Buffalo – Montreal 5:4 (po pr.) | Philadelphia – NJ Devils 4:0 (kon.) | Vancouver – LA Kings 8:2 (kon.)
koniec po predl.
Buffalo Sabres
5:4 (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 10.10.2019, 01:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejsledovanější hokejové ligy na světě, v utkání mezi Buffalem Sabres a Montrealem Canadiens.
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo vstoupilo do nového ročníku velmi dobře. V dosavadních třech utkáních dvakrát zvítězilo, až ve třetím zápase nestačilo na celek Columbusu, jemuž podlehlo 3:4 po prodloužení. Hokejisté Sabres budou chtít zcela jistě prožít lepší rok než loni, kdy skončili v konferenci na nelichotivém třináctém místě, no základ tomu dali výborný. Nejproduktivnějším hráčem je překvapivě obránce, obrovsky talentovaný, teprve devatenáctiletý Rasmus Dahlin nastřádal již pět bodů.
     
    Montreal Canadiens

    Mužstvo z Kanady má oproti čtvrtečnímu soupeři odehrané pouze dva zápasy s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Vstup do nové sezóny se Canadiens nepodařil, na ledě Caroliny padli v prodloužení. Ještě větší přestřelku diváci viděli v Torontu, odkud Montreal odešel s vítězstvím 6:5 rovněž až v nastaveném čase. Svěřence kouče Juliena postihla loni velká smůla, play-off jim uteklo o pouhé dva body. Lídrem kanadského bodování Canadiens je po dvou zápasech forvard Brendan Gallagher, jenž posbíral tři body.
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (BUF)
    Tomáš Tatar (MTL)
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Rodrigues, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Montreal Canadiens: Kinkaid (Price) – S. Weber (C), Mete, Petry, Chiarot, C. Fleury, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).

    Rozhodčí: Brank, Rank – Gawryletz, Sericolo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly bylo vhozeno! Zvítězil v něm kapitán Sabres Jak Eichel, první útok tedy jde za Buffalem.
     
    00:31
    Rozehrávka kontru ale domácímu celku vlbec nevyšla, dlouhou nahrávku McCabea nedokázal zpracovat Reinhart, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    01:03
    Od modré čáry velmi tvrdě vypálil Jeff Petry. Carter Hutton na kotouč dobře viděl, udržel ho ve výstroji.
     
    01:44
    Před branku si na nahrávku Kotkaniemiho skvěe najížděl nikým neatakovaný Jonathan Doruin, u touše byl ovšem příliš pozdě.
     
    02:19
    Třetí lajna Canadiens vstoupila do zápasu výborně, rána Joela Armii bez přípravy z mezikruží proletěla jen těsně vedle levé tyčky.
     
    02:44
    Zkušeného gólmana Huttona vyzkoušel pokusem z velkého úhlu Byron, Kanaďan byl na svém místě.
     
    03:09
    Na poslední chvíli dokázal Hutton za brankou odehrát kotouč před dotírajícím Gallagherem, u puku nadějný talentovaný bek Rasmus Dahlin.
     
    03:38
    Loňské jedničce draftu, Rasmusi Dahlinovi, vyšel úvod sezóny skvěle. S pěti body je nejproduktivnějším hokejistou celého týmu.
     
    03:59
    Poprvé se bude vylučovat. Provinil se Slovák Tomáš Tatar, jenž nedovoleně zastavil unikajícího soupeře.
     
    04:09
    Buffalo má doposud nejlepší přesilovku z celé soutěže, úspěšnost dosahuje šedesáti procent! S pokusem Eichela si bez problémů poradil Kinkaid.
     
    04:44
    Dahlin nabil Olofssonovi, jehož vychytal Kinkaid, ten si poradil i s dorážkou Jacka Eichela. Kolotoč Sabres ale pokračuje!
     
    05:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo potvrzuje skvělá přesilovková čísla! Po ose Dahlin – Eichel se kotouč rychle přesunul k VICTORU OLOFSSONOVI, který prostřelil marně se přesunujícího Kinkaida. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Dahlin.
    05:04 Victor OLOFSSON - 1:0
     
    06:00
    Další bod pro švédského beka, celkově již šestý. Mladíček pouze potvrzuje, že je nesmírně platným hráčem pro hokejisty Sabres.
     
    06:32
    Domácí mužstvo opět zamklo soupeře v jeho vlastním obranném pásmu, Colinu Millerovi ovšem na modré přeskočila touš přes čepel hole.
     
    07:05
    Phillip Danault na Gallaghera, přes modrou čáru se ale Canadiens nedostali, situaci si skvěle pohlídal bek Ristolainen.
     
    07:41
    Jeff Skinner si sjle za svatyni protivníka pro puk, zde ovšem kanadského forvarda výborně zpacifikoval kapitán Shea Weber.
     
    08:18
    Nebude to zakázané uvolnění, nahození Jacka Eichela totiž směřovala přímo na gólmana Kevina Kinkaida, jenž vyrazil puk vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    08:42
    Jeff Skinner dostal nabito na vrcholek levého kruhu, tvrdou střelou pouze vyprášil jeho levý beton. Domácí pokračují v pásmu.
     
    09:12
    Od modré čáry nahazoval na teč Henri Jokijarhu, avšak nikdo se této pobídky neujal, Kinkaid si připsal snadný zákrok.
     
    09:47
    Čtvrtá lajna Sabres se pokusila udržet touš v útočném pásmu, i přes velkou snahu ovšem musí začít znovu ze středního pásma.
     
    10:35
    Colin Miller vypálil zajímavou křižnou ránu od pravého mantinelu, Kinkaid se za pokusem mířícím kousek vedle jeho levé tyče pouze ohlédl.
     
    10:54
    Rasmus Ristolainen si na poslední chvíli rozmyslel střelu, místo toho nahrál Eichelovi, který se ale netrefil do puku ideálně, výsledkem je velmi nepovedená rána.
     
    11:20
    V ofsajdu se nechal nachytat centr druhé lajny Marcus Johansson. Oba týmy mohou na chvíli vydechnout, následuje komerční přestávka.
     
    11:29
    Jim Vesey si středem hřiště najel do šance, bekhendovým zakončením ovšem zasáhl jen připravenou lapačku krajana Kinkaida.
     
    12:06
    Jemným obloučkem Mike Reilly dokázal vysvobodit Canadiens z tlaku, obě pětky jdou střídat a pouštějí do hry čerstvou krev.
     
    12:22
    Ristolainen si troufl na drzou kličku, ta mu ale vyšla. Ke kotouči se následně probojoval Sobotka, přes Webera však nedokázal vypálit.
     
    13:12
    Scandela si vůbec neporozuměl s Johanssonem. První jemnovaný posílal kolegu po lajně, jenže Švéd zůstal na středu. Výsledkem je icing.
     
    13:26
    Po druhé se bude vylučovat a opět to bude na straně Montrealu. V útočném pásmu podrazil soka Jesperi Kotkaniemi.
     
    14:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Vyrovnání přichází při vlastním oslabení! Chybujícího Dahlina obral o puk Thompson, jenž následně našel před bránou osamoceného JOELA ARMIU. Fin forhendovým blafákem roztáhl Huttona a poté bez problémů trefil odkrytou svatyni. Asistence: Nate Thompson.
    14:06 Joel ARMIA - 1:1
     
    14:50
    Vyrovnání při vlastním oslabení, to je zcela jistě vítaná promoc pro hostující Canadiens. Ti se samozřejmě i nadále musí bránit nebezpečné početní převaze soupeře.
     
    15:12
    Jenže naopak přišla další chyba a mohla z toho být další hrozba pro svatyni Huttona, Armia tentokráte nedokázal zpracovat touš.
     
    15:26
    Jesperi Kotkaniemi je zpátky na eldové ploše. Druhá přesilovka se Sabres vůbec nepovedla. Nejenže nevstřelili gól, naopak v ní jeden inkasovali.
     
    16:21
    Hosté jsou pochopitelně na koni, za to domácím se v posledních okamžicích vůbec nedaří. Rána Eichela byla hodně nepřesná.
     
    16:57
    Centr třetí lajny Kotkaniemi proletěl defenzivou protivníka jako vítr, v plné rychlosti dokázal i zakončit, přízemní pokus ovšem Hutton vykryl.
     
    17:17
    Tentokráte se vylučovat nebude. Christian Folin poslal k zemi Johanssona na hranici pravidel, rozhodčí nechává běžet hru dále.
     
    17:50
    Naopak se bude vylučovat na druhé straně, prozatím ale probíhá poskytnutá výhoda Canadiens, šestým hráčem Montrealu je Tatar. Ten nabízel před bránu Domimu, jenž na puk těsně nedosáhl.
     
    18:21
    Potrestaným hráčem není nikdo jiný, než devatenáctiletý talent Ramus Dahlin, který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    18:41
    Ristolainenovi se po mantinelu nepodařilo vyhodit, kotouč na modré čáře zastavil Shea Weber. Zkušený bek rozjíždí kombinační akci Canadiens.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Jordan Weal tvrdě napřáhl od modré čáry, Hutton nejspíše ani nevěděl jak, ale dokázal zasáhnout pravým betonem. Dorážku nepřipustil Ristolainen.
     
    19:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    V závěru první dvacetiminutovky Montreal převrací vývoj utkání na svou stranu! Nahrávku Suzukiho zpoza brány si zpracoval JOEL ARMIA, jenž následně bleskově zamířil do pravého horního rohu, Hutton byl bez šance. Asistence: Nick Suzuki.
    19:39 Joel ARMIA - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina duelu mezi Buffalem a Montrealem, v níž jsme viděli hned tři branky. Do vedení se dostali domácí, kteří využili přesilovou hru zásluhou přesné trefy Victora Olofssona. V nerovnovážném počtu hráčů na ledě padla i druhá branka, Montreal dokázal vyrovnat v oslabení. Dahlina obral o puk Thompson, přihrál před branku osamocenému Joelu Armiovi, a ten už si s gólmanem věděl rady. Stejný hráč byl i u obratu, tentokráte se prosadil v početní převaze ránou do pravého horního rohu.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Buly prostředního dějství tentokráte patřilo hostům, jmenovitě Danaultovi. Canadiens už kombinují v útočném pásmu.
     
    20:57
    Právě Danault a Tatar dokázali vybojovat nebezpečnou situaci pro Montreal. Hutton se pořádně zapotil proti ráně druhého jmenovaného.
     
    21:03
    Domácí mužstvo se osvobodilo pouze za cenu zakázaného uvolnění. Autorem obranného odpalu byl Rasmus Ristolainen.
     
    21:51
    Johansson najel do útočného pásma, předal na pravou stranu Sobotkovi a sjel si před branku. Tam však český forvard nedokázal kolegovi přihrát.
     
    22:23
    Joel Armia je pochopitelně při chuti, fisnké křídlo útočí na hattrick. Nyní mu v zakončení na poseldní chvíli zabránil Rasmus Dahlin.
     
    22:48
    V obranné činnosti si Sobotka vedl o poznání lépe, než v pozici rozehrávajícího hokejisty, výborně vystihl rozehrávku Webera.
     
    23:27
    Shea Weber velmi rychle získal kotouč zpět do držení Canadiens, když u mantinelu tvrdě, ale v rámci pravidel přišpendlil na mantinel Skinnera.
     
    23:58
    Po druhé v utkání usedá na trestnou lavici Tomáš Tatar. Jeho první prohřešek dokázalo Buffalo využít, jak si s nabídnutou šancí naloží teď?
     
    24:29
    Ramus Dahlin vypálil tvrdou ránu od modré, o dorážku se následně pokusil jeho krajan Olofsson. Kinkaid si s oběma střelami věděl rady.
     
    24:46
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tentokráte byl ovšem americký gólman bezmocný! JACK EICHEL si narazil s Dahlinem a poté z levého kruhu ze zápěstí poslal kotouč o tyčku do soupeřovy svatyně. Asistence: Rasmus Dahlin a Sam Reinhart.
    24:46 Jack EICHEL - 2:2
     
    25:30
    Velmi smolné utkání zatím prožívá Tomáš Tatar. Slovenské křídlo má velký podíl na obou inkasovaných brankách Canadiens, právě on totiž seděl na trestné lavici při obou přesilovkových gólech soupeře.
     
    26:14
    Dahlin si pravou bruslí přikopl ideálně puk do jízdy, po levé straně psoléze našel najetého Skinnera, jehož křižnou ránu ukryl Kinkaid v lapačce.
     
    26:34
    Eichel zvládl buly v útočném pásmu, aby následně mohl nabít na modrou čáru Ristolainenovi. Dělovka finského beka proletěla kus vedle pravé tyče.
     
    27:09
    Znovu přišla tvrdá rána od modré čáry, tentokráte v podání Marca Scandelly. Ani tento pokus ovšem nepatřil do kategorie přesných.
     
    27:38
    Sabres jsou v posledních minutých výrazně aktivnějším celkem, s bekhendovým nahozením Sobotky od pravého mantinelu si poradil Kinkaid.
     
    27:52
    Právě Vladimír Sobotka ale o malou chvíli později usedá na trestnou lavici, neboť holí zasáhl do obličeje Sheu Webera.
     
    28:02
    Ihned po buly vypálil obránce Victor Mete. Hutton na ránu dobře viděl, bez problémů ji ukryl v lapačce a tím přerušil hru.
     
    28:29
    Před branku Sabres si sjel Suzuki, Joel Armia ho však svoji prudkou nahrávkou najít nedokázal.
     
    29:03
    Max Domi přihrál přesně tam, kam neměl, tedy mezi oba beky stojící na modré čáře. Canadiens zbytečně přišli o útočné pásmo.
     
    29:52
    Vyloučení českého forvarda využito nebylo. Vladimír Sobotka okamžitě po návratu na led sprintuje na střídačku, aby do hry mohl vpustit Sama Reinharta.
     
    30:01
    Utkání se nám přehouplo do druhé poloviny. Zatím sledujeme vyrovnanou bitvu, čemuž odpovídá i nerozhodné skóre.
     
    30:13
    Hlavní rozhodčí píská zakázané uvolnění, snaha Olofssona nebyla nic platná, ke kotouči dobruslil nejrychleji bek Petry.
     
    31:12
    Další útočná akce Buffala začala u mladíka Dahlina, jehož prudkou přihrávku dokázal Reinhart pouze protečovat za svatyni Kinkaida.
     
    31:36
    Sobotka obral o touš pasivně hrajícího Byrona. Následně hledal spoluhráče Johanssona, jehož si ovšem skvěle pohlídal Mete.
     
    32:08
    Shea Weber nedokázal udržet kotouč na modré čáře, musel s ním vyjet do pásma středního. Hokejisté Buffala se z tlaku dostali bez vlastného přičinění.
     
    32:35
    Henri Jokijarhu dostal nabito od Skinnera, načež se musel s lapačkou vyznamenat Kevin Kinkaid. Výborný zákrok.
     
    33:12
    Joel Armia dokázal rozhodit s pukem jedoucího Scandellu, jenž nahrál pouze Lehkonenovi. Ten s tím ale vůbec nepočítal, kotouč domácímu bekovi okamžitě vrátil.
     
    33:43
    Canadiens zahrozili Maxem Domim, jenž z velkého úhlu mířil mezi betony Cartera Huttona. Puk mezi nimi skutečně prošel, avšak proletěl vedle pravé tyčky.
     
    34:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jsme svědky dalšího obratu v zápase! JACK EICHEL to vzal na sebe a udělal dobře! Z vlastní obranné třetiny vjel až do útočného pásma, kde střelou přes obránce zaskočil Kinkaida! Bez asistence.
    34:13 Jack EICHEL - 3:2
     
    35:08
    Bývalý útočník Washingtonu Marcus Johansson se dral do koncovky, jenže nevedl si tak dobře jako kapitán. Zápěstím minul klec soupeře.
     
    35:48
    Raus Dahlin si na sebe vzal až příliš velké sousto. Dobře na sebe sice navázal dva protihráče, pak už ale nedokázal přesně nahrát.
     
    36:13
    Prudkou nahrávku kolegy na modré čáře Victor Mete zpracovat nedokázal, Montreal musí začínat znovu ze středního pásma.
     
    36:43
    Naopak přišla příležitost na druhé straně, Kyle Okposo forhendovým zakončením nedokázal vyzrát na Kinkaida.
     
    36:49
    Zcela mimo dění se Jordan Weal rozhodl přidržet hůl soupeři, což pozornosti hlavního rozhodčího neuniklo. Jsou z toho dvě minuty.
     
    37:24
    Útok jacka Eichela na hattrick nedopadl! Tedy alespoň prozatím. Dobře se dostal až před gólmana, jemuž udělal blafák do forhendu, poté ale už z úhlu nedokázal zamířit přesně.
    37:24 Eichel to udělal výborně, z velkého úhlu ale už nedokázal zacílit přesně
     
    37:42
    Teď byl americký forvard třetímu zásahu ještě blíže, křižná rána se odrazila od pravé tyčky zpátky do hry!
    37:42 Domácího kapitána dělily od hattricku milimetry
     
    38:12
    Zaváhání Millera využil Lehkonen, jenž okamžitě předal Danaultovi, ten ovšem v tutovce vysoko přestřelil.
     
    38:49
    S koncem Wealova trestu vypálil obránce Colin Miller a americký strážce svatyně měl co dělat, aby tvrdý projektil vytěsnil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Již sedmou střelu na bránu vyprudkoval Jack Eichel, jenž si ale na hattrick ještě bude muset počkat. Keith Kinkaid zasáhl maskou.
     
    39:37
    Gólman Kinkaid ukazuje, že do Montrealu nepřišel hrát Priceovi druhé housle! Johansson po buly přiťukl kotouč Jeffu Skinnerovi, proti němuž se Američan vytasil se skvělým zákrokem!
    39:37 Skvělý zákrok Kinkaida proti zakončení Jeffa Skinnera
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství nabídlo obrat ve skóre, do závěrečné dvacetiminutovky půjde v lepším rozpoložení celek Buffala. Vyrovnání přišlo opět v přesilové hře a znovu po vyloučení Tatara, s pomocí tyčky se prosadil Jack Eichel. Stejný hráč byl i u třetí branky svého týmu, když skrytou střelou přes obránce zaskočil Kinkaida. Náskok mohl být klidně i vyšší, americký gólman ale skvělými zákroky drží šance na bodový zisk Canadiens.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ihend po zahájení třetí třetiny se Montreal dokázal probjovat do útočné třetiny, zakončení Danaulta ale nebylo přesné.
     
    40:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Skvělý start Buffala do třetí třetiny! Johansson poslal přihrávkou do nájezdu JEFFA SKINNERA, jenž si bekhendem roztáhl gólmana a poté podél jeho levého betonu poslal kotouč do branky. Asistence: Marcus Johansson.
    40:47 Jeff SKINNER - 4:2
     
    41:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Joel Armia zpoza brány i s notnou dávkou štěstí našel JESPERA KOTKANIEMIHO, proti jehož dělovce z první byl Hutton bezmocný. Asistence: Joel Armia a Jonathan Drouin.
    41:44 Jesperi KOTKANIEMI - 4:3
     
    42:30
    Třetí třetina začala ve zběsilém tempu, také jsme v ní viděli už dvě branky, po jedné na každé straně. Montreal rozhodně neprodá svou kůži lacino.
     
    43:13
    Carter Hutton si s velkým problémy a nadvakrát dokázal poradit se štiplavou ránou Shey Webera.
     
    43:39
    Jack Eichel si potáhl puk na levou stranu a okamžitě nezištně hledal Reinharta. Do směru nahrávky ale vložil hokejku Petry.
     
    44:20
    Švédský útočník Marcus Johansson až příliš dlouho brzdil Lehkonena. Odměnou jsou mu dvě minuty.
     
    44:44
    Miller skvěle přečetl úmysl Armii hrát před bránu na Kotkaniemiho. Domácí obránce následně odpálil kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    45:22
    Rychle se hosté dokázali vrátit do útočného pásma. Danault chytře hledal Gallaghera, tomu ovšem v klíčové chvíli sjela touš z hole.
     
    45:58
    Tomáš Tatar ukázal velkou rychlost, když přebruslil dva soupeře, poté však nedokázal vyzrát na strážce svatyně Huttona.
     
    46:20
    Centr druhé lajny Sabres je zpátky na ledě, Canadiens tentokráte nedokázali početní převahu zužitkovat.
     
    46:49
    Jesperi Kotkaniemi se sám dluhou kličkou dostal z ideální střelecké pozice, následně už neměl mnoho šancí, obrana si s ním poradila.
     
    47:29
    Chiarotova rána od modré Huttonovi starosti nenadělala. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu do rohu kluziště.
     
    47:46
    Mittelstadt nečekaně přibrzdil a svou přihrávkou hledal na levé straně najíždějícího Veseyho, ten si však musí na svůj první zásah v Buffalu počkat.
     
    48:21
    Slovák Tatar se dostal do další velké příležitosti, ani v tomto případě ale nedokázal vyzrát na skvěle chytajícího Huttona.
     
    48:39
    Vypadalo to, že tentokráte pomohla domácího gólmanovi po zakončení Thompsona tyčka! Pořádnou dávkou štěstí si nyní vybral Hutton.
     
    49:23
    Sledujeme opravdu strhující podívanou. Příliš se nepřerušuje, šance střídá šanci. Skvělé utkání pro oko diváka.
     
    49:41
    Nahození Armii po pravém mantinelu se minulo účinkem. Ze vzduchu si kotouč zpracoval Scandella, jenž okamžitě obloučem vyhodil do středního pásma.
     
    50:23
    Rasmus Dahlin propadl a málem z toho bylo vyrovnání. Nídku Gallaghera umístil Danault těsně vedle.pravé tyčky.
     
    50:36
    Do dělovky Petryho od modré se obětavě položil Henri Jokijarhu. Těžko říct, jak by vše dopadlo, kdyby se Fin do rány nepoložil.
     
    51:07
    Marcus Johansson po dělší době zaměstnal Keitha Kinkaida, ten si s jednoduchým nahozením poradil bez problémů.
     
    51:28
    Vladimír Sobotka nahrál přímo do prvního stojícího soupeře, načež se musel ihend vracet, aby nedošlo k přečíslení. Zvládl to výborně, Reillyho připravil o černou gumu.
     
    52:18
    Na odvážnou zadovku si Suzuki troufl v obranném pásmu. Téměř toho litoval, neboť se kotouče chopil Rodrigues, jehož ovšem vychytal Kinkaid.
     
    52:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Střelecký účet si v Montrealu otevírá BEN CHIAROT, jenž najel do útočné třetiny, zbavil se Eichela a posléze křižnou ránou propálil Huttona! Asistence: Artturi Lehkonen a Mike Reilly.
    52:54 Ben CHIAROT - 4:4
     
    53:35
    Utkání míří do koncovky, všechno je ale stále otevřené! Kyle Okposo nyní neprošel přes Jeffa Petryho.
     
    54:03
    Rasmus Dahlin se nepohodl s Huttonem, čehož téměř dokázal využít Thompson. Švédský zadák nakonec situaci dokázal vyřešit bez následků pro Sabres.
     
    54:54
    Reillyho nahození od modré čáry Hutton kontroloval očima. U zadního mantinelu ovšem sebral touš Suzuki, Canadiens pokračují v útočení.
     
    55:10
    Na konci celé kombinace stála střela zápěstím v podání Shey Webera, kterou jeho krajan v dresu soupeře dokázal zpacifikovat nadvakrát.
     
    55:26
    Nahrávku po mantinelu výborně přečetl Eichel, jenž dokázal dostat puk alespoň do středního pásma. Poslední minuty patří Montrealu.
     
    56:02
    Americému forvardovi se následně nezdál zákrok Kotkaniemiho na jeho osobu, avšak rozhodčí žádný prhřešek Fina neviděli.
     
    56:33
    Kyle Okposo skvěle obtočil brány a snažil se azsunout kotouč k bližší tyči, u níž ovšem byl Kinkaid s pravým betonem včas.
     
    57:06
    Aktivní čtvrtá lajna pokračovala v obléhání Kinkaidovy svatyně. Nakonec se k zakončení propracoval lotyšský útočník Zemgus Girgensons, i on si ale vylámal zuby na brankáři.
     
    57:26
    Marcus Johansson parádní nahrávkou vybídl ke skórování Jeffa Skinnera, který se dobře trefil do puku, Kinkaid podržel Canadiens skvělým zákrokem!
    57:26 Velkou šanci Skinnera zastavil Kinkaid pravým betonem
     
    58:01
    Thompsonovu ránu pozměnil drobnou tečí Paul Byron. Hutton měl velké štěstí, že černá guma proletěla vedle brány.
     
    58:16
    Ben Chiarot se pokusil o druhý zásah. Tentokráte Hutton na tvrdý projektil dobře viděl a uschoval ho v lapačce.
     
    59:01
    Rozběhla se závěrečná minuta třetí třetiny. Zápas směřuje do prodloužení, ještě ale je čas na založení gólové akce, jež by mohla rozhodnout celé utkání.
     
    59:25
    Phillip Danault se rozčiluje, avšak není mu to nic platné. Za sekání usedá na trestnou lavici, Buffalo má šanci strhnout vedení na svou stranu ještě v základní hrací době.
     
    59:51
    Jenžeto se nestane. Skinnerovo nahození zblokoval Jeff Petry do ochranné sítě. Sabres už nemají čas na založení útočné akce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut nerozhodlo, půjdeme do prodloužení! V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nejprve Jeff Skinner poslal Buffalo do dvoubrankového vedení, jenže zásahy Jesperiho Kotkaniemiho a Bena Chiarota znamenali smazání dvougólové ztráty. A jelikož další branky nepadly, musí o vítězi střetnutí rozhodnout nastavený čas. Do něj půjde Buffalo v početní převaze, jež by měla trvat ještě více jak minutu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Početní převaha je netradiční óproti základní části. Hraje se čtyři na tři, neboť v prodloužení se klasicky hraje ve třech na obou stranách.
     
    60:48
    Jack Eichel nabil na vrcholek levého kruhu Samu Reinhartovi, jehož dělovka trefila jen Sheu Webera.
     
    61:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo vítězí! Chvilí po vypršení Danaultova trestu Miller připravil skvělou palebnou pozici pro MARCUSE JOHANSSONA, jenž bez problémů trefil polodkrytou bránu. Asistence: Colin Miller a Jack Eichel.
    61:30 Marcus JOHANSSON - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    V prodloužení byli šťastnější domácí hokejisté, kteří využili výhody početní převahy, v níž sice nedokázali vstřelit branku, ovšem pět vteřin po jejím vypršení dokázal skórovat Marcus Johansson, který vystřelil pro Buffalo bonusový bod navíc. Jak Sabres, tak Canadiens si zatím z každého utkání letošní sezóny odnesli minimálně bod. Buffalo po prohře v prodloužení na ledě Colmbusu zapisuje třetí výhru v sezóně, Montreal si ve třetím zápase připisuje druhou porážku v nastaveném čase.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jake Eichel (BUF) 2+2
    2. Joel Armia (MTL) 2+1
    3. Marcus Johansson (BUF) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:25
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:51
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:04:29)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Olofsson (Eichel, Dahlin), 25. Eichel (Dahlin, S. Reinhart), 35. Eichel, 41. Skinner (Ma. Johansson), 62. Ma. Johansson (C. Miller, Eichel) – 15. Armia (N. Thompson), 20. Armia (Suzuki), 42. Kotkaniemi (Armia, Drouin), 53. Chiarot (Lehkonen, Reilly)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Rodrigues, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Montreal Canadiens: Kinkaid (Price) – S. Weber (C), Mete, Petry, Chiarot, Folin, Reilly – Gallagher (A), Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).

    Rozhodca: Brank, Rank – Gawryletz, Sericolo

    Diváci: 15 383