Tisková konference Univerzitní ligy ledního hokeje (kon.) | Tisková konference s Jonášem Forejtkem (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Univerzitní ligy ledního hokeje

cz Štvrtok 19.09.2019, 14:00 • Síň slávy českého hokeje (Galerie Harfa) • Tlačové konferencie
     
    Poslední otázkou na ředitelku BPA byla celá konference ukončena. Já se též s Vámi loučím a někdy příště na počtenou. (14:26:27)
     
    Jana Obermajerová: Televizní utkání se objeví spíše na konci základní části.
     
    Tomáš Hlaváč: Žádný hráč ULLH nemůže být placen, maximálně mohou být prospěchově-sportovní stipendia.
     
    Tomáš Hlaváč: V tuto chvíli nemohou v ULLH nastoupit hráči z Tipsport extraligy a Chance ligy, z druhé ligy mohou nastoupit maximálně tři hráči. Díky registračnímu systému ale musíme jít transparentně cestou hostování či střídavých startů. Několik hráčů se také dokázalo dostat zpět do profesionálního hokeje. Vše se ale odvíjí od kvality soutěže, pokud ta půjde nahoru, může být reálné, že se do profesionálního hokeje dostane více hráčů.
     
    Tomáš Hlaváč: Naší hlavní inspirací byla jednoznačně americká NCAA.
     
    Oficiální část je u konce, prostor tak je pro dotazy novinářů.
     
    Univerzitní liga má také svou záložku na hokej.cz, což by také mělo zvýšit propagaci.
     
    V celé ULLH bude jednotný vizuál dresu pro všechny týmy. Podle Tomáše Hlaváče je to něco, co může posunout dál marketingovou úroveň. Poděkování také došlo k firmě Střída CCM, která materiálně zabezpečila kluby ULLH.
     
    Pohár pro absolutního vítěze se jmenuje pohár Jana Palacha, pro vítěze základní části pak pohár Čauz, nejlepší střelec jednotlivých týmů také bude nosit zlatou helmu.
     
    Novým účastníkem ULLH bude Cavaliers Brno, sdružující VÚT a několik dalších brněnských univerzit.
     
    Tomáš Hlaváč: Logo Univerzitní ligy ledního hokeje se zbarví ve stylu barev Tipsportu. Čtyři TOP zápasy budou po extraligových zápasech, za což asociace univerzitního hokeje extraligovým klubům děkuje.
     
    Bonusovou věcí je podle Sudy možnost být mimo kampus a setkávat se s jinými lidmi, se kterými bych se jinak nesetkal, jakožto i v utužování kolektivu v kádru. Proto se těší i na zahájení tohoto projektu v Česku.
     
    Martin Suda, útočník Engineers Prague: Škola a profesionální hokej lze těžko skloubit, proto jsem se již na gymnáziu rozhodl k individuálnímu studiu. Postupně to ale bylo těžší zkombinovat, tak jsem na rok vycestoval do USA, kde se mi otevřely oči a viděl jsem, že existuje cesta pro skloubení hokeje a školy.
     
    Martin Loukota: Osm týmů, které budou hrát ULLH, se přihlásily do ČSLH a byly do něj přijaty, Kluby musí využívat svazový registrační systém a mají k dispozici elektronický zápis. Vidíme v tomto projektu potenciál. Hráči, kteří se nedostanou k profesionálnímu hokeji, mohou takto rozvíjet svou kariéru.
     
    Jiří Hadrava: Holding Tipsport funguje jako oficiální partner řady českých soutěží, proto se rozhodl i pro podporu nižších soutěží a vzdělávání. Tipsport se během pár let stal obrovskou IT firmou, která by chtěla získávat absolventy na trhu. Zároveň bude Tipsport všechny zápasy přenášet na TV Tipsport a budou též v kurzové nabídce.
     
    Jednání s Tipsportem započala v okamžiku, kdy se BPA rozhodlo, že pomůže Univerzitní lize na jejím startu.
     
    Jana Obermajerová: Novým generálním partnerem ULLH je společnost Tipsport, mediálním partnerem se brzo stane i Česká televize, která by po extraligových duelech v Plzni, Praze, Ostravě a Brně vysílala i zápasy univerzitního hokeje.
     
    Vítám vás na tiskové konferenci Českého hokeje, BPA, České asociace univerzitního hokeje a společnosti TIpsport před zahájením 1. ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje.
     
    Účastníci tiskové konference: Martin Suda, Tomáš Hlaváč, Jana Obermajerová, Jiří Hadrava a Martin Loukota.

    Vít Trubička