West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:2 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Brighton – Leicester 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | Everton – Norwich 0:2 (kon.)
Watford – Burnley 0:3 (kon.) | Manchester City – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
2:3 (0:2)
Tottenham Hotspur
Sobota 23.11.2019, 13:30 • Olympijský štadión, Londýn • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu West Ham United – Tottenham Hotspur, ktorý otvorí program 13. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    West Ham United

    Po nádejnom vstupe do sezóny sa „kladivári“ dostali do veľkej krízy. V Ligovom pohári vypadli po hanebnej prehre 0:4 na pôde treťoligového Oxfordu a v Premier League nevyhrali už šesťkrát za sebou, pričom v týchto zápasoch uhrali len dva body. Tabuľkou sa tak prepadli až na 16. miesto, o bod za svojho dnešného súpera, a nachádzajú sa o 5 bodov pred 18. Watfordom. Problémom West Hamu je predovšetkým slabá obrana, pretože viac gólov ako West Ham (20) inkasovali len posledné tri tímy. Doma je West Ham navyše štvrtým najhorším tímom aktuálnej sezóny a v šiestich domácich zápasoch získal len sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    West Ham – Crystal Palace 1:2
    Everton – West Ham 2:0
    West Ham – Sheffield 1:1
    West Ham – Newcastle 2:3
    Burnley – West Ham 3:0
     
    Tottenham Hotspur

    Forma Tottenhamu je takmer rovnaká ako u domáceho tímu. „Kohúti“ vypadli v Ligovom pohári na ihrisku dokonca štvrtoligového Colchesteru a v Premier League vyhrali naposledy ešte na konci septembra. V lige tak nevyhrali päťkrát za sebou a ich jedinými výhrami v októbri a novembri sú výhry v zápasoch Ligy majstrov proti Crvenej Zvezde Belehrad. V tabuľke je Tottenham až na 14. mieste, čo viedlo v utorok večer k rozhodnutiu prepustiť doterajšieho trénera Mauricia Pochettina, ktorého na lavičke severolondýnskeho klubu nahradil José Mourinho. Portugalčana čaká ťažká úloha – otočiť formu Tottenhamu, ktorý za posledných päť ligových zápasov strelil len štyri góly, a dostať ho na pohárové priečky. Jeho prvá skúška prichádza už dnes, Tottenham totiž v tejto sezóne ešte nedokázal vonku vyhrať a spolu s minulou sezónou už ťahá sériu 12 zápasov na cudzích ihriskách bez výhry.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brighton – Tottenham 3:0
    Tottenham – Watford 1:1
    Liverpool – Tottenham 2:1
    Everton – Tottenham 1:1
    Tottenham – Sheffield 1:1
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v Premier League hovorí v prospech Tottenhamu, ktorý zo 46 vzájomných zápasov vyhral takmer polovicu – 22. West Ham vyhral 15 zápasov proti Tottenhamu a deväťkrát nemal tento duel víťaza. V posledných dvoch sezónach nedokázal vyhrať v zápase West Hamu a Tottenhamu domáci tím, a to ani vrátane pohárových zápasov. V minulej sezóne sa vzájomné zápasy v Premier League vždy skončili 1:0 v prospech celku, ktorý hral vonku.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    5.5.2017: West Ham – Tottenham 1:0
    23.9.2017: West Ham – Tottenham 2:3
    4.1.2018: Tottenham – West Ham 1:1
    20.10.2018: West Ham – Tottenham 0:1
    27.4.2019: Tottenham – West Ham 0:1
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Roberto – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice – Jarmolenko, Noble (C), Snodgrass, Anderson – Haller.
    Náhradníci: Martin – Al. Ajeti, Antonio, Balbuena, Fornals, Zabaleta, Ca. Sánchez.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, B. Davies – Dier, Winks – Lucas Moura, Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – Moussa Sissoko, Foyth, Eriksen, Lo Celso, Rose, Walker-Peters.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    West Ham bude hrať v tmavočervenomodrých dresoch, Tottenham v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí hneď nakopli loptu na útočnú polovicu. Kane ju vybojovať nedokázal a svoj prvý útok tak môžu založiť domáci.
     
    2
    Domáci však nevydarenou rozohrávkou loptu zadarmo vrátili hosťom. Obranná štvorica Tottenhamu si ju posúva pred vlastnou šestnástkou.
     
    3
    Son Hung-min sa uvoľnil na ľavom krídle cez Fredericksa, jeho center ale domáca obrana odvrátila. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    4
    Kane strelil prvý gól zápasu, ten ale neplatí! Alli potiahol loptu k šestnástke a kolmicou za obranu hostí vysunul do šestnástky práve Harryho Kanea, ktorý z ľavej strany poslal loptu do pravého horného rohu Robertovej brány. Útočník Tottenhamu však vybiehal z pomerne veľkého ofsajdu a gól tak nemohol platiť.
     
    5
    Hostia sú v úvode zápasu omnoho aktívnejší a naďalej kombinujú na polovici West Hamu.
     
    6
    Alli znovu vysunul kolmicou za domácu obranu do šestnástky Kanea, kanonier Tottenhamu ale znovu vybiehal z ofsajdu.
     
    7
    West Ham sa vôbec prvýkrát v zápase usadil na polovici Tottenhamu, jeho útok však nemal dlhé trvanie a po nepresnej prihrávke na pravú stranu na Fredericksa skončila lopta v aute.
     
    8
    Fredericksov center z pravej strany letel na zadnú tyč, kde sa cez dvojicu obrancov Tottenhamu pretlačil k hlavičke Haller. Francúz svojou hlavičkou trafil Davinsona Sáncheza do chrbta a od neho sa lopta odrazila priamo do náručia brankára Gazzanigu.
     
    9
    Po tejto „pološanci“ sa hostia vrátili na polovicu West Hamu. Aurier si nabehol na prihrávku na pravé krídlo, prízemný center však odkopol spred svojej brány Rice.
     
    10
    Domáci potom hru rýchlo otočili, ich útok však končí po Snodgrassovej prihrávke na Hallera do ofsajdu.
     
    11
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za stiahnutie prenikajúceho Kanea k zemi Issa Diop (West Ham United). Priamy kop pre Tottenham z ľavej strany.
     
    12
    Winksov center letel na zadnú tyč, kde Davinson Sánchez predskočil brankára Roberta a loptu mu tesne pred rukami vyrazil. Obranca hostí si však nabiehal na nákop z ofsajdu a prípadný gól by tak neplatil.
     
    14
    Po úvodnom nápore Tottenhamu sa hra v posledných minútach trochu upokojila a vyrovnala. Teraz sa odohráva predovšetkým v strede poľa.
     
    15
    Domáci získali loptu a držia ju na svojich kopačkách, ich kombinácia ale prebieha len v úctivej vzdialenosti od brány hostí.
     
    16
    Snodgrass hľadal pasom za obranu hostí nabiehajúceho Andersona, dobre však tento úmysel prečítal brankár Tottenhamu Gazzaniga, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    17
    Jarmolenko centrom z pravej strany poslal loptu na nabiehajúceho Snodgrassa, ktorého odtlačil vo vzdušnom súboji Aurier. Domáci reklamujú faul, o nedovolený zákrok sa ale rozhodne nejednalo.
     
    18
    West Ham má v týchto chvíľach iniciatívu. Domáci vystihli rozohrávku hostí a znovu sa natlačili na útočnú polovicu.
     
    19
    Útok „kladivárov“ však končí po faule dvojice Ogbonna – Snodgrass na Son Hung-mina. Hostia sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami medzi obrancami na vlastnej polovici.
     
    20
    Son Hung-min spoza šestnástky zakrútil loptu pod brvno, Roberto však jeho strelu vyrazil.
     
    21
    V pokračovaní tejto akcie sa k lopte opäť dostal Son Hung-min a centrom z pravej strany poslal loptu na hlavu nabiehajúceho Lucasa Mouru. Tomu sa hlavička nevydarila a loptu nasmeroval výrazne mimo Robertovej brány.
     
    22
    Center Lucasa Mouru odhlavičkoval Ogbonna. Možný rýchly protiútok domácich zastavil taktickým faulom na Snodgrassa v stredovom kruhu Dier.
     
    23
    Lucas Moura obrala Fredericksa o loptu a Dier po jeho prihrávke hneď nakopol loptu na Kanea. Toho odtlačil od lopty vracajúci sa Fredericks a Kane ho pri rohovej zástavke zrazil faulom na trávnik.
     
    25
    Oba tímy sa teraz zasekli v strede poľa a cez prehustený priestor okolo stredovej čiary sa nie je schopný ani jeden z nich dostať na dlhšiu dobu na útočnú polovicu.
     
    26
    Až hosťom sa to napokon podarilo a domáci sa okamžite proti postupnému útoku Tottenhamu zatiahli do hlbokého obranného postavenia.
     
    27
    Anderson po zisku lopty vyrazil do otvorenej obrany hostí. Loptu zaviezol k šestnástke Tottenhamu a z ľavej strany prihrával loptu do druhej vlny na Hallera, tomu však pri spracovaní odskočila.
     
    28
    Nákop hostí na Kanea chytil na hranici vlastnej šestnástky domáci brankár Roberto. Ten loptu hneď vyhodil na svojich spoluhráčov, ktorí sa rýchlo dostávajú na útočnú polovicu.
     
    29
    Fredericksov center z pravej strany zablokoval Davies do autu. Domáci po autovom vhadzovaní pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    30
    Skvelý defenzívny zákrok však predviedol Alli, ktorý obral o loptu Noblea. Práve Alli potom loptu zaviezol na polovicu West Hamu.
     
    31
    Center Son Hung-mina zľava odkopol spred vlastnej brány Diop na prvý rohový kop Tottenhamu v zápase.
     
    32
    Center letel na prednú tyč, kde nabiehajúci Alderweireld zasiahol svojou hlavičkou ruku Andersona. Hlavný rozhodca hneď ukazuje na ďalší rohový kop.
     
    33
    Winksov center vyboxoval brankár Roberto len k Alderweireldovi, ktorého strelu z otočky zablokoval obranca West Hamu. Hostia majú v tejto chvíli veľký tlak.
     
    34
    Alli elegantnou prihrávkou okolo Ogbonnu hľadal nabiehajúceho Son Hung-mina, pred Kórejčanom však loptu odkopol na ďalší rohový kop v sklze Rice.
     
    35
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko. Alli posunul loptu k Daviesovi, ktorého center usmernil Dier hlavou výrazne mimo Robertovej brány.
     
    36
    Aurier nakopol loptu ešte z vlastnej polovice na rozbehnutého Son Hung-mina, ktorého od nej čisto odtlačil vracajúci sa Diop. Ten potom nechal hrací predmet doskákať až k svojmu brankárovi.
     
    36
    Tottenham dal gól!
    Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a otvárajú skóre londýnskeho derby! Alli kolmicou na ľavú stranu pokutového územia West Hamu vysunul do šestnástky SON HUNG-MINA, ktorý si pripravil priestor na strelu kľučkou doľava okolo Diopa a z pomerne ostrého uhla prekonal brankára Roberta. Ten rozhodne nemôže mať pri tomto góle čisté svedomie...
    36. Son Hung-min (TOT) - 0:1
     
    38
    Son Hung-min je pri veľkej chuti. Pred šestnástkou West Hamu si spracoval prihrávku Alliho a strelou po zemi namieril tesne mimo domácej brány.
     
    39
    Strely: 1:8
    Strely na bránu: 0:2
     
    39
    Žltú kartu za zásah do pravého členku prenikajúceho Son Hung-mina ostrým sklzom dostáva Ryan Fredericks (West Ham United). Kórejčan zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    40
    Winksov center zo štandardky z ľavej strany nedokázal brankár Roberto vyraziť a pri vracaní sa do brány i s veľkou dávkou šťastia vyrazil strelu Alliho. Gól by však napokon kvôli odpískanému útočnému faulu hostí neplatil.
     
    41
    Hostia pokračujú v tlaku na útočnej polovici a domácim prakticky nepožičiavajú loptu.
     
    43
    Tottenham dal gól!
    Hostia odskakujú už do dvojgólového náskoku! Alli ležiac na zemi ešte udržal loptu na autovej čiare v hre a v tejto krkolomnej polohe posunul loptu na rozbehnutého Son Hung-mina. Kórejčan ju potiahol po ľavej strane k šestnástke a krížnou prihrávkou našiel na zadnej tyči LUCASA MOURU, ktorý loptu v sklze zblízka dorazil do odkrytej domácej brány.
    43. Lucas Moura (TOT) - 0:2
     
    44
    Snodgrass strelou spoza šestnástky po zemi poslal loptu mimo brány hostí. Gazzaniga sa neponáhľa s odkopom od svojej svätyne.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Hostia loptu držia s prehľadom na svojich kopačkách na vlastnej polovici a zdá sa, že už sa dopredu veľmi hnať nebudú. Domáci ich veľmi nenapádajú.
     
    45+2
    Aurier predsa len zaútočil ešte po pravej strane a jeho center zrazil na rohový kop Rice.
     
    45+2
    Na center z rohu si nabehol nikým neobsadený Davinson Sánchez, ktorého hlavičku pod brvno musel vyraziť brankár Roberto nad svoju bránu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas Josého Mourinha skončil nad očakávanie dobre. Hostia idú do šatne so zaslúženým náskokom 2:0 a svojmu londýnskemu rivalovi mohli pokojne streliť i viac gólov, ďalšie gólové príležitosti ale využiť nedokázali. Domáci sa nedostali v útoku k ničomu a brankára Gazzanigu nedonútili ani k jednému zložitejšiemu zákroku. Uvidíme teda, čo zmenia pred druhým polčasom.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 36 % : 64 %
    Strely na bránu: 0:4
    Strely mimo: 2:4
    Rohy: 0:6
    Ofsajdy: 2:4
    Fauly: 7:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Felipe Anderson, prichádza Michail Antonio.
     
    José Mourinho v Premier League vždy vyhral so svojim novým tímom prvý zápas. Navyše nikdy neprehral, ak so svojim tímom viedol po polčase o dva góly.
     
    47
    Son Hung-min vyrazil s Lucasom Mourom do rýchleho protiútoku a práve Son vysunul Mouru do šestnástky West Hamu. Brazílčan však pred brankárom Robertom zaváhal a polostrelou-pološancou poslal loptu mimo domácej brány.
     
    49
    Tottenham dal gól!
    Tottenham pokračuje v deštrukcii svojho londýnskeho rivala a vedie už o tri góly! Winks posunul loptu na pravú stranu na Auriera, ktorý nacentroval na zadnú tyč a tam sa HARRY KANE pretlačil pred Diopa. Zblízka potom prudkou hlavičkou do zeme poslal loptu do siete.
    49. Harry Kane (TOT) - 0:3
     
    50
    Harry Kane však po svojom góle zostal ležať na trávniku a zdá sa, že sa pri dopade po gólovej hlavičke zranil.
     
    51
    Po krátkom ošetrení sa Kane napokon vracia do hry. Tá pokračovala nevydareným prechodom West Hamu na polovicu hostí.
     
    52
    Tottenham sa znovu usadil na polovici domácich a bez problémov kontroluje hru. Na hráčoch West Hamu začína byť viditeľné zúfalstvo.
     
    53
    Alli vysunul na pravej strane do nábehu Kanea, toho ale od lopty odstavil Diop. Kane potom zrejme v rámci nejakej odvety zrazil Diopa na trávnik.
     
    55
    Alderweireld odhlavičkoval Jarmolenkov center z ľavej strany. Odrazenú loptu získali domáci a predsa len sa snažia dostať do streleckej príležitosti.
     
    56
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Andrij Jarmolenko, prichádza Pablo Fornals.
     
    57
    Po predošlom krátkom útoku West Hamu sa však hra už vracia k svojmu dnešnému „normálu“ a Tottenham je naspäť na útočnej polovici, kde hľadá kombináciou na krátke prihrávky priestor na prienik k domácej bráne.
     
    58
    Son Hung-min si na ľavej strane spracoval Alliho nákop, nabiehal si naň však z ofsajdovej pozície. Domáci sa snažia rýchlo otočiť hru na opačnú stranu.
     
    59
    Rozohrávka sa však hráčom West Hamu vôbec nevydarila a hostia majú loptu naspäť pod svojou kontrolou.
     
    60
    Strely: 2:14
    Strely na bránu: 0:5
     
    61
    Moura si spracoval odkop brankára Gazzanigu a okamžite chcel vyslať do šestnástky do nábehu Son Hung-mina. Toho od lopty čisto odstavil Ogbonna.
     
    62
    Antonio si z pravej strany pred šestnástkou naviedol loptu na ľavačku a vystrelil, namieril však len do stredu brány na gólmana Gazzanigu. Táto strela bola vôbec prvou strelou West Hamu na bránu v tomto zápase.
     
    63
    Cresswellov center z ľavej strany odhlavičkoval Alderweireld. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí vôbec prvýkrát v zápase dostali hostí pod väčší tlak.
     
    64
    Ani tentokrát sa ale domáci k ničomu nedostali a za odkopom z vlastnej polovice sa rozbehol Kane. Ten sa ocitol za domácou obranou a z pravej strany prenikol do šestnástky, loptu mu ale po zrejme životnom šprinte vypichol vracajúci sa obranca Diop.
     
    64
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Issa Diop, prichádza Carlos Sánchez.
     
    66
    Lucas Moura obral domácich v strede poľa o loptu a potom ju sprava nakopol na Son Hung-mina. Pred Kórejčanom loptu odhlavičkoval Carlos Sánchez.
     
    67
    Cresswell zastavil Lucasa Mouru v strede poľa faulom a potom ešte zasiahol loptu rukou. Hostia loptu posunuli dozadu a prihrávajú si ju pred Gazzanigovou šestnástkou.
     
    68
    Kane chcel v rýchlom protiútoku vysunúť za obranu West Hamu Son Hung-mina, ktorý bol úplne voľný, jeho prihrávku ale nechtiac zastavil bežiaci spoluhráč Alli. Lopta napokon končí v rukách domáceho brankára Roberta.
     
    69
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 60 % : 40 %
     
    70
    Antonio sa individuálne prekľučkoval cez trojicu protihráčov a až pred vlastnou šestnástkou ho zastavil faulom Ben Davies. Domáci budú mať priamy kop z pomerne dobrej streleckej pozície.
     
    70
    Žltú kartu za faul na Antonia dostáva Ben Davies (Tottenham Hotspur).
     
    71
    Cresswell tvrdou strelou trafil Kanea stojaceho v múre priamo do nosa. Knokautovaný kapitán Tottenhamu sa okamžite zrútil na trávnik a rýchlo k nemu bežia lekári jeho tímu.
     
    72
    Harry Kane je našťastie zrejme v poriadku a za autovú čiaru odišiel po vlastných. Uvidíme, či sa vráti do hry. Na lavičke Tottenhamu si medzitým Mourinho zavolal k sebe Christiana Eriksena a dáva mu pokyny pred príchodom na trávnik.
     
    73
    West Ham United dal gól!
    Domáci znižujú a ešte sa vracajú do hry! Snodgrassovu strieľanú prihrávku z ľavej strany odrazil spred brány Davinson Sánchez len za šestnástku k Nobleovi, ktorý ju posunul medzi obrancov Tottenhamu k MICHAILOVI ANTONIOVI. Striedajúci hráč West Hamu si loptu posunul doprava okolo Alderweirelda a v páde tvrdou strelou k pravej tyči prekonal brankára Gazzanigu.
    73. Michail Antonio (WHU) - 1:3
     
    74
    Ben Davies zostal ležať vo vlastnej šestnástke na trávniku a i on musí byť ošetrený. V jeho prípade sa však zrejme jedná o svalové zranenie a na lavičke Tottenhamu sa už pripravuje na striedanie Danny Rose.
     
    75
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Ben Davies, prichádza Danny Rose.
     
    77
    Domácich strelený gól povzbudil a zrazu sú smerom dopredu výrazne aktívnejší. Antonio chcel z prvej sklepnúť center z pravej strany do šestnástky na Hallera, ten sa ale k lopte kvôli odkopu Davinsona Sáncheza nedostal.
     
    78
    Kane sa ocitol nečakane na pravom krídle, odkiaľ hľadal centrom pred Robertovu bránu svojich spoluhráčov. Domáci loptu odkopli až k brankárovi Tottenhamu, ktorý ju nepresnou rozohrávkou vykopol priamo do autu.
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Christian Eriksen.
     
    80
    Alli si pri svojom odchode vyslúžil obrovský piskot domácich tribún. Napriek tomu, že bol na opačnej strane, tak sa rozhodol striedať až pri vlastnej lavičke a hlavný rozhodca mu to dovolil. Pri usadení sa na lavičku Tottenhamu navyše zjavne nevypadá spokojne.
     
    81
    Hostia získali priamy kop, ktorý zakončil strelou do stredu brány zo zhruba 30 metrov Harry Kane. Roberto loptu vyhodil na spoluhráčov.
     
    82
    Lucas Moura potiahol na ľavej strane vlastnej polovice za dres Cresswella. Priamy kop pre West Ham.
     
    82
    Snodgrassov center odkopol spred svojej brány Alderweireld.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Moussa Sissoko.
     
    83
    Domáci majú od streleného gólu územnú prevahu, hostia ich ale zatiaľ bez väčších problémov držia v bezpečnej vzdialenosti od svojej brány.
     
    84
    Hostia už si hru nijak nekomplikujú. Son Hung-min hneď po zastavení Riceovho nákopu odkopol bez váhania loptu na polovicu West Hamu napriek tomu, že na nej nebol nikto v bielom.
     
    85
    Striedajúci Moussa Sissoko akrobaticky odhlavičkoval center Cresswella z ľavej strany. Lopta sa potom dostala na opačnú stranu, kde Rose odkopom do napádajúceho Antonia dostal loptu za bránkovú čiaru.
     
    86
    Kane zrazil v súboji o loptu Snodgrassa, v ktorom sa zrejme ozvala frustrácia z vývoja tohto zápasu a hneď ako odvetu zložil kapitána Tottenhamu na zem. Okolo nich vznikla obrovská šarvátka, do ktorej sa zapojili takmer všetci hráči na ihrisku okrem brankárov.
     
    87
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Robert Snodgrass (West Ham United).
     
    87
    Žltú kartu za hrubosť dostáva Harry Kane (Tottenham Hotspur).
     
    88
    Hostia už len odkopávajú lopty z vlastnej šestnástky. Domáci posielajú do ich pokutového územia jeden nákop za druhým, zatiaľ ale bez úspechu.
     
    89
    Gól domácich neplatí! Center z rohu zasiahol hlavou Haller a jeho nepresnú hlavičku dorazil do siete Rice, ktorý stál pri pravej tyči. Gól najprv hlavný rozhodca uznal, Rice ale stál v ofsajde, čo potvrdil i VAR.
    89. Declan Rice (WHU)
     
    90
    Nadstavený čas je šesť minút.
     
    90+1
    Snodgrass sa uvoľnil na ľavej strane cez Auriera a nacentroval do stredu šestnástky Tottenhamu na Hallera ktorý však usmernil loptu hlavičkou len do náručia brankára Gazzanigu.
     
    90+2
    Držanie lopty v posledných 5 minútach: 82 % : 18 %
     
    90+3
    Winks zastavil vypichnutím lopty za bránkovú čiaru Snodgrassov prienik po ľavej strane. Obrana hostí si potom poradila so Snodgrassovým centrom z rohu a bez problémov ho odvrátila do bezpečia.
     
    90+4
    V súboji o odrazenú loptu fauloval domáci kapitán pred šestnástkou Tottenhamu Harryho Kanea. Hostia sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    90+5
    Fornals obral dobrým presingom hostí o loptu a okamžite ju posunul Antoniovi, ktorý ju zaviezol k šestnástke Tottenhamu.
     
    90+6
    Antonio sa pretlačil cez Sissoka na ľavom krídle a jeho strieľanú prihrávku do bránkoviska zrazil s obrovskou dávkou šťastia tesne mimo svojej brány Alderweireld.
     
    90+6
    West Ham United dal gól!
    Domáci ešte v úplnom závere znižujú na rozdiel jediného gólu! Center Snodgrassa z rohového kopu prepadol na prednej tyči k ANGELOVI OGBONNOVI, ktorý loptu ľavačkou usmernil za chrbát brakára Gazzanigu. Ten pri zákroku proti tejto strele trochu zaváhal a loptu už vyraziť nedokázal.
    90+6. Angelo Ogbonna (WHU) - 2:3
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    José Mourinho začína svoje pôsobenie u futbalistov Tottenhamu víťazstvom, ktoré je prvou výhrou „kohútov“ v ligovom zápase vonku za posledných 10 mesiacov. Dvojgólový náskok Tottenhamu navýšil hneď na začiatku druhého polčasu Harry Kane a ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný gól. Hostia sa totiž potom zatiahli do obrany a aj keď domácich nepustili do veľkého množstva príležitostí, tak aj tak inkasovali dva góly. Zníženie na 2:3 z kopačky Ogbonnu však prišlo už v poslednej pridanej minúte a hostia si tak pripisujú na svoje konto zaslúžené tri body. Po piatich zápasoch bez výhry uspeli naplno a v tabuľke sa posúvajú na priebežné šieste miesto. West Ham nevyhral siedmy zápas za sebou a začína sa potápať do boja o záchranu. Aktuálne je na 16. mieste.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 4:6.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 3:7.
    Ofsajdy: 4:6.
    Fauly: 12:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:33:38)

    Michal Sadlek

    Góly: 73. Antonio, 90+6. Ogbonna – 36. Son Hung-min, 43. Lucas Moura, 49. Kane

    Karty:   11. Diop (WHU), 39. Fredericks (WHU), 87. Snodgrass (WHU) – 70. B. Davies (TOT), 87. Kane (TOT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:14.
    West Ham United: Roberto – Fredericks, Diop (64. Ca. Sánchez), Ogbonna, Cresswell – Rice – Jarmolenko (56. Fornals), Noble (C), Snodgrass, Anderson (46. Antonio) – Haller.
    Náhradníci: Martin – Al. Ajeti, Antonio, Balbuena, Fornals, Zabaleta, Ca. Sánchez.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, B. Davies (75. Rose) – Dier, Winks – Lucas Moura (82. Moussa Sissoko), Alli (79. Eriksen), Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – Moussa Sissoko, Foyth, Eriksen, Lo Celso, Rose, Walker-Peters.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 59 930