West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:2 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Brighton – Leicester 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | Everton – Norwich 0:2 (kon.)
Watford – Burnley 0:3 (kon.) | Manchester City – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:1)
Chelsea FC
Sobota 23.11.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Edersonov odkop od brány odhlavičkoval Tomori len k Mahrezovi, ktorý loptu posunul do šestnástky na nabiehajúceho Sterlinga a ten strelou po zemi poslal loptu k vzdialenejšej tyči. Gól najprv platil, VAR ale odhalil veľmi tesný ofsajd Sterlinga a napokon bol zásah krídelníka domácich odvolaný.
    90+2. Mason Mount (CHE)
     
    90+2
    Mount nádhernou strelou ponad múr domácich zakrútil loptu tesne mimo pravej tyče Edersonovej brány.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Williana pred vlastnou šestnástkou dostáva Ilkay Gündoğan (Manchester City). Hostia budú mať priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Edersonovej brány.
     
    84
    Ederson po malej domov trafil pri rozohrávke napádajúceho Batshuayaia, našťastie pre domáceho brankára sa však lopta od útočníka Chelsea odrazila mimo jeho brány.
     
    77
    De Bruyneho center na prednú tyč odvrátil za svoju šestnástku hneď prvý brániaci hráč Chelsea. Foden potom okamžitou strelou tesne minul pravú tyč Arrizabalagovej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Mason Mount.
     
    73
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Michy Batshuayi.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Philip Foden.
    65. Fernandinho (MAC), Ilkay Gündoğan (MAC), Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    65
    De Bruyne si na ľavej strane narazil loptu s Mahrezom a nacetroval do šestnástky. K lopte sa dostal Agüero, ktorý ju sprava oblúčikom poslal k opačnej tyči. Fernandinhov volej zablokoval obranca Chelsea a Gündoğanovu dorážku potom výborným zákrokom vyrazil nad svoju bránu gólman Arrizabalaga.
     
    61
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho De Bruyneho Jorginho (Chelsea FC).
     
    59
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Emerson, prichádza Reece James.
    57. César Azpilicueta (CHE)
     
    57
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko a Mahrez prihrávkou do druhej vlny našiel na hranici pokutového územia voľného Cancela. Portugalčan loptu prihrával k pravej tyči, kam si nabiehali dvaja jeho spoluhráči, loptu ale v sklze odkopol pred bránkovou čiarou kapitán Chelsea Azpilicueta.
     
    54
    Willianovu prihrávku tečoval obranca City do šestnástky na Azpilicuetu, ktorý z pravej strany posunul loptu do druhej vlny na N'Gola Kantého. Strelec zatiaľ jediného gólu Chelsea potom trafil z prvej nohy Fernandinha, od ktorých sa lopta odrazila tesne mimo brány Edersona.
     
    52
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    49
    Mahrez si od pravej autovej čiary naviedol loptu na os ihriska a spoza šestnástky v páde cez Tomoriho vystrelil. Lopta po jeho strele skončila tesne mimo pravej tyče Arrizabalagovej brány.
    43. Sergio Agüero (MAC), Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    43
    Brankár Arrizabalaga po malej domov rozohral priamo na Agüera, ktorý ho prekonal. Argentínčan však svojim pokusom trafil len brvno brány Chelsea a následný závar vo vlastnej šestnástky vyriešil Zouma odkopom lopty.
    37. Riyad Mahrez (MAC) - 2:1
     
    37
    Manchester City dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Rodri prihrávkou na pravú stranu našiel RIYADA MAHREZA, ktorý prenikol cez Emersona a Kovačića do šestnástky Chelsea a strelou cez Tomoriho zakrútil loptu k pravej tyči Arrizabalagovej brány.
     
    36
    De Bruyne je však pri chuti. Tesne pred šestnástkou si z pravej strany naviedol loptu na ľavačku a tvrdou strelou zakrútil loptu tesne nad Arrizabalagovu bránu.
    29. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:1
     
    29
    Manchester City dal gól!
    Trochu z ničoho nič domáci vyrovnávajú! De Bruyne vystihol prihrávku na Abrahama a založil rýchly protiútok City. Na jeho konci sa po Agüerovej tečovanej prihrávke dostal pred šestnástkou Chelsea k lopte práve KEVIN DE BRUYNE, ktorý si zasekol jedného z brániacich hráčov a vystrelil na bránu. Belgičanovu strelu potom nevydareným obranným zákrokom zrazil Tomori do protipohybu svojho brankára a ten už na túto zmenu smeru nedokázal zareagovať.
    21. N'Golo Kanté (CHE) - 0:1
     
    21
    Chelsea dala gól!
    Hostia sa zaslúžene dostávajú do vedenia! Kovačić si narazil v strede poľa loptu so Jorginhom a potom výborným pasom za obranu City našiel nabiehajúceho N'GOLA KANTÉHO, ktorý sa pretlačil do šestnástky domácich okolo Fernandinha. Francúz potom v páde obstrelil i vybiehajúceho brankára Edersona a lopta sa pomaly dokotúľala za dohľadu Abrahama do siete.
     
    16
    Willianov center nedokázala domáca obrana dostať zo svojej šestnástky. Prvú strelu Abrahama ešte obrancovia City zablokovali, dorážka Tomoriho ale skončila tesne mimo ľavej tyče Edersonovej brány.
     
    8
    Po pase Emersona na pravú stranu šestnástky sa dostal do zakončenia Willian a Brazílčan z pravej strany strelou po zemi len o centimetre minul Edersonovu bránu.
     
    4
    Prvá gólová príležitosť domácich! Agüero výbornou prihrávkou do šestnástky vysunul za obranu Chelsea Kevina De Bruyneho a ten strelou z pravej strany po zemi tesne minul Arrizabalagovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 29. De Bruyne, 37. Mahrez – 21. Kanté

    Karty:   90+1. Gündoğan (MAC) – 61. Jorginho (CHE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 5:9.
    Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Rodri (52. Gündoğan), D. Silva (C) (67. Foden) – Mahrez, Agüero (77. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Jesus, Foden, Gündoğan, Otamendi, Walker.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, Emerson (59. James) – Kanté, Jorginho (74. Mount), Kovačić – Willian, T. Abraham (73. Batshuayi), Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Batshuayi, Giroud, James, Pedro, Mount.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 54 486