Opava – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Bohemians – Příbram 1:0 (kon.) | Liberec – Zlín 5:0 (kon.)
Sigma Olomouc – Slavia 0:0 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
1:0 (0:0)
FK Příbram
cz Sobota 23.11.2019, 14:30 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Po reprezentační přestávce pokračuje fotbalová FORTUNA:LIGA už svým 17. kolem. Ve vršovickém Ďolíčku bude k vidění důležitý souboj celků ze zadní části tabulky. Dvanáctí Bohemians přivítají čtrnáctou Příbram. Oba soupeře od sebe dělí tři body. Jedná se také o střet týmů, které nejvíce inkasují, není tedy vyloučeno, že bychom se mohli dočkat gólových hodů.
     
    1.FK Příbram (14. místo, 3 – 4 – 9, skóre 14:28, 13 bodů)
    Fotbalisté Příbrami podle očekávání bojují především o zachování příslušnosti mezi elitou. Nad vodou je drží domácí zápasy, kde získali všech 13 bodů – byť v poslední době i zde sbírají jen po bodu za remízy, naopak venku jsou stále nuloví. V sobotu je na Bohemce čeká osmá možnost bodovat na půdě soupeře. Právě ve venkovních duelech je velkou slabinou Středočechů defenziva, na výjezdech celek od Litavky v průměru inkasuje třikrát za utkání.

    Na vítězství Příbramští čekají už téměř tři měsíce. Poslední tříbodový zisk si připsali proti Jablonci, který doma přehráli 4:0. Z dalších deseti utkání pak nasbírali jen tři body za bezgólové remízy.

    Posledních 5 zápasů Příbrami:
    Příbram Olomouc 0:0
    Slavia – Příbram 3:1
    Příbram – Zlín 0:0
    Liberec – Příbram 3:2
    Příbram – Opava 0:0
     
    Bohemians Praha 1905 (12. místo, 4 – 4 – 8, skóre 18:28, 16 bodů)
    Také fotbalisté Bohemians neprožívají sezónu, se kterou by mohli být úplně spokojeni. Nepovedený přelom září a října, který vyvrcholil pohárovým vyřazením na hřišti třetiligového Chlumce, pak zlomil vaz trenérovi Martinu Haškovi. Toho nahradil Luděk Klusáček, jenž od té doby odkoučoval čtyři duely. Začal domácí výhrou 1:0 nad Opavou, poté ale přišla vzhledem k předvedené hře až krutě vysoká porážka 0:4 na Spartě. Poté Bohemka uhrála v Ďolíčku bezgólovou remízou se Slováckem a naposledy po změně stran neudržela vedení v Mladé Boleslavi, kde nakonec padla 1:2.

    Příslibem pro zelenobílé může být oproti loňsku radikálně zlepšená domácí bilance. Klokani totiž před svými fanoušky ještě neprohráli. Připsali si zde čtyři výhry a tři remízy. Reprezentační přestávku si Bohemians zpestřili přípravným duelem s druholigovou Duklou, v němž zvítězili 5:1. V utkání se blýsknul hattrickem útočník Michael Ugwu, který si ale bude proti Příbrami odpykávat trest za vyloučení v Mladé Boleslavi.

    Posledních 5 zápasů Bohemians:
    Č. Budějovice – Bohemians 3:2
    Bohemians – Opava 1:0
    Sparta – Bohemians 4:0
    Bohemians – Slovácko 0:0
    Ml. Boleslav – Bohemians 2:1
     
    Příbram rozhodně není oblíbeným soupeřem Bohemky. Na začátku tohoto ročníku Příbramští na svém stadionu zvítězili 3:2, byť zelenobílí dvěma zásahy Ibrahima Keity vymazali dvougólovou ztrátu, ale v 81. minutě rozhodl Radek Voltr. V loňské sezóně Příbram v základní části zvítězila na svém stadionu 4:2 a v Ďolíčku uhrála remízu 2:2. Oba celky se pak utkaly také ve skupině o udržení. Opět v Praze Příbram triumfovala vysoko 4:1.
     
    Podívejme se na absence v obou týmech. Bohemce dlouhodobě scházejí marodi Ljovin, Puškáč a Dostál. Hrát nemůže ani vykartovaný Ugwu. Příbram by měla nadále postrádat zraněného Oliviera Kingueho.
     
    Jako hlavní rozhodčí byl na zápas delegován Ondřej Berka, jemuž budou asistovat Jakub Šimáček a Lucie Ratajová. Práci čtvrtého sudího bude vykonávat Ondřej Ginzel.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Bartek, Hůlka, Krch, Podaný – Hronek, Jindřišek (C), M. Havel – Vaníček, Keita, Vodháněl.
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Köstl, Vacek, Nečas, Bederka, Novák.

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek, Tregler – Alvir, Jan Rezek (C), Dramé, Cmiljanović – Polidar – Michal Škoda.
    Náhradníci: Boháč – Petrák, Kříž, Květ, Voltr, Ma. Zeman, Slepička.

    Rozhodčí: Berka – Šimáček, Ratajová.
     
    Aktéři zápasu za sebou mají úvodní pozdravy. Teď už se vše chystá na zahajovací výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas rozehráli hostující fotbalisté, kteří nastoupili v tmavých dresech. Bohemka zvolila tradiční zelenobílou.
     
    2
    První nebezpečnou akci předvedli domácí. Bartkův centr byl zablokován hostující defenzivou. Míč se následně odrazil k Vaníčkovi, který poslal před bránu další centr, ovšem pro ten si došel brankář Kočí.
     
    3
    Po faulu Jindříška na Škodu budou hosté zahrávat standardní situaci.
     
    4
    Hosté z ní ale nic nebezpečného nevytěžili. Míč skončil až za brankou Le Gianga, který bude vykopávat.
     
    5
    Kotel Bohemians je v úvodu zápasu potichu. Jedná se o protest proti zákonu, který tento týden schválil parlament, a který má přísněji postihovat výtržnosti fotbalových fanoušků. Transparent, který visí u domácího kotle, upozorňuje, že největším problémem na fotbalových zápasech jsou bezpečnostní agentury.
     
    7
    Klokani okupovali prostor u pokutového území soupeře. Rozhodčí Berka jejich snahu ukončil odpískáním útočného faulu Hronka.
     
    8
    Martin Nový poslal z pravé strany před domácí bránu zajímavý míč. Jeden ze spoluhráčů na něj v pádu nedosáhl a pro balón si pak došel Le Giang, jenž si vysloužil potlesk domácích příznivců.
     
    11
    Dobrá šance domácích! Po centru Bartka z pravé strany sklepl Jindřišek hlavou míč pro Jana Vodnáněla, který z nějakých 7 metrů přestřeluje bránu Příbrami!
     
    13
    Přihrávka Vodháněla hledala Keitu. Ten nezpracoval a k míči se tak dostávají hostující fotbalisté.
     
    13
    Na pravé straně byl faulován domácí Vaníček. Mihailo Cmiljanović dostává za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    14
    Standardní situaci zahrával Jakub Podaný. Na jeho centr nikdo nedosáhl a pomezní navíc mával ofsajd.
     
    16
    Po čtvrthodině hry začal dosud tichý domácí kotel fandit. Hráči Bohemky zahrozili akcí po pravé straně. Bartek našel dobrým centrem Milana Havla, který hlavičkoval do náruče gólmana Kočího.
     
    17
    Centr Hronka zablokoval Cmiljanović. Je z toho roh pro domácí.
     
    17
    Ten byl rozehrán nakrátko. Následný centr skončil v rukavicích Ondřeje Kočího.
     
    19
    Sudí viděl provinění domácích u půlící čáry, odkud bude Příbram rozehrávat.
     
    19
    Souboj se Škodou vyhrál domácí stoper Krch. Bohemka tak může zkusit zaútočit.
     
    21
    Rohový kop domácích. Po centru Jakuba Podaného se dostal na zadní tyči k hlavičce Lukáš Hůlka a míč ještě tečoval Daniel Krch. Nedokázal ho ale usměrnit mezi hostující tyče.
     
    23
    Davidovi Bartkovi se vůbec nepovedl centr z pravé strany. Míč skončil v až zámezí.
     
    24
    Zajímavá spolupráce domácích Vaníčka s Vodhánělem, kteří si několikrát vyměnili míč. Druhý jmenovaný ale nedokázal svou pozici na pravé straně šestnáctky využít ke střele či centru.
     
    25
    Zatím největší šanci zápasu si vytvořili hosté! Zpětná přihrávka z levé strany našla Jaroslava Treglera, jehož přízemní střelu ke vzdálenější tyči ztlumil Le Giang ve spolupráci s Podaným. Míč zůstal stát za zády brankáře Bohemky, který se zorientoval dost rychle na to, aby ho zalehl před dobíhajícím soupeřem.
     
    26
    Na druhé straně se hnal do šance Milan Havel. Obránce ale zahrál míč těsně před ním a odrazem o domácího fotbalistu ho poslal do zámezí.
     
    28
    Zatím sledujeme poměrně vyrovnaný zápas. Jak se dalo čekat, je to především bojovný fotbal.
     
    29
    Patrik Le Giang nabídl špatnou rozehrávkou příležitost Michalovi Škodovi. Střelu hostujícího útočníka z 20 metrů ale dokázal nadvakrát pokrýt a svou chybu tak napravil.
     
    31
    Hosté vhazují na sv útočné polovině.
     
    32
    A nic velkého nevymýšleli. Míč převzal Rezek, který si ho navedl na střelu z větší vzdálenosti. Skákavý pokus lapil bez větších problémů Le Giang.
     
    33
    Další nepřesvědčivá rozehrávka domácích. Míče se chopil Soufiane Dramé, který dalekonosnou střelou protáhl Le Gianga. Balón by asi mířil vedle, ale Le Giang to raději pojistil zákrokem, po němž budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    34
    Po něm se klokani bez potíží ubránili.
     
    35
    Domácí zahrávali standardní situaci z pravé strany. Míč poslal do šestnáctky levačkou Podaný, naděje Bohemky na ohrožení brány skončily útočným faulem Keity.
     
    37
    Do centru Nového se vložil bránící Vodháněl. Příbram bude vhazovat.
     
    37
    Škoda na hranici šestnáctky sklepával pro Treglera. Toho domácí obrana rychle dostoupila a hráč Příbrami tak neměl kudy vystřelit na bránu klokanů.
     
    38
    Petr Hronek si špatně zpracoval míč a následně podkopl Cmiljanoviće, který by se jinak k balónu dostal. Záložník Bohemians vyfasoval žlutou kartu.
     
    39
    Přímý kop zahrával Matěj Polidar. Ten ale zamířil hodně vysoko nad.
     
    40
    Teď to v ochozech jen zklamaně zahučelo! Po centru Jindřiška z pravé strany se dostal před bránou k míči Jan Vodháněl. Špatně ho ale trefil a Ondřej Kočí tak neměl se zákrokem větší problémy.
     
    42
    Žlutou kartou je potrestán hostující Soufiane Dramé. Ten ve středu hřiště dohrál Daniela Krcha.
     
    43
    Tentokrát to byl Krch, který na půlce odstrčil Polidara. Jan Vodháněl následně zakopl míč do zámezí a dostal žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    45
    Hra se přiostřuje. Marko Alvir trefil šlapákem Daniela Krcha. Tentokrát sudí Berka nechal karty v kapsičce.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Nyní se zase žlutí. Za zákrok ve středu hřiště je potrestán hostující Michal Škoda.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas souboje dvou týmů ze zadní části tabulky gól nepřinesl. Z fotbalových situaci stojí za zmínku asi jen příležitosti domácího Vodháněla, který po sklepnutí kapitána Jindříška přestřelil a hostujícího Treglera, jehož vychytal Le Giang s pomocí obránce Podaného. V závěru půle se hra přiostřila a výsledkem bylo několik faulů a žlutých karet.
    Důvod, proč se dnes v Ďolíčku prvních 15 minut nefandilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Teď měla Příbram velké štěstí! Dobrý centr poslal z pravé strany do šestnáctky Havel a Keita na míč těsně nedosáhl. Hosté následně odvrátili k Josefovi Jindřiškovi, který zpoza šestnáctky orazítkoval levou tyč!
     
    48
    Rozhodčí Berka ještě umravňoval hráče v pokutovém území. Z následného rohu nakrátko však klokani stejně nic nevytěžili. Sami se zahnali do zámezí.
     
    50
    Teď vylekala soupeře Příbram. Na centr Cmiljanoviće z levé strany skákal na vzdálenější tyči Tregler, který hlavou na míč těsně nedosáhl.
     
    51
    Jan Vodháněl byl při svém průniku zastaven nedovolaně. Domácí budou zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    52
    Josef Jindřišek však trefil jen hostující zeď.
     
    54
    Šimek svou přihrávkou pořádně prohnal Treglera, kterého navíc napadal Vodháněl. Je z toho aut pro domácí.
     
    55
    Moc nescházelo a hned dva hostující hráči se mohli hnát na bránu Bohemians! Protiútok Příbrami stačil na poslední chvíli skluzem na půlce přibrzdit David Bartek a díky tomu se další jeho spoluhráči stačili vrátit za balón.
     
    56
    Tohle byla velmi dobrá příležitost hostí! Martin Nový se v pokutovém území prosadil k přízemní střele levačkou, kterou dokázal vyrazit Patrik Le Giang!
     
    57
    Nutno říci, že hosté se dokáží prosadit do koncovky spíše než Bohemka. Jejich brankář Kočí nemusel řešit vyloženě nebezpečnou přímou střelu na bránu. To Le Giang má na kontě už tak tři dobré zákroky.
     
    59
    Michal Škoda byl hodně důrazný v souboji s brankářem Le Giangem. Domácí brankář zůstává ležet na hrací ploše. Škodovi důrazně domlouvá Bartek.
     
    59
    Le Giang je v pořádku a hra může pokračovat.
     
    60
    Le Giang teď zachránil Bohemku! Po přízemním centru Škody z levé strany se prosadil do zakončení z bezprostřední blízkosti Martin Nový, jehož vychytal domácí gólman. Dorážka Cmiljanoviće pak netrefila již prázdnou bránu zelenobílých!
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Jakub Nečas.
     
    63
    Zahrozili také domácí! Ti dobře přešli přes střed hřiště a po nahrávce střídajícího Nečase pálil z pravé strany Antonín Vaníček. Ten nakonec pouze vyprášil rukavice brankáře Kočího, který dokázal jeho ránu vyrazit.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Martin Nový, přichází Radek Voltr.
     
    68
    Domácí dlouho okupovali prostor u šestnáctky soupeře, ale scházel tomu centr nebo zakončení. Nakonec to vzal na sebe Hronek, který našel přízemním centrem Milana Havla. Ten si chtěl míč připravit, ale nedokázal nacpat tělo před svého strážce. Bude se jen kopat od brány.
     
    69
    Domácí reklamovali ruku Cmiljanoviće v pokutovém území. Sudí Berka nechává hru pokračovat.
     
    70
    Standardní situaci z pravé strany zahrával Vodháněl. Centroval na zadní tyč, kde míč vyboxoval Kočí.
     
    71
    Jan Vodháněl si nyní navedl míč až před pokutové území. Vypálil ale hodně nepřesně.
     
    72
    Hosté mohli udeřit po rohovém kopu. Míč se po Rezkově centru dostal k Markovi Alvirovi, který přestřelil!
     
    74
    Napadající nečas pořádně prohnal hostujícího stopera, který byl rád, že dokázal míč odhlavičkovat k brankáři Kočímu.
     
    74
    Patrik Le Giang je dnes rozhodně nejlepším hráčem Bohemky! Centr Radka Voltra našel Marka Alvira, který z malého vápna Le Gianga nepřekonal!
     
    75
    Dobře zapracoval Vaníček, který donutil protihráče odehrát míč do autu.
     
    77
    Klokani budou zahrávat přímý kop z nějakých 25 metrů. To není špatná pozice...
     
    78
    Jakub Podaný zamířil nad bránu. Levý bek Bohemky už v této sezóně ukázal, že přímé kopy dokáže zahrávat lépe než tento.
     
    79
    Ondřej Kočí zastavil možný protiútok domácích včasným výběhem a přesnou rozehrávkou na pravého obránce.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje v Ďolíčku 4487 diváků!
     
    81
    Po dlouhém nákopu sice Havel předskočil svého strážce, ale míč prodloužil jen do autu.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Miroslav Slepička.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Kamil Vacek.
     
    83
    Z tribuny to vypadalo, že Voltr a Vodháněl šli do souboje o míč minimálně stejně ostře. Sudí Berka ale píská přímý kop pro Příbram, což se domácím vůbec nelíbí.
     
    84
    Standardní situaci zahrával Rezek. Jeho střílený centr ale nikdo netečoval a tak se bude kopat od brány klokanů.
     
    85
    Příbram má dnes více šancí! Soufiane Dramé se dostal k hlavičce z poměrně velké blízkosti. Naštěstí pro domácí nemířil daleko od středu brány a Le Giang míč lapil do rukavic.
     
    87
    Domácí teď kontrovali velmi zajímavou příležitostí, ale Kočí zase nemusel zasahovat! Dlouhý nákop nechtěně prodloužil Marek Kodr přímo ke Kamilovi Vackovi. Jeho zakončení však stačil srazit na roh Kodrův kolega z obrany!
     
    88
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Obrovská radost vypukla na tribunách v Ďolíčku! Po rohovém kopu se totiž domácí prosazují. Na centr Kamila Vacka si naskočil DANIEL KRCH a jeho hlavička zapadla k levé tyči příbramské brány.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Daniel Köstl.
     
    90+1
    Rozhodčí Berka nastaví dvě minuty!
     
    90+2
    Hosté zahrávali rohový kop. Po centru Rezka domácí dostali míč ven ze své šestnáctky.
     
    90+2
    Brankář Kočí šel na roh až do šestnáctky domácích. Klokani to mohli potrestat, ale jeden z jejich hráčů balón z půlky až na bránu nedokopl. Hned poté se však ozval závěrečný hvizd!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Bohemians vydřeli proti Příbrami veledůležité tři body za vítězství 1:0! Nutno říci, že Příbram byla v koncovce nebezpečnější a domácí několikrát podržel brankář Le Giang, kterého teď zaslouženě vyvolává bohemácký kotel. V 88. minutě se však usmálo štěstí na klokany, když se po Vackově rohu prosadil hlavou stoper Daniel Krch. Zelenobílí se tak v tabulce posunuli na jedenácté místo a na čtrnáctou Příbram mají k dobru šest bodů.
     
    To už je z Ďolíčku pro dnešek vše. Užijte si zbytek soboty! (16:28:15)

    Martin Augustin

    Góly: 88. Krch (Vacek)

    Karty:   38. Hronek (BOH), 43. Vodháněl (BOH) – 13. Cmiljanović (PRI), 42. Dramé (PRI), 45+1. Michal Škoda (PRI)


    Rohy: 6:5.
    Bohemians 1905: P. Le Giang – Bartek, Hůlka, Krch, Podaný – Hronek, Jindřišek (C), M. Havel – Vaníček (82. Vacek), Keita (63. Nečas), Vodháněl (90+1. Köstl).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Köstl, Vacek, Nečas, Bederka, Novák.

    FK Příbram: Kočí – Nový (66. Voltr), Kodr, Šimek, Tregler – Alvir, Jan Rezek (C), Dramé, Cmiljanović – Polidar – Michal Škoda (82. Slepička).
    Náhradníci: Boháč – Petrák, Kříž, Květ, Voltr, Ma. Zeman, Slepička.

    Rozhodca: Berka – Šimáček, Ratajová

    Diváci: 4487