Pohronie – Zlaté Moravce 1:1 (kon.) | Trenčín – Trnava 1:0 (kon.) | Nitra – Žilina 0:0 (kon.)
Michalovce – Dunajská Streda 5:0 (kon.) | Ružomberok – Senica 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Sereď 2:0 (kon.)
koniec
FC Nitra
0:0 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 23.11.2019, 14:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Prajem vám príjemné skoré popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 16. kola Fortuna ligy, v ktorom FC Nitra privíta na domácom štadióne MŠK Žilina. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nitrianski futbalisti sa momentálne potácajú na predposlednej priečke tabuľky so ziskom 13 bodov. Tešiť ich však môžu posledné dve víťazstvá. Nitrania zdolali dve kolá dozadu v tabuľke piatu Trnavu výsledkom 1:0 a rovnakým víťazstvom si poradili aj so Sereďou, ktorú zdolali na ich trávniku.

    Žilinskí šošoni sa nachádzajú v iných tabuľkových dimenziách. Aktuálne Žilinčanom v tabuľke patrí vcelku dobré tretie miesto so ziskom 30 bodov a skóre 27:14. MŠK stráca na druhú Dunajskú Stredu dva body a na vedúci Slovan Bratislava osem bodov. Narodziel od Nitry, ktorá posledné dva zápasy vyhrala, Žilinčania posledné dve stretnutia prehrali. Podľahli Trenčínu 3:0 a takisto si pripísali aj prehru nad Ružomberkom 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Šípoš – Podhorin, Farkaš (C), Kuník – Magda, Faško, Gatarić, Bilovský, Fabiš – Chobot, Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Fábry, Šimončič, Elexa, Dubeň, Mikuš, Štefanec.

    MŠK Žilina: Holec – Kiwior, Králik, Kaša, Anang – Diaz, Fazlagić, Káčer (C) – Ďuriš, Boženík, Paur.
    Náhradníci: Volešák – Balaj, Bichakhchyan, Pečovský, Vallo, Bernát, Minárik.

    Rozhodca: Sedlák – Somláni, Ferenc.
     
    Na trávniku už máme oba celky. Nitrania sa v dnešnom domácom stretnutí predstavia v modrých dresoch, hostia zo Žiliny v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii nitrianski futbalisti. Konkrétne sa o to postaral Chobot a domáci trielili ihneď dopredu. Rozmiestnili sa pred šestnástkou a snažia sa o útok.
     
    2
    Ofenzívny futbal chce od úvodných minút predvádzať aj Žilina. Hostia potiahli akciu po ľavom krídle a k lopte sa pred vápnom dostal Ivan Diaz. Jeho strela však bola zblokovaná.
     
    3
    Žilinčania to opäť skúšali cez ľavú stranu. Prihrávku na Káčera však zastavil pozorný Magda a hostia po tomto zákroku získali autové vhadzovanie.
     
    4
    Nitrania sa na obrannej polovici sformovali do svojho postavenia a nenechali veľa voľného priestoru. Anang teda bol donútený preniesť hru na opačnú stranu ihriska.
     
    5
    Nitrania to skúšali cez pravú stranu. Napokon prišiel do pokutového územia aj center, Žilinčania ho však dokázali odvrátiť a Nitra bude zahrávať prvý roh.
     
    6
    Šikovne si v priestore pred malým vápnom dokázal vytvoriť miesto na zakončenie Oliver Podhorin. Jeho hlavička však nebola veľmi razantná, nasmeroval ju priamo do Holecových rúk.
     
    7
    Center z kopačky Gatarića vôbec nenašiel žiadneho adresáta. Zachytili ho žilinskí stopéri, ktorí sa pokúsili o rozohrávku cez pravú stranu popri čiare.
     
    8
    Dopredu chcel vybiehať Miroslav Káčer, ktorý sa však v osobnom súboji nepretlačil cez Frederika Bilovského. Súboj týchto dvoch hráčov bol absolútne bez faulov.
     
    9
    Rozohrávať v tejto chvíli bude domáci brankár Dávid Šípoš, keďže žilinská rozohrávka úspešná nebola a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    10
    Anangova prihrávka po pravej strane smerovala na Paura. Túto rozohrávku však zastavil Podhorin a hostia budú mať autové vhadzovanie.
     
    11
    V pokutovom území si slovenský reprezentant Róbert Boženík prevzal loptu. Tiesnil ho však domáci kapitán Farkaš a aj preto Boženík nevypálil veľmi dobre. Bola to ľahká práca pre Šípoša.
     
    12
    Anang po pravej strane vysúval Diaza, ktorý nasmeroval center pred bránku. Veľkú dávku šťastia mal Šípoš, lopta sa od hlavičky Fabiša odrazila do Šipošovej ruky a následne nitriansky brankár loptu pokryl.
     
    13
    Paur bol pri postrannej čiare faulovaný zozadu Podhorinom a šošoni získavajú prvú štandardku v stretnutí.
     
    14
    Loptu smerom do pokutového územia nasmeroval Káčer. Mäkký center však dokázali odvrátiť nitrianski futbalisti smerom za postrannú čiaru.
     
    15
    Dopredu sa po ľavej strane nepreštrikoval Dávid Ďuriš. Hostia však ostanú pri súperovej bránke, keďže získavajú rohový kop.
     
    16
    Miroslav Káčer už vyslal pokyny svojim spoluhráčom a nasmeroval z rohovej zástavky loptu k bližšej žrde, kde bol Paur. Jeho hlavička však rozhodne presná nebola.
     
    17
    Diaz nedokázal prejsť na pravej strane cez Gatarića. Dobrý návrat do zadných radov predviedol aj Ristovski a Žilinčania museli ísť od brány ďalej.
     
    18
    Kaša na obrannej polovici dával dozadu na brankára Dominika Holeca a hostia pokračujú zozadu. Od úvodu je zatiaľ Žilina aktívnejším tímom a takmer stále má loptu na svojich kopačkách.
     
    19
    Spoza pokutového územia to tvrdou strelou skúšal nenápadne Róbert Boženík. Jeho tvrdá delovka spoza vápna smerovala na Šípošovu ruku, ktorý musel poriadne vyskočiť.
     
    20
    Po rohovom kope si loptu v trme-vrme v šestnástke našiel Jakub Paur, ktorý pálil z hranice päťky, ale bránku vôbec netrafil. Išlo o veľkú vyloženú šancu.
     
    21
    Nitra získala vôbec prvú štandardku v tomto stretnutí. Zahrával ju Michal Faško, nasmeroval loptu do vápna na hlavičku Kuníka, od ktorého sa lopta odrazila na Fabiša, no ten v dobrej príležitosti prestrelil bránu.
     
    22
    Žilinčania si pekne narazili loptu na ľavej strane. V šestnástke sa vo voľnom priestore uvoľnil Jakub Paur, ktorý dostal vhodný center od Ďuriša, no zakončoval mimo pravej žrde.
     
    23
    Opäť pokračujú Žilinčania vo svojej aktivite a rozohrávajú z obrannej polovice. Nitrania sa formujú v zadných radoch a vyčkávajú.
     
    24
    Anang už bol tiesnený na pravej strane dvojicou protihráčov, a tak dával pochopiteľne dozadu na Kašu. Veľa možností teda na výber nemal.
     
    25
    Šikovne teraz po dlhom čase zakombinovali domáci. Faškova prihrávka došla na kopačky Nikolu Gatarića, ktorý pálil spoza vápna, no zablokoval to pozorný Králik.
     
    26
    Nitrania pokračovali v smere na bránku. Dobre to myslel Milan Ristovski, ktorý mal proti sebe na hranici vápna dvojicu protihráčov. Jeho strelecký pokus napokon vôbec nebol presný.
     
    27
    Ivan Diaz zo stredu poľa dával dozadu na svojich obrancov a opäť sa veľmi Žilinčania nikam nenáhlia. Hľadajú voľné priestory na útočnej polovici a čakajú na zaváhania domácich.
     
    28
    Nitrania vyrazili razantne dopredu. Faško ťahal loptu k šestnástke a chcel vysunúť na ľavú stranu Chobota. Chobotovo postavenie však bolo ofsajdové a pískalo sa.
     
    30
    Róbert Boženík bol v súboji s Michalom Faškom nepríjemne zasiahnutý. Faško stúpil na Boženíkov priehlavok a hosťujúci futbalista bude potrebovať ošetrenie.
     
    31
    Vyzerá to tak, že Boženík je v poriadku a čoskoro by sa mal zapojiť do hry. Faško bol v nasledujúcich momentoch nepríjemne faulovaný Anangom. Kartu však nedostáva.
     
    32
    So spoluhráčmi si rozhodne nerozumel na pravej strane Gatarić, ktorý prihrávku nasmeroval nepresne a lopta prenikla za postrannú čiaru.
     
    33
    Zdalo sa, že si Ďuriš najprv šikovne obhodil Kuníka, no vzápätí domáci futbalista zabojoval a nedovolil Ďurišovi preniknúť po ľavej strane.
     
    34
    Daniel Magda riešil teraz situáciu razantným odkopom z obrannej polovice. Na útočnej polovici si Kaša ihneď prebral Ristovskeho a nedovolil mu pokračovať v hre.
     
    35
    Nitra sa opäť nedokázala dlhšie udržať na lopte ako nejaké tri alebo štyri prihrávky. K lopte sa dostal brankár Holec a môže pohodlne a pokojne rozohrať novú akciu.
     
    36
    Center Diaza na ľavú stranu došiel na Ďuriša. Potom sa do hry zapojil Káčer, ale už nenašiel v pokutovom území Boženíka, keďže zakročil bezpečne Fabiš.
     
    37
    Videli sme opäť menšiu útočnú aktivitu domácich. Faško chcel využiť pád Kašu na ľavej strane, zo šestnástky už pred bránku nenasmeroval presný center.
     
    38
    Bilovský posúval loptu dozadu na Kuníka, ktorý zrejme chcel po pravej strane zrýchliť hru prihrávkou po čiare, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    39
    Ďuriš sa šikovne prebojoval s loptou na ľavej strane, posunul ju na kopačku Kiwiorovi. Tomu sa už pred bránkou ukazoval Boženík, no prihrávka bola zblokovaná a rozohrávať bude Šípoš.
     
    40
    Žilinčania vďaka faulu domáceho hráča môžu opäť bezpečne a pohodlne rozohrávať z obrannej polovice. Aj do týchto chvíľ sú stále aktívnejším mužstvom.
     
    41
    Teraz sa situácia vymenila a útočný faul spáchal jeden z hosťujúcich hráčov. Pokojne teda budú rozohrávať futbalisti FC Nitra z vlastnej polovice.
     
    42
    Fabišov úmysel v strede poľa celkom jednoznačne prečítal Diaz. Následne bol Diaz mierne zasiahnutý protihráčom a pýtal si faul. Hlavný rozhodca však nepískal.
     
    43
    Rysovala sa šanca pre MŠK Žilina. Po pravom krídle vybehol dopredu krajný obranca Anang, ktorý nasmeroval center pred bránku, no zasiahnuť musel Šípoš.
     
    44
    Žilina si chcela vypracovať ďalšiu príležitosť. Anangov center z pravej strany tentokrát nebol až taký nebezpečný. Pri vzdialenejšej žrdi nabiehal Ďuriš, no nedostihol loptu.
     
    45
    Miroslav Káčer rozohral rohový kop hostí. Lopta smerovala na bližšiu žrď, odrazila sa do vzduchu a volejom sa ju snažiť zasiahnuť Kaša, no nevyšlo mu to.
     
    45+1
    Dopredu sa snažil vysúvať Ristovski, no ďaleko sa s loptou nedostal. Žilinčania potom odkopli loptu až ku brankárovi Šípošovi.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme sledovali najmä výraznú ofenzívnu aktivitu v podaní šošonov, ktorí mali pár zaujímavých príležitostí, no nedokázali premeniť ani jednu. Stav je teda po prvom polčase bezgólový.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach a výkop mala Žilina.
     
    47
    V stredovom kruhu sa do súboja dostali Kaša spoločne s Faškom. Faul sa pískal na Faška, karta však pre Kaša nie je udelená a rozohrávať budú domáci.
     
    48
    Ivan Diaz prebiehal dopredu po pravej strane a snažil sa centrovať. Napokon sa mu však podarilo vybojovať rohový kop a zahrať ho šiel Káčer.
     
    49
    Jakub Kiwior to skúšal z ľavej strany ihriska. Napokon pre Žilinu vybojoval aspoň autové vhadzovanie a hostia môžu ostať na útočnej polovici.
     
    50
    Kiwiorovi veľmi nevyšla prihrávka na Káčera, po ktorej bol kapitán hostí zasiahnutý a len pomaly sa zdvíhal zo zeme. Každopádne, aut majú Žilinčania.
     
    51
    Nitrania mali loptu k dispozícii na obrannej polovici, ale okamžite boli napádaní žilinskými hráčmi a museli urýchlene rozohrávať.
     
    52
    Milan Ristovski si spracoval prihrávku pred šestnástkou a snažil sa čosi vymyslieť. Jeho čitateľné kľučky však dokázali Žilinčania odhaliť a zbaviť ho lopty.
     
    53
    Hostia získali možnosť na štandardku. Káčer to poslal k vzdialenejšej žrdi, kde sa do príležitosti dostal Filip Kaša a loptu hlavičkou nasmeroval na brvno brány Dávida Šípoša.
     
    54
    Fabišov center z pravej strany bol pohodlne odvrátený žilinskou defenzívou a domáci sa do zakončenia neprebojovali.
     
    55
    Dlhý krížny center smeroval z obrannej polovice na kopačky Dávida Ďuriša, ktorý napokon v súboji proti protihráčovi neobstál a loptu nezískal.
     
    56
    Anang si vymenil loptu na pravej strane s Diazom a následne posielal center do vnútra šestástky. Nitrania dokázali odvrátiť, ale loptu opäť získali hostia.
     
    57
    Ďalší rohový kop získali žilinskí futbalisti. Nevznikla z tejto situácie žiadna nádejná pozícia a bezpečne loptu do rúk zachytával brankár Šípoš.
     
    58
    Ďurišova ľavačka z ľavej strany opäť nenašla nikoho v pokutovom území a do šance sa teda hostia znovu nedostali. Stále sú však aj od začiatku druhého polčasu aktívnejší.
     
    59
    Boženík si spracoval loptu na útočnej polovici a zrejme chcel predlžovať na Paura po pravej strane. Boženík bol medzitým faulovaný a Žilina získava štandardku.
     
    60
    Štandardku zahrával kapitán Káčer, ktorý centrom poslal loptu do vápna. Strieľať mohol Enis Fazlagić a napokon sa mu to aj podarilo. Azda o meter minul priestor bránky.
     
    61
    Šošoni veľmi rýchlo rozohrali loptu po faule na jedného z hosťujúcich hráčov. Dlho sa však pri lopte neohriali, keďže Káčer sa ocitol potom s loptou v ofsajde.
     
    62
    Faško to skúsil sám po pravej strane ihriska, no na Ďuriša nevyzrel a o loptu prišiel. Aut napokon získali futbalisti MŠK Žilina. Pri postrannej čiare už vidíme aj rozcvičku niektorých náhradníkov, tak uvidíme, kto bude vymenený.
     
    63
    Ivan Diaz to v strede na útočnej polovici chcel skúsiť sám. K nemu však pomerne rýchlo pribehol Faško a dobrou defenzívnou prácou ho zbavil lopty.
     
    64
    Nitra zahrala zaujímavý rohový kop a vytvorila si azda najväčšiu šancu. Bilovský odcentroval, hlavičkou sa pred malým vápnom presadil Podhorin, ale výrazne zlyhal vo svojej koncovke.
     
    65
    Nedovoleným spôsobom bol na útočnej polovici Žiliny odstavený Ivan Diaz. Chvíľu mu trvalo, kým sa postavil z trávnika a zapojil sa späť do hry.
     
    66
    Opäť je Žilina pri držaní lopty a šošoni sú rozmiestnení po celej útočnej polovice. Od krajov ihriska po stred až na hrot útoku. Nitra je zase sformovaná v defenzívnom bloku.
     
    67
    Káčer posunul pred šestnástkou na ľavú stranu Ďurišovi, ktorý peknou prihrávkou nahral Róbertovi Boženíkovi. Boženík sa obtočil okolo svojej osi a strieľal z otočky. Napálil to však len priamo do Šípoša.
     
    68
    Ďuriš vyšprintoval dopredu po ľavej strane ihriska. Križoval ho však úspešne Frederik Bilovský a nepustil ho do pokutového územia. Rozohrávať bude Šípoš.
     
    69
    Marián Chobot si spracoval prienikovú prihrávku na pravú stranu. Pokračoval dopredu sám proti trojici Žilinčanov a rozhodne nemal šancu. Od lopty ho úspešne odstavil Káčer.
     
    70
    Ďalšia vynikajúca šanca Nitry. Faško získal šikovne loptu na ľavej strane a prihrávkou do vnútra vápna našiel Milana Ristovskeho. Jeho strelu Holec však výborne zastavil.
     
    71
    Sledujeme prvé striedanie v priebehu tohto fortunaligového duelu. Z ihriska odchádza Jakub Paur a na jeho miesto prichádza legionár Vahan Bičakčian.
     
    72
    Nitra po strate lopty od Bičakčiana vyrazila do protiútoku. Ristovski sa rozbehol po ľavej strane, ale napokon bol prihrávkou od Gatarića zahnaný a zakončovať rozhodne nemohol.
     
    73
    Nitra získala rohový kop a vytvorila si šancu až po rohovom kope. Center do malého vápna posielal Chobot, ktorý našiel hlavičku Pavla Farkaša, no ten zblízka netrafil bránu.
     
    74
    V priebehu druhého polčasu sa rozhodne zväčšuje nemohúcnosť zakončujúcich hráčov. Nitra mohla ísť v posledných minútach pohodlne do vedenia, no nepodarilo sa jej to.
     
    75
    Králik riešil situáciu na obrannej polovici pomerne razantne. Loptu z vlastnej polovice odkopol za postrannú čiaru a aut získava domáca Nitra.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 867 divákov.
     
    76
    Žilina sa opäť dostala do svojho typického postavenia na útočnej polovici. Hráči sú rozmiestnení po obvode a hľadajú voľné prihrávkové koridory.
     
    77
    Fazlagić poslal veľmi zlú prihrávku na ľavú stranu, kde síce Káčer bol, ale niekoľko metrov vedľa priestoru, kde smerovala lopta. Aut má teda k dispozícii FC Nitra.
     
    78
    Nitra bola s loptou na útočnej polovici a Anang to riešil jednoducho. Nezaváhal a loptu posunul na brankára Holeca.
     
    79
    Sledujeme vôbec prvé udelenie žltej karty v stretnutí. Dostáva ju Frederik Bilovský, ktorý fauloval Kiwiora v strede poľa.
     
    80
    Na útočnej polovici sa činil Diaz, ktorý stál v súboji proti Diazovi. Následne nečakane vyštartoval dopredu Chobot, ktorého však križoval Králil a sklzom mu vypichol loptu.
     
    81
    Popasovať s loptou sa musel Jakub Kiwior, proti ktorému stál Chobot. V súboji bol úspešnejší napokon hosťujúci Kiwior, ktorý dokázal odstaviť od lopty Chobota.
     
    82
    Stále sme v priebehu druhého polčasu videli iba jedno striedanie. Obaja tréneri to zatiaľ asi zmýšľajú takticky, i keď na lavičke najmä hostia majú zopár ofenzívnych hráčov.
     
    83
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Róbert Boženík, prichádza Filip Balaj.
     
    84
    Filip Balaj sa ihneď chcel zapojiť do akcie. Snažil sa zakončiť hlavičkou center z pravej strany, no veľmi mu to nevyšlo. Lopta prekĺzla za bránkovú čiaru a bude z toho odkop od brány.
     
    85
    Spoza pokutového územia sa snažil brankára Šípoša pozdraviť Vahan Bičakčian. Jeho delovka síce bola prudká, ale výrazne nepresná.
     
    86
    Nitra získala štandardku na útočnej polovici a zahrávať sa ju rozhodol Faško. Jeho pokus bol veľmi nízky a center bezpečne odvrátili žilinskí hráči.
     
    87
    Kiwior sa pokúšal niečo vymýšľať na útočnej polovici, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Spoza šestnástky síce nasmeroval loptu do šestnástky, no nenašiel žiadneho voľného spoluhráča.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Enis Fazlagić, prichádza Ján Bernát.
     
    89
    Žilina získala štandardku. Zahrával ju z pravej strany Káčer. Do koncovky sa snažili dostať Kaša spoločne s Kiwiorom, napokon loptu zasiahli domáci a spred bránky ju odvrátili preč.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Milan Ristovski, prichádza Marek Fábry.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty.
     
    90+1
    Dlhý aut do pokutového územia skončil v šestnástke na hlavičke Balaja, ktorý však mal proti sebe dvoch protihráčov a nedokázal sa vymaniť spod tlaku.
     
    90+2
    Králikov nákop našiel v pokutovom území Balaja. Brankár Šípoš ešte počkal, kým ho bude atakovať protihráč a následne vzal loptu do rúk. Získal pár cenných sekúnd.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Ani v priebehu druhého polčasu sme sa napokon gólu nedočkali. Žilina teda nevyužila zaváhanie Dunajskej Stredy na pôde Michaloviec a spod Zobora si odnáša iba jeden bod vďaka bezgólovej remíze. Nitra môže byť určite s výkonom spokojná, získava cenný bod proti zdatnému súperovi. (15:49:42)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   79. Bilovský (NIT)


    FC Nitra: Šípoš – Podhorin, Farkaš (C), Kuník – Magda, Faško, Gatarić, Bilovský, Fabiš – Chobot, Ristovski (90. Fábry).
    Náhradníci: Kuciak – Fábry, Šimončič, Elexa, Dubeň, Mikuš, Štefanec.

    MŠK Žilina: Holec – Kiwior, Králik, Kaša, Anang – Diaz, Fazlagić (88. Bernát), Káčer (C) – Ďuriš, Boženík (83. Balaj), Paur (71. Bichakhchyan).
    Náhradníci: Volešák – Balaj, Bichakhchyan, Pečovský, Vallo, Bernát, Minárik.

    Rozhodca: Sedlák – Somláni, Ferenc

    Diváci: 867