HC Sparta Praha Sledge – SOHO Olomouc 0:2 (kon.) | Karlovy Vary – SHK Mustangové 5:2 (kon.) | Studénka Sledge – Zlín sledge 4:3 (kon.)
koniec
SKV Sharks Karlovy Vary
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
SHK Mustangové AUTO IN
cz Sobota 09.11.2019, 14:00 • Zimní stadion Ostrov • Česká sledge hokejová liga • 5. kolo
Partner:
     
    Karlovy Vary porážejí Pardubice 5:2 a o bod je v tuto chvíli přeskakují v tabulce. Na výkonu hostů se určitě citelně projevila absence německých hráčů, celý zápas dotahovali vedení domácích, ale blíže než na jeden gól se nedostali. A to ani přes množství přesilových her, které dnes Pardubice hrály, zatímco Karlovarští všechny branky museli dát proti plném počtu protihráčů. Utkání je u konce a já vám děkuji za sledování této reportáže. Tu příští vám odsud z Ostrova přineseme již zítra, kdy Karlovy Vary hostí Olomouc. Pěkný zbytek soboty! (15:55:00)
     
    Konec zápasu.
     
    44:59
    Jednu sekundu před koncem si ještě Petr Boček připisuje zákrok.
     
    43:55
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Minutu před koncem Karlovarští ještě pečetí cenné tři body nad Pardubicemi! Forgo jel zcela sám na Bočka, kterého pod sáněmi nepřekonal – gólman svým pádem zabránil gólu. Ale dojíždějící FRANK RENNHACK už měl jednoduchou práci a kotouč dorazil do prázdné branky. Zaznamenal tak svojí premiérovou trefu po příchodu do Karlových Varů. Asistence: Jiří Forgo, Michal Geier.
     
    43:00
    Do konce třetí třetiny schází dvě minuty a domácí tým je v útoku. Tak to Karlovarským vyhovuje.
     
    41:25
    Variantu pět na čtyři už Pardubice nezužitkovaly, Geier se vrací do hry za stavu 4:2.
     
    39:40
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku pět na tři zásluhou PAVLA DOLEŽALA. Kvoch zastavil puk před modrou, narýsoval přihrávku k brankovišti na volného spoluhráče a ten zkušeně nad gólmana zavěsil. Asistence: Tomáš Kvoch.
     
    39:25
    Historie se opakuje, domácí jdou do tří po vyhození puk mimo led! Tentokrát je hříšníkem Geier.
     
    38:44
    Wágner se ve středním pásmu postavil rozjetému Kubešovi a je vyloučen za teeing. Další přesilovka pro Pardubice, domácí dnes ještě žádnou nehráli.
     
    38:33
    Snaha domácích o exhibici. Kovářík rozjel Geiera, ten se snažil ještě vrátit před prázdnou branku Wágnerovi. Boček nějak zachránil překombinovanou akci.
     
    38:10
    Pardubice sice nějakou dobu držely útočné pásmo, ale bylo to platonické. I tak Sharks odehráli jen na icing.
     
    37:30
    Tempo zápasu trochu opadlo, zdá se, že čtvrtá branka domácích měla rozhodující vliv na mentalitu soupeřů. Ale také je už vysoký čas a síly zákonitě ubývají.
     
    35:20
    Obrany na obou stranách trochu opadly, sympatická návštěva na tribuně jen vydechla při další šanci domácích.
     
    34:27
    Teď byli blízko zase hosté! Kubešovu střelu Korec vyrazil ani nevěděl kam, ale dorážející Michalec minul poloodkrytou branku.
     
    33:57
    Další nájezd Geiera chytá Boček! Tentokrát měl karlovarský expres trochu ztíženou situaci, protože mu na záda dýchal Kvoch. Zakončení zblízka pak nebylo úplně ideální a Boček si připsal zákrok rukou.
     
    33:17
    Po buly si Wágner s pukem vykroužil oblouk a i přes střet s Doležalem vypálil, Boček odrazil puk k zadnímu mantinelu.
     
    33:07
    Dva pardubické icingy za sebou.
     
    32:42
    Forgo zůstal na okamžik volný po Bočkově pravici, ale díky prohazování puku z pravé na levou a zpět přišel o čas. Pak už se o něj postaral Kubeš.
     
    32:00
    Žraloci obléhají stáj Mustangů a rádi by se do nich zakousli popáté.
     
    30:36
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Nevyužitá šance musí Pardubice hodně mrzet, protože vzápětí po ní ujel všem MICHAL GEIER a ukázal excelentní nájezd. Prohození puk pod sáňkami a nekompromisní zakončení nahoru, to nemohl Boček chytit. Asistence: Karel Wágner.
     
    30:12
    I poslední třetina začla téměř gólem! Tentokrát pardubickým, Kořínek přízemním nahozením zprava překvapil Korce, puk zůstal někde pod sáněmi brankáře. Kubeš aktivně dojel až do brankoviště, ale potom už rozhodčí přerušil hru.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část zápasu byla bohatá na góly, viděli jsme hned tři. Nejaktivnějším střelcem na ledě byl domácí Frank Rennhack, který ale paradoxně Bočka nepřekonal. Povedlo se to dvakrát Michalovi Geierovi, po jehož první brance hosté Milošem Ledvinkou bleskově snížili, ale když potom Pardubice nevyužily dobře sehranou přesilovku, přišel trest v podobě třetího gólu domácích v poslední minutě před přestávkou. Zvládnou ještě Pardubice ve zbývajících patnácti minutách zabojovat o zvrat?
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:11
    Žraloci právě vstřelili branku!
    MICHAL GEIER získal puk na levé straně a střela mu parádně sedla, síť za Petrem Bočkem se jen napnula a domácí můžou slavit znovuzískání dvougólového náskoku. Bez asistence.
     
    27:42
    Dost povedená pardubická přesilová hra končí nevyužita, ale ještě s návratem vyloučeného Wágnera zahrozil Michalec. Domácí přežili.
     
    27:07
    Kvoch vyslal krásnou střelu z levého kruhu na vzdálenější tyč, Korec by nestihl zasáhnout vyrážečkou, a tak použil svoji masku!
     
    26:10
    Hosté mají tlak, Michalec nebezpečně operoval na hranici brankoviště, ale nakonec kotouč zalehl Korec.
     
    25:50
    Hned v úvodu přesilové hry Kvoch zamířil jen těsně nad branku!
     
    25:42
    Pavel Kubeš chtěl vyrovnat a v rychlé sólové akci prověřil pořádně Korce. Zároveň byl však faulován a Pardubice si zahrají další přesilovku. Menší trest za držení dostává Wágner.
     
    25:07
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Ale hosté okamžitě odpovídají a zase je to jenom o gól! MILOŠ LEDVINKA nic nevymýšlel a z pravého kruhu z takové polootočky zvedl puk mimo dosah překvapeného Korce. Asistence: Pavel Doležal.
     
    24:51
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Wágner s Rennhackem zvládli pardubické napadání před karlovarskou brankou a druhý jmenovaný vyslal kupředu MICHALA GEIERA. Ten se z úhlu prosadil i přes těsné bránění Pavla Kubeše a zvýšil vedení domácích na 2:0. Asistence: Frank Rennhack, Karel Wágner.
     
    24:32
    Před Korcem začínala vznikat tlačenice, karlovarský gólmana proto raději přerušil hru.
     
    23:50
    I Rennhack to zkouší ze všech pozicí, teď pod tlakem pardubického beka přímo od pravého mantinelu a Boček se pro jistotu natáhl za nepřesnou dráhou puku.
     
    22:53
    Kubeš opět zkusil štěstí ze střední zóny, opět ho neměl a Korec v pohodě rozehrál.
     
    21:52
    Hostům se nepovedla rozehrávka, po icingu se vhazuje před Bočkem.
     
    21:26
    V této třetině střelecky aktivní Rennhack pálil z dálky o několik centimetrů nad pardubickou horní tyčku.
     
    21:00
    Hraje se dlouho bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    19:53
    Wágnerem vyhazovaný puk po mantinelu tečoval Rennhack šťastně pro Kvocha přímo do střelecké pozice pardubickému obránci. Ten toho také využil a puk vyražený Korcem se před brankovištěm nepříjemně odrážel, ale nakonec neznamenal pro domácí gólové ohrožení.
     
    18:37
    Svoji předchozí chybu se snažil Doležal napravit rychlým protiútokem, hezky projel do pásma, ale zpětná přihrávka mířila přímo na Wágnerovu hokejku.
     
    18:08
    Váhajícího Doležala obral o puk před pardubickou brankou Rennhack a ani do třetice v této třetině nepřekonal Bočka. Ten nějakým způsobem odrazil puk mimo vzdálenější tyč.
     
    17:50
    Domácí obléhají pardubickou branku.
     
    17:15
    Geier nakopl motor a i když byl po přechodu modré čáry vyveden z rovnováhy, zvládl nahrát na pravé křídlo Rennhackovi. Jeho podařenou ránu lapil Boček do rukavice.
     
    16:39
    Tentokrát se dopustili icingu domácí.
     
    16:27
    Kubeš vyzkoušel Korcovu pozornost nahozením ze středního pásma.
     
    15:58
    Pokus o dlouhý puk na brejk hostům nevyšel, hra se vrací opět před Petra Bočka.
     
    15:49
    První pardubickou akcí ve druhé části je zakázané uvolnění.
     
    15:13
    Nejedlý přiťukl do jízdy Rennhackovi, ten první střelou třetiny naprosto přesně trefil bližší spojnici tyčí Bočkovy branky!
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina uběhla ve svižném tempu a celkem vyrovnaném duchu. Vedení zařídil Karlovým Varům Jiří Forgo v 7. minutě, Pardubice mohly vyrovnat v přesilovce pět na tři, tu ale nevyužily.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:28
    Geier z úhlu otestoval Bočka, vrátil se mu puk na hokejku a po obkroužení otevřené pardubické branky už domácí kapitán zvedal ruce nad hlavu! Ale rozhodčí opět rozpažil, kotouč nepřešel brankovou čáru.
     
    14:22
    V krátké době sledujeme třetí zakázané uvolnění v podání hostů.
     
    13:56
    Po Forgem vyhrané buly pálil Geier, Boček puk neudržel! Ale dorážející Rennhack v mlýnici neuspěl, rozhodčí jen rozpažil.
     
    13:49
    Další zakázané uvolnění z dílny pardubických Mustangů.
     
    13:30
    Geierova bomba od levého mantinelu minula horní rok Bočkovy branky.
     
    13:25
    Zakázané uvolnění hostů pozdrží hru před pardubickou brankou.
     
    12:28
    Mezi kruhy se před Korcem nudil volný puk, už se na něj chystal Michalec, ale nakonec se jeho hokejka střela s Geierovou a ohrožení karlovarské branky nenastalo.
     
    11:17
    V pěti proti čtyřem hosté nic nevymysleli, a tak jejich přesilovka končí nevyužita. Domácí jsou v plném počtu.
     
    10:34
    Sharks přežili nejhorší a pokračují ve čtyřech hráčích.
     
    10:23
    Forgo se vrátil do hry po ošetření a hned si zapsal důležitý zásah do hry! Kubeš nabruslil po pravém křídle až před Korce, jímž odražený puk už se snážel na hokejku Kvocha. Ten by zakončoval do prázdné branky, jenže Forgo o zlomek sekundy dostihl kotouč dříve a vyhodil.
     
    9:59
    Dobrá práce domácích v oslabení přinutila na druhé straně Bočka přikrýt puk a přerušit hru.
     
    9:40
    Pardubice těsně udržely modrou čáru a hned z toho byla šance! Pavel Kubeš vyslal dělovku z mezikruží, kterou Korec vyrazil a na dorážku nebyli hosté připraveni!
     
    9:17
    Karel Wágner je vyloučen za zdržování hry (vystřelení puku mimo hrací plochu) a před Pardubicemi se otevírá dlouhá přesilovka pět na tři!
     
    9:13
    Karlovarští jednou vyhodili přes všechny čáry, ale soupeř hned přispěchal s útokem. Kubeš z rohu našel před brankou Michalce, který nezvládl přes těsnou obranu zakončit.
     
    8:34
    Kombinační postup hostů zastavil Frank Rennhack nedovoleným zákrokem proti Kvochovi. Dvě minuty pro domácího útočníka za teeing a první přesilovka zápasu připadne Pardubicím.
     
    8:08
    Forgo za doprovodu zdravotníka odjíždí na střídačku, kde se mu dostane náležité péče. Vypadá to, že v nejbližších minutách střelec úvodní branky do zápasu nezasáhne.
     
    8:08
    Nejpříjemný moment. Po srážce s Pavlem Kubešem zůstává ve středním pásmu ležet v nepřirozené poloze Jiří Forgo.
     
    6:21
    Žraloci právě vstřelili branku!
    Karlovy Vary otevírají skóre utkání! Obránce Pardubic si všímal Geiera, jenž hrozil únikem, ale po tvrdém střetu skončil na zádech. Jenže dokázal puk nasměrovat na levé křídlo, kde byl zcela volný JIŘÍ FORGO, a ten do horní poloviny Bočkovy branky vstřelil první gól. Asistence: Michal Geier, Frank Rennhack.
     
    4:20
    Protiútok Pardubic táhl Pavel Kubeš, jeho povedená rána od modré čáry nadělala Korcově lapačce problémy!
     
    4:00
    Doležala atakoval nejmladší hráč na ledě, čtvrnáctiletý Filip Veselý, a možná trochu znejistěl reprezentačního útočníka. Ten totiž rozehrál na zakázané uvolnění.
     
    3:32
    Geier pláchl do brejku, ale puk měl velkou rychlost a karlovarský kapitán o něj svedl souboj s Bočkem, který si vyjel z branky. Dlouhá klička gólmanovi neskončila úspěchem, Geier z boku trefil tyčku. Dobrá práce pardubického gólmana!
     
    3:02
    Karlovarští se udrželi v útočném pásmu, dokonce se Forgo málem dostal před brankovištěm do zakončení, ale vše nakonec končí pardubickým icingem.
     
    2:47
    Forgo pronikal ze středního pásma podél levého hrazení, na modré čáře byl ukázkově tělem zastaven Pavlem Kubešem.
     
    2:05
    Pardubický gólman si poprvé sáhl na kotouč, ale měl jednoduchou práci. Wágnerův průnik zbrzdil Doležal a puk jen volně doklouzal před branku.
     
    1:19
    Kvoch se dostal ke střele na levém kruhu, puk však zblokoval Nejedlý.
     
    1:01
    Začátek je opatrnější, domácí bek Nejedlý se teď dopustil zakázaného uvolnění, a tak se bude vhazovat před brankářem Korcem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKV Sharks Karlovy Vary: Korec (Bechyňský) – Nejedlý, Wágner "A" – Forgo, Haas, Veselý, Rennhack, Kovářík, Geier "C", Karafiát

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kvoch, Kubeš, R. Buhr – Kolek, Michalec, Horníček, V. Buhr, Doležal, Kořínek, Chudomský, Ledvinka

    Rozhodčí: Helecz, Orel
     
    Otázkou je, jak se dnes projeví absence v pardubické sestavě. Vzhledem k blížícímu se mistrovství světa skupiny B, které hostí Německo, chybí Mustangům ostrostřelec Bernhard Hering a jeho kolega Robert Pabst. Sharks naopak dnes mohou využít služeb útočníka Franka Rennhacka, který na soupisce německého národního týmu nefiguruje a jedná se o šikovného hráče schopného dostat se do šance. Jiné významné změny předzápasové soupisky nehlásí.
     
    Dnešní soupeři mají odehrány v aktuální sezóně tři zápasy, karlovarským Žralokům patří čtvrtá příčka se 4 body, pardubickým Mustangům druhá se 6 body. Oba týmy jsou naladěny vítězně, v posledním kole Západočeši přemohli pražskou Spartu a Východočeši oslnili porážkou Zlína a především evropského výběru v barvách Studénky.
     
    Dobrý den! Zdravím všechny para hokejové příznivce ze zimního stadionu v Ostrově pod Krušnými horami. Ty se dnes halí v podzimní mlze, nicméně na ledové ploše určitě nebude pro mlhu žádný prostor. Prohánět se po něm budou para hokejisté v zápase Karlových Varů a Pardubic, úvodní buly je naplánováno na 14. hodinu a on-line reportáž se vám bude snažit co nejvěrněji přiblížit dění mezi mantinely. Příjemnou zábavu!

    Jan Chlubna

    Góly a asistencie: 7. Forgo (Geier, Rennhack), 25. Geier (Rennhack, Wágner), 30. Geier, 31. Geier (Wágner), 44. Rennhack (Forgo, Geier) – 26. Ledvinka (Doležal), 40. Doležal (Kvoch)


    SKV Sharks Karlovy Vary: Korec (Bechyňský) – Nejedlý, Wágner "A" – Forgo, Haas, Veselý, Rennhack, Kovářík, Geier "C", Karafiát
    SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kvoch, Kubeš, R. Buhr – Kolek, Michalec, Horníček, V. Buhr, Doležal, Kořínek, Chudomský, Ledvinka

    Rozhodca: Helecz, Orel

    Diváci: 73