Leganés – Barcelona 1:2 (kon.) | Real Betis – Valencia 2:1 (kon.) | Granada – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Real Madrid – Sociedad 3:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 23.11.2019, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Madrid CF – Real Sociedad San Sebastian, ktorý sa odohrá v rámci 14. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Madrid CF

    Real Madrid sa pred dneškom nachádza na druhom mieste, o skóre za prvou Barcelonou. Práve spolu s Barcelonou má odohraný o jeden zápas menej kvôli preloženému El Clásicu. Z 12 ligových zápasov prehral jediný na Mallorce (0:1). V posledných piatich súťažných zápasoch (LaLiga + Liga majstrov) neinkasoval ani jeden gól a i v samotnej lige má po Bilbau a Atléticu Madrid tretiu najlepšiu obranu súťaže (9 inkasovaných gólov). Útok je zase druhým najlepším po Barcelone (25 strelených gólov) a ťahá ho s 9 gólmi aktuálne najlepší strelec súťaže Karim Benzema. Real Madrid v tejto sezóne doma stratil body len v dvoch zápasoch za dve remízy, inak vyhral na svojom štadióne všetky zápasy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Madrid – Granada 4:2
    Mallorca – Real Madrid 1:0
    Real Madrid – Leganés 5:0
    Real Madrid – Betis 0:0
    Eibar – Real Madrid 0:4
     
    Real Sociedad San Sebastian

    San Sebastian je zatiaľ zrejme najpozitívnejším prekvapením súťaže. V tabuľke je na piatom mieste a vo vyrovnanom čele tabuľky stráca na Real Madrid len dva body. Jeho forma je tiež pomerne dobrá, z posledných piatich zápasov totiž prehral len jeden. V poslednom kole však nedokázal doma poraziť posledné Leganés a len s ním remizoval 1:1. Ofenzívu San Sebastianu ťahá trojica José – Oyarzabal – Portugués, ktorá dohromady strelila 13 z 21 gólov svojho tímu. Vonku je San Sebastian zatiaľ najlepším tímom súťaže a zo siedmich zápasov na cudzích ihriskách si domov priviezol už 13 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    San Sebastian – Betis 3:1
    Celta Vigo – San Sebastian 0:1
    San Sebastian – Levante 1:2
    Granada – San Sebastian 1:2
    San Sebastian – Leganés 1:1
     
    Vzájomné zápasy

    V tomto desaťročí hovorí vzájomná bilancia výrazne v prospech Realu Madrid, ktorý z 18 vzájomných zápasov vyhral až 14. San Sebastian vyhral za túto dobu len tri zápasy a jeden sa skončil remízou. San Sebastian však dokázal vyhrať oba vzájomné zápasy v minulej sezóne – vonku 2:0 a doma 3:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    29.1.2017: Real Madrid – San Sebastian 3:0
    17.9.2017: San Sebastian – Real Madrid 1:3
    10.2.2018: Real Madrid – San Sebastian 5:2
    6.1.2019: Real Madrid – San Sebastian 0:2
    12.5.2019: San Sebastian – Real Madrid 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić, Casemiro, Valverde – Rodrygo, Benzema, E. Hazard.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Isco, Kroos, Bale, Militao, Marcelo.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente, Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Merino – Portugués, José, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Isak, Guevara, Muñoz, Le Normand, Zurutuza.

    Rozhodca: Manzano – González, Rodríguez.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Real bude hrať hrať v tradičných bielych dresoch, San Sebastian v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal Real Madrid. Domáci loptu posunuli dozadu na svojich obrancov, Mendy sa však hneď dostal pod tlak napádajúcich hostí a loptu musel odkopnúť do autu.
     
    2
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia po obrovskej chybe Sergia Ramosa otvárajú skóre! Domáci kapitán sa dostal pod tlak napádajúcich hostí a naslepo chcel loptu prihrať dozadu brankárovi Courtoisovi. Slabou malou domov však ukážkovo vysunul WILLIANA JOSÉHO, ktorý obišiel vybiehajúceho brankára Courtoisa a bez problémov loptu poslal do prázdnej brány.
     
    Real Madrid dostal gól po troch ligových zápasoch bez inkasovaného gólu.
     
    4
    Hostia, povzbudení rýchlym gólom, sa usadili na polovici domácich. Center Oyarzabala z ľavej strany sa krútil nebezpečne smerom k bráne a Courtois musel loptu vyraziť.
     
    5
    Domáci sa usadili na polovici hostí, možnosť na rýchly protiútok však preváhali. Hráči Realu Sociedad už sú zoradení v obranných blokoch pred vlastnou šestnástkou.
     
    6
    Hostia navyše výborným pohybom vytlačili domácich na ich polovicu a donútili ich i k prihrávke na brankára Courtoisa. Útok domácich založil úspešne až Casemiro.
     
    7
    Hazard prihrávkou z pravej strany pripravil pozíciu na center Modrićovi, Chorvátov pas však odhlavičkoval Llorente.
     
    8
    Eden Hazard si skvele nabehol na prihrávku Benzemu z prvej a z ostrého uhla na ľavej strane zakončoval. Takmer z bránkovej čiary trafil len bočnú sieť.
     
    9
    Benzema sa znovu snažil vysunúť do šestnástky Hazarda, tentokrát ale jeho prihrávku zastavil Llorente. Hostia sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami medzi obrannou štvoricou pred vlastnou šestnástkou.
     
    10
    Zaldúa zrazil na ľavej strane vlastnej polovice k zemi prenikajúceho Hazarda. Domáci sa rozohrávkou nezdržovali a práve faulovaný Hazard loptu posunul po zemi na spoluhráčov v strede poľa.
     
    11
    Modrićov center z pravej strany odkopol spred vlastnej šestnástky Zubeldia a hostia sa následne v strede poľa zmocnili lopty.
     
    12
    Portugués fauloval pri napádaní brankára Realu Madrid Courtoisa, ktorý pred ním chytil nákop Ödegaarda. Na hráča San Sebastianu sa okamžite vrhli domáci a hlavný rozhodca ich upokojuje.
     
    14
    Merina obral v strede poľa o loptu Modrić, ktorý hneď otočil hru na opačnú stranu. Oyarzabal sa však dobre vrátil do obrany a vo vlastnej šestnástke zastavil Carvajalov center z krídla.
     
    15
    Už to mohlo byť 0:2! Oyarzabal utiekol Carvajalovi, ktorý sa pri jeho prenasledovaní navyše pošmykol. Prihrávkou do šestnástky potom našiel Ödegaarda, ktorý loptu dobre netrafil, pred bránkoviskom sa k nej ale dostal José, ktorý zblízka len trafil brankára Courtoisa.
     
    16
    Real Madrid získal rohový kop. Center Modrića sa snažil zasiahnuť na zadnej tyči Casemira, zo záklonu ale loptu usmernil len výrazne mimo brány Remira Gargalla.
     
    17
    Mendyho tvrdú a hlavne nečakanú prízemnú strelu zo strednej vzdialenosti, ktorá v šestnástke trochu zaplávala, musel vyraziť brankár hostí Remiro Gargallo. Gólman hostí potom chytil i Modrićov center z pravej strany.
     
    18
    Varane odkopom pri rozohrávke trafil Oyarzabala priamo do (pre muža) najcitlivejších miest. Oyarzabal len veľmi pomaly odchádza v sprievode lekárov za autovú čiaru.
     
    20
    Kapitán hostí sa vrátil do hry. Loptu má po malej domov na kopačkách brankár San Sebastianu Remiro Gargallo, ktorý hľadá voľných spoluhráčov v strede poľa.
     
    21
    Nevydarenou rozohrávkou však loptu daroval hosťom. Rodrygov center z pravej strany doletel až k Hazardovi na zadnej tyči, ktorému však lopta odskočila a Elustondo ju odkopol na rohový kop.
     
    22
    Na center z rohu si na prednej tyči nabehol Benzema, hlavou však loptu len nadvihol do výšky a z nej si ju vo vlastnom bránkovisku stiahol do rukavíc brankár Remiro Gargallo.
     
    23
    Polovica prvého polčasu je za nami. Hostia sú domácim zatiaľ viac ako vyrovnaným súperom a skoro nič im v útoku nedovolili.
     
    24
    Monreal zasiahol v hlavičkovom súboji do chrbta Rodryga, ktorý nekoordinovane spadol na trávnik. Domáci hráč musí byť ošetrený.
     
    25
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
     
    26
    Hazard si potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke Realu Sociedad, naviedol si ju na pravačku a cez Elustonda vystrelil. Strelu však veľmi neumiestnil a brankár Remiro Gargallo ju na dvakrát zlikvidoval.
     
    27
    Benzema dostal na ľavú stranu prihrávku od Hazarda a z hranice pokutového územia tvrdo vystrelil. Jeho strela skončila nad Gargallovou bránou.
     
    28
    Na opačnej strane vystrelil zo strednej vzdialenosti Ödegaard. Jeho tvrdá rana poriadne zaskočila brankára Courtoisa, ktorému vypadla, José, ku ktorému sa odrazila, ale nemohol v útoku pokračovať.
     
    30
    Carvajalovu rozohrávku vystihol Llorente, ktorého podrazil sklzom pred vlastnou šestnástkou zastavil Luka Modrić. Priamy kop v prospech San Sebastianu.
     
    31
    Portugués prihrával okolo dvojice hráčov v múre po zemi do šestnástky, nacvičený signál hostí ale pokazil Benzema, ktorý loptu odkopol.
     
    32
    Real Sociedad získal po Carvajalovom faule ďalší priamy kop. Center Ödegaarda na zadnú tyč odhlavičkoval Ramos a domáci prechádzajú na útočnú polovicu.
     
    33
    Rodrygo si chcel naraziť loptu s Carvajalom, jeho spätná prihrávka však neprešla cez Monreala. Rodrygo sa potom dostal znovu k lopte a Monreal ho tentokrát už rovno fauloval. Priamy kop pre Real z pravej strany, takmer od rohovej zástavky.
     
    34
    Modrićov center do stredu šestnástky obrana hostí odvrátila do bezpečia, odrazenú loptu však znovu získal „biely balet“. Domáci pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    36
    Ďalší faul hostí. Rodryga pri pravej autovej čiare znovu zastavil Monreal a k rozohrávke štandardky sa znovu stavia Luka Modrić.
     
    37
    Real Madrid dal gól!
    Je vyrovnané! Modrićov center letel za obranu do stredu šestnástky, kam si najlepšie nabehol KARIM BENZEMA a ten hruďou usmernil loptu do ľavej strany okolo bezmocného brankára Remira Gargalla. Fanúšikov symboliky by mohlo zaujímať, že Benzema loptu zasiahol znakom na drese symbolizujúcim, že Real je víťazom MS klubov.
     
    39
    Mendyho center z ľavej strany vyboxoval pred Benzemom brankár Remiro Gargallo. Domáci majú teraz obrovský tlak.
     
    40
    Rodrygovu strieľanú prihrávku na Benzemu odkopol na polovicu Realu Madrid Elustondo. Za odkopom sa rozbehli Varane i Portugués a víťazom tohto šprintérskeho súboja sa stal domáci obranca, ktorý loptu posunul k svojmu brankárovi Courtoisovi.
     
    41
    Valverde si nabiehal za kolmicou za obranu Realu Sociedad a proti nemu ďaleko pred svoju šestnástku vybehol brankár Remiro Gargallo. Valverde ho v súboji o loptu zasiahol do nohy, brankár hostí ale napokon ošetrenie nepotrebuje a pokračuje v hre.
     
    42
    Hostia už zrejme čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu, Real Madrid má totiž teraz obrovský tlak. Hostia sú čoraz hlbšie v obrane.
     
    43
    Rodrygov center na zadnú tyč odhlavičkoval pred nabiehajúcim Hazardom na rohový kop Monreal.
     
    44
    Modrićov center z rohového kopu odhlavičkoval jeden z obrancov San Sebastianu naspäť k Chorvátovi a pri spracovávaní jeho druhého centru zasiahol loptu rukou Ramos.
     
    45
    Strely: 7:4
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Rodrygo sa pokúsil o sólový prienik po pravej strane, lopta mu ale pri kľučke proti Monrealovi ušla do autu. V úplnom závere prvého polčasu ju tak budú mať pod kontrolou hostia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal, po ktorom je na výsledkovej tabuli skóre 1:1. Hneď v druhej minúte predviedol obrovskú chybu kapitán domácich Ramos, ktorého malú domov vystihol José a ten dostal hostí do vedenia. Real Madrid sa dlho dostával do tempa, v posledných 15 minútach si ale vytvoril obrovský tlak, ktorý napokon korunoval vyrovnávajúcim gólom Karim Benzema. Hostia však až na záver prvého dejstva boli domácim viac ako vyrovnaným súperom a pokojne mohli streliť i viac gólov. Uvidíme, ako domáci na hru súpera zareagujú v druhom dejstve.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 64 % : 36 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 3:0
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 8:12
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Prvý útok San Sebastianu v druhom polčase neskončil úspechom a José loptu stratil. V súboji v strede poľa potom fauloval Hazarda.
     
    47
    Real Madrid dal gól!
    „Biely balet“ sa hneď v úvode druhého polčasu dostáva do vedenia! Benzemov center odvrátil jeden z obrancov San Sebastianu k Modrićovi, ktorý loptu posunul za šestnástku k FEDERICOVI VALVERDEMU. Ten vystrelil z prvej a jeho strelu tečoval pri snahe o jej zablokovanie do protipohybu brankára Remira Gargalla kapitán hostí Oyarzabal.
     
    49
    Strely: 8:4
     
    50
    Portugués vystihol rozohrávku domácich a nacentroval na pravú stranu na Oyarzabala, ktorého zasiahol lakťom do tváre Carvajal. Faul nebol odpískaný.
     
    51
    Carvajalov center z pravej strany odkopol z vlastnej šestnástky Elustondo. Carvajal sa potom dostal k lopte znovu a jeho center tentokrát letel na Benzemu, ktorý ho však nedokázal zasiahnuť.
     
    52
    Žltú kartu za podkopnutie Ödegaarda zozadu v strede poľa dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
     
    54
    Real Madrid je zatiaľ v druhom polčase výrazne aktívnejší ako jeho súper. Benzemov jemný oblúčik z ľavej strany zasiahol hlavou v strede pokutového územia hostí úplne voľný Rodrygo, zo skvelej streleckej pozície však loptu nasmeroval len do náručia brankára Remira Gargalla.
     
    55
    Strely na bránu: 6:3
     
    56
    Benzema sa v druhom polčase zmenil na nahrávača a omnoho viac hrá na krídlach. Jeho ďalší center, tentokrát z pravej strany, skončil v rukách brankára Remira Gargalla.
     
    57
    Benzema nádhernou kolmicou na pravé krídlo vysunul do nábehu za obranu hostí Rodryga, ktorý si loptu potiahol až takmer k bránkovej čiare. Odtiaľ centroval na Hazarda pred bránu, pred Belgičanom však loptu odhlavičkoval do bezpečia Llorente.
     
    58
    Po krátkej kombinácii hostí v strede poľa získali loptu naspäť na svoje kopačky domáci. Tí sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a loptu posunuli dozadu na obrancov.
     
    59
    Postupnou kombináciou sa však bieli dostali k pokutovému územiu hostí, ktoré prihrávkami zo strany na stranu obliehajú.
     
    60
    Brankár Realu Sociedad Remiro Gargallo vybehol až takmer na hranicu vlastnej šestnástky, aby chytil pred nabiehajúcim Valverdem loptu. Tú potom okamžite vyhodil na polovicu domáceho tímu.
     
    61
    Po Zubeldiovej prihrávke z ľavej strany sa k lopte dostal medzi obrancami Realu Madrid neobsadený Ödegaard. Nórsky záložník však z tejto výbornej pozície vystrelil len do stredu brány, priamo na brankára Courtoisa.
     
    62
    Valverde na pravej strane pekne posunul loptu pätičkou za seba na Edena Hazarda, ktorý si ju potiahol na os ihrisko. Spoza pokutového územia potom vystrelil rovnako ako pred malou chvíľou Ödegaard – do stredu brány do náručia pripraveného brankára Gargalla.
     
    64
    Ödegaard poslal do stredu pokutového územia prízemnú prihrávku. Na ňu si odskočil od obrancov Realu José, ktorému sa však strela z voleja veľmi nevydarila a loptu letiacu k ľavej tyči chytil brankár Courtois.
     
    65
    Za obrovského piskotu domácich fanúšikov sa do dresu za autovou čiarou obliekol Gareth Bale, ktorý o chvíľu zrejme naskočí do hry.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Gareth Bale.
     
    Na tribúnach sa po príchode Balea na hraciu plochu objavil transparent „Rodrygo – Vini – Lucas – Bale. V tomto poradí.“, ktorý je narážkou na text na vlajke, s ktorou Walesania oslavovali postup na EURO 2020.
     
    68
    Výhoda piskotu domácich fanúšikov je, že je okamžite jasné, kedy sa Bale dotkol lopty. V tejto kombinácii Realu Madrid sa to stalo dvakrát.
     
    69
    Bale si z pravého krídla nabehol na Casemirov oblúčik za obranu Realu Sociedad, loptu však v šestnástke hostí netrafil a napokon mu bol odmávaný i ofsajd.
     
    71
    Hostia držia hrací predmet na svojich kopačkách, cez sformovanú obranu domáceho tímu sa ale nemôžu dostať do nebezpečnejších priestorov. Nepodarilo sa im to ani po rozohrávke po faule na Merina.
     
    72
    Postupný útok hostí pokračuje ďalej, bližšie k bráne domácich sa však San Sebastian neposunul ani o centimeter.
     
    73
    Monrealov prvý center odhlavičkoval Varane a druhý, veľmi nevydarený nákop ľavého obrancu hostí skončil až za bránkovou čiarou na opačnej strane.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Adnan Januzaj.
     
    74
    Real Madrid dal gól!
    Domáci navyšujú svoj náskok! Valverde vysunul prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Balea, ktorý nacentroval na zadnú tyč. Tam sklepol loptu hlavou do druhej vlny Benzema a dobiehajúci LUKA MODRIĆ z voleja poslal loptu nechytateľne k pravej tyči brány Realu Sociedad. Krásna akcia!
     
    76
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Toni Kroos.
     
    77
    Bale bez ohľadu na silu piskotu fanúšikov Realu Madrid výrazne oživil pravú stranu útoku. Jeho center si spracoval striedajúci Kroos, k strele sa ale neodhodlal a loptu radšej posunul dozadu na spoluhráčov v strede poľa.
     
    79
    Hostia by sa radi dostali do tlaku, domáci im ale loptu veľmi nepožičiavajú. Bale sklepol Benzemov center ku Kroosovi, ktorý vystrelil z prvej vysoko nad domácu bránu.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Alexander Isak.
     
    81
    Ödegaard sa pokúsil o individuálny prienik po ľavom krídle, do šestnástky Realu Madrid sa ale nedostal a loptu slabou strelou v podstate prihral brankárovi Courtoisovi.
     
    82
    Hazard pred šestnástkou hostí pripravil pozíciu na strelu z prvej Benzemovi. Francúzsky kanonier vypálil nad Gargallovu bránu.
     
    83
    Na opačnej strane sa po odkope zo stredu poľa dostal k lopte za Varaneom Januzaj, ktorý z pravej strany prenikol do šestnástky. Z ostrého uhla potom trafil len bočnú sieť Courtoisovej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Isco.
     
    84
    Isak dostal výbornú prihrávku za obranu Realu Madrid a zblízka strieľal po zemi k vzdialenejšej tyči. Gólman Courtois jeho strelu vyrazil končekmi prstov tesne mimo svojej brány.
     
    84
    Žltú kartu za faul lakťom na Hazarda v hlavičkovom súboji dostáva Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    85
    Casemiro zasiahol vysokou nohou Isaka do kolena. Priamy kop Realu Sociedad z ľavej strany útočnej polovice.
     
    86
    Ödegaardov center odhlavičkoval Ramos a bieli rýchlo otočili hru na opačnú stranu. Domáci sa potom usadili pri šestnástke hostí a hľadajú okná v ich obrane.
     
    87
    Bale, samozrejme za veľkého piskotu z tribún, peknou prienikovou prihrávkou vysunul na pravom krídle do nábehu Carvajala, ktorý namiesto priameho centru zvolil kľučku. Monreal mu však loptu vypichol a hneď ju nakopol na útočnú polovicu.
     
    88
    Tam sa do šestnástky domáceho tímu tlačil Januzaj, Ramos ho však odstavil telom od lopty. Obrancovia Realu Madrid sa s rozohrávkou neponáhľajú a nútia hostí aby za nimi behali po celom ihrisku.
     
    89
    Kroos prihrávkou na ľavú stranu pokutového územia našiel Balea, ktorého prihrávka takmer z bránkovej čiary preletela celým pokutovým územím hostí bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    90
    Bale sa dostal z pravej strany až pred brankára hostí a Walesan zblízka síce strelou medzi nohy prekonal Remira Gargalla, lopta sa ale tesne pred bránkovou čiarou dokotúľala mimo brány hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+2
    Hostia sa ešte snažia aspoň o zníženie a celý nadstavený čas sa zatiaľ odohral na polovici Realu Madrid. Neprichádza však strela.
     
    90+3
    Domáci mali ešte jednu gólovú príležitosť. Rýchly protiútok zakončil tvrdou strelou spoza šestnástky pod brvno Benzema, jeho pokus však vyrazil zákrokom zápasu brankár Remiro Gargallo.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid v druhom polčase dvomi gólmi strhol výhru na svoju stranu. Hneď na začiatku druhého polčasu ho dostal do vedenia tečovanou strelou Valverde a na rozdiel dvoch gólov navýšil náskok domácich krásnym volejom Luka Modrić. Hostia zápas nezabalili a mali i niekoľko zaujímavých gólových príležitostí, ani jednu z nich ale nedokázali premeniť. Po priebehu zápasu tak Real zrejme zaslúžene získava tri body, ktorými dorovnáva bodový stav Barcelony na čele tabuľky. Real Sociedad je na piatom mieste a jeho odstup na Real Madrid sa navýšil na 5 bodov, pričom Madridčania majú ešte jeden zápas k dobru.
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 10:6.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 13:16.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:55)

    Michal Sadlek

    Góly: 37. Benzema, 47. Valverde, 74. Modrić – 2. José

    Karty:   52. Ramos (REA) – 84. Zaldúa (RSC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (83. Isco), Casemiro, Valverde (76. Kroos) – Rodrygo (67. Bale), Benzema, E. Hazard.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Isco, Kroos, Bale, Militao, Marcelo.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente, Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Merino – Portugués (73. Januzaj), José, Oyarzabal (C) (80. Isak).
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Isak, Guevara, Muñoz, Le Normand, Zurutuza.

    Rozhodca: Manzano – González, Rodríguez

    Diváci: 69 305