Hertha – Lipsko 2:4 (kon.) | Mainz – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.11.2019, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:44)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 5:0.
    Strely mimo: 11:2.
    Rohy: 2:1.
    Ofsajdy: 6:2.
    Fauly: 13:13.
     
    Bayern, ako je už v posledných rokoch zvykom, ovládol domáci zápas s Dortmundom a vyhral jasne 4:0. I v druhom polčase bol jasne lepším tímom a bezzubých hostí nepustil až na jednu šancu Alcácera absolútne k ničomu. Naopak, domáci mohli vyhrať i výraznejším rozdielom, veľa svojich príležitostí ale nevyužili. Výkon Dortmundu v dnešnom zápase bol veľkým sklamaním a už v piatej sezóne za sebou si z Mníchova odváža zaslúžený debakel. V tabuľke sa Borussia prepadla na piate miesto, Bayern sa naopak posunul na tretie miesto. Za prvým Mönchengladbachom zaostáva o jeden bod, Mönchengladbach však má zajtrajší zápas s Brémami k dobru.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odpískaní faulu v strede poľa dostáva Joshua Kimmich (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Perišić sa z ľavej strany prekľučkoval cez trojicu protihráčov do šestnástky Dortmundu, kde mu loptu odkopol do autu Hummels. Domáci sa znovu usadzujú na polovici hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Domáci bez väčších problémov kontrolujú záver zápasu. Hostia síce majú loptu, vysoký presing domácich im ale vôbec nedovoľuje prejsť na útočnú polovicu.
     
    88
    Pavard nacentroval z pravej strany na Perišića, ktorý z prvej z voleja namieril tesne mimo dortmundskej brány.
     
    87
    Borussia sa ešte predsa len snaží aspoň o čestný gól. Davies však zastavil prienik Hakimího po pravej strane a nakopol loptu na opačnú stranu na Pavarda.
     
    86
    Coutinho stratil loptu na vlastnej polovici a ostrým sklzom potom zostrelil Reusa. Ten rozohral priamy kop len po zemi do strany a jeho spoluhráči následne o loptu prišli.
     
    85
    Perišić obral na vlastnej polovici o loptu Hakimího a okamžite preniesol hru na Coutinha. Brazílčan sa chcel trochu predviesť a rozhodol sa, že cez obranu BVB sa prebije do zakončenia sám, cez Hummelsa sa ale nedokázal prekľučkovať.
     
    83
    Coutinho potiahol loptu na polovicu Dortmundu, kde ju však i s poriadnou dávkou smoly stratil v súboji s Guerreirom. Portugalčan ju chcel posunúť do strany na Schulza, poslal mu však tak prudkú prihrávku, že ju jeho spoluhráč nemal šancu spracovať.
     
    82
    Útok domácich končí po faule Müllera pri napádaní rozohrávky hostí. Tí sa však ďaleko nedostali, pretože práve Müllera fauloval po strate lopty Schulz.
     
    81
    Domáci hrajú vo veľkej pohode a s vedomím, že dnešný zápas je rozhodnutý. Hostia už začínajú vypadať rezignovane.
     
    Hummels strieľa v druhom zápase Bayernu a Dortmundu za sebou gól a opäť je to za Bayern. V minulej sezóne však bol hráčom mníchovského klubu, kým dnes má na sebe žltočierny dres...
     
    80
    Bayern dal gól!
    Domáci pokračujú v deštrukcii svojho rivala! Perišić sa dostal cez Hakimího na ľavej strane pokutového územia k strieľanej prihrávke do bránkoviska a pred nabiehajúcim Alcântarom tečoval loptu v sklze mimo dosah zasahujúceho brankára Bürkiho MATS HUMMELS.
     
    79
    Zápas sa začína meniť na exhibíciu Bayernu. Coutinho vletel do otvorenej obrany Dortmundu a z pravej strany nacentroval na opačnú stranu na rozbehnutého Perišića. Ten strelou z prvej namieril tesne mimo brány Bürkiho.
     
    78
    Gól platí, Bayern tak vedie už 3:0!
     
    77
    Situáciu ešte skúma VAR kvôli možnému faulu Lewandowského v súboji o loptu s Akanjim.
     
    76
    Bayern dal gól!
    Domáci zrejme definitívne rozhodujú o víťazstve v dnešnom zápase. ROBERT LEWANDOWSKI si spracoval pred šestnástkou hostí predĺžený nákop z vlastnej polovice, posunul loptu Müllerovi a potom si nabehol na jeho oblúčik za obranu Borussie. Svojim zakončením následne poslal loptu okolo vybiehajúceho brankára Bürkiho k pravej tyči. Lewandowski tak strieľa svoj druhý dnešný gól a celkovo už 16. gól v tejto sezóne Bundesligy.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Ivan Perišić.
     
    74
    Coman sa po zlej rozohrávke Borussie dostal k lopte a napokon i k strele z hranice šestnástky, vystrelil však vysoko nad bránu BVB.
     
    73
    Comanov center zľava takmer z bránkovej čiary letel na prednú tyč na Müllera, ktorý však loptu nedokázal zasiahnuť. Následne obral Lewandowski Witsela o loptu a Coman ju potom prihrávkou posunul Müllerovi. Ten tentokrát bránu Bürkiho výrazne minul.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Thiago Alcântara.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Philippe Coutinho.
     
    70
    Akanji v hlavičkovom súboji zasiahol Lewandowského rukou do tváre. Poľský útočník je v poriadku a Kimmich pri rozohrávke po tomto faule získal pre domácich niekoľko desiatok sekúnd.
     
    69
    Hakimí prenikol do otvorenej obrany Bayernu z pravej strany a prihrával pred bránkovisko domácich. Javi Martínez v sklze loptu tečoval, i tak ju ale dokázal na zadnej tyči zasiahnuť dobiehajúci Alcácer. Vysokou nohou ju však usmernil len tesne mimo domácej brány.
     
    68
    Rýchly protiútok Dortmundu pokazil Hakimí, ktorý prihrávkou z pravej strany nedokázal presne prihrať rozbehnutému Reusovi. Domáci hru otočili na polovicu hostí.
     
    67
    Žltú kartu dostáva David Alaba (FC Bayern Mníchov). Ten od zlosti zakopol loptu po odpískaní faulu Goretzku na Brandta v strede poľa.
     
    66
    Hostia majú snáď vôbec prvýkrát v druhom polčase loptu niekoľko desiatok sekúnd v kuse pod kontrolou, na útočnú polovicu sa ale nie a nie dostať. Domáci sú jednoznačnými pánmi stredu poľa.
     
    65
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
    Strely: 11:0
     
    64
    Obliehanie pokutového územia Dortmundu naďalej pokračuje. Bayern má v druhom polčase jasnú územnú prevahu.
     
    63
    Prvú žltú kartu zápasu za zásah zozadu do nohy Kimmicha pri napádaní dostáva striedajúci Marco Reus (Borussia Dortmund).
     
    Marco Reus si hneď po príchode na hraciu plochu prevzal od Matsa Hummelsa kapitánsku pásku.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Marco Reus.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Weigl, prichádza Paco Alcácer.
     
    60
    Alaba prihrávkou medzi stopérov Dortmundu našiel Lewandowského, pred ktorým prihrávku nezastavil v sklze Akanji. Následne si poľský útočník zasekol Hummelsa a už zo šestnástky zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyče Bürkiho brány.
     
    59
    Útok Bayernu končí pasom Javiho Martíneza zo stredu poľa na Gnabryho, ktorý stál v tesnom ofsajde. Na striedačke Dortmundu sa už pripravuje na striedanie Marco Reus.
     
    58
    Domáci už asi dve minúty bez prestávky kombinujú na polovici hostí. Tí behajú za nimi zo strany na stranu, k lopte sa ale stále nemôžu dostať.
     
    56
    Witsel prepustil loptu za seba na Müllera, ktorý ju zaviezol na pravé krídlo. Tam mu ju práve Witsel odkopol do autu.
     
    55
    Hostia sa znovu pokúsili o prechod na útočnú polovicu, znovu ale potvrdili, že sa im dnes veľmi nedarí. Weiglovi lopta odskočila a Kimmich ju nekompromisne odkopol až k Bürkimu.
     
    54
    Müller výborným centrom do šestnástky prihral loptu úplne presne na pravačku Roberta Lewandowského, ktorý však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    53
    Hosťom sa ani v druhom polčase nedarí udržať hrací predmet na svojich kopačkách a veľmi rýchlo ju vždy kvôli presingu Bayernu alebo vlastným nepresnostiam strácajú.
     
    52
    Práve Davies založil rýchly protiútok Bayernu. Coman skvelou prihrávkou na zadnú tyč hľadal Gnabryho, ktorý v sklze za obrancom Schulzom usmernil loptu zblízka tesne mimo Bürkiho brány.
     
    51
    Domáci sa po autovom vhadzovaní Daviesa zatiahli na svoju polovicu, tam ich však obral o loptu Guerreiro. Prihrávkou na pravú stranu pripravil pozíciu na center Hakimímu, jeho nákop ale zablokoval Davies.
     
    50
    Pavard síce prišiel o loptu na pravej strane, Gnabry ju ale hneď získal naspäť. Pri snahe o prienik mu lopta odskočila a vybiehajúci brankár Bürki mu ju odkopol do autu.
     
    49
    Domáci obrali hostí hneď po výkope o loptu a zakladajú svoj postupný útok od obrancov.
     
    47
    Bayern dal gól!
    Domáci vstupujú fantasticky do druhého polčasu! Kimmich získal loptu na vlastnej polovici a okamžite prišiel nákop na Müllera. Ten si loptu potiahol po ľavej strane k šestnástke a prihral ju do stredu. Lewandowskému zabránil v zakončení Schulz a loptu dorazil k ľavej tyči až za ním dobiehajúci SERGE GNABRY. Gól hlavný rozhodca pôvodne neuznal kvôli ofsajdu, ako však odhalil VAR, Müller vybiehal ešte z vlastnej polovice a gól tak po zásahu videoasistenta platí.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    Bayern po prvom polčase zaslúžene vedie a jeho náskok mohol byť pokojne i výraznejší. Do Lewandowského gólu mali miernu územnú prevahu hostia, od neho sa však hra odohrávala takmer výhradne len na polovici Borussie. Hosťom sa pod vysokým presingom domácich nedarilo prechádzať stredom poľa a loptu až príliš často odkopávali len k domácim. Za celý polčas nepredviedli smerom dopredu takmer nič, pretože Neuera nedonútili ani k jednému zákroku. Hostia tak budú musieť v druhom polčase niečo zmeniť, ak chcú mať dnes šancu na body.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 61 % : 39 %
    Strely na bránu: 3:0
    Strely mimo: 4:0
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 3:1
    Fauly: 4:7
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Guerreiro nacentroval vysokým centrom na zadnú tyč, kde však Witsel zasiahol loptu už za ňou a i za bránkovou čiarou.
     
    43
    Müllerov center obrana Borussie vyriešila a Schulz loptu okamžite nakopol na rýchlonohého Hakimího. Toho v súboji na pravom krídle podrazil Alaba, Dortmund tak získava priamy kop.
     
    42
    Hostia domácich prakticky nenapádali, takže hráči Bayernu mali dostatok času a priestoru na rozohrávku. Ten využili a ich útok skončil Gnabryho strelou z pravej strany do stredu brány na pripraveného Bürkiho.
     
    41
    Hostia znovu nedokázali udržať loptu pod svojou kontrolou a domáci ju s prehľadom získali. S rovnakým prehľadom si ju posúvajú i na vlastnej polovici.
     
    40
    Neuerov odkop doletel až k jeho konkurentovi v bráne Borussie, ktorý loptu nakopol naspäť do stredu poľa. Hazard sa potom pri kľučke na Daviesa dostal sám vytlačil do autu.
     
    39
    Schulz v strede poľa zasiahol sklzom Gnabryho do nohy. Domáci loptu posunul dozadu a rozohrávať tak bude znovu brankár Neuer.
     
    38
    Daviesov center preletel šestnástkou Dortmundu k Lewandowskému, ktorého tečovaná strela sa odrazila k Gnabrymu a ten loptu pohotovo dorazil do odkrytej brány BVB. Gnabry sa však z gólu radovať nemôže, v momente Lewandowského strely bol totiž v ofsajde.
     
    38
    Bürki odkopol loptu presne k Daviesovi. Hostia tak musia znovu behať bez lopty za hráčmi Bayernu, ktorí sa snažia ich obranu roztiahnuť.
     
    37
    Strely: 5:0

    Od gólu Lewandowského sa hrá takmer výhradne len na polovici Dortmundu.
     
    36
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Raphaël Guerreiro.
     
    35
    Postupný útok Bayernu hostia vytlačili až na ich polovicu. Domáci loptu nakopli na Müllera na pravú stranu, kde ju sklzom odkopol do autu Schulz.
     
    34
    Gnabry si nabehol na kolmú prihrávku Müllera, vybiehal však z ofsajdového postavenia. Hneď po rozohrávke po ofsajde obral Witsela o loptu Goretzka a Belgičanovi v drese BVB nezostala inú možnosť, len Goretzku faulovať.
     
    33
    Švajčiarsky gólman potom loptu vykopol na polovicu Bayernu, kde ju prakticky bez boja znovu získali domáci. Na lavičke Dortmundu sa medzitým oblieka do dresu Guerreiro, zrejme sa tak dočkáme striedania už v prvom polčase.
     
    32
    Gnabry sa uvoľnil na pravom krídle cez Schulza a centroval do stredu šestnástky na Lewandowského. Roman Bürki dobre zareagoval a center chytil.
     
    31
    Center z rohu vyboxoval Bürki až takmer do stredového kruhu, kde loptu pred napádajúcim Hazardom posunul Alaba k brankárovi Neuerovi. Bayern pokračuje v tlaku.
     
    30
    Domáci pokračujú v obliehaní pokutového územia Dortmundu. Kimmich prihrávkou na ľavé krídlo vysunul do nábehu Daviesa, ktorého center zablokoval Hakimí na rohový kop.
     
    29
    Roh Bayernu obrana Borussie bez väčších problémov vyriešila, odrazenú loptu ale znovu získali Mníchovčania. Tí sú po strelenom góle jasnými pánmi diania na hracej ploche.
     
    28
    Gnabry sa na pravej strane dostal cez protihráča a strelou v páde donútil k zákroku brankára BVB Bürkiho. Hummels potom loptu odkopol na rohový kop a dnešný kapitán Borussie hecuje svojich spoluhráčov.
     
    27
    Lewandowski sa po kolmej prihrávke za obranu Dortmundu vytlačil trochu doľava, i tak ale dokázal prihrať pred bránkovisko Müllerovi. Ten loptu jemným tečom usmernil k vzdialenejšej tyči, odkiaľ ju vykopol na bránkovej čiare Hummels.
     
    26
    Coman si po prihrávke Daviesa na ľavom krídle posunul loptu na pravačku, z hranice šestnástky ju ale zakrútil vysoko nad Bürkiho bránu.
     
    25
    Hazard chcel vysunúť za obranu Bayernu Sancha, ten ale jeho úmysel zjavne nepochopil a za loptou vôbec nebežal. Loptu znovu získali domáci a znovu otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    24
    Domáci sa teraz s rozohrávkou neponáhľajú a loptu si prihráva pred vlastnou šestnástkou obranná štvorica mníchovského veľkoklubu.
     
    23
    Práve Weigl nakopol loptu na Götzeho, pred ním ale loptu zastavil Alaba.
     
    22
    Neuerov odkop si spracoval na útočnej polovici Coman, ktorý loptu podržal a potom ju posunul na Lewandowského. Tomu sa sólový prienik nevydaril a pred pokutovým územím BVB ho o loptu obral Weigl.
     
    21
    Hosťom sa od inkasovaného gólu nedarí udržať loptu dlhšie na svojich kopačkách. Ani snaha Hakimího na pravom krídle na tom nič nezmenila a Manuel Neuer po jeho nepresnej prihrávke do šestnástky zakladá ďalší útok domácich.
     
    20
    Práve španielsky obranca Bayernu nakopl loptu na rozbehnutého Lewandowského, Poliaka však od nej odtlačil Akanji a lopta napokon skončila v rukaviciach brankára Bürkiho.
     
    19
    Coman po zisku lopty viedol rýchly protiútok Bayernu, pred šestnástkou Borussie ale nedokázal prihrať presne na opačnú stranu Müllerovi. Odkop Weigla skončil len u Javiho Martíneza.
     
    Robert Lewandowski strieľa už svoj 15. gól v tejto sezóne Bundesligy a gól strelil i v 11. kole, čím vylepšuje svoj vlastný rekord z minulého kola.
     
    17
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania otvárajú skóre! Pavardov center z pravej strany odkopol Hummels naspäť k francúzskemu pravému obrancovi Bayernu. Ten loptu z prvej vrátil na prednú tyč, kde ju zasiahol hlavou úplne osamotený ROBERT LEWANDOWSKI a prudkou hlavičkou ju poslal za chrbát brankára Bürkiho.
     
    16
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
     
    15
    Ďalší faul. Hakimí podrazil na ľavej strane Gnabryho. Domáci sa po rozohrávke usadili na polovici hostí, ich akcia však skončila nákopom Alabu na Gnabryho, ktorý hlavou usmernil Schulz do rukavíc brankára Bürkiho.
     
    14
    Dortmund sa tak vrátil svojou kombináciou na polovicu Bayernu. Sancho sa potom pokúsil o individuálny prienik, pred šestnástkou ho však zastavil Müller. Hummels potom podrazil na pravej strane Gnabryho.
     
    13
    Teraz sa však k lopte dostali i domáci a Coman ju zaviezol na útočnú polovicu. Tam o ňu pri nevydarenej kľučke prišiel a rozbehnutého Götzeho musel Alaba zastaviť faulom v strede poľa.
     
    12
    Hazardov center letiaci na Akanjiho na prednej tyči odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Bayernu. Odrazenú loptu získali žltočierni, ktorý sú v tejto chvíli jednoznačne aktívnejším tímom.
     
    11
    Akanji zastavil prienik Lewandowského a otočil hru na Brandta. Ten o loptu prišiel, prakticky okamžite ju ale získal Götze, ktorému ju pri prieniku po ľavej strane odkopol Javi Martínez na rohový kop.
     
    10
    Úvod zápasu je zatiaľ veľmi opatrný. Ani jeden z tímov nechce urobiť chybu a nikto sa nie je schopný presadiť cez prehustený stred poľa.
     
    9
    Witsel vystihol rozohrávku hostí a hneď vysunul na pravé krídlo do nábehu Sancha. Tomu však pri kľučke odskočila lopta za autovú čiaru a domáci tak môžu znovu od Neuera založiť svoj útok.
     
    8
    Borussia sa vôbec prvýkrát v zápase usadila na polovici Bayernu, zatiaľ ale kombinuje len v úctivej vzdialenosti od brány Neuera.
     
    7
    Až po tomto nákope sa k lopte dostal na pravej strane Hakimí, pri snahe o prienik sa však zamotal v kľučkách. Za odkopom Daviesa si nabiehal Lewandowski, i jemu je však odpískaný ofsajd.
     
    6
    Hostia majú v úvode zápasu veľký problém dostať sa kombinačne na útočnú polovicu. Bürki preto musel po ďalšej malej domov loptu nakopnúť na polovicu domácich.
     
    5
    Hazard získal loptu pri vlastnej šestnástke a len faulom ho o ňu pripravil napádajúci Lewandowski. Domáci hneď po rozohrávke po faule znovu napádajú rozohrávajúcich hráčov Borussie.
     
    4
    Hostia hneď po zisku lopty nakopli hrací predmet na ľavú stranu na Hazarda, ktorý však vybiehal z ofsajdového postavenia. Domáci znovu zakladajú svoj postupný útok od brankára Neuera.
     
    3
    Bayern sa usadil na polovici hostí a po faule na Lewandowského získal priamy kop. Kimmich ho rýchlo rozohral nákopom na Lewandowského, pred ním však loptu odhlavičkoval do autu Hummels.
     
    2
    Bürki musel prvýkrát vybehnúť zo svojej brány, aby spred vlastnej šestnástky odkopol kolmicu na Lewandowského. Loptu potom získali hostia a po malej domov ju brankár BVB znovu odkopával, tentokrát už z vlastnej šestnástky.
     
    1
    Výkop „Der Klassikeru“ mali domáci hráči. Ich prvý postupný útok začína po prihrávkach dozadu od brankára Manuela Neuera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Bayern bude hrať v červených dresoch, Dortmund v žltých.
     
    Pred zápasom si Thomas Müller ešte preberá ocenenie k 500. zápasu v drese Bayernu Mníchov.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Goretzka, Kimmich – Coman, T. Müller, Gnabry – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Cuisance, Coutinho, Th. Alcântara, Mai, Perišić, Tolisso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Hummels (C), N. Schulz – Witsel, Weigl – Sancho, Brandt, T. Hazard – M. Götze.
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Reus, Alcácer, Ł. Piszczek, Delaney, Bruun Larsen, Zagadou.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Thielert.
     
    Vzájomné zápasy

    Dnešným zápasom začínajú Bayern a Dortmund druhú stovku vzájomných bundesligových duelov. V predošlých 100 zápasoch bol úspešnejší Bayern, ktorý vyhral 46-krát. 25 zápasov vyhrala Borussia a 29 zápasov sa skončilo remízou. Oba kluby sa v tejto sezóne už stretli, a to v Superpohári, ktorý získal Dortmund po výhre 2:0. Dortmundu sa v Mníchove v posledných sezónach vôbec nedarí. Bayern vyhral posledných 5 domácich zápasov proti Borussii za sebou, z toho posledné štyri výraznými rozdielmi (5:1, 4:1, 6:0, 5:0). V minulom ročníku vyhrali oba tímy svoje domáce zápasy – Borussia 3:2 a Bayern 5:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    8.4.2017: Bayern – Dortmund 4:1
    4.11.2017: Dortmund – Bayern 1:3
    31.3.2018: Bayern – Dortmund 6:0
    10.11.2018: Dortmund – Bayern 3:2
    6.4.2019: Bayern – Dortmund 5:0
     
    Borussia Dortmund

    Dortmund je na tom o trochu lepšie ako Bayern. V tabuľke je na treťom mieste o bod pred svojim dnešným súperom a spolu s Wolfsburgom prehral len jeden zápas. Borussia neprehrala v lige sedemkrát za sebou, až štyri zápasy z týchto siedmich však len remizovala. Po Bayerne a Lipsku má tretí najproduktívnejší útok Bundesligy (23 strelených gólov) a tretiu najlepšiu obranu ligy (11 inkasovaných gólov). Vonku sa jej však veľmi nedarí, keď z doterajších piatich zápasov na cudzích ihriskách vyhrala len jeden. Posledné tri zápasy Borussie vonku skončili remízami.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Dortmund – Brémy 2:2
    Freiburg – Dortmund 2:2
    Dortmund – Mönchengladbach 1:0
    Schalke – Dortmund 0:0
    Dortmund – Wolfsburg 3:0
     
    FC Bayern Mníchov

    Bayern zatiaľ výrazne zaostáva za očakávaniami a po debakli 1:5 vo Frankfurte v minulom kole prišiel po nepresvedčivých výkonoch o svoje miesto tréner Niko Kovač, ktorého nahradil ako dočasný tréner jeho asistent Hans-Dieter Flick. V tabuľke je Bayern až na piatom mieste a na prvý Möchengladbach stráca štyri body. Jeho forma navyše nie je dobrá, keď v posledných štyroch ligových zápasoch získal len štyri body. Spolu s Lipskom má najproduktívnejší útok Bundesligy (25 strelených gólov) a najlepšieho strelca ligy Roberta Lewandowského, ktorý sa ako prvý hráč v histórii Bundesligy presadil v prvých desiatich kolách za sebou. Na konte má už 14 gólov. Doma získal Bayern v tejto sezóne 10 z 15 možných bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Paderborn – Bayern 2:3
    Bayern – Hoffenheim 1:2
    Augsburg – Bayern 2:2
    Bayern – Union Berlín 2:1
    Frankfurt – Bayern 5:1
     
    Vitajte pri on-line prenose z "Der Klassikeru" medzi FC Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund, ktorý sa odohrá v 11. kole nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Lewandowski, 47. Gnabry, 76. Lewandowski, 80. Hummels (vla.)

    Karty:   67. Alaba (BAY), 90+1. Kimmich (BAY) – 63. Reus (DOR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:13.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Goretzka (72. Th. Alcântara), Kimmich – Coman (75. Perišić), T. Müller, Gnabry (70. Coutinho) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Cuisance, Coutinho, Th. Alcântara, Mai, Perišić, Tolisso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Hummels (C), N. Schulz – Witsel, Weigl (61. Alcácer) – Sancho (36. Guerreiro), Brandt, T. Hazard – M. Götze (61. Reus).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Reus, Alcácer, Ł. Piszczek, Delaney, Bruun Larsen, Zagadou, Guerreiro.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Thielert

    Diváci: 75 000