Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:2 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 4:1 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
0:4 (0:3)
Bayern Mníchov
cz Sobota 23.11.2019, 15:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 8:5. (17:20:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Bayernu Mnichov, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Druhý poločas nebyla zrovna pohledný, nicméně se nám hra o poznání vyrovnala. Bayern se snažil vycházet ze zajištěné obrany, přičemž se mu nakonec podařilo udržet čisté konto, navíc dokázal přidat čtvrtý přesný zásah. Fortuna tak z tohoto zápasu nebere ani jeden bod.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Na případnou chybu domácího brankáře číhal Perišić, který se do zakončení nedokázal dostat. Zanedlouho se dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Bayern se ani tentokráte zbytečně nehnal, naopak Thiago raději podržel míč v blízkosti středového kruhu, načež ještě spolupracoval s brankářem Neuerem.
     
    87
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Jean Zimmer.
     
    86
    Domácí hráči se pokusili zaútočit středem hrací plochy, jenomže tam číhala početná přesila protihráčů, které se povedlo zakročit dalším čistým zákrokem.
     
    85
    Už to vypadalo, že se Lewandowski dostane do další šance, jenomže Coutinhova nahrávka byla hodně nepřesná. Ven z branky tak musel brankář Steffen.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi je již delší dobu rozhodnuto. Bayern stále nikam nechvátá, navíc si dává na svých akcích záležet.
     
    80
    Fortuna se dokázala ubránit útočnému výpadu soupeře, načež se sama dostala do nadějné pozice, nicméně výstavním zákrokem opět zakročil Martínez.
     
    79
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Dawid Kownacki, přichází Marcel Sobottka.
     
    78
    Celkem těžkou nahrávku dokázal na vlastní kopačku zalepit domácí Thommy, který poté centroval napříč šestnáctkou, avšak nenašel žádného spoluhráče.
     
    77
    Neuer to měl na dlouhou nohu, načež chyboval. To mohlo být osudové, neboť domácí vstřelili kontaktní branku, avšak ta neplatí kvůli jasnému ofsajdu.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Leon Goretzka.
     
    75
    K balónu zavítal také domácí brankář Steffen, který to zkoušel odkopem na pravou stranu, kde se Zimmermannovi ještě povedlo spolupracovat s Moralesem.
     
    74
    Středopolař Thiago se snažil vrátit do běhu na Coutinha, jenomže tento úmysl byl až příliš čitelný. Následoval centr od Perišiće, který vybojoval rohový kop.
     
    73
    Poté se hrací předmět opět dostal mimo hrací plochu, což znamenalo autové vhazování pro Pavarda. Ten do kombinace zapojil také střídajícího Perišiće.
     
    72
    Následně se domácí hráči mohli pokusit o snížení nepříznivého výsledku, jenomže na poslední chvíli ve skluzu zasahoval Martínez, který zachránil Neuera.
     
    71
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Thiago Alcântara.
     
    70
    Bayern právě vstřelil branku!
    Další rychlý protiútok znamená čtvrtou branku mnichovského celku! Fortuna totiž zahrávala další standardní situaci, jenomže poté se do rychlé kontru dostával Coutinho, který ještě v tandemu hledal Lewandowskiho, jehož nahrávka napříč malým vápnem opět našla PHILIPPEHO COUTINHO, který měl snadnou práci.
     
    66
    Zničehonic se do šance dostal Lewandowski! Tento polský kanonýr se snažil hlavičkovat pod břevno, nicméně Steffen vytasil náramný zákrok.
     
    65
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Oliver Fink, přichází Markus Suttner.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas se nese v hodně poklidném duchu. Bayern trochu zvolnil, navíc se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Ivan Perišić.
     
    63
    Alaba spěchal pro nahrávku hluboko na vlastní polovinu, jenomže ho nikdo z domácích nenapadal. Možná i proto jsme sledovali velice pomalou rozehrávku.
     
    62
    Pavard si seběhl do své klasické pozice, přičemž zkoušel na malém vápně oslovit Lewandowskiho, který v pádu zakončil výrazně vedle domácí branky.
     
    61
    K míči zavítal také domácí brankář Steffen, který rychlou rozehrávkou celkem zahnal kolegu Giesselmanna. Ten se navíc nechal celkem zbytečně odzbrojit.
     
    60
    Davies to zkoušel manévrem ke středu hrací plochy, kde měl hned několik variant ke spolupráci. Vybral si tu nejhorší, přičemž se mu nepodařilo najít Lewandowskiho.
     
    59
    Míč se nakonec snášel k hranici malého vápna, kde se do vzduchu dostával Thommy, který na centr nedoskočil. Tentýž hráč reagoval na další centr, po kterém mířil nad.
     
    58
    Bodzek si prostřednictvím standardní situace vybral pouze hlavu Müllera, který pouze posouval za sebe, což pro domácí znamená zisk dalšího rohového kopu.
     
    57
    Velice pozvolnou protiakci zvolil Davies, který se u postranní lajny pokoušel najít Coutinha. Ten se sice daleko nedostal, avšak vybojoval autové vhazování.
     
    56
    Bylo pískáno ve prospěch Fortuny, nicméně domácím se to zas tak moc nelíbilo. Ponechaná výhoda byla posouzena necitlivě, nyní se bude rozehrávat volný kop.
     
    55
    Steffen si dal na svém odkopu od branky hodně záležet, načež se mu povedlo oslovit kapitána Finka, který v tísni ještě prodlužoval na volného Henningse.
     
    54
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Neuer, který z jedničky odkopával do bezpečí, kde byl faulován Coutinho. Nakonec z toho bude pouze autové vhazování.
     
    53
    Naopak se k vyvezení hracího předmětu nadechoval Pavard, jenomže ten po souboji u postranní lajny skončil na zemi. Bayern má k dispozici volný kop.
     
    52
    Neohroženým způsobem se Kasim probíjel až do pokutového území, kde se málem dostal až k zakončení. Na poslední chvíli ho dokázal zastavit Tolisso.
     
    51
    Hosté se konečně dostali zpět na útočnou polovinu, kde měl Davies příliš málo času na práci s míčem, proto raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Alabu.
     
    50
    Na zadní tyči se míč snesl k domácímu Moralesovi, kterému se nepovedlo vystřelit dle představ. Neuer nezasahoval, naopak mohl rozehrávat od své branky.
     
    49
    Až nyní jsme se dočkali prvního slibnějšího zakončení pro Fortunu. Thommy to zkoušel z dvaceti metrů, nicméně svůj pokus poslal přímo do rukavic brankáře.
     
    48
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Bayern, po které z hranice pokutového území zkoušel zakončit Coutinho, jehož pohotovou ránu srazil protihráč.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl naprosto jednostrannou záležitost, přičemž Bayern vede už o tři branky. Mnichovský celek měl první poločas jednoznačně pod kontrolou, navíc mohl být náskok ještě mnohem vyšší. Fortuně se dnes nedaří odrážet útoky soupeře, naopak téměř každý útočný výpad Bayernu přináší šanci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Na zemi skončil jeden z domácích hráčů, avšak to nevypadá na nic vážnějšího. Zanedlouho se k provedení autového vhazování postaví zadák Zimmermann.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat
     
    41
    Také mnichovský celek si vyzkoušel rohový kop, jenomže ten doplachtil pouze na hlavu pozorného Kasima. Fortuna se osvobodila hlavičkou do bezpečí.
     
    40
    Fortuna si po delší době vyzkoušela další rohový kop, po kterém se smečka protihráčů dostávala do protiútoku, jenomže Coutinho se přes protihráče nedostal ke střele.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf).
     
    36
    Je za námi více než třetina zápasu, Bayern Mnichov i nadále podává velice dominantní výkon. Nyní sledujeme kombinaci v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    35
    Regulérnost branky musel potvrdit ještě videorozhodčí, jenomže žádný z hráčů se v ofsajdu nenacházel. Domácí tak pohrávají už o tři přesné zásahy.
     
    34
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hosté dostávají do tříbrankového vedené! Coutinho rovněž ustál souboj s protihráče, načež se mu nabídla ulička pro Pavarda. Tento pravý obránce cpal míč do malého vápna, kde se ve zmatku nejlépe zorientoval SERGE GNABRY, který tak napravil své předchozí zaváhání.
     
    33
    Ayhan zakročil v hodně nebezpečné pozici, nicméně dle sudího si pomohl čistým způsobem. To vedlo k protiútoku, jenomže Giesselmann našel pouze Alabu.
     
    32
    Fortuna tak přečkala další krušné momenty, nicméně ani po následné rozehrávce se domácí hráči nedostali k ničemu vážnějšímu, naopak ihned přišli o balón.
     
    31
    Tutovka pro Gnabryho! Lewandowski dokázal ustát souboj s Finkem, načež rychlostně pláchl až do pokutového území. Následná kolmice na zadní tyč přinesla pouze ránu do brankové konstrukce v podání Gnabryho.
     
    30
    O rozehrávku se na vlastní polovině staral Martínez, který tak trochu zahnal Daviese do nepříjemného nátlaku. Druhý jmenovaný hráč to přeci jenom zvládl na jedničku.
     
    29
    Na opačné straně to vypadalo, že se Hennings protáhne až do zakončení, nicméně místo toho ještě volil nahrávku na Kownackiho, který trefil pouze protihráče.
     
    28
    Fortuna tak příliš nezvládá první poločas, během kterého inkasovala už dvakrát. Domácí hráči jsou i nadále hodně pasivní, což by se nemuselo vyplatit.
     
    27
    Bayern právě vstřelil branku!
    Špatná rozehrávka domácího brankáře fatální následky! Steffen se totiž snažil přihrát ke středu hrací plochy, jenomže tam jeho nahrávku dokázal přečíst Müller, jenž ještě načasoval kolmici pro Gnabryho. Jeho řešení přineslo nahrávku pod sebe, kam si seběhl CORENTIN TOLISSO, který nechytatelně zamířil do šibenice.
     
    26
    Ani po další souhře u postranní lajny neskončil míč v zámezí. Poté Bayern raději přenesl hru na opačnou stranu, kde byl čistým způsobem zastaven Tolisso.
     
    25
    Velice zkušeně si před malým momentem počínal Martínez, kterému se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše a poté odkopával do bezpečnějšího prostoru.
     
    24
    Na hrací plochu se dostal druhý míč, nicméně to nevadilo útočné akci Bayeru. Naopak si na přihrávku pod sebe seběhl Coutinho, který poté mířil kousek vedle.
     
    23
    Giesselmann si vyzkoušel rohový kop z levé strany, jenomže se jednalo o katastrofální centr, jenž se snesl zpět do zámezí. Neuer tak bude moci rozehrávat.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Javi Martínez (Bayern Mnichov).
     
    20
    Tady moc nescházelo! Domácí obrana si totiž nedokázala pohlídat náběh Lewandowskiho, ten se dostal ke střele levou nohou, jenž prosvištěla kousek vedle.
     
    19
    Za obranu si seběhl Gnabry, který se snažil najít Lewandowskiho, jenž se pouštěl do zakončení akrobatickým způsobem, jenomže balón vůbec nedokázal trefit.
     
    18
    Aktivně hrající Pavard zkoušel vrátit míč zpět do malého vápna, jenomže přihrávce na jeho osobu předcházel těsný ofsajd, který potvrdil také opakovaný záběr.
     
    17
    Steffenovi se sice povedlo odkopnout míč na druhou stranu, jenomže jeho celek ho nedokázal udržet. Naopak se na útočnou polovinu ihned dostal Pavard.
     
    16
    Jednalo se o přímý střelecký pokus na branku, kterého se skutečně ujal Alaba. Ten zkoušel vypálit ke vzdálenější konstrukci branky, míč ale vyletěl vysoko nad.
     
    15
    Navíc na řadu přijde standardní situace pro Bayern Mnichov. Bude to celkem daleko od domácí branky, nicméně přesto se k rozehrávce postavil Alaba.
     
    14
    Po rohovém kopu to z dobrých pětatřiceti metrů od branky zkoušel kapitán Fink, kterému se nepovedlo vypálit dle představ. Neuer tak nemusel zasahovat.
     
    13
    Fortuna to bude mít v tomto okamžiku hodně složité, inkasovala branku hned v úvodu zápasu. Domácí budou mít na případné vyrovnaní ještě hodně času.
     
    12
    Jeho rána byla ještě lehce tečována, na řadu tak přišel úvodní rohový kop zápasu. Ten byl prodloužen k zadní tyči, kde se Steffenovi povedlo poprvé zakročit.
     
    11
    Hezký centr vyprodukoval hostující Gnabry, který se zároveň pokoušel najít Lewandowskiho. To se sice nepovedlo, avšak poté pálil metr vedle branky Müller.
     
    11
    Bayern právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli zas tak dlouho čekat! Bayern si totiž vyzkoušel další rohový kop, který byl rozehrán po zemi na Kimmicha, jenž možná ještě cvičeným signálem vracel míč k přední tyči, kde se BENJAMINU PAVARDOVI povedlo bezpečně zamířit ke vzdálenější konstrukci.
     
    10
    V hlavičkovém souboji se prosadil hostující Pavard, jenomže míč prodlužoval pouze ven z hrací plochy. Giesselmann si tak vyzkouší další autové vhazování.
     
    9
    Snad poprvé se s míčem seznámil hostující brankář Neuer, který ihned zvolil roztažení hry na levou stranu, kde se Davies daleko s balónem nedokázal dostat.
     
    8
    Případnou protiakci rychle znemožnil hostující Kimmich, který se po přihrávce vrhl hodně obětavým zákrokem. Bayern tak pokračuje ve zdlouhavé kombinaci.
     
    7
    Poté do pokutového území přiletěl další z řady centrů, jenomže obětavým způsobem se po něm vrhl domácí zadák Ayhan, který si tak splnil obrannou povinnost.
     
    6
    Mnichovský celek kombinoval u středového kruhu, načež došlo k roztažení hry na Pavarda, který místo centru ještě zkoušel nahrát pod sebe na Coutinha.
     
    5
    Hennings se musel stáhnout až na vlastní polovinu, kde se popasoval s prudkou nahrávkou na jeho hruď. Poté došlo k roztažení hry na kolegu Zimmermanna.
     
    4
    Naopak mohlo být pro Bayern zle, nicméně na poslední chvíli se dokázal vrátit Martínez, který tak zamezil jakémukoliv nebezpečí. Nyní má míč na noze Kasim.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to Davies zkoušel až příliš čitelnou nahrávkou na levou stranu, kde se povedlo zakročit Zimmermannovi, který navíc založil protiakci.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Zimmermann, K. Ayhan, Nuhu, Gießelmann – Morales, Bodzek – Thommy, Fink (C), Kownacki – Hennings.
    Náhradníci: Kastenmeier – Ampomah, L. Baker, Bormuth, Hoffmann, Suttner, Sobottka, Tekpetey, Zimmer.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Kimmich – Tolisso, Coutinho – T. Müller, Lewandowski, Gnabry.
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Coman, Cuisance, Goretzka, Mai, Perišić.

    Rozhodčí: Willenborg – Foltyn, Wessel.
     
    Bayern Mnichov

    Na opačné straně stojí dost možná ta nejtěžší zkouška, kterou je Bayern Mnichov. Tento německý gigant se v letošním ročníku nebývale hodně trápí, v současné době okupuje třetí místo tabulky, nicméně v případě ztráty klidě může klesnout mimo pohárové pozice. Bayern Mnichov nasbíral jednadvacet bodů, přičemž z jedenácti odehraných zápasů ztratil body hned v pěti případech. Naposledy tomu bylo na hřišti Eintrachu Frankfurt, kterému se povedlo senzačně zvítězit drtivě 5:1. Bayern Mnichov dal na tuto porážku hodně rychle zapomenout, v posledním kole totiž sehrál další těžký duel, tentokráte na vlastním stadionu dokázal pohodlně porazit Dortmund výsledkem 4:0.
     
    Fortuna Düsseldorf

    Fotbalisté Düsseldorfu by se i v letošním ročníku rádi vyhnuli sestupovým starostem, což se zatím daří plnit. Fortuna totiž okupuje třinácté místo tabulky, přičemž na sestupové pozice má náskok čtyři body. Düsseldorf tak dohromady nasbíral jedenáct bodů, nicméně totožná počet bodů mají další dva celky. Domácí mužstvo tohoto zápasu vyhrálo v posledních dvou domácích duelech, naposledy jsme sledovali pohodlně vítězství 2:0 proti předposlednímu Kolínu. Düsseldorf navíc uhrál cenný bod na hřišti sympaticky hrajícího Schalke, přičemž tento duel nakonec nabídl šest branek a také remízu 3:3.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fortuna Düsseldorf a Bayern Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 11. Pavard (Kimmich), 27. Tolisso (Gnabry), 34. Gnabry (T. Müller), 70. Coutinho (Lewandowski)

    Karty:   36. Hennings (DSF) – 22. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 8:5.
    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Zimmermann, K. Ayhan, Nuhu, Gießelmann – Morales, Bodzek – Thommy (87. Zimmer), Fink (C) (65. Suttner), Kownacki (79. Sobottka) – Hennings.
    Náhradníci: Kastenmeier – Ampomah, L. Baker, Bormuth, Hoffmann, Suttner, Sobottka, Tekpetey, Zimmer.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Kimmich (76. Goretzka) – Tolisso (71. Th. Alcântara), Coutinho – T. Müller, Lewandowski, Gnabry (63. Perišić).
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Coman, Cuisance, Goretzka, Mai, Perišić.

    Rozhodca: Willenborg – Foltyn, Wessel