Augsburg – Bayern 2:2 (kon.) | Brémy – Hertha 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Mainz 1:0 (kon.)
Lipsko – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 19.10.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:30:42)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 5:7.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 11:12.
     
    Druhý polčas priniesol výrazne lepší futbal, ako sme videli v prvom dejstve, a medzi dvomi herne vyrovnanými tímami sa napokon zrodila zaslúžená remíza. Skóre otvoril po chybe obrany hostí Werner, hostia sa ale postupne dostali do veľkého tlaku a aj keď brankár Gulácsi držal svoj tím výbornými zákrokmi, tak ho napokon dokázal Weghorst prekonať. Oba tímy ešte mali v závere možnosť rozhodnúť o svojom víťazstve, ďalší gól však už nepadol. Lipsko nevyhralo v Bundeslige tretíkrát za sebou a kleslo na priebežné štvrté miesto. Wolfsburg je stále jediným tímom bez prehry a bodovo sa dotiahol na prvý Mönchengladbach, ktorý má však zápas s Dortmundom k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    I hostia mali ešte šancu rozhodnúť. Klaus sa dostal s kolegami z útoku Wolfsburgu do rýchleho protiútoku, ktorý ale pokazil Nmecha. Tomu lopta pri spracovaní v šestnástke Lipska odskočila a Orban ju následne odkopol z nebezpečného priestoru.
     
    90+2
    Klostermann sa po skvelej Cunhovej prihrávke za obranu Wolfsburgu uvoľnil na pravej strane, jeho strieľaný center ale nedokázal zasiahnuť ani jeden zo štvorice domácich hráčov v šestnástke.
     
    90+1
    Lipsko naďalej kombinuje na polovici Wolfsburgu, stále je ale len v úctivej vzdialenosti od brány hostí. Obrana hostí funguje v závere zápasu skvele.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Domáci sa začali tlačiť dopredu až po inkasovanom vyrovnávajúcom góle, je však možné, že už je neskoro. Kamplov nákop na Poulsena chytil vybiehajúci brankár Pervan.
     
    89
    Saracchi centrom zľava našiel v strede šestnástky Wolfsburgu voľného Cunhu, ktorý hlavou poslal loptu mimo Pervanovej brány.
     
    88
    Sabitzer rozohral priamy kop z pravej strany útočnej polovice na krátko na Demmeho, ktorého nákop bez problémov chytil brankár Pervan.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Joao Victor, prichádza Felix Klaus.
     
    86
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Matheus Cunha.
     
    84
    Spoza šestnástky strieľal Forsberg, loptu však poslal vysoko nad bránu Pervana.
     
    82
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Guilavogui prihrávkou na pravú stranu našiel Williama, ktorý poslal z prvej prízemný center do stredu šestnástky, kde sa k nemu dostal WOUT WEGHORST. Útočník Wolfsburgu potom poslal loptu taktiež z prvej pomedzi nohy brankára Gulácsiho do siete.
     
    82
    Domáci teraz i s poriadnou dávkou štastia udržali čisté konto! Gulácsi najprv vyrazil strelu Weghorsta a jeden z obrancov Lipska zastavil pred bránkovou čiarou dorážku hostí.
     
    82
    Po veľmi dlhej dobe zaútočili i domáci. Kampl prihrávkou do ľavej strany pripravil priestor na center Wernerovi, ten však loptu poslal priamo do rúk gólmana Wolfsburgu Pervana.
     
    81
    Arnoldov výborný center do stredu šestnástky Lipska zasiahol hlavou úplne voľný Guilavogui, jeho hlavička však končí tesne mimo Gulácsiho brány.
     
    80
    Sabitzer podrazil na ľavej strane Steffena, ktorý si ho dokázal zaseknúť. Priamy kop pre Wolfsburg.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Werner – 82. Weghorst

    Karty:   68. Saracchi (RBL) – 7. Guilavogui (WOF), 12. Mbabu (WOF), 45. Tisserand (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban (C), Saracchi – Sabitzer, Laimer (75. Kampl), Demme, Nkunku (70. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (86. Cunha).
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui (C), Arnold, Roussillon (68. Steffen) – Brekalo (74. Nmecha), Weghorst, Joao Victor (87. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger

    Diváci: 39 182