Augsburg – Bayern 2:2 (kon.) | Brémy – Hertha 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Mainz 1:0 (kon.)
Lipsko – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:1 (1:0)
Hertha BSC
cz Sobota 19.10.2019, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (17:30:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:9. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11.
     
    Utkání končí nerozhodným výsledkem 1:1. Brémy tak nevyhrály už čtvrté ligové v řadě, naopak Hertha počtvrté za sebou dokázala bodovat. Lépe do zápasu vstoupili domácí fotbalisté, už v sedmé minutě se s přispěním Boyatovy teče trefil Josh Sargent. Ještě před přestávkou mohl vyrovnat Mittelstädt, jehož parádní pumelici moc nescházelo. Ve druhé půli měli fotbalisté Werder příležitosti k tomu, aby odskočili na rozdíl dvou branek, nejblíže byl Rašica. Žádnou z nich neproměnili a v sedmdesáté minutě přišel trest, vyrovnání zařídil střídající Dodi Lukebakio.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zápas se dohrává na obranné polovině Herthy. Hosté ale svého soupeře stále nepouští k vážnější příležitosti, Bargfrede nyní z nouze vypálil vysoko nad branku.
     
    90+2
    Odhodlaněji si za vítězstvím jdou domácí fotbalisté, kteří chtějí před vlastními fanoušky naplno bodovat. Rozradostnit je mohl Pizarro, jenž o kousek nedosáhl na Bittencourtův centr.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Per Ciljan Skjelbred, přichází Jordan Torunarigha.
     
    90
    Maximilian Eggstein si balon krásně zpracoval, uvolnil se přes Mittelstädta a následně vypálil z otočky, Rune Jarstein ale jeho střelecký pokus kontroloval.
     
    89
    Skjelbred vyslal velice zajímavou nahrávku do běhu pro Davieho Selkeho, na kraji šestnáctky byl ale u balonu jako první včas vybíhající Jiří Pavlenka.
     
    88
    Zápas se pomalu blíží ke svému konci, už zbývá odehrát jen pár minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu, nebo si dnes oba celky odnesou jeden bod?
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Claudio Pizarro.
     
    86
    Rašica z kraje pokutového území dopravil balon až k Bittencourtovi, k čemuž mu pomohla i Rekikova teč. Domácí záložník ale zakončoval z těžké pozice a branku vůbec netrefil.
     
    85
    Theodor Gebre Selassie si z jednoho ze soubojů zřejmě odnesl zranění zápěstí, za které se momentálně drží. Uvidíme, zda český zadák utkání dohraje.
     
    84
    Darida vysunul vpřed Lukebakia. Střelec zatím jediného gólu Herthy ale nadějně vypadající šanci nevyřešil dobře, jeho přihrávku na Selekho přečetl Klaassen.
     
    83
    V posledních okamžicích se hra hodně kouskuje, k vidění je řada faulů. Další předvedl Dodi Lukebakio, který po ztrátě balonu stáhl k zemi Gebre Selassieho.
     
    82
    Maximilian Eggstein nepříjemně došlápl kotník rozehrávajícího Skjelbreda. Sudí dle očekávání odpískal nedovolený zákrok, pro žlutou kartu ale tentokráte nesáhl.
     
    81
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Nuri Şahin, přichází Philipp Bargfrede.
     
    81
    Do trochu otevřenější obrany domácích se posléze vydal čerstvý Davie Selke, kterému v klíčový moment souboje s Veljkovićem utekl míč od kopaček.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 7. Sargent (M. Eggestein) – 70. Lukebakio (Mittelstädt)

    Karty:   80. Bittencourt (BRM) – 58. Klünter (HER)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:9. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:11.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, Groß, Friedl – M. Eggestein, Şahin (81. Bargfrede), Klaassen (C) – Sargent (74. J. Eggestein), Bittencourt, Rašica (87. C. Pizarro).
    Náhradníci: Kapino – Lang, C. Pizarro, J. Eggestein, Langkamp, Goller, Bargfrede.

    Hertha BSC: Jarstein – Klünter, Rekik, Boyata, Mittelstädt – Skjelbred (90. Torunarigha), Grujić – M. Wolf, Darida, Dilrosun (56. Lukebakio) – Ibišević (C) (77. Selke).
    Náhradníci: Kraft – Kalou, Duda, Köpke, Plattenhardt, Torunarigha, Selke, Lukebakio, Covic.

    Rozhodca: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp