bod. Druhý polčas priniesol úporný futbal plný tvrdých súbojov a i niekoľko nádejných gólových príležitostí, ani jednu z nich ale nedokázal nikto premeniť. Remíza je tak po priebehu zápasu zrejme zaslúženým výsledkom. Espanyol po troch prehrách za sebou konečne zabodoval, zostáva však na predposlednom mieste a jeho strata na 17. Mallorcu je 5 bodov. Getafe sa posunulo na šieste miesto.
     
    Espanyol doma ešte nedokázal v tejto sezóne LaLigy skórovať z hry.
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 2:2.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 23:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:02:17)

    Michal Sadlek

    Góly: 45. Lej – 3. Jaime Mata

    Karty:   56. Lej (ESB), 71. Roca (ESB), 80. Granero (ESB) – 29. Jaime Mata (GET), 54. Arambarri (GET), 56. Cucurella (GET), 90+1. J. Molina (GET)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 23:12.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – David López, Espinosa, F. Calero – V. Gómez, V. Sánchez (C) (70. Vargas, 74. Granero), Roca, Pedrosa – Darder, Lej – Campuzano (87. Soni).
    Náhradníci: Prieto – Granero, Javi López, Melendo, Vargas, Vilà, Soni.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Oliveira – Jason (82. Portillo), Maksimović, Arambarri, Cucurella (78. Kenedy) – Jaime Mata, Ángel Rodríguez (62. J. Molina).
    Náhradníci: Chichizola – Antunes, Etxeita, J. Molina, Kenedy, Timor, Portillo.

    Rozhodca: Fuertes – Vega, Melo

    Diváci: 22 031