Kazachstan – Cyprus 1:2 (kon.) | Bielorusko – Estónsko 0:0 (kon.) | Holandsko – Sev. Írsko 3:1 (kon.)
Chorvátsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales sk 1:1 (kon.) | Rakúsko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Macedónsko – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Poľsko 0:3 (kon.) | Belgicko – San Maríno 9:0 (kon.)
Rusko – Škótsko 4:0 (kon.)
koniec
Kazachstan
1:2 (1:0)
Cyprus
cz Štvrtok 10.10.2019, 16:00 • Astana Arena • Kvalifikácia ME • Skupina I
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kypru, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Domácí sice po prvním dějství vedli o jednu branku, jenomže ve druhém poločase naprosto přestali hrát, což bylo fatální. Kypr srovnal zhruba dvacet minut před koncem zápasu, navíc se o deset minut později sám dostal do vedení, což vydrželo až do poslední vteřiny. Tři body z tohoto zápasu tak putují do Kypru. (17:51:42)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Panayi si dost možná připsal poslední odkop od své branky, se kterým si dával celkem dost načas. Hostující brankář navíc reklamoval flašku s pitím na hrací ploše, kterou po něm hodil jeden z fanoušků.
     
    90+2
    Kazachstán stále kombinuje na polovině soupeře, který se brání opravdu zodpovědně. Domácí hráči rozjíždějí další akci až od postranní lajny.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Islambek Kuat, přichází Aschat Tagybergen.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácím se tak krátí čas. Ještě zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Špatnou nahrávku vyprodukoval Jerlanov, jenž našel pouze kopačku protihráče. Kypr si moc dlouho míče neužil, Kyriakou totiž nepovedeně vedl balón vpřed.
     
    87
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Fotis Papoulis, přichází Renato Margaca.
     
    86
    Kazachstán to bude mít nyní hodně složité, krátce před koncem zápasu prohrává o jednu branku. Domácí se tak hodně rychle ocitli v opačné náladě.
    84. Nicholas IOANNOU - 1:2
     
    84
    Kypr právě vstřelil branku!
    Hosté se dokonce dostávají do vedení! Zdánlivě nenápadná kombinace Kypru nakonec přinesla roztažení hry na pravou stranu, odkud Kosti centroval ke vzdálenější konstrukci, kde se jako první vynořil jeho kolega NICHOLAS IOANNOU, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč přesně pod břevno.
     
    83
    Posléze si pořádně zahrával Kousoulos, který to přeci jenom proti napadajícímu protihráči zvládl. Navíc vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře.
     
    82
    Panayi si připsal další zákrok, tentokráte to z velké vzdálenosti zkoušel domácí Percuch, který zkoušel mířit k levé tyči, kam se vrhl také brankář soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Ajbol Abiken, přichází Maxim Fedin.
     
    78
    Stoprocentní šance pro Kazachstán! Na zadní tyči číhal zcela osamocený Vorogovskij, jehož rána trefila protihráče, od kterého se míč odrazil do tyče.
     
    77
    Nakonec to bylo s nedovoleným zákrokem vracejícího se Chižničenka, jenž zezadu dohrál jednoho z protihráčů. To znamená standardní situaci pro Kypr.
     
    76
    Kazachstán se pokoušel odpovědět podobným způsobem, jenomže akce skončila ještě před pokutovým územím. Na druhou stranu ihned zamířil Kosti.

    David Suchý

    Góly: 34. Jerlanov (Malyj) – 73. Sotiriou (M. Špoljarić), 84. Ioannou (Kosti)

    Karty:   5. Sujumbajev (KAZ), 25. Islamchan (KAZ), 39. Jerlanov (KAZ), 50. Abiken (KAZ), 64. Kuat (KAZ), 72. Percuch (KAZ) – 25. Merkis (CYP), 44. Mintikkis (CYP)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8.
    Kazachstan: Nepohodov – Jerlanov, Malyj, Maročkin – Vorogovskij, Percuch, Abiken (80. Fedin), Sujumbajev – Kuat (90. Tagybergen) – Islamchan (C), Žangylyšbaj (61. Chižničenko).
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Bejsebekov, Kerimžanov, Fedin, Žukov, Tagybergen, Šomko, Chižničenko, Mirošničenko.

    Cyprus: Panayi – Mintikkis (46. Zachariou), Merkis (C) (62. M. Špoljarić), Laifis, Ioannou – Kousoulos, Artymatas, Ch. Kyriakou, Kosti – Papoulis (87. Margaca), Sotiriou.
    Náhradníci: Michael, Pardo – Georgiou, M. Špoljarić, Karo, Margaca, Ioannou, Pittas, Zachariou, Economides, Christofi.

    Rozhodca: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie)