Tisková konference Univerzitní ligy ledního hokeje (kon.) | Tisková konference s Jonášem Forejtkem (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference s Jonášem Forejtkem

cz Štvrtok 19.09.2019, 16:20Tlačové konferencie
     
    16:52
    Tisková konference je u konce, ze Štvanice přeji vše dobré a zase někdy na počtenou! (16:52:06)
     
    16:51
    Jan Mertl: Občas spolu s Jonášem hrajeme na tréninku, hraje docela rychle, tak snad s ním ještě zvládnu nějakou chvíli držet krok. (smích)
     
    16:50
    Jan Mertl: Jonáš to má na svůj věk v hlavě dobře srovnané, ví co chce a jde si za tím svým cílem. To je podle mě v tomhle věku rarita a doufám, že se to bude vyvíjet dobrým směrem. Je i hodně pracovitý, trénuje klidně pět hodin denně, což je velké plus.
     
    16:49
    Vladislav Šavrda: Hodně mladých tenistů máme ve špičce žebříčků svých kategoriích. Čeká je dlouhá a těžká cesta, ale jak už tu zaznělo, tak ta parta drží pohromadě a táhne se společně nahoru. Mělo by to být inspirací i pro některé rodiče. Pokud to kluci vydrží, tak před sebou mají dobrou budoucnost.
     
    16:47
    Jan Mertl: V konfrontaci s Jonášovými vrstevníky to Jonáš zvládá hlavně hlavou. Víme, jak je třeba takový Davis Cup těžký v hlavě, zejména za tohohle stavu. Zůstaňme nohama na zemi, ale myslím si, že potenciál českého tenisu je velký. Je tam zdravá konkurence a všem jim to prospívá.
     
    16:45
    Jonáš Forejtek: Nejvýš pro mě je US Open a hned potom Davis Cup. Jediné, co mi uteklo, byla Paříž.
     
    16:43
    Nikola Bartůňková: Oba moji trenéři si podle mě rozumějí, oba jsou stejně přísní a daří se jim plánovat mi ty tréninky tak, jak je to pro mě nejlepší.
     
    16:43
    Nikola Bartůňková: Poslední turnaje nebyly snadné, ani poslední rok, prakticky každý zápas byl těžký, ale za to jsem ráda, rychleji se díky tomu zlepšuji. Jsem ráda hlavně za to, jak jsem zvládla poslední finále.
     
    16:41
    Jan Mertl: Podpora od svazu je výborná, pro mladé je to skvělé a doufám, že to udržíme.
     
    16:40
    Jonáš Forejtek a Jan Mertl o challengeru v Říčanech: Hrát budeme na 90%, nevíme ještě jak na tom bude břišní sval. Poté už to budeme směřovat na mužské turnaje, vyjma juniorského Masters v Číně. Pojedeme určitě i nějaké české Futury, které jsou v listopadu.
     
    16:39
    Ivo Kaderka: Až do letošní sezony tu byly menší turnaje, které byly různě finančně ohodnocené a podle mě to na rozdíl od letošních změn dávalo smysl. I na můj apel se tedy vracíme k tomuto systému. Dříve bývalo těch turnajů přes dvacet, vezměte si, kolik je to příležitostí pro mladé kluky, aby se předvedli a prakticky přitom neopustili republiku. Musím zaklepat, že se nám to finančně i tentokrát podařilo zvládnout, jsem na to rád a neuhneme z téhle myšlenky ani o krok. Na to, jak jsme malá země, tak na tom co do počtu tenistů nejsme tak špatně.
     
    16:36
    Jonáš Forejtek: Svaz a Štvanice mi za poslední rok hodně pomohli finančně, což je pro mě hlavně z hlediska přechodu mezi dospělé hrozně důležité. Bohužel to bez toho nejde, takže trochu doufám, že to tak bude pokračovat i nadále.
     
    16:34
    Jonáš Forejtek: Nejvíc se budu teď muset soustředit hlavně na to, abych zesílil, což je podle mě největší rozdíl mezi mládeží a mužskou soutěží. Vidět je to hlavně na challengerech a bude to pak vidět i na větších turnajích.
     
    16:33
    Jonáš Forejtek: V týmu si navzájem pomáháme a ženeme se dopředu. Když se porazíme, tak je to pro nás ještě větší motivace a pro mě ještě větší výzva.
     
    16:32
    Jan Mertl: Jonáše jsem kvůli pohybu mimo republiku jen přes internet, což je pro mě snad ještě horší a prožívám to víc, než kdybych na to koukal v televizi.
     
    16:31
    Jonáš Forejtek: S Honzou trávím čtyři hodiny denně, tak snad ze mě není už moc sedřený (smích).
     
    16:31
    Jonáš Forejtek: Po čtyřhře ve Wimledonu jsem si začal věřit a na US Open i Davis Cupu jsem se cítil výborně a byl jsem spokojený s tím jak jsem hrál. Dařilo se mi i na tréninku a díky tomu si více věřím.
     
    16:30
    Ivo Kaderka: Nikolo, ty jsi dokázala, jak jsi skvělá tenistka a gratuluji ti k vedení žebříčku U14 Tennis Europe, což jsem se dozvěděl teprve nedávno (smích).
     
    16:25
    Ivo Kaderka (předseda tenisového svazu): Dovolte abych pozdravil naše milé mladé sportovce, což není klišé, ale zkrátka to tak cítím. Už se z nich totiž stávají hvězdy, otevírají se jim dveře do velkého světového sportu, Jonáš už je má už téměř otevřené.

    Tomáš Pauček