Žilina – Ružomberok 1:2 (kon.) | Senica – Michalovce 4:0 (kon.) | Trnava – Pohronie 3:2 (kon.)
Dunajská Streda – Trenčín 3:1 (kon.) | Sereď – Nitra 0:1 (kon.)
koniec
FK Senica
4:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 09.11.2019, 17:00 • FK Senica • Niké liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V prvom polčase sme na gól čakali márne, ale v tom druhom už sa s nimi roztrhlo vrece! Senica predviedla v druhom polčase jednoznačne lepší výkon a toto vysoké víťazstvo je určite zaslúžené. Postupne michalovskú sieť rozvlnili Yenne, dvakrát Castaňeda a Akinyoola. Senica tak preskakuje v tabuľke práve Michalovce.

    Budúci týždeň je na programe reprezentačná prestávka, kľúčové súboje odohrá slovenská reprezentácia v boji o európsky šampionát.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera. Za pozornosť ďakuje Miroslav Revaj, teším sa na vás pri ďalších športových prenosoch! (18:53:44)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Senica dala gól!

    Tak predsa len ešte jeden presný zásah v Senici padol a to celkom kurióznym spôsobom! Brankár hosti Kira zle vybehol zo svojej brány pred pokutové územie a nedohodol sa so svojou obranou, lopty sa tak zmocnil
    SAMSON AKINYOOLA a upravuje na konečných 4:0!
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje rovnako 1 minúta!
     
    89
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas druhého polčasu. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať.
     
    88
    Michalovce zahrávali rohový kop, ale center od Žofčáka bol odvrátený do bezpečia. Hostia ešte krátku dobu pokračovali v útočnom ťažení, ale do žiadnej šance sa nedostali.
     
    86
    Ani toto zakončenie zo strany domácich nebolo úspešné a bude to len ďalší odkop od Kirovej brány.
     
    85
    Senica ešte pokračuje vo svojom útočnom ťažení, ale toto zakončenie spoza pokutového územia súpera bolo nepresné.
     
    84
    Domáci si tak napravia po dvoch prehrách chuť a preskočia v tabuľke práve svojho dnešného súpera.
     
    83
    To by sa musel stať malý zázrak, aby toto Michalovce ešte dokázali vyrovnať. Senica by si tak mala zaslúžene pripísať tri body do tabuľky.
     
    82
    Senica dala gól!

    Tak toto je už zrejme definitíva v tomto stretnutí! Michalovce to ešte skúšali smerom dopredu, ale prepadli v zadných radoch a do otvorenej obrany si výborne na presnú prihrávku nabehol FRANK CASTAŇEDA, ktorý sa ani v tejto veľkej šanci nemýlil a dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 3:0!
     
    81
    Niečo okolo desať minút ostáva do konca tohto stretnutia, ešte sa môže aj niečo nadstavovať. Podľa vývoja na ihrisku to vyzerá, žeby sme sa drámy dočkať nemali, ale radšej nepredbiehajme.
     
    80
    Center od rohovej zástavky už nič zaujímavého neponúkol a tak sa k lopte dostávajú hosťujúce Michalovce.
     
    79
    K lopte sa dostal hosťujúci Kountouriotis, ktorý to skúsil strelou spoza pokutového územia. Lopta by zrejme medzi tri žrde nesmerovala, ale Vorel ju vyrazil na rohový kop.
     
    77
    Predsa len sú tu ešte útočné akcie zo strany hosťujúceho celku, ale nič nebezpečného neprinášajú.
     
    76
    Dnešné stretnutie sleduje 532 divákov.
     
    75
    Pomaly to už vyzerá, že Michalovce začínajú rezignovať. To by však určite nemali, ešte je tu čas a priestor s týmto výsledkom niečo spraviť.
     
    74
    Tempo hry postupune opadá, ale ešte ostáva dohrať určitú porciu minút. Uvidíme, čoho všetkého ešte budeme svedkami.
     
    72
    Baumgartner si nabehol za obranu súpera a naskakoval na vysoký center, ale pomohol si útočným faulom a tak je hra prerušená.
     
    71
    Hostia po strate lopty ihneď vysoko napádajú súperovu rozohrávku. Senica pod tlakom teraz robí menšie zaváhania, ale našťastie pre domácich to nič vážneho neznamená.
     
    70
    Michalovce to však ešte určite nechcú zabaliť a skúšajú niečo vymyslieť. Stojí však pred nimi veľmi náročná úloha.
     
    69
    Na strane Senice vidno veľkú pohoda. Domáci majú momentálne nahraté a nemusia sa nikam ponáhľať. Stále však ešte nesmú zaspať na vavrínoch.
     
    68
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Milan Kvocera, prichádza Peter Kolesár.
     
    67
    Je to teda o dva góly a to je už veľmi náročná situácia pre hosťujúci celok. Michalovce nie sú v druhom polčase až tak nebezpečné, ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Frank Castaňeda (FK Senica).
     
    66
    Senica dala gól!

    Druhý gól domácich futbalistov je na svete! Hosťujúca defenzíva si však za tento gól môže sama, pretože zle rozohrala loptu a tak ju v nebezpečnom priestroe zachytili domáci, následne sa vo veľkej šanci ocitol FRANK CASTAŇEDA a ten sa nemýlil – 2:0!
     
    65
    A znova je pri lopte domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Michalovce sa však snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Edmund Addo, prichádza Marko Totka.
     
    63
    Castaňeda mohol navýšiť vedenie domácich! Rota hlavou zle odvrátil center, lopta dopadla už k spomínanému domácemu futbalistovi, jeho zakončenie napokon len tesne míňa ľavú žrď!
     
    61
    Senica momentálne drží loptu na svojich kopačkách, ale nechce sa nikam ponáhľať a nič zbytočne riskovať.
     
    60
    Po hodine hry vyhráva domáca Senica nad Michalovcami 1:0! Do konca stretnutia je však ešte dosť času a tak to je stále otvorené. Nezaujatý divák však verí, že to ešte bude veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    59
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Pedro Martínez García, prichádza Stanislav Danko.
     
    58
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, ale senická obrana je pozorná a svojho dnešného súpera nechce pustiť do žiadnej gólovej príležitosti.
     
    56
    Na rade sú tak teraz hostia, ktorí musia doháňať náskok súpera. Michalovce však počas celého stretnutia ukazujú, že vedia pohroziť a určite ich ešte nemôžme odpisovať.
     
    55
    Senica dala gól!

    Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Môžme zrejme povedať, že je to zaslúžený gól pre domáci celok, ktorý zahral peknú útočnú akciu a veľkú pochvalu si zaslúži Addo, ktorý odviedol perfektnú robotu, oklamal celú obranu súpera a presnou prihrávkou našiel v pokutovom území TENTONA YENNA, ktorý svojim prvým golom v senickom drese posiela domácich do vedenia 1:0!
     
    54
    Hra je momentálne prerušená, na ihrisku ostáva ležať domáci Addo. Je však v poriadku a bude môcť v tomto zápase pokračovať.
     
    53
    Zatiaľ je to presne ten istý obraz, čo sme mohli sledovať v prvom polčase. Určite však tomuto stretnutie chýbajú góly a tak verme, že sa aj nejakých dočkáme.
     
    52
    Defenzíva Michaloviec si dala na všetko pozor a dostáva loptu do bezpečia. Senica však ešte chce pokračovať vo svojej aktivite.
     
    51
    Sledovali sme ďalší rýchli protiútok domáceho celku a po ňom Senica získava rohový kop. Hostia sa tak teda ešte budú musieť brániť.
     
    50
    Do pokutového územia hosťujúceho tímu s loptou smeroval Castaňeda, ale už tiesnený nedokázal v páde presnejšie zakončiť a tak ani Kira nemuel vo svojej bráne zasahovať.
     
    49
    Opäť sme sledovali útok hosťujúceho celku, Martin Kolesár potom centeroval pred bránu domácich, ale táto lopta nebola presná a senickú bránu nijak neohrozila.
     
    48
    Po rýchlom protiútoku hostí sa do zakončenia dostal Mensah, ale mieril veľmi nepresne a lopta len smerovala nad bránu domáceho celku, takže Vorel zasahovať nemusel.
     
    47
    Sme teda zvedaví, či sa už v druhom polčase dočkáme gólu. Oba celky sa už snažia nadviazať na svoju aktivitu.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Michalovciam.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Sofian El Moudane, prichádza Denis Baumgartner.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas v Senici sa naplnil, góly sme v ňom napokon nevideli. Šance však boli na oboch stranách, zhodne boli dve. Vyznamenali sa hlavne obaja brankár, domáci Vorel a hosťujúci Kira. Bolo to určite zaujímavé prvé dejstvo a tak uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 18:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    44
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas prvého polčasu. Uvidíme, či sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    43
    Senica je momentálne pri lopte, ale nedarí sa jej výraznejšie sa presadiť na polovici súpera. Michalovce chcú už zrejme v kľude dohrať prvý polčas.
     
    42
    Mensah potiahol loptu do pokutového územia domácich, Kountouriotis sa potom ocitol v nádejnej pozícii na skórovanie, ale jeho strela tesne míňa ľavú žrď!
     
    41
    Na druhej strane sa potom Michalovce previnili útočným falom a tak je ich ťaženie zastavené hlavným rozhodcom Michalom Sedlákom.
     
    40
    Snaha o útok zo strany domácich je prerušená ofsajdom. Loptu teda na svojej polovici ihriska získavajú Michalovce.
     
    39
    To sa domácim futbalistom realizovať nepodarilo, ale Senica si stále drží loptu na svojich kopačkách. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, stále sa v tomto zápase hrá bez gólov.
     
    38
    Žofčákov center napokon len smeroval do rukavíc brankára Vorela a Senica skúša vyraziť do rýchleho protiútoku.
     
    37
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Issa Modibo Sidibé, prichádza Emmanuel Mensah.
     
    37
    Je tu ďalší nedovolený zákrok domáceho celku a Michalovce teda opäť získavajú priamy kop na útočnej polovici, bude to však teraz z nádejnejšej pozície.
     
    36
    Senica už rozohrala spomínaný rohový kop, po ktorom musel Kira znova zasahovať, ale loptu vyrazil do bezpečia a následne sa Michalovce náporu súpera ubránili.
     
    35
    Otvárací gól na svojej kopačke mal teraz aj Yenne, vyslal peknú strelu pod brvno, ale Kira vyťahuje výborný zákrok a loptu vyškrabal na rohový kop!
     
    34
    Lenže hostia zle rozohrali túto štandardnú situáciu a loptu prakticky len odovzdali svojmu dnešnému súperovi.
     
    33
    Je tu nedovolený zákrok domáceho celku a tak Michalovce získavajú priamy kop na útočnej polovici. Senica sa tak bude musieť brániť.
     
    32
    Žofčák vyslal center do pokutového územia domácich, ale na jeho loptu reagovala len domáca defenzíva, ktorá ju upratala do bezpečia.
     
    31
    Znova sledujeme postupnú kombináciu hosťujúceho tímu, ale ich snaha o následný útok končí v strede poľa. Senica dnes výborne napáda súperovu rozohrávku.
     
    30
    Takže aj po polhodine stretnutia stále čakáme na otvárací zásah, aj keď šance už boli na oboch stranách. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok prvého polčasu.
     
    29
    Trošku nám však tempo hry predsa len opadá, sú tu nepresnosti na oboch stranách a to nedovoľuje ani jednému tímu vymyslieť ďalšie zaujímavé príležitosti.
     
    28
    Je tu zaujímavý moment, veľmi skoro prichádza prvé striedanie v tábore domácich. Ťažko povedať, či Sulleya trápili nejaké zdravotné komplikácie, alebo je za tým niečo iné.
     
    27
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Sadam Sulley, prichádza Samson Akinyoola.
     
    25
    Senica zakrátko ešte zahrávala rohový kop, ale Michalovce sa pohodlne ubránili. Domáci sa ihneď snažia pokračovať vo svojej aktivite.
     
    24
    Domáci Sulley teraz pekne vycvičil celú obranu súpera, podarilo sa mu aj zakončiť, ale bolo to len do nôh padajúceho brankára Kiru! Senica ešte pokračovala v krátkom nápore, ale už sa do žiadnej podobnej šance nedostala.
     
    23
    Zatiaľ teda môžme konštatovať, že sledujeme zaujímavé stretnutie a určite sa nenudíme. Ide o súboj tabuľkových susedov, oba celky potrebujú z tohto stretnutia vyťažiť nejaké tie body.
     
    22
    Na gól teda stále čakáme, ale šance už boli na oboch stranách. O predchádzajúcom zákroku Vorela sa však ešte bude určite dlho hovoriť.
     
    21
    No a na druhej strane mohol naopak skóre stretnutia otvoriť Castaňeda, ktorý si prebral loptu a postupoval na bránu súpera, z dobrej pozície ju však prestrelil!
     
    20
    To čo teraz chytil domáci Vorel!!! Martínez našiel presným centrom pred bránou Senice svojho spoluhráča Kountouriotisa, ktorý mal na kopačke čistý gól, ale Vorel famózným zákrokom na čiare vyškrabal loptu do bezpečia! Hostia reklamujú, že už lopta bola za čiarou, ale je to veľmi ťažké posúdiť.
     
    19
    Momentálne sledujeme útočnú kombináciu hostí na polovici súpera. Senica si však už dáva na podobné zaváhania ako v 16. minúte pozor a súpera do šancí nepúšťa.
     
    18
    Michalovce to však po získaní lopty skúšajú hlavne cez postupné útoky, zatiaľ čo Senica sa nebojí ísť do rýchlych protiútokov. Na oboch stranách však pribúdajú aj nepresnosti.
     
    17
    Na gólové príležitosti je to teda 1:1. Už aj Michalovce sa snažia hrať aktívnejšie a ofenzívnejšie, snáď dnes na Záhorí uvidíme zaujímavý futbal.
     
    16
    Výborný zákrok domáceho brankára Vorela! Žofčák peknou prihrávkou vysunul do šance Sidibého, ktorý sa dostal trocha z uhla, ale aj tak to bola pozícia, z ktorej sa gól dá dať. Michalovský útočník však stroskotal na domácom brankárovi.
     
    15
    Štvrťhodina zo stretnutia v Senici je už minulosťou, zatiaľ čakáme na úvodný presný zásah. Najbližšie k nemu boli domáci futbalisti, ale Sulley vo veľkej šanci zaváhal.
     
    14
    Opäť sa k lopte dostáva Senica, ktorej sa však nedarí v prechode na útočnú polovicu. Aktivita domácich tak pokračuje aj naďalej, už to chce len priniesť to vytúžené ovocie.
     
    13
    Treba však aj poriadne skritizovať obranu Michaloviec, ktorá až trestuhodne nechala Sulleya preniknúť do tejto šance. Bezgólový stav však pre nich našťastie platí aj naďalej.
     
    12
    Prvá veľká šanca na Záhorí! Mali ju domáci futbalisti a konkrétne to bol Sulley, ktorý sa dostal s loptou až pred hosťujúceho brankára, ale z ideálnej pozície na skórovanie poslal loptu len tesne vedľa troch žrdí!
     
    11
    Futbalisti Michaloviec držia loptu na svojich kopačkách, ale nikam sa neponáhľajú a kombinujú hlavne na svojej polovici. Musia však čeliť vysokému napádaniu zo strany súpera.
     
    10
    Toto bola dobrá pasáž hry zo strany Senice. Domáci futbalisti operovali s loptou v pokutovom území súpera, veľmi aktívne hral hlavne Castaňeda, ale nedokázal sa dostať až do zakončenia.
     
    9
    Postupune už sledujeme, ako sa útoky striedajú na oboch stranách. Sme teda zvedaví, kedy aj uvidíme prvú vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    8
    Rysoval sa rýchly útok domáceho celku, ale Senica to vlastnou vinnou spomalila a tak sa hostia stihli vrátiť včas pred svoje pokutové územie. Kira napokon musel zasahovať, ale pripísal si ľahký zákrok.
     
    7
    Na krátku dobu teraz na útočnej polovici kombinovali Michalovce, ale k zakončeniu to neviedlo. Senica sa prezentovala veľmi dobrým vysokým napádaním súperovej rozohrávky.
     
    6
    Úvodné minúty prinášajú aktívnejšiu hru domáceho celku. Zatiaľ však čakáme na prvú vážnejšiu šancu, sme však samozrejme ešte len v úvode samotného stretnutia.
     
    5
    Prvý vzruch v tomto zápase sa udial pred bránou hosťujúceho celku. Vysoký center prepadol za michalovskú obranu a do zakončenia sa dostával Castaňeda, ale na poslednú chvílu včas zasiahol Soler.
     
    4
    Ani Senica však teraz v útoku neuspela, nepresná prihrávka smerovala za postrannú čiaru a odkop od svoje brány tak realizuje brankár Kira.
     
    3
    Hostia sa previnili nedovoleným zákrokom, na zem sa porúčal domáci Addo. Senica tak získava loptu na útočnej polovici a môže sa pokúsiť vymyslieť niečo zaujímavé.
     
    2
    K lopte sa už dostali práve hostia a skúšali sa postupnou kombináciu dostať do šance. Napokon však v pokutovom území po nepresnej prihrávke Michalovce loptu stratili.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácej Senici, ktorá odohrá toto stretnutie v červených dresoch, hostia z Michaloviec majú dresy bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný športový podvečer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sa odohrá nekompletné 15. kolo a to prinesie na štadióne v Senici súboj tabuľkových susedov, konkrétne domácej Senice a Michaloviec. Oba celky majú na svojom konte zhodne 14 bodov aj rovnaký počet strelených gólov, ale Senica ich inkasovala viac. Pre oba tímy je toto stretnutie určite dôležité, pretože ak ešte pomýšľajú na prvú šestku v tabuľke, potrebujú v takýchto zápasoch vyhrávať. Z pozície rozhodcov povedú toto stretnutie Michal Smolák – Mário Roszbeck, Adam Jekkel, Maroš Libiak. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa tak znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Vorel – Didiba, Correia (C), Favaro Amaral – Yenne, Cvek, Klapan, Addo – El Moudane – Sulley, Castaňeda

    Náhradníci: Taborda – Krč, Baumgartner, Mihal, Totka, Akinyoola

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Soler, Kolesár – Savvidis – Kvocera, Žofčák (C), Martínez García, Kountouriotis – Sidibé

    Náhradníci: Dráb – Grič, Danko, E. Mensah, Vojtko, Kolesár, Mavretić

    Rozhodca: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Adam Jekkel, Maroš Libiak
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia FK Senica a MFK Zemplín Michalovce. Zápas a tak aj tento prenos sa začina o 17:00.

    Cez víkend je na programe 15. kolo Fortuna ligy. To nám ponúkne aj súboj tabuľkových susedov. Domáca Senica privíta na svojom ihrisku Michalovce, pričom Senici patrí 10. miesto a Michalovciam 9. miesto. Oba celky majú na svojom konte zhodne 14 bodov a aj rovnaký počet strelených gólov, ale Senica ich inkasovala viac. Senica aj Michalovce tak budú chcieť v tomto stretnutí určite bodovať, aby sa dotiahli nad vyššie postavené tímy v tabuľke. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 55. Yenne (Addo), 66. Castaňeda, 82. Castaňeda, 90+1. Akinyoola

    Karty:   66. Castaňeda (SEN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 13:14.
    FK Senica: Vorel – Didiba, Correia (C), Favaro Amaral – Yenne, Cvek, Klapan, Addo (64. Totka) – El Moudane (46. Baumgartner) – Sulley (27. Akinyoola), Castaňeda.
    Náhradníci: Taborda – Krč, Baumgartner, Mihal, Totka, Akinyoola.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Soler, Kolesár – Savvidis – Kvocera (68. Kolesár), Žofčák (C), Martínez García (59. Danko), Kountouriotis – Sidibé (37. E. Mensah).
    Náhradníci: Dráb – Grič, Danko, E. Mensah, Vojtko, Kolesár, Mavretić.

    Rozhodca: Michal Smolák – Mário Roszbeck, Adam Jekkel, Maroš Libiak

    Diváci: 532