West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:2 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:2 (kon.)
Brighton – Leicester 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Liverpool 1:2 (kon.) | Everton – Norwich 0:2 (kon.)
Watford – Burnley 0:3 (kon.) | Manchester City – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (2:1)
Chelsea FC
Sobota 23.11.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:10)
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 7:5.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 3:4.
    Fauly: 5:9.
     
    Sterlingov gól v nadstavenom čase síce neplatil, domáci ale rozhodne nemusia smútiť. Kým v prvom polčase bol zápas pomerne vyrovnaný, tak druhý mal pod svojou kontrolou domáci tím. Ten nevyužil niekoľko výborných príležitostí na navýšenie svojho náskoku, čo ho mohlo mrzieť pri ojedinelých šanciach Chelsea. Hostia však nedokázali v druhom polčase vystreliť na domácu bránu a Mount, ktorý bol z hráčov Chelsea v druhom dejstve najbližšie ku gólu, vystrelil z priameho kopu v nadstavenom čase tesne mimo. Gól tak v druhom polčase nepadol, takže domáci získavajú veľmi dôležité tri body, ktoré ich posúvajú na tretie miesto tabuľky, o dva body pred Chelsea, ktorá prehrala po šiestich výhrach za sebou. Na prvý Liverpool stráca Manchester City 9 bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Edersonov odkop od brány odhlavičkoval Tomori len k Mahrezovi, ktorý loptu posunul do šestnástky na nabiehajúceho Sterlinga a ten strelou po zemi poslal loptu k vzdialenejšej tyči. Gól najprv platil, VAR ale odhalil veľmi tesný ofsajd Sterlinga a napokon bol zásah krídelníka domácich odvolaný.
    90+2. Mason Mount (CHE)
     
    90+2
    Mount nádhernou strelou ponad múr domácich zakrútil loptu tesne mimo pravej tyče Edersonovej brány.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Williana pred vlastnou šestnástkou dostáva Ilkay Gündoğan (Manchester City). Hostia budú mať priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Edersonovej brány.
     
    90+1
    Zouma odkopol Sterlingovi loptu pri snahe o prienik na útočnú polovicu, kde sa hostia okamžite dostali do rýchleho protiútoku.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Hostia sa nie a nie dostať cez stredovú čiaru. Obrana domácich v tejto chvíli pôsobí absolútne nepreniknuteľne.
     
    89
    Strely na bránu v 1. polčase: 2:2
    Strely na bránu v 2. polčase: 2:0
     
    88
    Odrazenú loptu potom získal Kovačić a rýchlo ju potiahol na útočnú polovicu. Tam sa však útok Chelsea zasekol a domáci postupne vytlačili „The Blues“ znovu až pred ich šestnástku.
     
    87
    Mahrez výbornou prihrávkou z ľavého krídla vyslal do nábehu za obranu hostí Fodena, následnú prihrávku na Jesusa však odkopol spred svojej brány Tomori.
     
    86
    Foden rozohral rohový kop na krátko na Mahreza, ktorého center letel priamo do rukavíc pripraveného brankára Arrizabalagu. Tomu sa rozohrávka veľmi nevydarila, jeho spoluhráči sa však dokázali dostať spod tlaku napádajúcich hráčov City na útočnú polovicu.
     
    85
    Po ďalšej malej domov už rozohral brazílsky gólman City omnoho lepšie a jeho spoluhráči sa dostali na útočnú polovicu. Z nej sa ale sami nepresnými prihrávkami dozadu vytlačili.
     
    84
    Ederson po malej domov trafil pri rozohrávke napádajúceho Batshuayaia, našťastie pre domáceho brankára sa však lopta od útočníka Chelsea odrazila mimo jeho brány.
     
    83
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 31 % : 69 %
     
    82
    Edersonov odkop od brány si spracoval v súboji s obrancom Chelsea na útočnej polovici Mahrez, v útoku ale kvôli odpískanému faulu nemohol pokračovať.
     
    81
    Chelsea sa s blížiacim sa záverom zápasu tlačí čoraz viac dopredu. Mount chcel kolmicou na ľavú stranu pokutového územia vysunúť do nábehu Batshuayia, ten ale jeho prudkú prihrávku nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    80
    Azpilicueta sa napokon po ľavej strane dostal až k šestnástke domácich. Pulisic prihrávkou zľava posunul loptu k Willianovi, ktorý vypálil tesne nad domácu bránu. Ederson sa lopty síce jasne dotkol, hra ale po nesprávnom verdikte rozhodcov pokračuje odkopom od brány City.
     
    79
    Hostia majú loptu na svojich kopačkách, cez vysoko napádajúcich hráčov Manchesteru City sa im ale vôbec nedarí založiť svoj útok.
     
    77
    De Bruyneho center na prednú tyč odvrátil za svoju šestnástku hneď prvý brániaci hráč Chelsea. Foden potom okamžitou strelou tesne minul pravú tyč Arrizabalagovej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    76
    Raheema Sterlinga pri ľavej autovej čiare podrazil N'Golo Kanté. Priamy kop pre domácich.
     
    75
    Agüero sa drží za ľavé stehno a zdá sa, že i tretie striedanie City v dnešnom zápase bude vynútené. K lavičke domáceho tímu už rýchlo pribehol rozcvičujúci sa Gabriel Jesus.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Mason Mount.
     
    73
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Michy Batshuayi.
     
    73
    Agüero si nabiehal za Sterlingovým pasom do šestnástky a tam ho zozadu zrazil k zemi James. Hlavný rozhodca Martin Atkinson však ukazuje, že Agüero spadol až príliš ochotne a hra bude pokračovať ďalej.
     
    72
    Na opačnej strane sklepol Agüero hlavou odkop Edersona k Fodenovi, ktorého nie príliš prudkú strelu po zemi zlikvidoval brankár Chelsea Arrizabalaga.
     
    71
    Kovačić prienikovou prihrávkou pomedzi obrancov Chelsea chcel vysunúť do samostatného úniku Abrahama, ten sa ale cez Fernandinha k lopte nedostal a brazílskeho obrancu domácich napokon fauloval.
     
    70
    Chelsea sa po dlhšej dobe usadila na polovici domácich. Kovačićov center preletel celou šestnástkou City až na opačnú stranu, kde sa k lopte dostal ako prvý Azpilicueta a od rohovej zástavky ju posunul dozadu na svojich spoluhráčov.
     
    69
    Strely: 14:9
     
    68
    Jamesov center z pravej strany zrazil obranca City k Willianovi, ktorý z prvej vypálil mimo domácej brány.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Philip Foden.
     
    66
    David Silva ostáva bez cudzieho zavinenia sedieť v strede poľa na trávniku. Jedná sa zrejme o svalové zranenie.
    65. Fernandinho (MAC), Ilkay Gündoğan (MAC), Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    65
    De Bruyne si na ľavej strane narazil loptu s Mahrezom a nacetroval do šestnástky. K lopte sa dostal Agüero, ktorý ju sprava oblúčikom poslal k opačnej tyči. Fernandinhov volej zablokoval obranca Chelsea a Gündoğanovu dorážku potom výborným zákrokom vyrazil nad svoju bránu gólman Arrizabalaga.
     
    64
    Držanie lopty v prvom polčase: 45 % : 55 %
    Držanie lopty v druhom polčase: 57 % : 43 %
     
    63
    Teraz sa však Chelsea podarilo usadiť sa na polovici City. Kovačić oblúčikom za domácu obranu hľadal na pravom krídle Williana, ten ale jeho prudký pas nedobehol na hracej ploche.
     
    62
    Domáci majú v druhom polčase pomerne výraznú prevahu. Chelsea sa síce snaží hrať útočne, na rozdiel od prvého polčasu sú však útoky hostí omnoho častejšie zastavené už v zárodku.
     
    61
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho De Bruyneho Jorginho (Chelsea FC).
     
    60
    Mahrez vysunul za obranu Chelsea Sterlinga, ktorého však vytlačil do strany Tomori. Anglický krídelník City loptu posunul za seba Mahreza, ktorého oblúčik na spoluhráčov chytil gólman Arrizabalaga.
     
    59
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Emerson, prichádza Reece James.
    57. César Azpilicueta (CHE)
     
    57
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko a Mahrez prihrávkou do druhej vlny našiel na hranici pokutového územia voľného Cancela. Portugalčan loptu prihrával k pravej tyči, kam si nabiehali dvaja jeho spoluhráči, loptu ale v sklze odkopol pred bránkovou čiarou kapitán Chelsea Azpilicueta.
     
    56
    Brankár Arrizabalaga ešte reklamuje, že sa lopty nedotkol, i tak však uvidíme rohový kop City. Opakovaný záber dal za pravdu brankárovi Chelsea.
     
    55
    S následným centrom Williana od rohovej zástavky si domáci poradili a hru rýchlo otočili. De Bruyneho zrejme center sa zakrútil z pravej strany veľmi nebezpečne a skončil tesne mimo Arrizabalagovej brány.
     
    54
    Willianovu prihrávku tečoval obranca City do šestnástky na Azpilicuetu, ktorý z pravej strany posunul loptu do druhej vlny na N'Gola Kantého. Strelec zatiaľ jediného gólu Chelsea potom trafil z prvej nohy Fernandinha, od ktorých sa lopta odrazila tesne mimo brány Edersona.
     
    53
    Vôbec prvýkrát v druhom polčase sa dostali k lopte na dlhšiu dobu hostia. Azpilicuetov center z pravej strany odhlavičkoval Cancelo, odrazenú loptu ale získal Pulisic, ktorý pokračuje v útoku Chelsea.
     
    Rodri má zrejme nejaké zdravotné problémy, pri odchode z ihriska totiž trochu kríval a hneď po usadení sa na striedačku sa dostal do opatery lekárov Manchesteru City.
     
    52
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Ilkay Gündoğan.
     
    51
    City sa potom znovu dostalo na útočnú polovicu a po faule Jorginha na De Bruyneho získalo priamy kop. Ten rozohral práve faulovaný De Bruyne len po zemi na spoluhráča a „The Citizens“ pokračujú v postupnom útoku.
     
    50
    Hostia sa v druhom polčase ešte poriadne nedostali k lopte. Arrizabalagov odkop od brány nedokázal Abraham spracovať a lopty sa zmocnili domáci obrancovia.
     
    49
    Mahrez si od pravej autovej čiary naviedol loptu na os ihriska a spoza šestnástky v páde cez Tomoriho vystrelil. Lopta po jeho strele skončila tesne mimo pravej tyče Arrizabalagovej brány.
     
    48
    Domáci sa postupne prekombinovali k šestnástke Chelsea, De Bruynemu však pri pokuse o cener odkopol loptu do autu Kovačić. Po autovom vhadzovaní pokračuje City v útoku.
     
    47
    Hostia okamžite vyrazili napádať rozohrávajúcich domácich na ich polovicu, tí si však pomohli malou domov na brankára Edersona a od neho zakladajú svoj postupný útok.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    Prvý polčas priniesol skvelý futbal s množstvom zaujímavých momentov a gólových príležitostí na oboch stranách. Prvá polovica prvého dejstva patrila Chelsea, ktorá zrejme trochu zaskočila svojou aktivitou domácich. Hostia sa napokon zaslúžene zásluhou N'Gola Kantého dostali do vedenia. Domáci sa však postupne dostali do hry a začali stupňovať svoj tlak, čoho výsledkom bol obrat v skóre po góloch De Bruyneho a Mahreza. Uvidíme teda, čo do druhého polčasu vymyslí Frank Lampard a jeho tím.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 5:3
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 2:2
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Pulisicov center z ľavej strany zablokoval Rodri a hostia po zisku odrazenej lopty ešte obliehajú svojou kombináciou pokutové územie Manchesteru City. Ďalší nákop však zatiaľ neprichádza.
     
    45+1
    Sterling sa uvoľnil na ľavom krídle po prihrávke Davida Silvu a prenikol do šestnástky Chelsea. Prihrávkou do druhej vlny potom loptu vrátil práve Silvovi, ktorý mu ju chcel ešte vrátiť. Sterling však bol v ofsajde a hrací predmet nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    44
    Vysoký presing domácich každopádne robí hosťom obrovské problémy. Tí síce nestrácajú loptu, nedokážu sa ale dostať na útočnú polovicu a už vôbec nie do pozícií, z ktorých by mohli ohroziť Edersona.
    43. Sergio Agüero (MAC), Kepa Arrizabalaga (CHE)
     
    43
    Brankár Arrizabalaga po malej domov rozohral priamo na Agüera, ktorý ho prekonal. Argentínčan však svojim pokusom trafil len brvno brány Chelsea a následný závar vo vlastnej šestnástky vyriešil Zouma odkopom lopty.
     
    42
    Obrancovia Chelsea sa ocitli na vlastnej polovici pod veľkým tlakom, zatiaľ si s ním ale dokážu poradiť.
     
    41
    Agüero si nabiehal na strieľanú prihrávku Sterlinga z ľavej strany a v súboji o loptu ho jemne zasiahol Tomori. Domáci požadujú penaltu, hlavný rozhodca Martin Atkinson ale necháva hru pokračovať ďalej.
     
    40
    Cancelo prihral na pravú stranu šestnástky Chelsea De Bruynemu, jeho strieľaná prihrávka z pravej strany ale bola odvrátená do bezpečia.
     
    39
    Kovačić výborným pasom na pravé krídlo vyslal do nábehu za obranu City Williana, jeho center však pred nabiehajúcim Abrahamom zastavil na prednej tyči Fernandinho. Brazílsky obranca domácich potom hru odkopol na polovicu Chelsea.
    37. Riyad Mahrez (MAC) - 2:1
     
    37
    Manchester City dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Rodri prihrávkou na pravú stranu našiel RIYADA MAHREZA, ktorý prenikol cez Emersona a Kovačića do šestnástky Chelsea a strelou cez Tomoriho zakrútil loptu k pravej tyči Arrizabalagovej brány.
     
    36
    De Bruyne je však pri chuti. Tesne pred šestnástkou si z pravej strany naviedol loptu na ľavačku a tvrdou strelou zakrútil loptu tesne nad Arrizabalagovu bránu.
     
    35
    Hráči Manchesteru City ho potom zaviezli na polovicu Chelsea a tam rozvíjajú svoju postupnú útočnú kombináciu. Obrana Chelsea zatiaľ dobre pokrýva všetky medzery vo svojom postavení.
     
    34
    Azpilicueta nakopol loptu na ľavé krídlo na Emersona, ktorému sa však center nevydaril a hrací predmet poslal až na opačnú stranu.
     
    33
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    32
    Cancelo chcel prihrávkou z pravého krídla vyslať do nábehu za obranu hostí Mahreza, pred ním však loptu chytil pripravený brankár Arrizabalaga. Ten loptu hneď bez váhania vyhodil na svojich spoluhráčov.
     
    31
    Rodri fauloval pri napádaní rozohrávky Chelsea Kovačića. Hostia tak získavajú dostatok času i priestoru na založenie svojho útoku.
    29. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:1
     
    29
    Manchester City dal gól!
    Trochu z ničoho nič domáci vyrovnávajú! De Bruyne vystihol prihrávku na Abrahama a založil rýchly protiútok City. Na jeho konci sa po Agüerovej tečovanej prihrávke dostal pred šestnástkou Chelsea k lopte práve KEVIN DE BRUYNE, ktorý si zasekol jedného z brániacich hráčov a vystrelil na bránu. Belgičanovu strelu potom nevydareným obranným zákrokom zrazil Tomori do protipohybu svojho brankára a ten už na túto zmenu smeru nedokázal zareagovať.
     
    28
    Domáci sa stále nie a nie dostať k lopte a hostia predvádzajú na útočnej polovici štýl hry, ktorý je typicky skôr pre mužstvá Pepa Guardiolu.
     
    27
    City vytlačilo hostí na ich polovicu a donútilo ich až k malej domov na brankára Arrizabalagu. Od neho potom obrancovia Chelsea napriek tomu, že boli pod veľkým tlakom, úspešne rozohrali svoj ďalší postupný útok.
     
    26
    Teraz ju hráči Chelsea po nepresnosti v strede poľa stratili, po pár sekundách ju ale vďaka výbornému okamžitému napádaniu Jorginha získali naspäť. Londýnčania sa usadili na polovici domáceho tímu.
     
    25
    Hostia s prehľadom držia loptu napriek vysokému presingu domácich na svojich kopačkách a ani pod tlakom nepanikária.
     
    24
    Druhý z nich rozohralo City na krátko a De Bruyne katastrofálnym centrom poslal loptu až na tribúnu za Arrizabalagovou bránou. Hosťujúci brankár sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    23
    Domáci sa hneď snažia o odpoveď a tlačia sa dopredu. V krátkom časovom slede získali dva rohové kopy.
    21. N'Golo Kanté (CHE) - 0:1
     
    21
    Chelsea dala gól!
    Hostia sa zaslúžene dostávajú do vedenia! Kovačić si narazil v strede poľa loptu so Jorginhom a potom výborným pasom za obranu City našiel nabiehajúceho N'GOLA KANTÉHO, ktorý sa pretlačil do šestnástky domácich okolo Fernandinha. Francúz potom v páde obstrelil i vybiehajúceho brankára Edersona a lopta sa pomaly dokotúľala za dohľadu Abrahama do siete.
     
    20
    Strely: 2:5
    Strely na bránu: 0:1
     
    19
    Útoky Chelsea sú zatiaľ omnoho nebezpečnejšie. Ďalší rýchly brejk hostí viedol Willian, ktorý prihrávkou na ľavé krídlo našiel Emersona. Jeho strelu po zemi k bližšej tyči zlikvidoval takmermenovec v bráne City Ederson.
     
    18
    Hneď po zisku lopty zaviezol Pulisic loptu k šestnástke City a kolmicou chcel vysunúť do nábehu Tammyho Abrahama. Mladého útočníka londýnskeho tímu zrazil v súboji o loptu k zemi Stones, Abraham bol ale pri nábehu v ofsajde.
     
    17
    „The Citizens“ zatlačili hostí na ich polovicu, útočná kombinácia belasých ale prebieha len v úctivej vzdialenosti od Arrizabalagovej brány.
    16. Fikayo Tomori (CHE)
     
    16
    Willianov center nedokázala domáca obrana dostať zo svojej šestnástky. Prvú strelu Abrahama ešte obrancovia City zablokovali, dorážka Tomoriho ale skončila tesne mimo ľavej tyče Edersonovej brány.
     
    15
    Kanté sa po Willianovej prihrávke ocitol na pravom krídle, jeho center však na prednej tyči zrazil na rohový kop Stones.
     
    14
    Sterlingov center zľava odkopol zo svojej šestnástky Zouma a hostia sa následne zmocnili lopty. V blízkosti svojho pokutového územia si ju posúva obranná štvorica Chelsea spolu s brankárom Arrizabalagom.
     
    13
    Domáci sa usadili na útočnej polovici, okrem De Bruyneho šance ale hrajú hostia zatiaľ v obrane veľmi pozorne a nepúšťajú City k ničomu.
     
    11
    Kanté si spracoval prihrávku medzi obrancov City a ešte posunul loptu doľava na dobiehajúceho Abrahama, ktorý preloboval brankára Edersona. Loptu však svojim oblúčikom poslal výrazne mimo domácej brány.
     
    10
    Až teraz sa Pulisic dostal k centru z ľavej strany, ten ale na zadnej tyči stojaci Fernandinho odhlavičkoval. Azpilicueta potom v tvrdom súboji o loptu obral Agüera a hostia pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    9
    Azpilicueta vystihol prihrávku na De Bruyneho a okamžite pasom na Pulisica vysunul svojho spoluhráča na ľavom krídle do nábehu. Pulisic sa do šestnástky nedostal, loptu preto posunul aspoň dozadu na obrancov.
     
    8
    Po pase Emersona na pravú stranu šestnástky sa dostal do zakončenia Willian a Brazílčan z pravej strany strelou po zemi len o centimetre minul Edersonovu bránu.
     
    7
    Úvod zápasu je plný nepresností. Ďalšiu predviedli pri svojej rozohrávke obrancovia Chelsea, keď Zouma nepresnou prihrávkou na Azpilicuetu poslal loptu do autu.
     
    6
    Cancela obral o loptu pred vlastnou šestnástkou Pulisic, toho však práve Portugalčan vytlačil s loptou do autu. Domáci potom loptu posunuli dozadu a obranná štvorica City si ju posúva na vlastnej polovici.
     
    5
    Prienik Pulisica z ľavej strany zastavil Fernandinho. Domáci hru okamžite otočili na opačnú stranu.
    4. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    4
    Prvá gólová príležitosť domácich! Agüero výbornou prihrávkou do šestnástky vysunul za obranu Chelsea Kevina De Bruyneho a ten strelou z pravej strany po zemi tesne minul Arrizabalagovu bránu.
     
    3
    Rozohrávka domácich dopadla úplne presne ako predošlá rozohrávka Chelsea. Stones pod tlakom loptu odkopol len na polovicu hostí.
     
    2
    Zouma sa pri rozohrávke dostal pod veľký tlak napádajúcich domácich hráčov a loptu musel odkopnúť na polovicu City, kde sa k nej dostal domáci brankár Emerson.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu posunuli postupne dozadu až na brankára Arrizabalagu a od neho začínajú svoj prvý útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v belasých dresoch, Chelsea vo svojich tradičných modrých dresoch.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Rodri, D. Silva (C) – Mahrez, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Jesus, Foden, Gündoğan, Otamendi, Walker.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić – Willian, T. Abraham, Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Batshuayi, Giroud, James, Pedro, Mount.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis.
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v Premier League hovorí výrazne v prospech Chelsea, ktorý zo 44 zápasov vyhrala viac ako polovicu – 25. Manchester City vyhral 12 duelov s Chelsea a sedemkrát ich zápas nemal víťaza. V poslednom období je však bilancia naklonená na stranu „The Citizens“, ktorí v posledných dvoch sezónach vyhrali zo štyroch ligových zápasov tri a vlani navyše zdolali Chelsea i v Community Shield. V minulej sezóne vyhrala Chelsea doma 2:0, vonku ale schytala debakel 0:6.

    Vzájomné ligové zápasy za posledné tri sezóny:

    2016/2017:
    Manchester City – Chelsea 1:3
    Chelsea – Manchester City 2:1

    2017/2018:
    Chelsea – Manchester City 0:1
    Manchester City – Chelsea 1:0

    2018/2019:
    Chelsea – Manchester City 2:0
    Manchester City – Chelsea 6:0
     
    Chelsea FC

    Mladý tím Franka Lamparda sa po nevýraznom vstupe do sezóny rozbehol na plné obrátky a teraz je jediným tímom Premier League, ktorý v posledných šiestich zápasoch získal plný počet bodov. Chelsea stratila body v Premier League naposledy ešte v septembri pri domácej prehre s Liverpoolom, na ktorý v tejto chvíli z tretieho miesta tabuľky stráca osem bodov. Útok Chelsea je štvrtým najproduktívnejším v lige (27 strelených gólov) a vedie ho druhý najlepší strelec súťaže Tammy Abraham (10 gólov). Vonku je Chelsea druhým najlepším celkom Premier League, keď zo šiestich zápasov na cudzích ihriskách vyhrala až päť.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Southampton – Chelsea 1:4
    Chelsea – Newcastle 1:0
    Burnley – Chelsea 2:4
    Watford – Chelsea 1:2
    Chelsea – Crystal Palace 2:0

    Nebudú hrať:
    - Ruben Loftus-Cheek (zranenie Achillovej šľachy)
    - Antonio Rüdiger (zranenie panvy)
    - Marco van Ginkel (zranenie kolena)
     
    Manchester City

    Manchester City sa po prehre 1:3 v poslednom kole na Anfield Road s domácim Liverpoolom prepadol až na štvrté miesto tabuľky, o bod za dvojicu Leicester – Chelsea a o deväť za suverénny Liverpool. Z posledných piatich ligových zápasov prehral dva, pričom prvá prehra doma s Wolverhamptonom (0:2) bola veľkým prekvapením. „The Citizens“ majú však i tak najproduktívnejšiu ofenzívu súťaže (35 strelených gólov), z ktorej vyčnieva predovšetkým Sergio Agüero (9 gólov) a zrejme v životnej forme hrajúci Raheem Sterling (7 gólov). Doma je zatiaľ City tretím najlepším tímom ligy a jedinú stratu v posledných piatich domácich zápasoch utrpelo práve vyššie spomenutou prehrou s Wolverhamptonom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Wolverhampton 0:2
    Crystal Palace – Manchester City 0:2
    Manchester City – Aston Villa 3:0
    Manchester City – Southampton 2:1
    Liverpool – Manchester City 3:1

    Nebudú hrať:
    - Aymeric Laporte (zranenie kolena)
    - Leroy Sané (zranenie kolena)
    - Bernardo Silva (trest za rasistické správanie)
    - Oleksandr Zinčenko (zranenie kolena)
     
    Vitajte pri on-line prenose zo šlágru 13. kola anglickej Premier League, v ktorom sa proti sebe postavia Manchester City a Chelsea FC. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 29. De Bruyne, 37. Mahrez – 21. Kanté

    Karty:   90+1. Gündoğan (MAC) – 61. Jorginho (CHE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 5:9.
    Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Rodri (52. Gündoğan), D. Silva (C) (67. Foden) – Mahrez, Agüero (77. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Jesus, Foden, Gündoğan, Otamendi, Walker.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, Emerson (59. James) – Kanté, Jorginho (74. Mount), Kovačić – Willian, T. Abraham (73. Batshuayi), Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Batshuayi, Giroud, James, Pedro, Mount.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 54 486