Chelsea – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Burnley – West Ham 3:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 2:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:2 (kon.) | Tottenham – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:1 (1:1)
AFC Bournemouth
Sobota 09.11.2019, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:08:53)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 9:3.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 10:5.
     
    Newcastle napokon prežil drvivý záverečný tlak hostí a prvýkrát od apríla vyhráva dva ligové zápasy za sebou. O triumfe domáceho celku rozhodol šťastným gólom Clark. Hostia sa po ňom postupne dostávali do veľkého tlaku, vyloženú gólovú príležitosť si ale dokázali vypracovať až v úplnom závere, keď zblízka poslal po rohu loptu mimo domácej brány King. Newcastle sa vďaka tejto výhre posúva na priebežné 11. miesto, len o bod za svojho dnešného súpera, ktorý je priebežne na siedmej pozícii.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+6. Joshua King (BTH)
     
    90+6
    Hostia mohli v úplnom závere zápasu vyrovnať! Center z rohu sa odrazil od hlavičkujúceho hráča hosťujúceho tímu na prednej tyči ku Kingovi na zadnej a útočník Bournemouthu loptu zblízka poslal tesne mimo odkrytej brány.
     
    90+5
    Groeneveld si obhodil na ľavej strane Dummetta a potom mu loptu vypichol výborným obranným sklzom útočník Carroll na rohový kop.
     
    90+4
    Yedlin získal loptu a posunul ju malou domov brankárovi Dúbravkovi, ktorý ju odkopol priamo do autu. Hostia ju tak znovu získali a pokračujú v tlaku.
     
    90+3
    Hostia stupňujú v nadstavenom čase svoj tlak. Do šestnástky domáceho tímu lieta jeden center za druhým, obrana Newcastleu ich ale zatiaľ zvláda riešiť.
     
    90+2
    Hráči Newcastleu sa však už stihli zoradiť na vlastnej polovici a hostia tak musia útočiť „do plných“. Carroll, ktorý teraz hrá vo vlastnej šestnástke ako ďalší stopér, odkopol nákop hostí naspäť na ich polovicu.
     
    90+1
    Domáci naťahujú čas bagom pri rohovej zástavke na pravej strane. Hostia ich o loptu napokon obrali a okamžite bežia na opačnú stranu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Allan Saint-Maximin, prichádza Christian Atsu.
     
    89
    Carroll je už v poriadku a pokračuje v zápase. Almirón zaviezol loptu na polovicu Bournemouthu a tam mu ju sklzom vypichol do autu Aké.
     
    88
    Steve Cook zasiahol pri pokuse o nožničky Carrolla do hlavy, našťastie nie tak silno a tvrdo, ako vo štvrtok v Európskej lige Jiménez Bajrića. Domáci útočník ale i tak ostáva otrasený ležať na trávniku.
     
    87
    Fraserov center z rohu prepadol cez niekoľkých hráčov Newcastleu k Francisovi, ktorého strelu zablokoval brániaci hráč.
     
    86
    Willems sa vo vzdušnom súboji zrazil hlavou s Fraserom a zostáva ležať na trávniku. I on bude potrebovať ošetrenie.
     
    85
    Tam ju poľahky získali hostia, ktorí hneď otočil hru. Callum Wilson sa pokúsil o prienik po pravej strane, Shelvey mu však loptu vypichol a odkopol ju do stredu poľa.
     
    84
    Domáci získali loptu pod svoju kontrolu a nikam sa neponáhľajú s jej rozohrávkou. Nakoniec ju nakopol na útočnú polovicu Martin Dúbravka.
     
    83
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Andy Carroll.
     
    81
    Fraserov center odhlavičkovali obrancovia Newcastleu len za seba, kde sa k lopte opäť dostali hráči Bournemouthu.
     
    80
    Po faule Almiróna na Solankeho vznikla veľká skrumáž medzi hráčmi oboch tímov, ktorú sa snaží vyriešiť hlavný rozhodca. Hostia budú zahrávať priamy kop z ľavej strany.
     
    78
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Adam Smith, prichádza Arnaut Groeneveld.
    78. Allan Saint-Maximin (NEW)
     
    78
    Saint-Maximin prešprintoval pri nábehu za nákopom z vlastnej polovici Francisa, jeho zakončenie ale vyrazil výborný brankár Ramsdale. Loptu chtel potom doraziť do siete Almirón, ten však trafil len svojho ležiaceho francúzskeho spoluhráča.
     
    77
    Hostia sa pomaly nadychujú k záverečnému tlaku, naopak Newcastle sa začína zameriavať výhradne na obranu.
     
    75
    Žltú kartu za zásah Frasera sklzom ale dostáva Federico Fernández (Newcastle United).
     
    75
    Fraser v súboji o loptu v sklze nechtiac zasiahol Fernándeza kopačkou do úst. Domáci obranca musí byť ošetrený.
     
    74
    Tlak hostí sa začína zvyšovať. Francisov center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Newcastleu a následný center do šestnástky od Lewisa Cooka chytil brankár Dúbravka.
     
    73
    Saint-Maximin si nabiehal za odkopom zo svojej polovice a v súboji o loptu zrazil k zemi Akého. Domáci sa rozčuľujú nad verdiktom, faul to bol ale zrejmý.
     
    71
    Odrazenú loptu potom získali hostia, ktorí si chvíľku prihrávali na útočnej polovici, až kým sa napokon neodhodlal k centru Smith. Jeho pas skončil v rukaviciach Martina Dúbravku.
     
    70
    Bournemouth získal priamy kop po faule na Francisa. Center Frasera zo štandardky z ľavej strany však dokázal Fernández odhlavičkovať.
     
    69
    Obrana domácich potom odkopla loptu až k brankárovi Ramsdaleovi, od ktorého začína Bournemouth rozohrávku svojho ďalšieho postupného útoku.
     
    68
    Striedajúci Solanke sa okamžite zapojil do hry, jeho strelu spoza šestnástky však zablokoval Dummett.
     
    66
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Harry Wilson, prichádza Simon Francis.
     
    66
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Diego Rico, prichádza Dominic Solanke.
     
    66
    Fraserov center pod brvno chytil pripravený Dúbravka. Slovenský gólman loptu okamžite vykopol na polovicu hostí, kde si ju spracoval Almirón. Jeho strelu zablokoval Steve Cook.
     
    65
    Frasera sa obtočil na ľavej strane okolo Almiróna, ktorý jeho prienik zastavil podrazením. Priamy kop pre Bournemouth.
     
    64
    Ďalší Shelveyho center z rohu odhlavičkoval spred vlastnej brány Aké. Domáci sa potom v strede poľa zmocnili lopty.
     
    63
    Shelveyho center na prednú tyč odkopol na ďalší roh domácich Billing.
     
    62
    Yedlin sa dostal na pravej strane cez brániaceho hráča Bournemouthu a nacentroval do šestnástky. Hostia jeho nákop odhlavičkoval len k Willemsovi, ktorého tvrdú strelu zrazil nad svoju bránu Smith.
     
    61
    Fraser sa nedostal k centru z ľavej strany, prihral tak aspoň po zemi do druhej vlny na Billinga, ktorý z prvej vystrelil vysoko nad Dúbravkovu bránu.
     
    60
    Bournemouth má miernu územnú prevahu, domáci ale hrajú v druhom polčase v obrane veľmi dobre a nedávajú im veľa priestoru.
     
    59
    Shelvey výborným pasom prihral do behu Joelintonovi, ktorý sa dostal za Akého. Joelintona vychytal vybiehajúci brankár Ramsdale, ktorého sa útočník Newcastleu pokúsil prelobovať.
     
    58
    Hrá sa však teraz veľmi rýchly a otvorený futbal. Willems prenikol po ľavom krídle po zisku lopty k šestnástke Bournemouthu, strelu po zemi ale Ramsdale chytil.
     
    57
    Joelinton je za autovou čiarou a uvidíme, či sa ešte vráti do hry. Tá pokračuje ďalším postupným útokom hostí na polovici domácich.
     
    55
    Joelinton sa pri nábehu na prihrávku z vlastnej polovice chytil za stehno a spadol na trávnik. Okamžite sú pri ňom lekári Newcastleu.
     
    54
    Hostia sa usadili na útočnej polovici, ani tento útok ale k ničomu neviedol. Akého kolmicu odkopol Fernández.
    52. Ciaran Clark (NEW) - 2:1
     
    52
    Newcastle United dal gól!
    Domáci otáčajú skóre! „Straky“ rozohrali rohový kop na krátko a Willemsov center z ľavej strany doletel na hlavu Fernándeza. Jeho hlavička sa odrazila od nôh Akého za obranu hostí, kam si nabehol CIARAN CLARK a ten veľmi nevydarenou a pomalou strelou dostal loptu i so šťastím k ľavej tyči.
     
    52
    Clarkov center z ľavej strany zrazil jeden z brániacich hráčov na rohový kop.
     
    51
    Yedlin vystihol prihrávku Smitha a vyrazil dopredu. Loptu potiahol k šestnástke hostí, kde ju prihrával na Haydena. Pred ním ju však sklzom odkopol do autu Aké.
     
    50
    Hra sa v druhom polčase pomerne dosť kúskuje a až teraz sledujeme prvý postupný útok niektorého z tímov. Loptu majú pod kontrolou hostia, ktorí hľadajú medzery v obrane domácich.
     
    49
    Po zrážke Akého a Willemsa zostal krajný obranca Newcastleu ležať na trávniku. Bude však zrejme v poriadku, ukazuje totiž, že nepotrebuje ani ošetrenie.
     
    48
    Almirón vystihol rozohrávku hostí a tentokrát on okamžitou kolmicou vysunul za obranu Bournemouthu Joelintona. I tomu však bol odmávaný ofsajd.
     
    47
    Domáci rýchlo pripravili hostí o loptu a okamžite prišiel nákop na ľavé krídlo na rozbehnutého Almiróna. Jeho útok však bol kvôli ofsajdu zastavený.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym ďalším striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:08.
     
    Po prvom polčase idú tímy do šatní so zrejme zaslúženou remízou 1:1. Prvá polovica prvého dejstva patrila hosťom, ktorí dokázali dostať domácich pod solídny tlak a napokon sa dočkali i vedúceho gólu. Po nacvičenom signále pri rozohrávke rohového kopu prekonal Dúbravku Harry Wilson. Domáci sa potom postupne dostali do zápasu a prevzali iniciatívu. I oni sa dočkali gólu a tesne pred prestávkou vyrovnal Yedlin. Šance oboch tímov na výhru v dnešnom zápase sú tak pred druhým dejstvom vyrovnané.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %
    Strely na bránu: 4:2
    Strely mimo: 4:4
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:3
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Center zľava odhlavičkoval Smith k Shelveymu, ktorého strelu z voleja zablokoval Fraser. Následný nákop Fernándeza do pokutového územia Bournemouthu vyriešil brankár Ramsdale.
     
    45+3
    Smith sa pokúsil o individuálny prienik po pravej strany a keď sa mu nevydaril, tak o prestrčenie lopty na Calluma Wilsona. Prihrávka nebola presná a skončila znovu u Martina Dúbravku.
     
    45+2
    Hostia sa postupným útokom usadili na polovici Newcastleu a hľadajú medzery v obrane domáceho tímu.
     
    45+1
    Ďalší Akého nákop už tak presný nebol a skončil u brankára Dúbravku. Ten loptu okamžite vykopol na rozbehnutého Saint-Maximina, pred ním ju však chytil pripravený brankár Ramsdale.
     
    45
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    44
    I hostia sa pripomenuli v útoku. Akého nákop podbehol Dummett a lopta sa dostal ku Kingovi, ktorý stál za ním. Nórsky útočník si loptu spracoval, strelou z ostrého uhla ale trafil len bočnú sieť.
     
    43
    Domácich gól povzbudil a pokračujú v tlaku. Joelinton dostal výbornú prihrávku na pravú stranu, z nádejnej pozície v pokutovom území Bournemouthu ale vystrelil vysoko nad Ramsdaleovu bránu.
    42. DeAndre Yedlin (NEW) - 1:1
     
    42
    Newcastle United dal gól!
    Je vyrovnané! Saint-Maximinovu strelu z ľavej strany tečoval jeden z obrancov Bournemouthu k zadnej tyči, kam si nabehol úplne voľný DEANDRE YEDLIN a prudkou hlavičkou zblízka poslal loptu do siete.
     
    41
    Domáci majú v tejto chvíli veľký tlak. Almirónov center z pravej strany však doletel až na druhú stranu k Saint-Maximinovi.
     
    40
    Útok domácich pokračoval a zakončil ho tvrdou strelou spiza šestnástky k pravej tyči Willems. Ramsdale jeho pokus vyrazil.
    39. Allan Saint-Maximin (NEW)
     
    39
    Steve Cook nedokázal hlavou prihrať svojmu spoluhráčovi a k lopte sa dostal Saint-Maximin, ktorý s ňou prenikol do šestnástky. Z ľavej strany prekonal brankára Ramsdalea, trafil však len brvno jeho brány.
     
    38
    Harry Wilson vystrelil z priameho kopu vysoko nad Dúbravkovu bránu.
     
    37
    Žltú kartu za podrazenie Harryho Wilsona dostáva Isaac Hayden (Newcastle United). Priamy kop pre Borunemouth zo zhruba 25 metrov.
    36. Ryan Fraser (BTH)
     
    36
    Lewis Cook skvelým pasom z vlastnej polovice vysunul za obranu Newcastleu Frasera, ktorý si dokonca obhodil i veľmi neisto vybiehajúceho brankára Dúbravku. Lopta mu potom trochu odskočila do pravej strany a jeho strelu letiacu do brány dokázal pred bránkovou čiarou odkopnúť Yedlin.
     
    35
    Držanie lopty v posledných piatich minútach: 82 % : 18 %
     
    34
    Fernándezov center z pravej strany odhlavičkoval pred Joelintonom Aké a rovnaký obranca vyriešil i center Saint-Maximina zľava. Hostia po zisku lopty otáčajú hru.
     
    33
    Napokon to vypadá tak, že krívajúci Hayden bude v zápase pokračovať. Po krátkom ošetrení za autovou čiarou sa hlási naspäť do hry.
     
    32
    Na trávniku zostáva ležať Hayden a ani s ním to nevypadá dobre. Zdá sa, že utrpel svalové zranenie.
     
    31
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami pred vlastnou šestnástkou.
     
    29
    Obliehanie šestnástky Bournemouthu však neprináša žiadny úspech. Dva centre obrana hostí bez problémov odvrátila a Fernándezovu, trochu zúfalú strelu zo zhruba 30 metrov chytil brankár Ramsdale.
     
    28
    Domáci majú v týchto chvíľach iniciatívu a postupne začínajú zatláčať hostí do obrany.
     
    27
    Shelveyho center sklepol hlavou Joelinton za seba na Almiróna, ktorý však volejom loptu vôbec netrafil. Obrancovia Bournemouthu loptu potom odkopli až k Dúbravkovi.
     
    26
    Willems sa dostal k lopte na útočnej polovici a pred šestnástkou Bournemouthu ho úplne zjavne zasiahol do nohy Smith. Hlavný rozhodca Martin Atkinson napriek protestom domácich hráčov faul neodpískal.
     
    25
    Ricov center domáca obrana odhlavičkovala a v súboji o odrazenú loptu získali domáci loptu po faule na Yedlina.
     
    24
    Willems zasiahol v súboji o loptu zozadu nohu Harryho Wilsona. Priamy kop pre hostí z pravej strany útočnej polovice.
     
    23
    Brankár hostí Ramsdale odkopol loptu pred napádajúcim Almirónom len k Shelveymu, ktorý ju hlavou posunul k Joelintonovi. Ten si ju potiahol k šestnástke, vystrelil však len po zemi na brankára Ramsdalea.
     
    22
    Saint-Maximin potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke Bournemouthu a prihrávkou na stred posunul loptu presne na kopačky nabiehajúceho Shelveyho. Ten si ju pripravil na pravačku, z hranice pokutového územia ale vystrelil nad Ramsdaleovu bránu.
     
    21
    Shelvey si prevzal kapitásku pásku Newcastle. Lascelles medzitým zamieril priamo do šatne.
     
    20
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jamaal Lascelles, prichádza Paul Dummett.
     
    19
    Lascelles kríva za autovú čiaru a kapitánsku pásku predal spoluhráčovi. V dnešnom zápase s určitosťou skončil.
     
    18
    Držanie lopty: 33 % : 67 %
     
    17
    Lascelles znovu zostáva ležať na trávniku. Jedná sa zrejme o dozvuky zrážky s Dúbravkom z úvodu zápasu.
     
    16
    Rico sa uvoľnil na ľavej strane a tvrdou strelou z ostrého uhla namieril pod brvno Dúbravkovej brány. Slovák v bráne Newcastleu strelu nečakal a len s veľkými problémami ju dokázal vyraziť.
    14. Harry Wilson (BTH) - 0:1
     
    14
    Tím Bournemouth práve strelil gól!
    Hostia nacvičeným signálom pri rozohrávke rohového kopu otvárajú skóre! Fraser si narazil loptu s Kingom, ktorý k nemu pribehol od prednej tyče a prihrávkou po zemi z prvej našiel presne HARRYHO WILSONA. Ten odbehol pre zmenu od zadnej tyče a strelou z prvej poslal loptu k pravej tyči Dúbravkovej brány.
     
    13
    Billingov nákop na rozbehnutého Calluma Wilsona chytil vybiehajúci Dúbravka. Ten loptu okamžite vyhodil na spoluhráčov v strede poľa.
     
    12
    Hostia sa vôbec prvýkrát v zápase usadili k dlhšej kombinácii na polovici domácich a postupne ich zatláčajú do pokutového územia.
     
    10
    Na opačnej strane využil Willems, že Smithovi odskočila lopta pri spracovávaní. Obral ho o ňu a okamžite strieľal z ľavej strany, strelu po zemi však brankár Ramsdale dokázal vyraziť.
    9. Martin Dúbravka (NEW)
     
    9
    Callum Wilson sa uvoľnil na pravej strane a prihrával do bránkoviska, kde loptu na poslednú chvíľu zastavil pred nabiehajúcim Fraserom Dúbravka.
     
    8
    Ricov center z ľavej strany odkopol Lascelles. Hostia si loptu potom postupne posunuli dozadu na svojich obrancov na vlastnú polovicu.
     
    7
    Fraser si spracoval v strede útočnej polovice prihrávku z pravej strany a následne zo strednej vzdialenosti vystrelil. Jeho pokus skončil nad Dúbravkovou bránou.
     
    Pre trénera Newcastleu Stevea Brucea je dnešný zápas vôbec prvým proti Bournemouthu v kariére.
     
    6
    Napokon je, zdá sa, v poriadku i kapitán Newcastleu a Dúbravka môže odkopom od svojej brány vrátiť loptu do hry.
     
    5
    Martin Dúbravka je už našťastie na nohách, Lascelles je ale ešte stále ošetrovaný.
     
    4
    Callum Wilson si nabehol na pravú stranu na kolmú prihrávku, pred neho sa ale dostal Lascelles, ktorý loptu prepúšťal Dúbravkovi. Útočník Bournemouthu strčil zozadu do Lascellesa a ten spadol na slovenského brankára. Obaja zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
     
    3
    Ramsdale nedokázal vyboxovať center sprava a lopta sa dostala na zadnej tyči k Saint-Maximinovi. Našťasie pre hostí mu odskočila a Aké mu ju odkopol znovu do autu.
     
    2
    Domáci sa hneď od začiatku usadili pri pokutovom území hostí, kde rozvíjajú svoj postupný útok. Hostia sú zoradení v obrannom bloku na jeho hranici.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Prvý Willemsov center z ľavej strany zrazil Smith do autu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Newcastle bude hrať v tradičných čiernobielych dresoch, Bournemouth v žltých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lascelles (C), Clark, Willems – Almirón, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin – Joelinton.
    Náhradníci: Darlow – Krafth, P. Dummett, M. Longstaff, Atsu, Gayle, Carroll.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, S. Cook (C), Aké, Rico – H. Wilson, L. Cook, Billing, Fraser – C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Stacey, Francis, Mepham, Gosling, Groeneveld, Solanke.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hopton.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe postavili v Premier League doteraz šesťkrát a vzájomná bilancia je vyrovnaná. Newcastle vyhral dvakrát, rovnako dvakrát vyhral i Bournemouth a dva zápasy sa skončili remízou. Bournemouth obe svoje výhry nad Newcastleom dosiahol vonku. V minulej sezóne vyhral Newcastle doma 2:1 a v Bournemouthe sa zrodila remíza 2:2.

    Vzájomné zápasy v Premier League:
    7.11.2015: Bournemouth – Newcastle 0:1
    5.3.2016: Newcastle – Bournemouth 1:3
    4.11.2017: Newcastle – Bournemouth 0:1
    24.2.2018: Bournemouth – Newcastle 2:2
    10.11.2018: Newcastle – Bournemouth 2:1
    16.3.2019: Bournemouth – Newcastle 2:2
     
    AFC Bournemouth

    Bournemouth je na tom výrazne lepšie v porovnaní s domácimi. V tabuľke je na siedmom mieste so ziskom 16 bodov a na piaty Arsenal stráca jediný bod. Práve v zápase s Arsenalom utrpel Bournemouth svoju jedinú prehru v posledných siedmich zápasoch (0:1). Za posledné štyri zápasy však Bournemouth strelil jediný gól, čo naopak vykompenzoval skvelou obranou, ktorá v posledných troch zápasoch za sebou neinkasovala. Bournemouth je vonku siedmym najlepším tímom Premier League, keď v piatich zápasoch na cudzích ihriskách získal sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bournemouth – West Ham 2:2
    Arsenal – Bournemouth 1:0
    Bournemouth – Norwich 0:0
    Watford – Bournemouth 0:0
    Bournemouth – Manchester United 1:0
     
    Newcastle United

    Tím slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku je (ako bolo pred sezónou očakávané) namočený v boji o záchranu. Newcastle je pred dnešným duelom na 15. mieste so štvorbodovým náskokom pred 18. Watfordom. Jeho aktuálna forma sa dá hodnotiť ako pomerne dobrá. Z posledných štyroch zápasov prehrali „straky“ jediný a sedem získaných bodov ich dostalo zo zostupovej zóny. Hlavným problémom Newcastleu je veľmi slabá útočná produktivita. Newcastle strelil za 11 zápasov len 9 gólov a menej ich má na konte len Watford (8). Doma vyhral Newcastle v tejto sezóne zatiaľ len raz (1:0 nad Manchesterom United), posledné štyri domáce zápasy ale neprehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leicester – Newcastle 5:0
    Newcastle – Manchester United 1:0
    Chelsea – Newcastle 1:0
    Newcastle – Wolverhampton 1:1
    West Ham – Newcastle 2:3
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Newcastle United – AFC Bournemouth, ktorý sa odohrá v rámci 12. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Yedlin, 52. Clark – 14. H. Wilson

    Karty:   37. Hayden (NEW), 75. F. Fernández (NEW)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:5.
    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lascelles (C) (20. P. Dummett), Clark, Willems – Almirón, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin (90. Atsu) – Joelinton (83. Carroll).
    Náhradníci: Darlow – Krafth, P. Dummett, M. Longstaff, Atsu, Gayle, Carroll.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (78. Groeneveld), S. Cook (C), Aké, Rico (66. Solanke) – H. Wilson (66. Francis), L. Cook, Billing, Fraser – C. Wilson, J. King.
    Náhradníci: Boruc – Stacey, Francis, Mepham, Gosling, Groeneveld, Solanke.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hopton

    Diváci: 44 424