Mladá Boleslav – Ostrava 2:0 (kon.) | Sparta Praha – Slavia 0:3 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
2:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
cz Nedeľa 22.09.2019, 15:30 • Loko Trans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (17:30:51)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5.
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav poráží Ostravu 2:0, a udržuje tak domácí neporazitelnost! První poločas dnešního utkání stál opravdu za to, k vidění byla řada pohledných fotbalových akcí. Gólem skončila jen jedna situace, v šesté minutě se po rohovém kopu hlavou trefil Aleksej Tatajev. Krátce po přestávce na ruského stopera navázal přesně mířící Michal Hubínek.Baník rozhodně neodehrál špatné utkání, vypracoval si řadu dobrých příležitostí, brankář Jan Stejskal ale podal skvělý výkon.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Středočeši získali ještě jeden rohový kop. Antonín Křapka se sice vyšplhal k hlavičce, jeho zakončení ale předcházelo jasné držení jednoho z ostravských brankářů.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Mladá Boleslav zatím závěr utkání zvládá bez vážnějších problémů. Naopak hostům trochu dochází síly a vypadá to, že i nápady, jak na soupeře vyzrát.
     
    89
    Marco Túlio mohl na levé straně podržet balon, a získat tak pro své kolegy cenné vteřinky, místo toho ale odcentroval a pouze odevzdal míč Procházkovi.
     
    88
    Kuzmanovićův centr znovu s přehledem odhlavičkoval Aleksej Tatajev, následný pokus z kopačky Martina Filla minul domácí branku o pořádný kus.
     
    87
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Lukáš Budínský.
     
    86
    I třetí střetnutí Milana Baroše s Janem Stejskalem lépe zvládl boleslavský brankář. Jeho zákrok se do statistik nezapíše, zakončení předcházel Barošův faul.
     
    84
    Aleksej Tatajev si vyžádal ošetření, zřejmě jej trápily křeče. Nemělo by se ale jednat o nic vážného, ruský obránce se za malou chvíli vrátí zpět na hřiště.
     
    83
    Smola vstal po prohraném souboji a stačil i přihrát Milanu Barošovi, který nezvládl ani druhý vzájemný souboj se Stejskalem. Pomezní sudí navíc odmával ofsajd.
     
    82
    Z uctivé vzdálenosti své štěstí vyzkoušel Jiří Fleišman, pouze ale rozradostnil za brankou sedící boleslavské příznivce. Opravdu nepovedená rána kapitána Baníku.
     
    81
    Sudí pustil několik tvrdých soubojů, ovšem poté, co Komličenko přišlápl nohu Václavu Procházkovi už do píšťalky přeci jen foukl.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá ještě zhruba deset minut. Dočkáme se v závěru nějakého dramatu, nebo už si Středočeši dvoubrankové vedení pohlídají?
     
    79
    Túlio se snažil vysunout vpřed po levé straně běžícího Jakuba Fulneka, který si ale v osobním souboji proti Reiterovi počínal za hranicí fotbalových pravidel.
     
    78
    Hosté se marně dožadovali odpískání ruky Jakuba Klímy, sudí místo toho nechal hru pokračovat. Bucha pak pro své kolegy vybojoval autové vhazování.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 6. Tatajev (Matějovský), 49. Hubínek (Matějovský)

    Karty:   67. Komličenko (MBL), 70. Tatajev (MBL) – 66. Stronati (OVA), 67. Smola (OVA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5.
    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Fulnek – Bucha, Hubínek, Matějovský (C), Jiří Klíma (71. Túlio) – Komličenko, Mesanović (87. Budínský).
    Náhradníci: Šeda – Budínský, Túlio, Auer, Pech, Hašek, Ladra.

    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Stronati, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš (24. R. Hrubý), Šindelář, Holzer (54. Smola) – Diop (68. Baroš), Kuzmanović.
    Náhradníci: Číž – Baroš, Smola, R. Hrubý, Lalkovič, Jirásek, J. Pokorný.

    Rozhodca: Jiří Houdek – Tomáš Mokrusch, Jiří Kříž

    Diváci: 4324