Sociedad – Leganés 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (0:0)
CD Leganés
Piatok 08.11.2019, 21:00 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:08:40)
     
    Držanie lopty: 66 % : 34 %.
    Strely na bránu: 5:2.
    Strely mimo: 2:3.
    Rohy: 6:1.
    Ofsajdy: 1:6.
    Fauly: 14:23.
     
    Ani druhý polčas neponúkol žiadny strhujúci futbal, dočkali sme sa však v ňom aspoň gólov. Domáci využili svoju takmer celozápasovú územnú prevahu na vedenie zásluhou Merina, k víťazstvu ale zápas nedoviedli. Hostia, ktorí dnes v útoku nepredviedli prakticky nič, totiž šokovali domácich gólom Nasjrího a ako sa ukázalo, bol to napokon gól, ktorí hosťom priniesol cenný bod. Záver zápasu hostia rozkúskovali snáď všetkými možnými spôsobmi (od zdržiavania hry pri aute až po ošetrovanie brankára) a bez väčších problémov udržali domácich na dištanc od svojej brány. Real Sociedad sa touto remízou dostal priebežne do čela LaLigy, Barcelona i Real Madrid však budú hrať až zajtra. Leganés je naďalej na poslednom mieste.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za podrazenie prenikajúceho Portuguésa Kévin Rodrigues (CD Leganés). I ten sa ešte pokúsil získať čas tým, že odbehol od hlavného rozhodcu, ten si ho však našiel a poslal preč z hracej plochy.
     
    90+6
    Žltú kartu za tento faul na Carrilla dostáva Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).
     
    90+5
    Merino vletel sklzom do nôh Carrilla a zrazil ho k zemi. Záložník hostí musí byť tiež ošetrený.
     
    90+4
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Roberto Rosales (CD Leganés).
     
    90+3
    Cuéllar je po ošetrení v poriadku a vracia sa do hry. Jeho spoluhráči však pokračujú v zdržiavaní hry, ako sa len dá. Teraz im trvalo veľmi dlho, než vhodili do hry loptu z autového vhadzovania.
     
    90+2
    Cuéllar stále zostáva ležať na trávniku a i on musí byť ošetrený.
     
    90+1
    Záver zápasu sa poriadne kúskuje, hlavne zásluhou hráčov Leganés. Brankár Cuéllar trochu zazmätkoval pri odkope nákopu domácich do autu a pri zásahu sklzom sa zrejme zranil.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    89
    Hostia trochu naťahovali čas pri rozohrávke faulu z vlastnej polovice. Loptu potom nakopli do šestnástky domácich, kde ju chytil pripravený brankár Remiro Gargallo.
     
    88
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Martin Braithwaite, prichádza Aitor Ruibal.
     
    87
    Obrana hostí center do šestnástky vyriešila, k lopte sa ale potom dostal Isak, ktorý sa prekľučkoval cez troch protihráčov do šestnástky. Tam loptu posunul Oyarzabalovi, ktorý ju z prvej poslal vysoko nad Cuéllarovu bránu.
     
    86
    Žltú kartu za predošlý faul na Sangalliho dostáva Kenneth Omeruo (CD Leganés).
     
    85
    Po zrážke Sangalliho a Omerua zostávajú obaja hráči ležať na trávniku a musia byť ošetrení. Súboj bol vyhodnotený ako faul obrancu Leganés, Real Sociedad tak bude mať k dispozícii priamy kop.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Aritz Elustondo.
     
    82
    Hostia ich však vytlačili naspäť na ich polovicu a dokonca ich donútili k malej domov na brankára Remira Gargalla. Ten musel loptu len odkopnúť na polovicu Leganés.
     
    81
    Brankár domácich Remiro Gargallo si poriadne trúfol, keď začal kľučkovať v šestnástke medzi dvomi napádajúcimi hráčmi hostí. Rozohrávka sa mu napokon vydarila a jeho spoluhráči môžu zaútočiť.
     
    80
    Zaldúa je už za autovou čiarou a do zápasu sa zrejme už nevráti. Jeho zápästie je pravdepodobne zlomené, je však prekvapivé, že Carrillo za tento faul nedostal žiadnu kartu.
     
    79
    Carrillo vysokou nohou zasiahol zápästie Zaldúu a ten okamžite potrebuje ošetrenie.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Alexander Isak.
     
    78
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Mesa nacentroval z pravej strany do šestnástky, kde sa dostal pred Le Normanda JÚSUF NASJRÍ a Maročan prudkou hlavičkou k ľavej tyči prekonal domáceho brankára Remira Gargalla.
     
    76
    Ďalší nákop na Nasjrího teraz vyriešil obranca Le Normand, ktorý v sklze posunul loptu k brankárovi Gargallovi. Ten hrací predmet odkopol zo svojej šestnástky.
     
    75
    Recio nakopol loptu zo stredu poľa na rozbehnutého Nasjrího, proti nemu však dobre vybehol brankár Remiro Gargallo, ktorý ju odkopol do autu.
     
    74
    Hostia sa v posledných minútach osmeľujú v útoku čoraz viac. S pribúdajúcimi minútami im ani nič iného nezostáva...
     
    72
    Po rohovom kope sa k hlavičke pred zasahujúcim brankárom Remirom Gargallom dostal Nasjrí, bolo to však len kvôli faulu na domáceho gólmana.
     
    71
    Nasjrí výborným centrom z ľavej strany nacentroval na zadnú tyč na Carrilla, ktorému loptu na poslednú chvíľu odhlavičkoval za bránkovú čiaru Monreal.
     
    70
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Óscar Rodríguez, prichádza Guido Carrillo.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Luca Sangalli.
     
    68
    Real Sociedad má naďalej loptu pod kontrolou a postupne sa posunul už pred šestnástku hostí. Leganés je teraz natlačené v obrane na veľmi malom priestore.
     
    66
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách a nechcú ju vôbec požičať hosťom. Tí sú nútení behať zo strany na stranu za prihrávajúcimi si domácimi.
     
    65
    Nasjrí chcel po nákope z pravej strany hneď odpovedať, hlavou ale z ofsajdu usmernil loptu výrazne mimo domácej brány.
     
    63
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci konečne premieňajú svoj tlak na otvárací gól! Na Oyarzabalov center na prednú tyč si nabehol pred obrancu Leganés MIKEL MERINO a prudkou hlavičkou k vzdialenejšej tyči poslal loptu za chrbát brankára Cuéllara.
     
    62
    Portugués ho rozohral i tentoraz na krátko a na prednej tyči ho s veľkými problémami vyboxoval brankár hostí Cuéllar. Lopta sa potom vrátila na polovicu hostí a domáci následne znovu získali rohový kop.
     
    61
    A tam po odvážnom prieniku Oyarzabala získali rohový kop. Hráči Realu Sociedad ho rozohrali na krátko a po Rodriguesovom bloku Portuguésovho centru získali ďalší rohový kop.
     
    60
    Braithwaite si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, vybiehal však z ofsajdovej pozície. Domáci hru rýchlo otáčajú naspäť na polovicu Leganés.
     
    59
    Zubeldiovu strelu zrazil rukou pri tele Mesa. Domáci reklamujú porušenie pravidiel, ani tentokrát sa ale hra neprerušuje.
     
    58
    Oyarzabalov center do pokutového územia obrana hostí vyriešila. Leganés potom loptu získalo a odkopom ju poslalo až k domácemu brankárovi Remirovi Gargallovi.
     
    57
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Januzaja dostáva Kévin Rodrigues (CD Leganés). Priamy kop pre domáci tím.
     
    56
    Obraz hry sa ani v druhom polčase veľmi nezmenil. Hra sa odohráva predovšetkým v strede poľa, kde v tejto chvíli nedokáže ani jeden tím získať výraznú prevahu.
     
    54
    Loptu potom odkopol do autu Omeruo, ktorý sa pri tomto zákroku zrejme zranil. Obranca hostí zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    53
    Merinov tečovaný center z pravej strany sa odrazil na hranicu šestnástky Leganés k úplne voľnému Januzajovi, ktorého strelu z prvej pod brvno vyrazil brankár hostí.
     
    52
    Striedajúci Nasjrí dostal nákop za obranu Realu Sociedad, čisto ho však od lopty odtlačil Le Normand a ten ju potom nechal doskákať za bránkovú čiaru.
     
    51
    Center z pravej strany odhlavičkoval Le Normand za svoju šestnástku k Rodriguesovi, ktorý loptu z voleja poslal tesne mimo ľavej tyče domácej brány.
     
    50
    Oyarzabalov center na hranicu pokutového územia Leganés odkopol až pred domácu šestnástku Braithwaite. Hostia sa ešte nedostali v druhom polčase poriadne k lopte.
     
    49
    Znovu útok domácich zastavila obrana hostí len faulom. Portuguésa zrazil lakťom k zemi na pravej strane Rodrigues.
     
    48
    Oyarzabalov center letel na Le Normanda na zadnej tyči, ten však pri nábehu na tento nákop fauloval obrancu hostí Bustinzu.
     
    47
    Óscar Rodríguez hneď pri prvom útoku domácich zastavil faulom prenikajúceho Merina. Priamy kop pre Real Sociedad.
     
    46
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza José Arnáiz, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    Prvý polčas, odohrávajúci sa v hustom daždi, veľa futbalovej krásy neponúkol. Domáci boli výrazne aktívnejší a mali omnoho viac nebezpečných príležitostí, výbornými zákrokmi však podržal hostí brankár Cuéllar. Postupom času sa začal prejavovať zhošujúci sa terén, ktorý zmenil zápas skôr na boj o stred poľa. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú oba tímy v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 72 % : 28 %
    Strely na bránu: 3:1
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 3:0
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 6:11
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Napokon z tejto série súbojov vyšli víťazne domáci, ktorí sa pokúsili o útok. Ten zastavil Arnáiz taktickým faulom v strede poľa na Zaldúu.
     
    43
    Hra sa zasekla v strede poľa, kde si oba tímy rýchlo striedajú kontrolu nad loptou.
     
    42
    Hlavný rozhodca napokon pri prerušení hry tento zákrok Omerua prediskutoval i s videoasistentom, podľa nich však Portugués pádu poriadne pridal.
     
    41
    Vôbec sa im ale nevydaril a domáci hru rýchlo otočili. Za nákopom zo stredu poľa si nabiehal stredom obrany hostí Portugués, ktorého v tvrdom súboji potiahol za rameno k zemi Omeuro. Faul sa nepíska a hra pokračuje ďalej.
     
    40
    Domáci sa pokúsili rozohrať roh po zemi nacvičeným signálom, vôbec sa im to však nevydarilo a hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho brejku.
     
    39
    Center z priameho kopu zrazil Mesa na rohový kop. Domáci majú i teraz územnú prevahu, do zakončení sa ale dostávajú veľmi ťažko.
     
    38
    Žltú kartu za ostrý sklz zozadu do nohy Oyarzabala dostáva Unai Bustinza (CD Leganés).
     
    37
    Terén je čím ďalej, tým horší, a mení zápas na boj o každý meter.
     
    35
    Nákop do šestnástky Realu Sociedad vrátil jeden z hráčov Leganés na zadnej tyči pred bránu a Braithwaite sa zblízka dostal k hlavičke. Loptu však poriadne nezasiahol a tá napokon letela mimo domácej brány.
     
    34
    Merino podrazil na vlastnej polovici Bustinzu. Priamy kop pre hostí.
     
    33
    Ofsajdom sa proti pravidlám previnili i domáci, konkrétne Monreal. Brankár Cuéllar sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    32
    Po veľmi dlhej dobe sa usadili na polovici svojho súpera i hostia. Ich kombinácia však bola v porovnaní s útokmi domácich veľmi kostrbatá a nakoniec ju ukončil faulom Recio.
     
    31
    Rosales zasiahol Oyarzabala rukou do tváre. Domáci útočník zostáva sedieť na trávniku, našťastie sa ale nejedná o nič vážne a bude pokračovať v zápase.
     
    30
    Hostia sa hneď po výkope svojho brankára dostali do rýchleho protiútoku, ten sa však skončil po prihrávke na Braithwaitea do ofsajdu.
     
    29
    Monrealov center cez obrancu Leganés z ľavej strany preletel až do stredu pokutového územia k Oyarzabalovi, ktorý to zjavne nečakal. Domáci kapitán potom slabou strelou usmernil loptu priamo na brankára Cuéllara.
     
    28
    Domáci sa však i tak vysokým presingom dostali k lopte a kombinujú na polovici hostí. Hráči Leganés sú zoradení v obrannom postavení na vlastnej polovici.
     
    27
    Siovas zozadu zrazil k zemi rozbehnutého Portuguésa. Hlavný rozhodca faul neodpískal.
     
    26
    Útok domáceho tímu končí po tom, čo Portugués trafil centrom takmer z bránkovej čiary zboku pravú tyč brány hostí, od ktorej sa lopta odrazila do autu. Brankár Cuéllar let lopty kontroloval.
     
    25
    Hostia sú teraz pod veľkým tlakom. Merino prihrávkou z krídla našiel na hranici pokutového územia Leganés Oyarzabala, ktorý však trafil len obrancu hostí pred ním.
     
    23
    Oyarzabal na ľavej strane posunul loptu na Merina, ktorý takmer z bránkovej čiary nacentroval na Portuguésa. Ten sa k lopte dostal faulom na obrancu a následnou strelou namieril do ľavej tyče. Zakončenie sa však kvôli predošlému faulu už nepočítalo.
     
    22
    Domáci po výkope brankára Leganés získali loptu rýchlo naspäť a pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    21
    Januzaj sa pokúsil o individuálny prienik po pravej strane, ktorý však skončil centrom priamo do rukavíc pripraveného brankára hostí Cuéllara.
     
    20
    Prvá gólová príležitosť hostí! Recio si posunul center Arnáiza v šestnástke pred seba, zblízka však zakončil len do vybiehajúceho brankára Remira Gargalla.
     
    19
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho protihráča v strede poľa dostáva Nacho Monreal (Real Sociedad San Sebastian).
     
    V San Sebastiane husto prší, čo začína ovplyvňovať hraciu plochu. Tá sa stáva čoraz klzkejšou.
     
    17
    Portugués pekne prenikol po pravej strane do šestnástky Leganés a prihrávkou za seba pripravil pozíciu na strelu Josému. Ten sa pri zakončení pošmykol, jeho pokus bol ale i tak veľmi presný a strelu letiacu k pravej tyči vyrazil skvelým zákrokom brankár Cuéllar.
     
    16
    Cuéllar vyboxoval center tak, že loptu zasiahol vo vlastnej šestnástke Braithwaite rukou. Hra pokračuje ďalej napriek protestom domácich hráčov.
     
    15
    Merino centrom z ľavej strany trafil Bustinzu do ruky. Priamy kop pre domácich.
     
    14
    Januzaj výbornou kolmicou na pravú stranu vysunul do nábehu Portuguésa, ktorého center nedokázal odkopnúť Omeruo. K lopte sa potom dostal dobiehajúci José, ktorý však trafil len vybiehajúceho brankára Cuéllara.
     
    13
    Januzaj potom potiahol loptu po pravej strane na polovicu hostí, nepresnou kolmicou ju ale znovu prihral len brankárovi Cuéllarovi.
     
    12
    Siovasov nákop na pravé krídlo zachytil presne na bránkovej čiare Rosales, ktorý sa dostal i k centru. Loptu odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Llorente.
     
    11
    Pokus domácich o prienik po pravej strane skončil nevydarenou prihrávkou Januzaja na Josého do šestnástky. I tentokrát bol ako prvý pri lopte brankár Cuéllar a ten ju znovu vyhodil na spoluhráčov.
     
    10
    Útok Realu Sociedad ukončil nepresným nákopom Januzaj. Loptu chytil brankár hostí Cuéllar a ten ju vyhodil na svojich spoluhráčov v strede poľa.
     
    8
    Januzajov center z rohu vyboxoval brankár Cuéllar, k lopte sa ale dostali znovu domáci. Tí začínajú dostávať hostí pod veľký tlak.
     
    7
    Hráči Leganés sa stále nedostali k lopte. Zaldúov center sprava odkopol Omeruo a ďalší Januzajov nákop odhlavičkoval Siovas na rohový kop.
     
    6
    Kombinácia hostí na útočnej polovici však netrvala dlho a domáci po zisku lopty hru otočili. Postupným útokom zatláčajú hostí do obrany.
     
    5
    Po faule Zubeldiu na Arnáiza získali hostia priamy kop. Center do šestnástky domáca obrana vyriešila, odrazenú loptu však získali hostia naspäť.
     
    4
    Center Zaldúu z pravej strany doletel na hlavu Josého, ktorého slabú hlavičku chytil bez väčších problémov brankár hostí Cuéllar.
     
    3
    Domáci začínajú svoj ďalší postupný útok rozohrávkou z vlastnej polovice.
     
    2
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva už v úvode zápasu za nešetrný faul na protihráča Recio (CD Leganés).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci budú hrať v modrých dresoch, hostia vo svetlozelených.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Zaldúa, D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj, Zubeldia, Merino – Portugués, José, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Moyà – Sangalli, Barrenetxea, Guevara, A. Elustondo, Gorosabel, Isak.

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, Rodrigues – Óscar Rodríguez, Recio, Mesa, Arnáiz – Braithwaite.
    Náhradníci: Soriano – Carrillo, Ruibal, V. Kravec, Awaziem, Nasjrí, López Cristóbal.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Escabosa.
     
    Vzájomné zápasy

    Od postupu Leganés do najvyššej španielskej súťaže sa oba kluby stretli v LaLige doteraz šesťkrát. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Realu Sociedad, ktorý vyhral trikrát. Dvakrát sa zápas skončil reízou a len raz vyhralo Leganés. V minulej sezóne sa na pôde Leganés zrodila remíza 2:2 a v odvete vyhral Real Sociedad doma 3:0.

    Vzájomné zápasy v LaLige:
    28.10.2016: Leganés – Real Sociedad 0:2
    1.4.2017: Real Sociedad – Leganés 1:1
    7.1.2018: Leganés – Real Sociedad 1:0
    12.5.2018: Real Sociedad – Leganés 3:2
    24.8.2018: Leganés – Real Sociedad 2:2
    16.2.2019: Real Sociedad – Leganés 3:0
     
    CD Leganés

    Leganés sa po katastrofálnom úvode sezóny stalo okamžite kandidátom číslo 1 na zostup. Pred týmto kolom je na poslednom mieste so ziskom len piatich bodov, pričom z dvanástich zápasov vyhralo jediný – doma proti nováčikovi Mallorce 1:0. Práve Mallorca je na 17. mieste, na ktoré Leganés už teraz stráca šesť bodov. Hosťom sa v doterajšom priebehu sezóny nedarilo vlastne vôbec nič. Spolu so Celtou a Espanyolom, ktorí sú na ďalších dvoch zostupových priečkach, má najhorší útok ligy (6 strelených gólov) a spolu s Betisom zase najhoršiu obranu súťaže (21 inkasovaných gólov). Vonku navyše Leganés patrí medzi najhoršie tímy ligy, pretože v piatich zápasoch na cudzích ihriskách získalo jediný bod.

    Posledných 5 zápasov:
    Leganés – Levante 1:2
    Getafe – Leganés 2:0
    Leganés – Mallorca 1:0
    Real Madrid – Leganés 5:0
    Leganés – Eibar 1:2
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad zatiaľ po výbornom vstupe do sezóny atakuje najvyššie priečky. Pred dnešným zápasom je na treťom mieste, len o skóre za prvou Barcelonou a druhým Realom Madrid, ktorí majú El Clásico k dobru. Po dvoch zaváhaniach v Seville (2:3) a doma s Getafe sa dokázal San Sebastian vrátiť na víťaznú vlnu a z nasledujúcich štyroch zápasov vyhral tri. Jeho silnou stránkou je predovšetkým vysoká útočná produktivita. Viac ako 20 strelených gólov, ktoré majú na konte domáci, strelili len Barcelona, Villarreal a Real Madrid. San Sebastianu sa ale paradoxne doma nedarí tak ako vonku a z piatich domácich zápasov prehral dva, čo ho radí v tabuľke domácich zápasov až na 15. miesto.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Sociedad – Getafe 1:2
    Real Sociedad – Real Betis 3:1
    Celta Vigo – Real Sociedad 0:1
    Real Sociedad – Levante 1:2
    Granada – Real Sociedad 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose z predohrávky 13. kola španielskej LaLigy, v ktorej sa stretnú Real Sociedad San Sebastian a CD Leganés. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 63. Merino – 78. Nasjrí

    Karty:   19. Monreal (RSC), 90+6. Merino (RSC) – 2. Recio (LGS), 38. Bustinza (LGS), 57. Rodrigues (LGS), 86. Omeruo (LGS), 90+4. Rosales (LGS)   90+7. Rodrigues (LGS)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 14:23.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Zaldúa (84. A. Elustondo), D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj (69. Sangalli), Zubeldia, Merino – Portugués, José (78. Isak), Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Moyà – Sangalli, Barrenetxea, Guevara, A. Elustondo, Gorosabel, Isak.

    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza (C), Omeruo, Siovas, Rodrigues – Óscar Rodríguez (70. Carrillo), Recio, Mesa, Arnáiz (46. Nasjrí) – Braithwaite (88. Ruibal).
    Náhradníci: Soriano – Carrillo, Ruibal, V. Kravec, Awaziem, Nasjrí, López Cristóbal.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Escabosa

    Diváci: 27 684