Lyon – Nice 2:1 (kon.) | Amiens – Štrasburg 0:4 (kon.) | Angers – Nîmes 1:0 (kon.)
Brest – Nantes 1:1 (kon.) | Dijon – Rennes 2:1 (kon.) | Metz – Remeš 1:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:1 (0:1)
FC Nantes
cz Sobota 23.11.2019, 20:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtrnáctého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Brestem a Nantes!
     
    FC Nantes

    Hostům vyšel úvod sezóny na výbornou. Z devíti zápasů jen dvakrát nebodovali a zabydleli se u vrcholu tabulky. Poslední dvě reprezentační pauzy však Nantes orámovalo hodně nepovedeným obdobím, postupně prohrálo s Métami, Monakem, Bordeaux a St. Étienne a propadlo se až na současné deváté místo. K místům zaručujícím evropské poháry to přesto nemá daleko, neboť na třetí Angers ztrácí pouhé dva body. Nantes ve třinácti kolech dalo jen jedenáct branek, nejlepším střelcem je se třemi góly Kalifa Coulibaly.
     
    Stade Brestois 29

    Domácí si na poměry ligového nováčka nevedou špatně. V prvních jedenácti kolech vyšli pouze dvakrát bez bodového zisku a naopak zaznamenali čtyři výhry a pět porážek. Poslední dva zápasy však Brestu výsledkově nevyšly. Na hřišti Amiens nejprve prohrál 1:2 a pak podle očekávání nebodoval proti PSG, i když o nesmírně cenný bod za remízu 1:1 přišel až v pětaosmdesáté minutě. V našlapané a vyrovnané tabulce je Brest dvanáctý s nicotnou ztrátou dvou bodů na pátou příčku. O pozici nejlepšího střelce se s pouhými dvěma zásahy dělí Court, Autret a Faussurier.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Bain, Castelletto, Perraud – Mbock, Diallo – Cardona, Autret (C), Grandsir – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Chardonnet, Magnetti, A. Mendy, N'Goma.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Basila, Wagué, Ch. Traoré – Krhin, A. Touré (C) – Blas, Louza, Simon – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Olliero – Bamba, Benavente, Moutoussamy, Pereira De Sa, Youan, Walongwa.

    Rozhodčí: Buquet – Danizan, Pacelli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu měli hosté, kteří okamžitě zakopli balón za koncovou čáru, takže Gautier Larsonneur bude nezvykle brzy poprvé vykopávat.
     
    3
    Nantes vytěžilo z rychlého protiútoku jen sraženou střelu a rohový kop, s jehož bráněním neměli hráči v červenobílých dresech žádné problémy.
     
    5
    Domácí mají velké problémy se založením útoku. Může za to velice aktivní napadání ze strany Nantes.
     
    6
    Moses Simon se šikovně prokličkoval do pokutového území. Ve finále si ale naběhl do dvou hráčů a míč mu utekl k Larsonneurovi.
     
    7
    Hianga´a Mbock vrátil míč zpět k domácím obráncům, kteří volí hodně rozvážnou rozehrávku.
     
    7
    Thomas Basila to přehnal s důrazem při napadání. Zezadu fauloval Cardonu a vyfasoval poměrně brzkou žlutou kartu.
     
    8
    Hosté přečkali menší závar u Lafonta a prostřednictvím Coulibalyho přešli do rychlého protiútoku, který znegovala nepřesná přihrávka z levého křídla.
     
    9
    Nantes v úvodu zápasu podniká rozhodně přimočařejší akce. Brest má znovu problém s přechodem zahuštěného středu hřiště.
     
    10
    Diallo přenesl těžiště hry na levou stranu, odkud se míč dostal na Autreta, nicméně Lafont si se střelou zpoza vápna od domácího kapitána snadno poradil.
     
    11
    Ibrahima Diallo zboural Louzu. U rozhodčích mu to prošlo, nicméně následná domácí akce měla pouze jepičí život.
     
    13
    První velká šance! Simon skvěle zpracoval dlouhý pas na levou stranu, odkud přihrál na Louzu a ten trefil horní tyč Larsonneurovy brány!
    13. Imran Louza (NAT)
     
    14
    Na opačném konci hřiště se nic tak vážného nestalo. Neadresný nákop z hloubi pole skončil v rukavicích Albana Lafonta.
     
    15
    Znovu jeden hostů hledal Mosese Simona. Tentokrát to přesné nebylo, ale nigerijský rychlík i tak spoluhráči poděkoval za nápad.
     
    16
    Gautier Larsonneur měl co dělat s dalekonosným projektilem hostujícího nositele kapitánské pásky Tourého. Perraud to vzápětí udělal výborně u rohového praporku a získal pro Brest odkop od branky.
    16. Abdoulaye Touré (NAT)
     
    17
    Charbonnier se jako hrotový útočník přesunul na levé křídlo. Centrem zřejmě hledal Cardonu, ale našel jen náruč Albana Lafonta.
     
    18
    Imran Louza se snažil zpracovat skákající míč, zatímco byl trefen nešetrným šlapákem od Baina. Ten po zásluze vyfasoval žlutou kartu.
     
    20
    Charbonnierova rána z větší vzdálenosti byla sražená. Po faulu Louzy však budou moci domácí zaútočit ještě jednou.
     
    21
    Jenže to byl naprosto zpackaný nákop z nějakých čtyřiceti metrů. Vysoký míč proletěl přes vápno až do zámezí.
     
    22
    Brest velice rychle rozehrál rohový kop, nicméně to bylo spíše kontraproduktivní řešení. Následuje odkop od Lafontovy brány.
     
    23
    Domácí v posledních minutách přebírají iniciativu. Faussurier vhodil míč na Charbonniera, jenž opět operuje v křídelním prostoru.
     
    24
    Louza nastartoval Coulibalyho, ovšem u balónu byl jako první rychle vybíhající Larsonneur. Ten si musel dát velký pozor na to, aby nehrál rukou mimo vápno.
     
    25
    Ludovic Blas byl tvrdě sražen k zemi. Nemohlo se to obejít bez odpískání faulu a rozehrávky ve prospěch Nantes.
     
    26
    Hra je prošpikovaná spoustou nepřesností. Ani jeden z týmů není schopen rozjet nějakou smysluplnou a déle trvající útočnou akci.
     
    27
    A další nedorozumění dvou domácích hráčů, kteří sami dostali míč mimo hrací plochu. Vhazovat bude hostující pravý bek Appiah.
     
    28
    Moses Simon tradičně nabral skvělou rychlost. Při střele mu ale balón sjel na vnější nárt a spíše z toho byl nepovedený centr k zadní tyči.
     
    29
    O chvíli později si hosté vybojovali roh, který se bude opakovat i z levé strany, neboť Blasova rána zpoza vápna byla sražená.
     
    30
    Domácí se ubránili a vyrazili do rychlé protiakce. Cardona si všiml vysokého postavení Lafonta, ale ten si dalekonosný pokus o přehození pohlídal.
     
    31
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté se v jednatřicáté minutě dostávají do vedení! Prsty v tom měl Dennis Appiah, po jehož tečovaném centru spadl míč na patu KALIFY COULIBALYHO a ten s velkým štěstím překonal Larsonneura, kterému se balón odrazil od pravé tyče a od země do sítě.
    31. Kalifa COULIBALY - 0:1
     
    33
    Netrvalo to dlouho a hosté se o zisku míče opět drali do ofenzivy. Útočnou akci však zkazilo ofsajdové postavení malijského útočníka Coulibalyho.
     
    34
    Julien Faussurier si pokryl míč před Coulibalym a zkušeně si počkal na kontakt, po kterém se zřítil k zemi a přinutil rozhodčího zapískat.
     
    36
    Pokud by všechny běžící zápasy skončily současnými stavy, tak by se Nantes vyšvihlo zpět na čtvrté místo a mělo přitom stejně bodů jako překvapivě druhá Remeš.
     
    37
    Poprvé se do pološance dostali také hráči Brestu! Hned trojice hráčů o pár centimetrů nedosáhla na centr z levé strany a balón tak uletěl až do zámezí.
     
    38
    Moses Simon už byl s míčem za postranní čarou. Po autovém vhazování Faussuriera budou útočit domácí fotbalisté.
     
    40
    Za skluz zezadu je žluně varován domácí útočník Gaëtan Charbonnier.
     
    41
    Louza proletěl přes střed hřiště a přenesl těžiště hry na pravou stranu. Blas protiútok ale zpomalil a domácí balón nakonec odkopli až k Lafontovi.
     
    43
    První poločas jde pomalu do finiše. Tempo hry je aktuálně hodně slabé, stejně tak atmosféra na zaplněném stadionu Brestu.
     
    44
    Samuel Grandsir zkazil centr z levé strany a domácí se museli vracet pro balón zpět na vlastní polovinu.
     
    45
    Gaëtan Charbonnier se chopil míče po sražené střele svého spoluhráče. Vlastní pokus z osmnácti metrů ale poslal několik metrů mimo branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Domácí fotbalisty vyprovází pískot fanoušků, což napovídá, že na tom Brest není po první půli zrovna dobře. Hosté nastoupili do zápasu hodně aktivně a přestože jejich tlak postupem času vyprchal, tak se v jednatřicáté minutě dostali šťastnou trefou útočníka Coulibalyho do vedení. Domácí toho směrem dopředu moc nevymysleli a po změně stran tak budou muset dotahovat.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 2 – 2
    Střely mimo: 3 – 2
    Držení míče: 62% – 38%
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 4 – 5
    Žluté karty: 2 – 1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních sestavách.
     
    48
    Traoré zahrál na jistotu a prodloužil Perraudův centr na rohový kop, jenž zprava zrealizoval Autret, ale nic nebezpečného pro branku Lafonta nevymyslel.
     
    49
    Autret dával ještě jeden míč do ohně. Před Cardonou se naskytla příležitost střílet do odkryté branky, nicméně rána z první byla sražená.
     
    50
    Domácí mají zkraje druhého poločasu herně navrch. Ani po dalším centru z dílny Romaina Perreauda však jednogólové manko nesmazali.
     
    51
    Charles Traoré stačil zakřižovat náběh Juliena Faussuriera a doprovodil míč za koncovou čáru, což znamená odkop od branky Albana Lafonta.
     
    52
    Autret se na pravém křídle uvolnil k centru, ovšem pro letící balón si zkušeně došel zatím bezchybný strážce hostující brány.
     
    53
    Kalifa Coulibaly fauloval ve vzdušném souboji. Nantes zůstává pod tlakem a začíná si malinko koledovat o problémy.
     
    54
    Další přestupek Coulibalyho, který u pravé postranní čáry fauloval Blase. Hned vzápětí si však hosté vzali míč zpět.
     
    55
    Fantastický zákrok Larsonneura drží šance Brestu nad vodou! Kalifa Coulibaly po centru ze strany prudce hlavičkoval, ale domácí gólman balón pohotově vyrazil.
    55. Kalifa Coulibaly (NAT)
     
    56
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Samuel Grandsir, přichází Alexandre Mendy.
     
    58
    Převaha Brestu postupně vyšuměla do ztracena. Abdoulaye Touré se stal obětí faulu, po kterém hosté budou rozehrávat z klidného středu hřiště.
     
    59
    Mathias Autret nezvládl zastavit přetažený pas z hloubi pole. Na programu dne bude další Lafontův výkop.
     
    60
    René Krhin byl vysoko ve vzduchu trefen do obličeje. Coulibaly byl po následné rozehrávce zahnán až k praporku, kde míč sice předal Louzovi, ale ten nezaviněně ztratil stabilitu i balón.
     
    61
    Držení míče: 63% – 37%.
     
    62
    Bain vypíchl míč Coulibalymu jen do autu. Hráči ve žlutém mohli pokračovat vhazováním, jenže kvůli útočnému faulu na Castellettoa balón odevzdali.
     
    64
    Málem bylo vyrovnáno! Hianga'a Mbock posunul balón přes zahuštěný střed hřiště na Charbonniera, který si jej před Basilou navedl na pravičku a trefil Lafontovu levou tyč!
    64. Gaëtan Charbonnier (BST)
     
    65
    Další možnost na sebe nenechala dlouho čekat. Abdoulaye Touré si při likvidaci přízemního centru z pravého kraje málem srazil míč za Lafonta. Takhle je z toho pouze roh.
     
    66
    Ten už hosté zvládli ubránit a díky Simonovi vyrazili do protiútoku, který byl zastaven ještě velký kus před pokutovým územím.
     
    67
    Coulibaly vynaložil hodně sil, aby doběhl míč na levé postranní čáře. To se mu sice povedlo, jenže hned vzápětí přišla hostující ztráta.
     
    68
    Brest právě vstřelil branku!
    To, k čemu se ve druhé půli schylovalo, se v osmašedesáté minutě stalo skutečností! IRVIN CARDONA se u postranní čáry prosmýkl mezi Appiahem s Blasem a z levého okraje pokutového území překvapivě zakončil na bližší tyč, kam se Lafont nestihl přesunout. Otázkou zůstává, zda to takhle domácí fotbalista skutečně zamýšlel.
    68. Irvin CARDONA - 1:1
     
    70
    Dvacet minut před koncem tak dostává zápas zcela novou zápletku. Teď jsou to domácí, kteří mají o něco blíže tříbodovému zisku.
     
    71
    Centrované balóny dělají hostující obraně velké problémy. Po tom dalším se vše schyluje k rohovému kopu.
     
    72
    Autretův přízemní centr propadl do území, kde si balón sebrali hosté, nicméně se s ním nedostali ani k půlící čáře.
     
    74
    Charles Traoré potáhl míč přes střed hřiště a odevzdal jej Simonovi. Ten zleva odcentroval a Coulibalymu chyběl nanejvýš krok, aby se dostal ke snadné gólové dorážce.
     
    75
    Brest na malou chvíli uklidňuje hru a v rámci obranného kvarteta trpělivě rozehrává ze středu hřiště.
     
    76
    Cardona zkoušel střílet z v voleje poté, co k němu Charles Traoré odvrátil centr od rohového praporku. Povedený pokus to ale rozhodně nebyl.
     
    77
    Hianga'a Mbock dostal od Autreta nabito ke střele z hranice vápna. Lafont znovu zasahovat nemusel, míč prosvištěl nad jeho brankou.
     
    78
    Gaëtan Charbonnier se všemožnými způsoby snažil okrást o míč Traorého, kterého kopl do pravé nohy a jen díky shovívavosti hlavního sudího nedostal druhou žlutou kartu.
     
    79
    Hosté čtvrthodinu před koncem ještě ani jednou nestřídali. Za malou chvíli se to ale změní, do hry se chystá pětadvacetiletý záložník Kader Bamba.
     
    80
    Trochu zbytečné vzrušení při šanci Charbonniera, který se dostal za obranu. Lafont jej vychytal, nicméně všemu předcházel metrový ofsajd.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází René Krhin, přichází Abdoul-Kader Bamba.
     
    82
    Coulibaly si zády brance hrudí zpracoval míč, který si pak přehodil přes hlavu, ale těsně bránící Bain ho ke střele nepustil.
     
    83
    Appiahův centr se ke Coulibalymu nedostal. Malijský útočník Nantes už toho musí být plné zuby, neboť se na hrotu o vše stará sám.
     
    84
    Moses Simon zaútočil po levé straně, ale do vápna dal až moc prudkou přihrávku, která se Blasovi nepodařila zpracovat.
     
    85
    Traorého dalekonosný centr proletěl vápnem, aniž by na něj kdokoliv dosáhl. Na druhé straně hřiště si míč vzali hráči Brestu.
     
    87
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Ferris N'Goma.
     
    88
    Příval šancí se v posledních minutách trochu zastavil. Nedlouho před koncem zápasu se zdá být stále více pravděpodobná asi zasloužená dělba bodů.
     
    89
    Molla Wagué se neúspěšně snažil vymodlit faul poblíž vlastního vápna. Domácí vhazovali, ale pak se sami zahnali s balónem do zámezí.
     
    90
    Dvě zajímavé situace na obou stranách! Larsonneur nejprve vyrazil Bambovu dělovku ze střední vzdálenosti a pak přes celou délku hřiště sledoval tečovanou střelu Autreta, která proletěla kousek vedle Lafontovy levé tyče.
    90. Mathias Autret (BST)
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány pouze dvě minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Hugo Magnetti.
     
    90+2
    Gautier Larsonneur si doskočil pro centr z kopačky Simona. Na druhé straně naopak zariskoval Lafont, který při odkopu trefil Mendyho a měl trochu štěstí, že se míč odrazil rovnou do autu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brest se po změně stran herně zvedl a pár minut poté, co Larsonneur zlikvidoval šanci Coulibalyho, vyrovnal, o což se překvapivou střelou z úhlu postaral Cardona. Oba týmy měly vzápětí pár dalších šancí. Žádný z brankářů už ale neinkasoval a utkání tak skončilo zaslouženou dělbou bodů. Fotbalisté Nantes s remízou určitě nebudou spokojeni, v lize totiž nevyhráli popáté za sebou a nechali si odskočit čelo tabulky.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:11.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:04:01)

    Michal Břuchanský

    Góly: 68. Cardona (Charbonnier) – 31. K. Coulibaly

    Karty:   18. Bain (BST), 40. Charbonnier (BST) – 7. Basila (NAT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:11.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Bain, Castelletto, Perraud – Mbock, Diallo – Cardona (87. N'Goma), Autret (C) (90+1. Magnetti), Grandsir (56. A. Mendy) – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Chardonnet, Magnetti, A. Mendy, N'Goma.

    FC Nantes: Lafont – D. Appiah, Basila, Wagué, Ch. Traoré – Krhin (81. Bamba), A. Touré (C) – Blas, Louza, Simon – K. Coulibaly.
    Náhradníci: Olliero – Bamba, Benavente, Moutoussamy, Pereira De Sa, Youan, Walongwa.

    Rozhodca: Buquet – Danizan, Pacelli