Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Bazilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – D.Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Lisabon 0:2 (kon.) | Liége – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Razgrad 6:0 (kon.)
Ferencvároš – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – YB Bern 1:1 (kon.) | Manchester United – Partizan 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Rím 2:1 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.)
Wolverhampton – Slovan Bratislava sk 1:0 (kon.)
koniec
FC Kodaň
1:1 (1:0)
FK Dynamo Kyjev
cz Štvrtok 07.11.2019, 18:55 • F.C. Kobenhavn Stadium, Copenhagen • Európska liga • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (20:49:47)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:10.
     
    Je konec. Utkání končí opět nerozhodným výsledkem, a to znovu 1:1. Pokud by však Dynamo proměnilo pokutový kop, momentálně by slavilo. Domácí si určitě oddychli, protože za dnešní výkon by výhra byla zcela nezasloužená a remíza je taková adekvátní. Na prvním místě ve skupině tak stále zůstává Kodaň, a to díky lepšímu skóre. Hráčem utkání byl zvolen hostující Viktor Cygankov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí nevyužili šanci! Po rohovém kopu se domácí dostali do rychlého protiútoku, jenže Mohamed Daramy špatně načasoval přihrávku a nabíhající Santos byl v ofsajdu.
     
    90+1
    Dynamo zahrávalo ještě jeden z posledních rohových kopů. Míč se dostal na přední tyč, odtamtud byl ale odvrácen do bezpečí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje závěrečné tři minuty!
     
    89
    Škoda, že Cygankovi nevyšla střela nůžkami, protože kdyby ano, byla by to opravdu výstavní vítězná branka.
     
    88
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Benjamin Verbič, přichází Carlos De Pena.
     
    86
    Arťom Besjedin se málem prosmýkl obranou Kodaně a dostal by se tak do tutové šance 1 na 1, obrana ale nakonec nevypadla a útočníka odstavila.
     
    85
    Kodaň sice zahrávala rohový kop, ale podle rozhodčího poté nastal útočný faul ze strany Nelssona. Podle opakovaných záběrů je jasně vidět držení jednoho z obránců. Reakce domácích diváků tak byla zcela pochopitelná, neboť měla být penalta!
     
    84
    V brankovišti Dynama nastal jakýsi zmatek po úderu loktem Santose. Následně se potom vytvořila zbytečná strkanice, rozhodčí tak udělil tři žluté karty.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Victor Nelsson (FC Kodaň).
    Žlutou kartu dostává Michael Santos (FC Kodaň).
    Žlutou kartu dostává Arťom Šabanov (FC Dynamo Kyjev).
     
    82
    Teprve druhé střídání v celém zápase. Například Dynamo ještě vůbec nestřídalo, je to nějaká taktika hostů? Uvidíme.
     
    81
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Nicolaj Thomsen.
     
    79
    Blíží se nám závěrečná desetiminutovka, uvidíme zda se tedy dočkáme vítězné branky, nebo hráči opět odejdou za stavu 1:1.
     
    78
    Z levé strany přilétl do vápna domácích zajímavý centr. Do hlavičky se tam tlačil Serhij Sydorčuk, obrana však tlak ustála a ubránila se i následnému menšímu zmatku.
     
    77
    A další. Mohamed Daramy zcela zbytečně strčil zezadu do Šepeljeva, hosté tak budou mít k dispozici volný kop.
     
    75
    Se šancemi se sice roztrhl pytel, ale fauly neustály. Za poslední minutu byly k vidění dva, a to každý na jedné straně.
     
    74
    Tomasz Kędziora obdržel jakožto dočista volný hráč, přihrávku na hranici vápna. Po chvilce přemýšlení se nakonec do střely opřel, jenže obránce Fischer ji dokázal svým tělem zablokovat.
     
    73
    Hosté pokračují v útoku, což se domácím divákům moc nelíbí a dávají to najevo svým pískotem. Uvidíme zda nastane překvapivý obrat, nebo i další utkání skončí remízou.
     
    71
    Obrat se nekoná! Kodaň naprosto přestala hrát, na což Dynamo dokázalo zareagovat, konkrétně Viktor Cygankov, který zkusil štěstí zpoza vápna. Jeho rána ale o pár centimetrů míjela branku.
    70. Benjamin VERBIČ - 1:1
     
    70
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, a to naprosto zaslouženě!! Dynamo teď senzačně překombinovalo obranu Kodaně. Cygankov dokázal najít volného BENJAMINA VERBIČE, který zpoza malého vápna nedal brankáři šanci svojí střelou k tyči.
     
    69
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Pierre Bengtsson, přichází Karlo Bartolec.
     
    67
    Benjamin Verbič vypálil tvrdou pumelici z velkého úhlu, jenže do té se mu nebál vlétnout obránce Varela, který svým tělem zažehnal velkou šanci.
     
    66
    Utkání se teď poměrně uklidnilo a sledujeme spíše kombinace na obou stranách. Uvidíme co přinesou následující minuty a zda se ještě dočkáme nějaké té branky.
     
    65
    Po první žluté kartě v utkání byl k vidění nákop domácích do vápna hostů. Na centr za obranu si sbíhal Pieros Sotiriou, jenže v té rychlosti nestihl zkontrolovat své postavení, tak to za něj udělal pomezní sudí.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Zeca (FC Kodaň).
     
    62
    A opravdu ano. Do vápna domácích se snesl zajímavý centr z levé strany, ovšem ani jeden z hráčů na něj nestihlo zareagovat a pokus Šepeljeva tak skončil v zámezí.
     
    61
    Kodaň se bude stěhovat zpět na vlastní polovinu. Střelec úvodní branky Jens Stage zazmatkoval a zfauloval jednoho z kyjevských hráčů. Díky tomu tak nejspíše uvidíme útok hostů.
     
    60
    Po přímém kopu nastaly dva rychlé útoky Kodaně. Ani jeden však na brankáře nepronikl, protože je obránci zblokovali. Nejdříve to byl Arťom Šabanov, následně Denys Popov.
     
    59
    Varela je dnes takovým otloukánkem, protože pokud dobře počítám, tak ho již soupeř nejméně třikrát zfauloval. Pro domácí je tu tak volný kop a osvobození z vlastní poloviny.
     
    58
    Tak zřejmě nepodaří, nebo alespoň ne teď. Dynamo se sice dlouho na polovině drželo, ale na jednoho z hráčů vystartoval čerstvý Mohamed Daramy a náhle již byl míč v jeho moci.
     
    57
    Dynamo se necelé dvě minuty drží na polovině Kodaně, uvidíme zda se hráčům podaří srovnat toto utkání.
     
    56
    Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Rasmus Falk, přichází Mohamed Daramy.
     
    55
    Dynamo teď sehrálo výbornou akci, na jejímž konci bylo zakončení Olexandra Karavajeva, jeho pokus zpoza malého vápna však branku nijak neohrozil.
     
    54
    Na statistice střel můžeme vidět, že Dynamo má opravdu střeleckou smůlu. Kodaň na branku vystřelila pouze dvakrát, z toho jeden gól, zatímco Kyjev již 11x a stále žádný gól.
     
    53
    Statistika střel: 2-11
     
    52
    Viktor Cygankov je dnes nesmírně aktivní. Týmu pomáhá jak vzadu tak i vepředu. Nyní se dokázal protlačit až ke střele, ta však byla nepřesná.
     
    50
    Přímý kop putoval nebezpečně do brankoviště, ani jeden z hráčů v bílém však míč nedokázal hlavičkou tečovat, hosté tak budou vhazovat z pravé strany.
     
    49
    Viktor Cygankov místo míče zasáhl domácího Varelu, a to poměrně tvrdě, domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    48
    Dopředu se i vzápětí tlačil jeden z domácích hráčů, na převahu dvou ukrajinských obránců však již zareagovat nedokázal a o míč tak přišel.
     
    47
    Dynamo do druhého poločasu vlétlo jako hrom a rovnou se Olexandr Karavajev probojoval až do zakončení z brankoviště. Rána ale putovala pouze do boční sítě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:55.
     
    Je za námi první poločas, k vidění byla jedna jediná branka. Úplný úvod patřil Dynamu, jenže první akce Kodaně skončila ihned v síti. Na to se hosté snažili zareagovat, až se jim v 15. minutě dostala možnost penalty. Tu na sebe vzal Viktor Cygankov, který ale síť nepropálil, neboť mu brankář Johnsson vystihl směr. Do konce části již žádná velká akce nenastala, převahu však měli hosté.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Michael Santos si nabíhal do samotného úniku, jenomže celou akci ukončil svým praporkem pomezní sudí. Z opakovaného záběru je vidět, že udělal správné rozhodnutí.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    43
    Dynamo si vzápětí vytvořilo rohový kop. Míč byl sice z vápna ihned odvrácen, ovšem zpoza vápna se do toho opřel mladý Serhij Sydorčuk. Jeho pumelici ale zneškodnil brankář Karl-Johan Johnsson.
     
    42
    Domácím divákům a hráčům Kodaně, se momentálně nelíbilo rozhodnutí rozhodčího, protože se jim zdálo, že byl Michael Santos zfaulován. To samozřejmě byl, rozhodčí se ale rozhodl jinak.
     
    41
    Statistika faulů: 10-4
     
    39
    Tak trochu to vypadá, jako by Kodaň byla na míči nejistá. Dynamu dávají přímé kopy zdarma, ti je ale neumí využít. Aby se jim to ještě nevymstilo.
     
    38
    Utkání se poměrně změnilo v nečistou hru. Oba týmy dosti často faulují, a to zejména domácí, kteří by se měli krotit.
     
    37
    Serhij Sydorčuk získal přesně na kopačku odražený balón z obrany domácích. Serhij moc dlouho nad ničím nepřemýšlel a rovnou se vložil do rány z dálky. Ta ale na branku vůbec neputovala.
     
    35
    Po poměrně delší době, se domácí dostali až k brankovišti, odkud se pokusili o centr do vápna. To se hráčům sice podařilo, ale brankář Buščan byl skvěle připraven.
     
    34
    Ani po přímém kopu nevidíme vyrovnaný stav, obrana Kodaně je dnes hold nedobytná. Uvidíme zda trenér Kyjeva něco vymyslí, jak tuto zmrzlou zeď prorazit.
     
    33
    Po delší době dění nastal opět nějaký ten faul, a to ze strany domácích. Dynamo tak bude zahrávat přímý kop na polovině dánské velkoklubu.
     
    31
    Hra se od pokutového kopu výrazně zpomalila a oba celky začínají tak trochu zmatkovat, a to hlavně v útoku. Uvidíme co nám ještě přinesou následující minuty.
     
    30
    Po výhodě nám Kodaň nic velkého neukázala, situace tak vzápětí nastala i na druhé straně, jenomže ani hráči v modrém, se na nic nezmohli.
     
    29
    Další faul. Arťom Besjedin narazil zezadu do nic netušícího Staga, domácí tak budou zahrávat volný kop.
     
    27
    Michael Santos zakládal rychlý útok po levé straně, tam ho však před branami brankoviště odstavil jeden z obránců, toho však následně zfauloval.
     
    26
    Po delším kombinování byla viděna nějaká ta akce, a to z kopaček hostů. Ve vápně si za obranu seběhl Arťom Besjedin, na rychlý pas ale nestihl včas zareagovat.
     
    25
    V moci se momentálně nachází hosté z Kyjeva, kteří se pomalými přihrávkami snaží dostat do nějaké dobré situace, jenže obrana Kodaně funguje výtečně.
     
    24
    Jens Stage nepohlídal rychlého Verbiča a musel tak zvolit záchranu pomocí faulu. Hosté tak budou zahrávat volný kop.
     
    22
    Kodaň jaksi po vstřelené brance polevila, protože Dynamo si dělá tak trochu co chce. Nyní do vápna přisvištěl další nebezpečný centr a díky bohu pro domácí, že to vyskakující Volodymyr Šepeljev netrefil.
     
    21
    Kapitán domácího celku Zeca, se momentálně snažil napravit ruku v brankovišti, díky které se kopal pokutový kop. Jeho rána z velké dálky však branku nijak neohrozila.
     
    20
    Hosté zahrávali další rohový kop, tentokrát se rozhodli pro souhru na krátko. Následně nadešel centr do brankoviště, ten ale s přehledem sbíral brankář Karl-Johan Johnsson.
     
    18
    Arťom Besjedin nevěděl co s míčem, a tak se rozhodl pro nečekanou střelu z poměrně velké dálky a hlavně velkého úhlu. Střela nakonec na branku ani neletěla.
     
    17
    Viktor Cygankov je zřejmě naštvaný a nyní si tak nervy vylévá na domácích hráčích, konkrétně na Varelovi. Toho totiž momentálně dosti tvrdě srazil.
     
    16
    Dynamo nastartovalo svoji mašinu a během tří minut vystřelili tři střely. Ani jedna však do branky nepronikla.
     
    15
    Hosté následně zahrávali rohový kop, který putoval na přední tyč, kde se o hlavičku pokusil nebezpečný Benjamin Verbič, branku však minul o cca 30 centimetrů.
    14. Neproměněná penalta Cygankova
     
    14
    Není to gól!! Pokutový kop na sebe vzal Viktor Cygankov, který zvolil pravou stranu branky, ovšem tu zvolil i brankář Karl-Johan Johnsson a připisuje si hrdinský zákrok.
     
    13
    Domácí se teď budou modlit, aby jejich brankář penaltu chytil. Za faul rukou mohl v brankovišti obránce Zeca.
     
    12
    Byla nařízena penalta pro FC Dynamo Kyjev!!
     
    11
    Kodaň mohla putovat směrem dopředu a dostat se tak do nějaké výrazné šance, ovšem místo toho nadešel špatný pas a akce tak bude začínat od znovu.
     
    10
    Další dalekonosný pokus. Serhij Sydorčuk chtěl díky odraženému míči z brankoviště očistit svůj předchozí faul a zkusil tak štěstí zpoza vápna. Rána ale letěla vysoko nad.
     
    9
    Serhij Sydorčuk zfauloval domácího Falka a následně se ještě s rozhodčím dohadoval. Myslím si, že teď může být rád, protože z toho klidně mohla býti žlutá karta.
     
    8
    O nějakou tu rychlejší odpověď, se nyní snažili hosté, jenže jejich útok skončil už před brankovištěm domácích.
     
    6
    Další akce Kodaně. Opět to hráči v bílém tlačili pomocí centru z levé strany, tentokrát byl však brankář Georgij Buščan pohotový a akci zneškodnil.
     
    5
    První šance, první gól. Taková je momentální bilance domácí Kodaně, uvidíme jak na to ukrajinský celek zareaguje a zda se dočkáme brzkého vyrovnání.
    4. Jens STAGE - 1:0
     
    4
    Kodaň právě vstřelila branku!
    Máme tady první branku! Z levé strany přilétl skvělý centr, který nejdříve brankářovi Buščanovi vyklouzl a na zadní tyči ho lehce tečl JENS STAGE.
     
    3
    Hosté znovu v útoku! Celou akci založil svým únikem Volodymyr Šepeljev, který ale míč přenechal svému spoluhráči Verbičovi. Ten se následně pokusil o přesný centr do vápna, jenomže s míčem již byl v zámezí.
     
    2
    Tak nezačne. Domácí špatně přihráli, na což výtečně zareagoval Olexandr Karavajev, který zkusil štěstí z poměrně velké dálky. Brankář Karl-Johan Johnsson byl však připraven.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří místo nákopu dopředu zvolili přihrávku dozadu, odkud začne první útok zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v bílých dresech, zatímco hosté v dresech modrých.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kodaň: Johnsson – Bengtsson, Nelsson, Papagiannopoulos, Varela – Fischer, Zeca (C), Stage – Falk, Sotiriou, Santos.
    Náhradníci: Grytebust – Thomsen, Daramy, Biel, Bartolec, Bendtner, Haahr.

    FC Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora, Popov, Šabanov, Mykolenko – O. Karavajev, Sydorčuk (C), Šepeljev – Cygankov, Besjedin, Verbič.
    Náhradníci: Kučeruk – Sol, Šaparenko, De Pena, Garmaš, Rodrigues, Bujalskij.

    Rozhodčí: T. Bognar – B. Buzás, P. Kóbor (vš. HUN).
     
    Vzájemná utkání

    24.10.2019 – Dynamo Kyjev – FC Kodaň 1:1
     
    FC Dynamo Kyjev dnes bude tím outsiderem, a to i přesto, že první utkání skončilo remízovým výsledkem. Hráči se nesmí zaleknout domácího publika a hrát svojí hru, protože dnešní výhra by je posunula na první místo ve skupině. Jak jsem již říkal, poslední zápas mezi těmito týmy skončil remízou 1:1, tak snad to dnes bude o něco lepší a uvidíme vítěze. Kyjev se také nachází v domácí lize na druhém místě, ovšem na první Šachtar Doněck ztrácí už deset bodů. Liga má za sebou 13 kola, takže šance na titul tam ještě je. Uvidíme jak se dnes Kyjevu bude dařit a zda to budou právě oni, co dnes zvítězí.
     
    FC Kodaň Dnes bude poměrně velkým favoritem na vítěze, výrazně jim k tomu může pomoci domácí publikum. Týmům začíná druhá část skupin, tudíž se Kodaň s Kyjevem již jednou potkala. Byl to právě poslední zápas v Evropské lize. Utkání bylo od samého úvodu až do finálního hvizdu vyrovnané, zápas tak skončil remízou 1:1. Kodaň se drží díky lepšímu skóre na prvním místě a dnes to tak bude zápas o náskok k postupu. Kodani se v domácí lize poměrně daří. Tým se drží na 2. místě, na první Midtjylland však ztrácí čtyři body. Kodaň je celek, který vždy prahne po titulu, tak uvidíme zda se jim vedoucí tým podaří dohnat a právě oni získají titul.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 4. kola Skupinové fáze Evropské ligy. Koukneme se přímo na utkání FC Kodaň – FC Dynamo Kyjev. Oba celky mají stejný počet bodů a drží se tak na první a druhé příčce, čeká nás tak souboj o první místo. Výkop je stanoven na 18:55.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Gerard Filip

    Góly: 4. Stage (Bengtsson) – 70. Verbič (Cygankov)

    Karty:   63. Zeca (KOD), 83. Nelsson (KOD), 83. Santos (KOD) – 83. Šabanov (DKY)

    Nepremenená penalta: 14. Cygankov (DKY), brankár Johnsson zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:10.
    FC Kodaň: Johnsson – Bengtsson (69. Bartolec), Nelsson, Papagiannopoulos, Varela – Fischer (81. Thomsen), Zeca (C), Stage – Falk (56. Daramy), Sotiriou, Santos.
    Náhradníci: Grytebust – Thomsen, Daramy, Biel, Bartolec, Bendtner, Haahr.

    FK Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora, Popov, Šabanov, Mykolenko – O. Karavajev, Sydorčuk (C), Šepeljev – Cygankov, Besjedin, Verbič (88. De Pena).
    Náhradníci: Kučeruk – Sol, Šaparenko, De Pena, Garmaš, Rodrigues, Bujalskij.

    Rozhodca: T. Bognar – B. Buzás, P. Kóbor (vš. HUN)