Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:2 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 4:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:1 (3:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
cz Sobota 23.11.2019, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Lipsko potvrdilo roli favorita, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:24:48)
     
    Nervózní závěr už hlavní rozhodčí nechtěl prodlužovat, a tak rychle ukončil utkání. Šlo asi o správné rozhodnutí, protože výsledek utkání byl dávno rozhodnutý. Lipsko ve střetnutí potvrdilo roli favorita, kterou podtrhlo čtyřmi brankami. Navíc domácí tým více držel míč a téměř neustále byl v útoku. Naopak Kolínu nad Rýnem se příliš nedařilo a bylo vidět, že je v obrovské křeči. Hostující mužstvo dnes mohlo jen překvapit, což se ale nestalo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tohle nevypadá dobře, Dayot Upamecano nemohl na nohu došlápnout a zamířil hned do kabiny. V přerušené hře se začali pošťuchovat Diego Demme a Simon Terodde.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty, ale kvůli ošetřování můžeme počítat s trochu větší porcí nastavení.
     
    90
    Znovu se chvíli hrát nebude, protože Dayot Upamecano stále leží na zeleném pažitu. Navíc hlavní rozhodčí na hrací plochu povolává lékařský tým Lipska.
     
    89
    Domácí celek už čeká na závěrečný hvizd a nikam se rozhodně nežene. Dayot Upamecano byl faulován, když pozdě do souboje přispěchal Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), jenž si zblízka prohlédl žlutý kartónek.
     
    88
    V současnou chvíli je Lipsko stále druhé, ale už je o bod za vedoucím celkem tabulky. Hráči v bílých dresech znovu kombinují a ženou se znovu do útoku.
     
    86
    Dalším potrestaným hráčem je Birger Verstraete (Kolín nad Rýnem), který ztratil míč a použil spíše zápasnický chvat. Celou situaci vyřešil poté s Haidarou obejmutím – krásné sportovní gesto.
     
    85
    Pro ztracený míč se zpátky vydal Patrik Schick, který se dopustil faulu. Hostující mužstvo poté přešlo po pravé straně do útoku, ale přihrávku před brankou zastavil Dayot Upamecano.
     
    84
    O osudu zápasu je rozhodnuto, Kolín nad Rýnem sice ještě kombinoval na útočné polovině. Celá akce skončila další nepřesnou přihrávkou, Lipsko je tak znovu na tahu.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Marcelo Saracchi.
     
    82
    V pokutovém území Lipska zůstal ležet Anthony Modeste, a tak se chvíli hrát nebude. Domácí tým celou situaci využije a bude znovu střídat.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Amadou Haidara.
     
    79
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla neskutečná trefa z trestňáku! Marcel Sabitzer a Konrad Laimer míč přeběhli, a tak se ho chopil EMIL FORSBERG. Domácí hráč míč přes zeď zakroutil do levé šibenice, kam zbytečně plachtil také Timo Horn.
     
    78
    Jdeme do koncovky zápasu, Lipsko rozhodně nikam spěchat nebude. Domácí celek dlouhou dobu kombinoval na vlastní polovině. Po chvíli se přeci vydal do akce a na útočné polovině vybojoval standardní situaci z nadějné pozice.
     
    76
    Český reprezentant si po kombinaci naběhl k levé postranní čáře, odkud odcentroval. Míč z jeho kopačky mířil do míst, kde vládne Timo Horn.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Patrik Schick.
     
    74
    Vypadá to, že Kolín nad Rýnem konečně pochopil, že s favoritem může hrát. Hostující celek najednou napadá soupeře s míčem hodně vysoko.
     
    73
    Z velké dálky se do balonu opřel Jonas Hector, jehož pokus se otřel o soupeře a zamířil nad branku. Kolínští tak rozehrávali rohový kop, po němž se hlavičkou nad břevno prezentoval Sebastiaan Bornauw.
     
    72
    V posledních chvílích se hraje spíše u středového kruhu. Nasazení Lipska totiž trochu upadlo, naopak Kolín nad Rýnem se dostává více do kombinace.
     
    70
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Marco Höger, přichází Simon Terodde.
     
    70
    Český fanoušek by si jistě přál, aby do hry už přišel Patrik Schick. Jenže místo českého reprezentanta se vzal dres jiný hráč Lipska.
     
    68
    O Kolínu nad Rýnem nebylo dlouho slyšet, ale tentokrát si vypracoval další velkou šanci! Za obranu si naběhl Anthony Modeste, na něhož mířil pas. Hostující hráč se na sebe může zlobit, protože hlavičku z jasné pozice poslal nad branku.
     
    67
    Po přihrávce z levé strany se v nadějné pozici nacházel Timo Werner, který si na míč počkal ve druhé vlně. Ovšem z pokutového puntíku přestřelil branku, což se mu často nestává.
     
    66
    Prvním potrestaným hráčem dnešního střetnutí je Florian Kainz (Kolín nad Rýnem), který u postranní čáry poslal k zemi soupeře. Po podražení musel hlavní rozhodčí vytáhnout žlutou kartu.
     
    65
    Snad poprvé se divákům a hráčům Lipska nelíbí rozhodnutí rozhodčího. Hlavně Marcel Sabitzer to nese nelehce, ovšem sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    63
    Přihrávku na hranici vápna převzal opět Marcel Sabitzer, který měl dost času, ale optimální čas ke střele prováhal. Proti střelci vystoupil soupeř, jenž nohou přizvedl balon nad branku.
     
    62
    Po dalším rohovém kopu už se Lipsko k zakončení nedostalo. Ovšem po chvíli si na penaltový puntík naběhl Marcel Sabitzer, jenž chtěl vystřelit z jedné, ale míč téměř nezasáhl.
     
    61
    Favorit střetnutí rozehrával další rohový kop, který Christopher Nkunku směřoval k penaltovému puntíku, kde se nacházel Marcel Halstenberg. Jeho pokus byl přizvednut, a tak se bude kopat další roh.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Lipsko stále vede o dvě branky. Hráči v černých dresech po dlouhé době přešli přes středovou čáru a kombinují. Ovšem přihrávka středem byla zastavena, a na druhou stranu mířil Timo Werner, jehož přihrávka byla odklizena.
     
    59
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Schindler, přichází Marcel Risse.
     
    58
    Na levé straně pokutového území se dobrým pohybem uvolnil Emil Forsberg, jehož zakončení dostalo opačnou rotaci a zamířilo vedle vzdálenější tyče.
     
    57
    Favorit zápasu dokonale kontroluje hru, když míč soupeři téměř nepůjčuje. Téměř celé utkání se hraje pouze na branku, kterou hájí Timo Horn.
     
    56
    Po dalším centru od praporku se domácí mužstvo k zakončení nedostalo. Ovšem Kolín nad Rýnem se balonu znovu zbavil, a tak jsou hráči v bílých dresech opět u míče.
     
    55
    Už to vypadalo, že přijde střela. K vidění ale byla přihrávka, kterou na poslední chvíli doběhl Emil Forsberg. Domácí hráč se snažil přihrát před branku, ovšem Lipsko bude kopat jen rohový kop.
     
    53
    Kdyby Timo Werner přenechal míč za sebe, mohlo se Lipsko znovu radovat. Ovšem již zmíněný hráč předvedl pozici střelce a vystřeli. Ze složité pozice ale zamířil pouze vedle brány.
     
    52
    Pokračujeme ve skvělém fotbale, tedy pokus mluvíme o hře Lipska. Domácí favorit znovu kombinuje na útočné polovině, kde hledá další cestu k velké šanci.
     
    51
    Zpoza pokutového území natáhl ke střele Christopher Nkunku, jehož dělovka brankáři vypadla. Za míčem už mířil Stefan Ilsanker, ovšem Timo Horn jej těsně předním ukopl.
     
    50
    Další pěkná akce domácího celku! Marcel Halstenberg přihrál před branku, odkud z otočky vystřelil Christopher Nkunku. Jeho pokus přibrzdil Sebastiaan Bornauw, a tak Timo Horn stihl reagovat.
     
    49
    Vše je v pořádku, Dayot Upamecano už je zpátky na hrací ploše. Lipsko se znovu nachází u míče a kombinuje kolem středové čáry.
     
    48
    Dayot Upamecano se za potlesku zvedl a odešel mimo hrací plochu. Bude se moc pokračovat v utkání, u balonu se nacházejí hostující hráči.
     
    47
    Na druhou stranu se vydal Timo Werner, který proběhl až do šestnáctky, kde mu ale míč ukopl Sebastiaan Bornauw. Centr od rohového praporku mířil na první tyč, odkud byl odvrácen. Na zeleném pažitu zůstal ležet Dayot Upamecano, jenž potřebuje odbornou pomoc.
     
    46
    Kolín nad Rýnem po hvizdu hlavního rozhodčího zahájil druhý poločas. Nákop hostujících hráčů mířil na pravou stranu, kde si celou situaci pohlídal bránící hráč.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Iljás Schirí, přichází Florian Kainz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas potvrdil papírové předpoklady, v nich se psalo, že Lipsko bude aktivnější a bude favoritem. Obě teorie se naplnily a domácí celek po výborném výkonu vede 3:1. Lipsko bylo častěji na balonu a téměř neustále hrálo na polovině soupeře. Naopak Kolín nad Rýnem nic směrem dopředu nepředvedl. Ovšem vyšla mu standardní situace a po rohovém kopu alespoň snížilo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po vypršení normální hrací doby přistoupil k postranní čáře čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se bude hrát ještě šedesát vteřin navíc.
     
    45
    Po centru od rohového praporku se Lipsko dostalo ke dvěma hlavičkám, ale obě mířily spíše do ohně. Celou akci tak převzal Kolín nad Rýnem, jenž hru poslal do bezpečných míst.
     
    44
    Vypadá to, že favorit střetnutí půjde do kabiny s dvoubrankovým polštářem. Další útočná akce byla pokažena, jelikož Marcel Sabitzer u postranní čáry na balon nedosáhl.
     
    43
    V závěru poločasu je Lipsko znovu u balonu a hledá cestičku k brance. Hráči v černých dresech další okénko zatím neotevírají. Naopak se mohli vydat do akce, kterou opět zastavil ofsajd.
     
    41
    Timo Werner si na hranici vápna hodil míč více na střed a mířil ke vzdálenějšímu spodnímu rohu branky. Ovšem Timo Horn vytáhl parádní zákrok, kterým vyrazil míč do strany.
     
    39
    Köln právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu se hostujícímu celku podařilo alespoň snížit! Birger Verstraete odcentroval na první tyč, kde se nacházel RAFAEL CZICHOS, jehož hlava poslala balon ke vzdálenější tyči. Asistence: Birger Verstraete.
     
    37
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Přízemní přihrávku před branku zastavil nohou Timo Horn, jenž míč poslal za šestnáctku. KONRAD LAIMER si míč přehodil z levé na pravou nohu a zamířil do horního rohu branky. Timo Werner se musel rychle ohnout, jinak byl zakončení spoluhráče zastavil.
     
    37
    Centr od rohového praporku byl odvrácen za velké vápna, odkud ihned přišlo zakončení, které ale zamířilo jen nad břevno.
     
    36
    Další míč mířil do strany, kde byl rozeběhnutý Marcel Halstenberg, předním zasáhl Kingsley Ehizibue. Favorit střetnutí bude rozehrávat další rohový kop.
     
    35
    Na pravé straně se rozeběhl Birger Verstraete, který sice odcentroval, ale na zadní tyči spoluhráče nenašel. Lipsko tak snadno sebralo míč a může otočit hru na útočnou polovinu.
     
    34
    Za svou aktivitu je domácí mužstvo zaslouženě ve vedení. Kolín nad Rýnem se směrem dopředu vůbec nedaří, a tak ještě neohrozil soupeřovu branku.
     
    32
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Pokutový kop je proměněn, a tak Lipsko odsakuje do dvoubrankového vedení! EMIL FORSBERG i Timo Horn si vybrali stejný roh branky, ovšem domácí ofenzivně laděný hráč měl velkou porci štěstí na své straně.
     
    31
    Pokutový kop pro Lipsko! Do pokutového území si naběhl Christopher Nkunku, kterého podrazil v souboji devatenáctek Kingsley Ehizibue. Hlavní rozhodčí byl blízko a ukázal na penaltový puntík.
     
    30
    Další těsná situace byla pro ofsajd zastavená! Ismail Jakobs už mířil za obranu, ale akce byla přerušená. Ovšem znovu obránce Lipska ve skluzu skvěle zasáhl.
     
    29
    Chybné rozhodnutí předvedl na druhé straně pomezní rozhodčí, který zvedl praporek nad hlavu. Ovšem z opakovaného záběru bylo jasně vidět, že Emil Forsberg mohl dál hrát.
     
    28
    Hostující mužstvo bylo znovu u balonu, jenže opět si nepohlídalo ofsajdovou lajnu. Lipsko se tak zadarmo vrací k balonu a může myslet na ohrožení soupeřovy brány.
     
    27
    Z hostujícího celku je hodně aktivní Ismail Jakobs, který se rozeběhl na levé straně, ale nepohlídal si ofsajdové postavení. Stejně by za obranu nepronikl, protože skvělým skluzem zasáhl Lukas Klostermann.
     
    26
    Postupný útok domácího celku dál trvá, Lipsko si na útočné polovině vynutilo další faul. Ovšem ten se odehrál daleko od branky Kolína nad Rýnem, a tak se pokračuje v kombinační hře.
     
    25
    Fanouškům na tribunách se ulevilo a ještě více povzbuzují svůj oblíbený tým. Lipsko je znovu u míče a kombinuje kolem středové čáry.
     
    22
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Po obrovské chybě vidíme první branku, o kterou se postaral favorit střetnutí! Na pravé straně se míče zmocnil Christopher Nkunku, jehož přihrávka pak mířila před branku, kde se nacházel osamocený TIMO WERNER. Německý reprezentant předvedl, že má nervy ze železa a vybíhajícího Horna překoval. Asistence: Christopher Nkunku.
     
    22
    Christopher Nkunku napadal rozehrávku soupeře, který míč poslal až k brankáři. Jeho odkop pak byl nepřesný a Lipsko se žene do další útočné akce.
     
    21
    Hostující tým se pokusil o přenesení hry na levou stranu útočné poloviny. Jenže faulu se dopustil Ismail Jakobs, a tak se domácí borci vracejí k balonu.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a zatím jsme viděli pouze jednu velkou šanci, kterou si vypracovalo Lipsko. Jinak sledujeme obrovskou aktivitu domácího celku, naopak Kolín nad Rýnem zatím fotbalu nepřispívá.
     
    18
    Ani po dalším rohu se Lipsko zakončení mezi tři tyče nedočkalo. Ovšem hráči v bílém jsou dále aktivní a opět se nacházejí u balonu. Sledujeme tak další jejich postupný útok. K zakončení se zpoza vápna odhodlal Emil Forsberg, ovšem na prostředku branky se nacházel připravený Timo Horn.
     
    17
    A tak do otevřené obrany mohl postupovat Marcel Halstenberg, jehož zakončení mířilo někam k pravé tyči. Ovšem skvěle zasáhl obránce, jenž míč odehrál na další rohový kop.
     
    16
    Lipsko rozehrávalo další rohový kop, po němž jsme se střeleckého pokusu nedočkali. Hostující tým se pak přesunul na útočnou polovinu, kde byl o míč rychle obrán.
     
    15
    Na pravé straně pokutového území velmi dobře pracoval Timo Werner, který následně přihrál před branku. V nebezpečném prostoru se nacházel Christopher Nkunku, jemuž k zasažení míče chyběly snad dva kroky.
     
    14
    Na levé straně došlo ke sprinterskému souboji, do něhož se pustili Diego Demme a Ismail Jakobs. Domácí obránce byl rychlejší, a tak ojedinělou akci soupeře zastavil.
     
    13
    Domácí celek je znovu u balonu a Kolínští už si začínají koledovat. Jejich pojem hry je opravdu hodně defenzivní a vypadá to, jakoby se čekalo na úvodní branku Lipska.
     
    11
    Těsně za šestnáctkou byl faulován Emil Forsberg, který vybojoval standardní situaci z nadějné pozice. K rozehrání přímého kopu se postavil Marcel Sabitzer, jenž trefil jen zeď. Míč se tak odrazil k Diegu Demmeovi, jehož pokus letěl těsně nad břevno.
     
    10
    Zleva znovu přihrával na hranici vápna Marcel Halstenberg, ovšem Timo Werner následně nenašel žádného spoluhráče. Jenže Lipsko soupeře z vlastní poloviny nepouští a je opět na balonu.
     
    9
    Favorit utkání je zatím více u balonu, jenomže směrem dopředu stále čeká na větší ohrožení branky. Kolín nad Rýnem se skvěle brání a zastavilo i akci po pravé straně.
     
    8
    Už to vypadalo, že Marcel Halstenberg odcentruje, ale raději volil přihrávku za šestnáctku, kde míč spoluhráč minul, a tak přišel protiútok. Ovšem Lipsko zatáhlo za záchranou brzdu a faulem akci zastavilo.
     
    7
    Přenesení hry na levé straně zpomalil Marcel Halstenberg, který místo útočení poslal míč jen zpátky k obráncům. Lipsko tak bude znovu pokračovat v postupné akci.
     
    6
    Centr od rohového praporku letěl jen na první tyč, kde se nacházel bránící hráč. Kolín nad Rýnem míč odkopl jen k soupeři, který balon rychle poslal zpátky do šestnáctky, ovšem zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    5
    Hráči v bílých dresech jsou u balonu a kombinují na útočné polovině. Zatím sledujeme postupný útok, jelikož hostující obrana se skvěle přesouvá. Přesto Lipsko vyválčilo alespoň rohový kop.
     
    4
    Lipsko pro dnešní utkání obléklo bílé dresy, naopak Kolín nad Rýnem hraje v černém. Navíc na stadionu panuje výborná kulisa, která snad dopomůže k atraktivnímu fotbalu.
     
    3
    Z pravé strany se k centru odhodlal Birger Verstraete, jeho pas letěl až na zadní tyč, kde soupeře předskočil Ismail Jakobs. Jeho hlavička ale byla nepřesná a zamířila jen vedle branky.
     
    2
    Favorit zápasu o balon na malou chvilku přišel, ale vrátil se k němu velice rychle. Následně se ale Kolínští vydali do akce, ovšem Iljás Schirí byl faulován.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Schröder zahájil dnešní střetnutí, úvodního výkopu se chopili domácí. Lipsko začíná hru kombinací, zatím spíše na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Laimer, Demme, Forsberg – Nkunku, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Kampl, Schick, Cunha, Saracchi, Ampadu, Lookman.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector – Schirí, Höger, B. Verstraete – Schindler, Modeste, Jakobs.
    Náhradníci: Kessler – Terodde, Drexler, Schmitz, Risse, Kainz, J. Córdoba, Schaub, Sobiech.

    Rozhodčí: Schröder – Bandurski, Borsch.
     
    Obrovským favoritem střetnutí bude Lipsko, které najdeme na druhém místě Bundesligy. Domácí celek v dosavadním průběhu posbíral jednadvacet bodů a dere se za dalším velkým úspěchem. Red Bull je nejlépe střílejícím klubem společně s Bayernem, když vsítil devětadvacet gólů. Úplně jiné starosti má Kolín nad Rýnem, jenž je se sedmi body druhým nejhorším týmem nejvyšší německé soutěže. Hostujícímu celku se v posledních třech zápasech nepovedlo zaznamenat jediný bod, a tak se mu patnáctý Augsburg vzdálil na tři body.
     
    Vítám všechny fanoušky německé Bundesligy, která má na programu dvanácté kolo. V našem střetnutí budeme sledovat dva týmy, které se nacházejí na opačných pólech tabulky. Do boje proti sobě půjdou Lipsko a Kolín nad Rýnem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Góly: 22. Werner (Nkunku), 32. Forsberg (pen.), 37. Laimer, 79. Forsberg – 39. Czichos (B. Verstraete)

    Karty:   66. Kainz (KLN), 86. B. Verstraete (KLN), 89. Hector (KLN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 9:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg (82. Saracchi) – Sabitzer, Laimer, Demme, Forsberg (80. Haidara) – Nkunku (75. Schick), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Kampl, Schick, Cunha, Saracchi, Ampadu, Lookman.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector – Schirí (46. Kainz), Höger (70. Terodde), B. Verstraete – Schindler (59. Risse), Modeste, Jakobs.
    Náhradníci: Kessler – Terodde, Drexler, Schmitz, Risse, Kainz, J. Córdoba, Schaub, Sobiech.

    Rozhodca: Schröder – Bandurski, Borsch