Rusko – Fínsko 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
koniec
Česko
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Švédsko
cz Štvrtok 07.11.2019, 18:35 • Tegera Arena, Leksand (SWE) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z leksandské Tegera Areny vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:03:44)
     
    Pozápasové hodnocení trenéra Miloše Říhy

    Jsem spokojený s předvedenou hrou. Od začátku zápasu jsme byli lepší, lépe jsme bruslili. Především v první třetině jsme si vytvořili tři šance, nebyli jsme však důrazní na brankovišti. Kromě přesilovek jsme Švédy do ničeho nepustili, zápas jsme zvládli bravurně.

    Hráče jsme nabádali do útočné fáze, chyběla větší podpora obránců při střelbě. Několik zajímavých akcí jsme vymysleli přímo po vhazování, to je pozitivní.

    Bylo jasně vidět, že si prví formace umí vyhovět. Jsou zkušení, tak vyzrálí, hlavně Jak Kovář, který tomu dával hlavu.

    Změny k sobotnímu utkání mám v hlavě, ale ještě si sedneme. Chtěli bychom dát šanci i hráčům, kteří dnes nenastoupili. Určitě bude hrát Musil. Budeme se snažit to prostřídat, abychom viděli hráče v akci.
     
    Nyní čeká českou reprezentaci přesun do finských Helsinek, kde se nejprve v sobotu utká s domácím výběrem a na závěr Karjala Cupu vyzve Říhova družina nebezpečný celek Ruska.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 31-22
    Zásahy brankářů: 21-28
    Vyloučení: 6-3
    Trestné minuty: 12-6
    Využití: 1-0
     
    Třetí třetina končí a český výběr zažívá vítězný vstup do reprezentační sezony! V Leksandu porazil Říhův výběr domácí Švédsko 3:1!

    O otevření skóre se postaral Dmitrij Jaškin, který byl před Reidebornovou brankou nejobratnější, když dokázal dorazit do sítě Krejčíkovo nahození. Vedení českému týmu ale vydrželo jen něco málo přes šest minut. Po Rödinově přihrávce pálil z mezikruží Mikael Wikstrand, který překvapil Willa pokusem zápěstím. Ještě do druhé přestávky se Češi prosadili podruhé. V přesilové hře našel Nestrašil Jana Kováře a ten zavěsil přesně k první tyči. A Andrej Nestrašil měl prsty i ve třetím gólu českého výběru. Švédové riskovali těsně před koncem třetí části ve hře bez brankáře a byli potrestáni. Nestrašil našel na pravé straně Michala Řepíka a ten posunutím puku do prázdné branky určil konečný výsledek.

    Nejlepší hráči:
    Česko – Dmitrij Jaškin
    Švédsko – Mikael Wikstrand
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Řepík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:20
    Roman Will musel řešit ještě jeden složitý zákrok. Na brankovišti dělal potíže české obraně Patrik Berglund, ale ani centr prvního útoku nezakončil přesně.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát poslední minuta.
    58:12 Michal ŘEPÍK - 3:1
     
    58:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi dnešního duelu je rozhodnuto! Švédsko vsadilo na jednu kartu, bez brankáře se vrhlo do útoku, ale z třetího zásahu se raduje česká lavička. Andrej Nestrašil našel na pravé straně osamoceného MICHALA ŘEPÍKA, který dokázal trefit prázdnou klec. Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    57:59
    Švédsko to zkouší dvě minuty před koncem třetí třetiny bez brankáře. Reideborn je na střídačce.
     
    57:48
    S Rödinem se nestačil vracet Lukáš Sedlák. Domácí útočník pálil do dresu českého brankáře. Poté přišla nepřesnost ze strany Švédů.
     
    57:00
    Bekhendový pokus Tomáše Zohorny skončil jen na vyrážečce švédského brankáře. Oba týmy už jsou znovu kompletní.
     
    56:24
    Hra ve čtyřech více svědčí domácímu týmu. Švédové jsou více u puku, ale zaútočit mohl také Moravčík společně s Krejčíkem.
     
    55:36
    Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách. Švédové nebyli daleko od vyrovnání, ale před Willem se neprosadil Zaar.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Kovář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Daniel Brodin – 2 min., hrubost).
     
    54:52
    Po dalším ubráněném oslabení se Češi ujali puku ve střední části kluziště. Kovář se u branky Švédska dostal do sporu a rozhodčí hned museli hráče dostávat od sebe.
     
    54:06
    Oddechový čas pro domácí.

    Vít Schück

    Góly a asistencie: 25. Jaškin (J. Krejčík), 35. Jan Kovář (A. Nestrašil), 59. Řepík (A. Nestrašil) – 31. Wikstrand (Rödin)


    Česko: Will (Langhamer) – Šustr, Jeřábek (A), Moravčík, J. Krejčík, Zámorský, M. Doudera, Pyrochta, J. Galvas – Řepík, Jan Kovář (C), A. Nestrašil – H. Zohorna, T. Zohorna (A), R. Zohorna – T. Rachůnek, Sedlák, Jaškin – M. Stránský, Filippi, R. Pavlík – Smejkal.
    Švédsko: Reideborn (Hellberg) – Sellgren (A), Wikstrand, Nilsson (C), Alsing, Lundberg, Bertilsson – Lindqvist, Berglund, Rödin – Zaar, Händemark, Bromé (A) – C. Klingberg, Sundström, O. Lindberg – Brodin, L. Johansson, Friberg.

    Rozhodca: Sergej Morozov (RUS), Ivan Fatejev (RUS) – Daniel Persson (SWE), Tobias Nordlander (SWE)

    Diváci: 5078