Pittsburgh – Anaheim 2:1 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:7 (kon.) | NJ Devils – Edmonton 3:4 (0:1 po s.n.)
Montreal – Detroit 2:4 (kon.) | Ottawa – St. Louis 4:6 (kon.) | Nashville – Washington 6:5 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 5:2 (kon.) | Chicago – San Jose 4:5 (kon.) | Dallas – Calgary 2:3 (1:2 po s.n.)
Colorado – Boston 4:2 (kon.) | Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
koniec
Nashville Predators
6:5 (1:1, 1:3, 4:1)
Washington Capitals
cz Piatok 11.10.2019, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi Nashvillem Predators a Washingtonem Capitals!
     
    Nashville Predators

    Domácí opět vstupují do sezóny s velkými ambicemi, které v předchozí sezóně přetavili ve skutečnost jen z poloviny. Ve své Centrální divizi posbírali rovnou stovku bodů, což jim stačilo v rámci celé konference na třetí místo, jenže v prvním kole play-off narazili na Dallas a prohráli 2:4 na zápasy. V nové sezóně Predators odehráli tři utkání, v nichž vždy padlo minimálně sedm branek. Proti Minnesotě a San Jose oslavili svěřenci trenéra Petera Laviolettea vítězství 5:2, mezi které se vměstnala porážka 3:5 s Detroitem. Co se marodky týče, tak Nashville neřeší žádné starosti. Na listině zraněných nenalezneme ani jedno jméno.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Duchene – 6 bodů (0+3)
    • F. Forsberg – 4 body (3+1)
    • R. Josi – 3 body (2+1).
     
    Washington Capitals

    Předminulí vítězové Stanley Cupu v poslední sezóně rovněž nezvládli první kolo play-off s Carolinou, nicméně ani to nedonutilo generálního manažera Briana MacLellana provést nějaké významnější změny v kádru. Ten opustil jen nevybroušený talent André Burakovsky a zkušený obránce Matt Niskanen, za kterého přišel český tvrďák Radko Gudas. V nově rozjetém ročníku se Washington musel líbit především lovcům remíz. Dělbou bodů po základní hrací době skončily hned tři ze čtyř zápasů Capitals, kteří v prodloužení porazili 3:2 St. Louis, ale o pár dní později proti Carolině a Dallasu na druhý bod nedosáhli. Mezitím však stihli v šedesáti minutách porazit 2:1 New York Islanders. Na marodce Washingtonu zůstává jen obránce Michal Kempný.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Carlson – 5 bodů (1+4)
    • T. J. Oshie – 3 body (2+1)
    • J. Vrána – 3 body (2+1).
     
    Vzájemné zápasy

    16.01.2019 Nashville – Washington 7:2
    31.12.2018 Washington – Nashville 3:6
    06.04.2018 Washington – Nashville 3:4
    15.11.2017 Nashville – Washington 6:3
    17.03.2017 Washington – Nashville 1:2 pr.

    *Predators svého soupeře porazili už šestkrát za sebou, přičemž mu nechali jediný bod. Poslední vítězství Washingtonu se datuje k břevnu roku 2016.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radko Gudas (WSH)

    Obránce, 29 let, 4 zápasy, 2 body (0+2)

    Jakub Vrána (WSH)
    Útočník, 23 let, 4 zápasy, 3 body (2+1)

    Richard Pánik (WSH)
    Útočník, 28 let, 4 zápasy, 0 bodů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Na úvodním buly proti Johansenovi uspěl Nicklas Bäckström a jeho Washington, který nastupuje v bílých, zatímco domácí ve žlutých dresech.
     
    00:54
    První zákrok pro Bradena Holtbyho, který si jednoduše poradil s Ekholmovou bekhendovou střelou z levého mantinelu.
     
    01:15
    Fabbrovo nahození od modré čáry přes Holtbyho rovněž neprošlo. Těžko s jistotou říct, zda nebyl kotouč tečovaný.
     
    01:43
    Weberova střela už prošla až do hostujícího brankoviště, ale tam se zastavila o dobře postaveného brankáře Holtbyho.
     
    02:29
    Na druhé straně to zkoušel Gudas ve chvíli, kdy Rinne neměl ideální výhled. Finský brankář každopádně zasahovat nemusel.
     
    02:54
    Brendan Leipsic byl před útočnou modrou výrazně zpomalený, což zapříčinilo jeho vjezd do postavení mimo hru.
     
    03:32
    Domácí rozjeli velice pohledou kombinační akci, kterou po vyjetí zpoza branky zakončoval Josi, ale Holtby byl u pravé tyče nachystaný.
     
    03:52
    Predators odevzdali puk Jensenovi a odjeli střídat. Pak ale aktivně forčekovali a díky tomu mohou vymýšlet další útok.
     
    04:38
    Vrána využil svou velkou rychlost a byl jako první u nahozeného kotouče. K ničemu to ale nebylo, protože na následný pas k brankovišti nikdo nečekal.
     
    04:57
    Jevgenij Kuzněcov se z pravé strany drze vydal vstříc Rinnemu, který si s jeho střelou z ostrého úhlu ale věděl rady a nadvakrát přerušil hru.
     
    05:22
    Ellerův útok hrál v útočném pásmu jen bez kotouče, se kterým se domácí přeci jen dostali do bezpečí a po nástřelu z červené čáry jej definitivně získali.
     
    05:59
    Smith u pravého mantinelu posunul puk jenom na Orlova, který založil protiakci Washingtonu, nicméně Leipsic neměl dostatek času na bekhendové zakončení.
     
    06:46
    Jensen si hodně počkal s rozehrávkou na Nicklase Bäckströme, který se svými křídly nic nevymyslel a Rinne tak může zůstat v klidu.
     
    07:16
    Právě Nicklas Bäckström si vzal od mantinelu odražený puk, ale střelou z pravého kruhu nenašel žádnou mezeru v Rinneho postoji.
     
    07:26
    Rušno bylo také na druhé straně! Calle Järnkrok posunul puk před Arvidssona a jeho střela z pravé strany se zastavila až o brankovou konstrukci Holtbyho branky.
     
    07:56
    Duchene těžil z přihrávky Ekholma, ale ve finále nedokázal prostrčit puk malou mezerou mezi levou nohou Holtbyho a bližší tyčí.
     
    08:25
    Od začátku se hraje ve skvělém tempu. To nyní trochu uklidnil Rinne, kterému se nechtělo rozehrávat poté, co k němu dostal odrazil kotouč Colton Sissons.
     
    08:36
    Pánik vyhrál buly, takže z větší vzdálenosti mohl zkoušet štěstí Radko Gudas. Střela švihem na překonání Rinneho ale nestačila.
     
    09:09
    Dante Fabbro kvůli ležící zapomenuté hokejce nešikovně ztratil puk v obranném pásmu, ale napadající Eller už nestihl pořádně zakončit.
     
    09:17
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se v desáté minutě radují z vedoucího gólu! Zmatky vytvořené chybou Fabbra skončily přihrávkou Carlsona doleva na Hathawaye, který okamžitě vracel puk před branku a vyřadil tím ze hry Rinneho, jenž se marně natahoval po snadné koncovce LARSE ELLERA. Asistence: Garnett Hathaway, John Carlson.
    09:17 Lars ELLER - 0:1
     
    09:33
    Mattias Ekholm chtěl rychle odpovědět, ale Holtby si proti střele od modré čáry připsal velmi jistý zákrok, po kterém si počkal na hvizd rozhodčího.
     
    10:19
    Po sražené střele Jarnkroka vyletěl puk mimo hrací plochu. Hra se automaticky zastavila a pokračovat bude po krátké reklamní přestávce.
     
    10:39
    Nashville právě vstřelil branku!
    Capitals se ze svého vedení dlouho neradovali! Kuzněcov ve středním pásmu nezpracoval rozehrávku Vrány. Kotouče se po zásahu Granlunda zmocnil Duchene a přihrávkou přes Orlova parádně vysunul FILIPA FORSBERGA, jenž po kličce do forhendu zvedl puk k horní tyči. Asistence: Matt Duchene, Mikael Granlund.
    10:39 Filip FORSBERG - 1:1
     
    11:09
    První početní výhoda pro Washington! Napadající Craig Smith za Holtbym zbytečně podrazil Tylera Lewingtona.
     
    11:35
    Hosté se nedokázali usadit v útočném pásmu, do kterého se samozřejmě pokusili vrátit, jenže přitom porušili pravidlo o ofsajdu.
     
    12:09
    Z boje v rohu hřiště vyletěl puk až k pravému konci modré čáry, takže se Capitals po delší době mohli zformovat do přesilovkového rozestavení.
     
    12:25
    Ovečkin dostal od Carlsona přihrávku trochu za paty. Pokus o střelu z první tak skončil promáchnutím, které domácí obecenstvo rozhodně kvitovalo.
     
    12:56
    T. J. Oshie v mezikruží také trefil jenom vzduch a Arvidsson díky rychlému startu za pukem zvládl vyhodit do klidnější části kluziště.
     
    13:09
    Domácí v plném počtu.
     
    13:26
    Mikael Granlund přenechal puk předním stojícímu Filipu Forsbergovi, ovšem Holtby byl na jeho střelu golfákem připraven.
     
    13:46
    Fabbro znovu ztratil puk u vlastního brankoviště, ale potrestán za to tentokrát nebyl. Hathaway si za aktivní napadání a vyraženou střelu přesto zaslouží pochvalu.
     
    14:15
    Také hosté si vyzkouší hru ve čtyřech. Vinu na tom nese český obránce Radko Gudas, kterému bylo odpískáno podražení Kylea Turrise.
     
    14:39
    Caps v této sezóně zatím dostali dva góly v oslabení. Dnešní první začali velice dobře, puk se nachází daleko od Holtbyho klece.
     
    14:57
    Hagelin s Ellerem ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Po přihrávce přes Josiho zprava zakončoval švédský útočník, ovšem Rinne jeho šanci zlikvidoval.
     
    15:06
    Nick Jensen nekompromisně odpálil kotouč přes všechny čáry. Hosté střídají a Josi dojíždí puk až vedle Rinneho pracoviště.
     
    15:39
    Domácí velmi pomalu střídali a čistým způsobem odzbrojený Granlund se ve středním pásmu nedočkal potřebné podpory spoluhráčů.
     
    16:12
    Smith přejel útočnou modrou a shodil puk doleva na Ekholma, který ještě nahazoval puk před brankoviště, ale tam už nebyl nikdo ve žlutém.
     
    16:15
    Hosté v plném počtu.
     
    17:06
    Orlov dobře vystál Sissonse, kterého v rychlém protiútoku zahnal do rohu hřiště. Domácí puk vybojovali, ale pak se zmohli jen na neškodné nahození od modré.
     
    17:38
    Gudasovu rozehrávku na Jakuba Vránu domácí hokejisté vystihli, nicméně náznak přečíslení ztroskotal na odpískaném ofsajdu.
     
    17:53
    V závěru první části ještě jedna přesilovka pro Predátory. Jevgenij Kuzněcov v obranném pásmu zbytečně sekl do Ellise v situaci, která už nic neřešila.
     
    18:08
    Hagelin se postavil do cesty Forsbergovy střely z vrcholku levého kruhu a srazil puk až do ochranné sítě. Hosté po několika málo vteřinách střídají.
     
    18:25
    Puk vyletěl ze souboje na Oshieho, který mohl vyrazit do proitútoku. Moc se k němu ale neměl a nakonec ani nenahodil puk k Rinnemu.
     
    18:44
    Matt Duchene udělal pěknou kličku na pravém křídle, ale střelou přes ležícího Gudase nenašel mezírku u Holtbyho levé tyče.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:08
    Nashville se vlastní chybičkou v kombinaci zahnal mimo útočné pásmo, do kterého pomalu vrací kotouč Ryan Ellis.
     
    19:47
    Granlund dostal nabito do pravého kruhu, odkud pálil gofákem bez přípravy, ale gólman Washingtonu pohotově vykopl puk mimo prostor branky.
     
    19:53
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velice zajímavá první třetina, která se hrála ve vynikajícím tempu. Bezbrankové skóre platilo do desáté minuty, kdy nahrávku Hathawaye zužitkoval dánský útočník Lars Eller. O pár desítek vteřin ale bylo vyrovnáno zásluhou Forsberga a domácí pak měli k dispozici ještě dvě přesilové hry na obrat. Holtby však hosty podržel a do šaten se odchází za nerozhodného stavu 1:1.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 13 – 9
    Zablokované střely soupeře: 3 – 7
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 1 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Pekka Rinne musel prokázat dobrý postřeh poté, co puk vyletěl z krátkého mantinelu před jeho branku. Pohotová střela Ellera třetím gólem této partie ale neskončila.
     
    20:58
    Zatím nevýrazný Ovečkin poslal puk na Wilsona, ale o toho se rychle postaral Josi. Švýcarský obránce pak byl na konci domácí akce, ale Holtby ránu od modré dobře viděl.
     
    21:26
    Siegenthaler si několik vteřin promýšlel rozehrávku. Nakonec si vybral Ellera a ten zase Hagelina, jenž zleva přestřelil.
     
    21:56
    Eller prodloužil Hagelinův pas na levé křídlo, ovšem Oshieho baseballové zakončení nebylo pro Rinneho klec příliš nebezpečné.
     
    22:45
    Oshie ztratil puk v obranném pásmu, kde jej překvapil Carr. Domácí se k ohrožení Holtbyho branky ale vůbec nedostali.
     
    23:10
    Vrána si zase nepřišel na Ekholma, který okamžitě vyslal na zteč Arvidssona. Ten si nechal odklouzat Orlova, ale poté vůbec netrefil branku.
     
    23:34
    Dmitrij Orlov roztáhl hru doprava na úplně volného Jakuba Vránu, ovšem střela švihem z hole českého útočníka byla pro Rinneho snadným soustem.
     
    24:14
    Napadající Colton Sissons zvedl hokejku až do tváře Siegenthalera a daroval tím Washingtonu přesilovou hru.
     
    24:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps využívají početní výhodu a podruhé v zápase vedou! Stačilo k tomu opravdu málo, Carlson ležérně podržel puk na modré čáře a pak ho posunul k vrcholku levého kruhu, kde svou typickou střelou golfákem udeřil ALEXANDR OVEČKIN a vůbec poprvé v kariéře dokázal prostřelit brankáře Rinneho. Asistence: John Carlson, Jevgenij Kuzněcov.
    24:46 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    25:34
    Carl Hagelin chtěl přijít s nášupem, střela z pravého kruhu ale byla sražená a domácí se alespoň na malou chvíli vysvobodili.
     
    25:59
    Predators trochu prohospodařili výrazné přečíslení a útok do nezformované obrany. Granlund jen slaboučce nahodil puk z levého mantinelu do Holtbyho lapačky.
     
    26:29
    Forsberg najel s pukem do brusle Jensena. Granlund pak ještě spěchal za obranu, ale Braden Holtby přesto nemusel řešit žádné zakončení.
     
    26:50
    Platilo to i po střele od modré z hokejky Ellise, kterou clonící Brendan Leipsic nadzvedl až do ochranné sítě za hostující brankou.
     
    27:37
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři opět srovnávají krok! Calle Järnkrok dlouhou diagonální přihrávkou dostal do přečíslení dvou na jednoho Arvidssona, který přes posledního beka přihrál na RYANA JOHANSENA. Ten si kotouč sice špatně zpracoval, ale i tak se dokázal natáhnout k forhendové střele letící k levé Holtbyho tyči. Asistence: Viktor Arvidsson, Calle Järnkrok.
    27:37 Ryan JOHANSEN - 2:2
     
    28:13
    Pár vteřin po hostujícím icingu vyletěl kotouč do hlediště, takže Capitals mohou v poklidu prostřídat své řady.
     
    28:52
    Forsberg byl u levého mantinelu na všechno sám. Puk ale udržel a pak sledoval výpad Josiho, který z vrcholku pravého kruhu minul.
     
    29:21
    Znovu Roman Josi, který pálil z mohutného nápřahu. Holtby byl v pozoru, nicméně vydatný tlak Nashvillu jeho zákrokem ještě nekončí.
     
    29:50
    Ellisovi trvala příprava bekhendové střely, která navíc byla nepřesná a Caps se už vysvobodili bez pomoci zakázaného uvolnění.
     
    30:35
    Predators jsou při chuti a cítí, že by v těchto chvílích mohli svého soupeře zlomit. Zároveň si ale musí dávat pozor i v obraně, která zablokovala pokus Leipsica.
     
    31:03
    Smithovu střelu z vrcholku levého kruhu Holtby nebezpečně vyrazil před sebe. Jeho kolegové dorážku nedopustili, ale zároveň si pomohli nedovoleným zákrokem.
     
    31:03
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnett Hathaway – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:26
    Po komerční přestávce se hosté díky Gudasovi rychle osvobodili. Pak navíc přišla nepřesná přihrávka a další vynucený návrat k červené čáře.
     
    31:56
    Josi si vyměnil puk s Forsbergem, ale střela z osy hřiště přes jednoho z protihráčů k Holtbymu neprošla. Caps mají čas na vyhození a vystřídání.
     
    32:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí inkasují ve vlastní přesilovce a znovu budou muset dotahovat! Fatální chybu u levého mantinelu vyrobil Bonino, který se už nestihl vrátit s protiútokem dvou na jednoho. TOM WILSON měl na výběr mezi zakončením a přihrávkou na Stephensona, nakonec u něj zvítězila první varianta a Rinne byl na rychlou střelu z levého kruhu krátký. Asistence: Chandler Stephenson.
    32:28 Tom WILSON - 2:3
     
    33:03
    Hosté v plném počtu.
     
    33:46
    Pánikovu přihrávku na Carlsona srazil Sissons. Domácí však nevyvezli kotouč do bezpečí a musí podstupovat další souboje v obranném pásmu.
     
    34:31
    Josi z levého kruhu servíroval puk před brankoviště. Spoluhráče ale nenašel a první lajna Capitals se vzápětí provinila zakázaným uvolněním.
     
    34:45
    Roman Josi částečně propadl na útočné modré. Brejk Oshieho s Ovečkinem se zprvu nekonal, ale Rinne o pár vteřin později přesto čelil střele Carlsona z osy kluziště.
     
    35:35
    Jakub Vrána stále čeká na první pořádnou šanci. Teď se sice dostal ke střele z levého křídla, ale ta byla Irwinem zablokovaná do ochranné sítě.
     
    35:57
    Brendan Leipsic si ve středním pásmu zaklepal o přihrávku do jízdy. Té se však nedočkal a obránci Predators hosty k ničemu nepustili.
     
    36:35
    Bäckström shodil puk na Siegenthalera, který jenom nahodil na zadní mantinel. Tam bojoval právě švédský centr, ale přes svého osobního strážce se nedostal.
     
    37:11
    Alexandr Ovečkin se blýskl krásnou kličkou v malé rychlosti, kterou vyškolil Granlunda. Pak zkusil obejít i Josiho, ale ten ho zastavil podražením za dvě minuty.
     
    37:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo jako přes kopírák! Capitals podruhé skórují v přesilovce a z levé strany se o to jako vždy postaral ALEXANDR OVEČKIN, kterého od modré čáry jednoduše našel přesilovkový dirigent John Carlson. Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
    37:36 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    38:05
    Málem to bylo už o tři góly! Kuzněcov porazil na buly Johansena. Puk se dostal na Orlova a ten od modré trefil tyč! Domácí měli štěstí, že se kotouč zastavil kousek před brankovou čarou.
     
    38:29
    Austin Watson se důrazně probil až k Holtbyho brankovišti, ale z bezprostřední blízkosti nepropasíroval kotouč do hostující branky.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    Siegenthalerovu střelu od modré zastavil talentovaný zadák Fabbro. Domácí zkusili rychle přejít do útoku, ale Turris byl včas odzbrojen.
     
    39:59
    Mikael Granlud už neměl čas cokoliv vymyslet, a tak napřáhl ze středového kruhu. Holtbymu tím vyprášil lapačku a druhá dvacetiminutovka je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani v prostředním dějství nebyla nouze o zajímavé momenty. Téměř vše důležité se událo v přesilových hrách. Washington v nich skóroval hned dvakrát, když si domácí nevěděli rady se sehrávkou Carlsona na střelce Ovečkina. Ještě před jeho gólem na 4:2 z brejku za Nashville skóroval Johansen, ale když se zdálo, že by se Predators mohli poprvé dostat do vedení, tak ve vlastní početní výhodě inkasovali od Toma Wilsona.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 16 (13:9, 9:7)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 13
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 2/3
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 6 – 9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Na úvod třetí části se zrodilo zakázané uvolnění Washingtonu. Lars Eller bude vhazovat po pravé ruce Bradena Holtbyho.
     
    40:35
    Po rychlém přechodu do útočného pásma za domácí tým zahrozil Granlund, ale strážce branky Capitals svižné zakončení vyrazil.
     
    41:11
    Ovečkin mohl zaútočit na hattrick, ale místo toho z levého kruhu přihrával na druhou stranu, kde však Wilson nestihl zasunout puk za levý beton Pekky Rinneho.
     
    41:36
    Po úmyslném ofsajdu Washingtonu vyhrál Sissons vhazování na Fabbra, ale jeho tvrdá střela si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    42:15
    Oshie si neporadil s přihrávkou Vrány a naopak měl co dělat, aby zabránil dalšímu ofsajdu. Ani protiakce Predátorů však neměla dlouhého trvání.
     
    42:56
    Domácí nemohli hrát kvůli signalizovanému postavení mimo hru, takže Radko Gudas má dostatek času na rozehrávku z obranného pásma.
     
    43:21
    Ellerovi nevyšlo přenesení hry doprava na Pánika. Třetí útok Capitals ale dobře forčekoval a puk po krátké odmlce znovu získal.
     
    43:43
    Pekka Rinne dobře viděl na ránu Orlova od modré čáry. Ta doplachtila až do lapačky finského veterána, který si vysloužil potlesk jinak zaražených fanoušků.
     
    44:15
    Obránce Ellis se prodral až do Holtbyho brankoviště, přičemž si vynutil faul Carlsona. Preds mají dobrou příležitost ke snížení na rozdíl jediného gólu.
     
    44:29
    Přesilové hry se domácím ale nedaří. Platí to i v těchto vteřinách, kdy Jensen vyhodil puk na druhý konec kluziště.
     
    45:03
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak i Predátoři v přesilovce dostrkali puk za Holtbyho záda! Arvidssonovu střelu z mezikruží hostující gólman zcela nezastavil a RYAN JOHANSEN nějakým záhadným způsobem dotlačil puk zpod pravého betonu do sítě. Sudí se poté ještě radili, ale na platnosti gólu se už nic měnit nebude. Asistence: Viktor Arvidsson, Roman Josi.
    45:03 Ryan JOHANSEN - 3:4
     
    45:46
    Holtby vyrazil za branku pro nahozený puk. Hosté trochu zaváhali při rozehrávce, ale nakonec se dostali na útočnou polovinu.
     
    46:13
    Nashville právě vstřelil branku!
    Dnešní den nabízí spoustu vyrovnaných a na góly velice bohatých bitev, mezi které se rozhodně řadí i tento duel! Fanoušci Nashvillu mohutně oslavují vyrovnání na 4:4, o které se minimálně z poloviny zasloužil Filip Forsberg. Ten si při kličce přehodil puk na bekhend a posunul ho na pravou stranu, odkud MATT DUCHENE jednoduše překonal přesouvajícího se gólmana. Asistence: Filip Forsberg, Mikael Granlund.
    46:13 Matt DUCHENE - 4:4
     
    46:59
    Lavička Capitals si vyžádala oddechový čas, po kterém se hosté dostali s kotoučem do ofsajdu. Na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    47:15
    Všechny dosavadní zápasy Washingtonu skončily jednogólovým rozdílem, z toho třikrát se rozhodovalo až v prodloužení. Vše zatím nasvědčuje tomu, že se tak bude dít i dnes.
     
    48:08
    Predators se na malou chvíli zaměřili na dohrávaní soubojů a nechali tím zcela volného Orlova. Tomu bohužel pro hosty v klíčovém okamžiku puk odskočil od hokejky.
     
    48:17
    Střelecký pokus Chandlera Stephensona rozvlnil pouze ochrannou síť, kam puk zamířil po obětavém bloku domácího obránce Irwina.
     
    48:50
    Na první kanadský bod čekající Richard Pánik se zastavil na levém křídle, odkud chtěl přihrávat po prknech, jenže puk se rozhodl vyletět mimo ledovou plochu.
     
    49:11
    Ellis nepustil přihrávku na Ovečkina. Predátoři se zničehonic vyrojili do brejku čtyři na dva, ale ten ztroskotal na nezpracovaném pasu na Josiho.
     
    49:49
    Gudasova táhlá střela švihem skončila na hrudi Rinneho, na kterém si posléze vylámal zuby také elegantně se uvolňující Orlov.
     
    50:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to už musí být strašlivě frustrující pro domácí hokejisty, kteří zas a znovu prohrávají. Jakub Vrána přitvrdil v souboji s Ekholmem, který ztratil puk u mantinelu. Díky tomu se do útoku dostal Orlov a přihrávkou do pravého kruhu dostal do šance T. J. OSHIEHO, který neomylně zacílil k vzdálenější tyči. Asistence: Dmitrij Orlov.
    50:09 T. J. Oshie - 4:5
     
    50:35
    Do dalšího útoku se už hnal Chandler Stephenson, nicméně mu byl odpískán ofsajd. Divoký zápas bude pokračovat po reklamní pauze.
     
    51:01
    John Carlson odpálil puk z obranného pásma až na zakázané uvolnění. Stephensonova čtvrtá formace musí zůstat na ledě.
     
    51:21
    Johansen vyjel před pravý kruh a tam přenechal kotouč Josimu, jehož svižné střele zápěstím scházela potřebná přesnost.
     
    51:42
    Z bezprostřední blízkosti neuspěl ani Viktor Arvidsson, jehož střela z pravé strany skončila v ochranné síti lemující útočné pásmo Nashvillu.
     
    52:02
    Carrovu střelu od modré Holtby jenom vyrazil. Puk si chtěl hokejkou stáhnout pod rukavici, ale místo toho přihrál na dorážku Turrisovi, kterého přesto dokázal vychytat.
     
    52:29
    Alexandr Ovečkin moc dobře věděl o Hagelinovi, na kterého centroval z pravého křídla. Švédský útočník však na rychlý pas nedosáhl.
     
    53:09
    Nahození Ekholma skončilo až u Ellise, který vypálil zpoza pravého kruhu. Holtby si ale připsal další úspěšný zákrok pravým betonem a o chvíli později raději přerušil hru.
     
    53:09
    Radko Gudas byl u zadního mantinelu hodně důrazně dohrán Watsonem. Český obránce neúspěšně prosil o vyloučení za nedovolené bránění a pak si trochu vylil zlost na střídačce.
     
    53:26
    V posledních minutách jsou domácí jasně aktivnější. Jejich jednogólové manko ale trvá, neboť Holtby snadno vyrazil střelu Duchenea od modré čáry.
     
    54:23
    Kuzněcov vyjel zpoza domácí branky. Místo na střelu si ale neudělal a jenom pokračoval v kombinaci, která skončila Jensenovou chycenou střelou od modré.
     
    54:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    Pět minut před koncem třetí třetiny začínáme znovu od nuly! Nicklas Bäckström nejprve vytvořil šanci Hagelinovi. Rinne svůj tým ale podržel a pak z dálky přihlížel nahrávce Sissonse z rohu hřiště do brankoviště, kde se puk pododrážel od Holtbyho, Hagelina a NICKA BONINA až do branky. Asistence: Colton Sissons, Austin Watson.
    54:52 Nick BONINO - 5:5
     
    55:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    Neskutečný zápas pokračuje. Domácí konečně zlomili menší prokletí a poprvé vedou! Calle Järnkrok vracel puk z levého kruhu na modrou čáru, odkud napřáhl MATTIAS EKHOLM a zprvu nenápadná střela prosvištěla přes balík těl a hokejek až za Holtbyho, který asi neměl ideální výhled. Asistence: Calle Järnkrok.
    55:20 Mattias EKHOLM - 6:5
     
    56:21
    Zakázané uvolnění Nashvillu se nepíská, takže hosté musí zakládat útok až od vlastní branky. Na stadionu mezitím panuje elektrizující atmosféra!
     
    56:52
    Trochu nepřehlednou pasáž ukončuje ofsajd Predátorů, které dělí od vítězství už jenom tři minuty. Caps už navíc nemají žádný oddechový čas.
     
    57:21
    Hosté se zatím nemohou dostat do závěrečného náporu. Orlov naopak musel zastavovat výpad Viktora Arvidssona po levém křídle.
     
    57:45
    Calle Järnkrok si na pravé straně pečlivě připravil střelu zápěstím, ovšem bližší tyč Holtbyho branky o kousek netrefil.
     
    58:15
    Watson si dal za úkol především získat buly v útočném pásmu, což se mu propagační střelou z dálky podařilo. Následné vhazování však vyhrála parta v bílém, která se dostala do ofsajdu.
     
    58:28
    Caps ztratili puk bezprostředně po odjezdu Holtbyho na střídačku. Trable musel poctivým návratem do obrany řešit Ovečkin, který přes sebe nepustil Ellise.
     
    58:59
    Vyhození Predators bylo zároveň pokusem o trefení odkryté klece. Puk ale letěl mimo a jelikož ho dojel Carlson, tak se píská zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Arvidsson napodruhé dostal puk k Järnkrokovi a ten ho ze středního pásma znovu odhodil až na icing, který se rozhodně zařadí do skupiny těch zbytečných.
     
    59:25
    Nicklas Bäckström dostal přihrávku do prostoru vedle branky, odkud zkusil zasunout puk do sítě, ale Pekka Rinne tento úmysl dobře přečetl.
     
    59:43
    Vypadá to na velké drama do poslední vtežiny! Ryan Ellis u obranné modré čáry sekl Kuzněcova a Caps budou hrát přesilovku šest na čtyři.
     
    59:53
    John Carlson zleva přihrál jenom na hokejku Nicka Bonina, který vyhodil puk do bezpečí. Aréna bouří, Nashville si už svůj náskok ustráží!
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hokejová liga na světě má za sebou další epickou bitvu! Nashville v ní většinu času tahal za kratší konec provazu, hned čtyřikrát smazal náskok Washingtonu a až necelých pět minut před koncem se poprvé a zároveň i naposled dostal díky dalekonosné ráně Ekholma do vedení. Capitals si z závěru žádnou šanci nevytvořili a poprvé v sezóně odchází ze zápasu bez zisku jediného bodu. I pátý zápas Washingtonu tedy končí rozdílem jediné branky, zatímco i ve čtvrtém utkání Nashvillu padlo alespoň sedm gólů.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 38 – 26 (13:9, 9:7, 16:10)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 15
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 2/4
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 8 – 12.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mattias Ekholm (NSH) 1+0
    2. Ryan Johansen (NSH) 2+0
    3. Matt Duchene (NSH) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (WSH)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 13:59
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:50
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:15.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:02:27)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 11. F. Forsberg (Duchene, Mikael Granlund), 28. Johansen (Arvidsson, Järnkrok), 46. Johansen (Arvidsson, Josi), 47. Duchene (F. Forsberg, Mikael Granlund), 55. Bonino (Sissons, Watson), 56. Ekholm (Järnkrok) – 10. Eller (Hathaway, Carlson), 25. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 33. T. Wilson (Stephenson), 38. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 51. Oshie (Orlov)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen, Järnkrok – Mikael Granlund, Duchene, F. Forsberg – Watson, Bonino, Sissons – C. Smith, Turris, Carr.
    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Siegenthaler, Jensen, Orlov, Lewington, Gudas – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Stephenson, Leipsic.

    Rozhodca: Peel, Luxmore – Tobias, Rody

    Diváci: 17 386