Liverpool – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Burnley 1:1 (kon.) | Manchester United – Leicester 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Southampton 0:1 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 2:5 (kon.)
Norwich – Manchester City 3:2 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (1:0)
Leicester City
cz Sobota 14.09.2019, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:14. (17:54:25)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru United, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Také ve druhém dějství jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž se ani jeden z celků nedokázal prosadit. Leicester neustále narážel na pozornou obranu, avšak i přesto si v dnešním duelu vytvořil několik zajímavých šancí. Manchester United rozhodně nepředvedl brilantní výkon, jednou branku vstřelil z pokutového kopu, o který se postaral Marcus Rashford.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Ben Chilwell (Leicester City).
     
    90+4
    V závěru utkání přichází na řadu strkanice u rohového praporku, dost možná se bude žlutit.
     
    90+3
    Pérez si seběhl na pravou stranu, odkud poslal velice nebezpečný centr. Po něm se do zakončení dostal Ndidi, který pálil kousek vedle tyče.
     
    90+2
    Leicester zahrával jeden z posledních rohových kopů, přičemž se z branky vydal také Schmeichel. Jeho celek ani nezakončil, Pereira bude ještě vhazovat.
     
    90+1
    Evans si nebral servítky s neposedným míčem, ten kostrbatým způsobem poslal na druhou stranu hrací plochy, kde Maddison přenášel hru na volného Barnese.
     
    90+1
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Axel Tuanzebe.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Poprvé se výrazněji připomněl Chong, kterému se podařilo přihrát na volného Pereiru, jehož pohotová rána doskákala přímo do rukavic hostujícího brankáře.
     
    87
    Do kombinace se zapojil také brankář Schmeichel, který hodně riskoval při přihrávce ke středovému kruhu. I tak se jeho celek dostal k šestnáctce, kde na poslední chvíli zasahoval Lindelöf.
     
    86
    Posléze se míč opět vracel do malého vápna, kam jako první přispěchal brankář de Gea, který ho schoval do rukavic. Poté jsme sledovali výhoz na Younga.
     
    85
    Z hranice středového kruhu rozehrával standardní situaci Tielemans. Jeho nabídka putovala do pokutového území, kde Evans prodlužoval na hlavu protihráče.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Daniel James (Manchester United).
    83. Rashford orazítkoval břevno.
     
    83
    Odpovědnost na sebe vzal celkem nevýrazný Rashford, který to zkoušel velice nebezpečně. Jeho obstřel přeletěl zeď, avšak míč skončil pouze na horní konstrukci.
     
    82
    Zajímavá šance také pro domácí celek. McTominay si dal míč daleko od nohy, což vedlo k nedovolenému zákroku, o který se postaral napadající Ndidi.
     
    79
    Obrovské problémy měl vracející se Magurie, který přeci jenom zakročil před napadajícím Vardym, jenž nabral slušnou rychlost. Vhazovat tak bude moci Pereira.
     
    78
    O nahrávku si řekl volný Young, který se ještě rozhodl spolupracovat s Chongem. To mohlo vést k zakončení, avšak na hranici šestnáctky zakročil Evans.
     
    77
    Po pravém křídle si to namířil vpřed Wan-Bissaka, který se nedostal přes protihráče. I tak se domácí dostali zpět k míči, avšak Pereira nepropálil blok protihráčů.
     
    76
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, a sice právě od napadajícího Péreze, který se hodně diví. Naopak na zemi se zjevil domácí kapitán Young.
     
    75
    Žlutou kartu dostává James Maddison (Leicester City).
     
    74
    Pérez se pokoušel proniknout kolem Younga, avšak druhý jmenovaný zakročil hraničním zákrokem, po kterém se sám ujme provedení autového vhazování.
     
    73
    Napadající Fred se nakonec čistě dostal k míči, jenomže přihrávka za pokutové území byla celkem nepřesná. I tak se James dostal ke střele, která nebyla dobrá.
     
    72
    Do akce se dostal také Wan-Bissaka, který si u pravé autové čáry pohlídal náběh v podání Chilwella. Dobrý obranný zákrok znamená zisk autového vhazování.
     
    71
    Sledovali jsme další rozehrávku od branky Manchesteru. Ani tentokráte brankář de Gea nepospíchal, navíc po jeho nahrávce nepřesně přenášel hru Lindelof.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Tahith Chong.
     
    69
    Poprvé se k míči dostal střídající Fred, který ihned přenášel hru k postranní lajně. Tam si čistě počínal středopolař Ndidi, který velice snadně obral Matu o balón.
     
    68
    Vardy se ještě snažil doběhnout zdánlivě ztrácený míč, což nakonec vůbec nemusel. V době nahrávky se nacházel v jasném ofsajdu, který uviděl také hlavní sudí.
     
    67
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Fred.
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Harvey Barnes.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na druhou branku stále čekáme. Druhý poločas nabízí vyrovnaný zápas, o něco aktivnější je ale Leicester.
     
    63
    Do dalšího zakončení se pro změnu dostal rychlonohý Gray, který nedokázal prostřelit protihráče. Domácí se dostávají pod tlak, je tu další rohový kop.
     
    62
    Do útočení se zapojil také střídající Pérez, který dokázal propasírovat nahrávku na zcela volného Tielemanse, jehož rána směřovala daleko vedle branky.
     
    61
    Snad první ofsajdové postavení tohoto zápasu. Zjevil se v něm hostující Gray, který nehraje zrovna dobrý zápas. Rozehrávku volného kopu obstará de Gea.
     
    60
    Do menších potíží se dostal středopolař McTominay, který si dal na své přihrávce hodně záležet. Krátce poté si nedovoleným zákrokem pomohl Tielemans.
     
    59
    Pereira nevymýšlel nic závratného, naopak zpětnou nahrávkou našel osamoceného Evanse. Právě po jeho přenesení hry chyboval obranný kolega Chilwell.
     
    58
    Na řadu tak přišel další rohový kop, o který se z levé strany postaral Young. Domácí obránce to zkoušel cvičeným signálem, zakončující Maguire mířil pouze doprostřed.
     
    57
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Hamza Choudhury, přichází Ayoze Pérez.
     
    57
    De Gea tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to v tomto případě zkoušel dalekonosným odkopem, po kterém James zachytil míč na hrací ploše.
    56. Maddison kroutil míč kousek vedle.
     
    56
    Leicester dostal k dispozici standardní situaci z velice dobré vzdálenosti od branky. Odpovědnost na sebe vzal Maddison, jehož pokus putoval kousek vedle branky.
     
    55
    Pochvalu zaplněného stadionu si vysloužil Maguire, který Grayovi nedal sebemenší šanci na zisk míče. Manchester United tak může útočit do poněkud otevřené obrany.
     
    54
    Aby toho nebylo málo, tak Chilwell neodhadl odskok míče, který se snesl až k reklamním bannerům. Sledujeme nezáživnou podívanou, vhazovat bude moci Wan-Bissaka.
     
    53
    Jako poslední se balónu dotkl hostující obránce Pereira, sudí logicky přisoudil autové vhazování domácích, kterým se kombinace vůbec nepovedla.
     
    52
    Vzápětí se k prvnímu zakončení uvolnil nenápadný Mata, jenž to vzal na levačku. Schmeichel vyrážel pouze před sebe, avšak Pereirova dorážka putovala nad.
     
    51
    Kousek od středového kruhu zachytil míč Matić, který ho okamžitě poslal na vedle stojícího Pereiru, jenž pro změnu okamžitě přenášel hru do volného prostoru.
     
    50
    Na opačné straně to velice sympaticky zkoušel talentovaný James, který si za pokutovým územím hodil míč na pravou nohu, avšak poté pálil kousek nad branku.
     
    49
    Vardy se na pravém křídle dokázal dostat k centru, avšak ten nebyl vůbec nebezpečný. Ven z branky se vydal brankář de Gea, který schoval míč do své náruče.
     
    48
    Už to vypadalo, že Maddison poběží sám na brankáře, avšak odskok hracího předmětu nebyl ideální. Proto se jako první dostal k míči brankář de Gea.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice vyrovnanou podívanou, jenž přinesla jedinou branku, o kterou se hned v úvodu utkání postaral Rashford. United se tak radují z vedení, avšak soupeř si připsal několik velice slušných šancí, avšak pokaždé zakročil pohotový brankář de Gea. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Grayovi se podařilo zalepit neposedný míč, načež se mezi obránce dostával Vardy. Druhý jmenovaný byl bez šance, Lindelof raději odklízel míč za autovou lajnou.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    De Gea si dal s rozehrávkou od své branky celkem dost načas, načež hrací předmět dalekonosně poslal na druhou stranu, kde Mata neuspěl v hlavičkovém souboji.
     
    43
    Maddison uspěl v souboji proti Wan-Bissakovi, načež Vardy nechal proskočit míč do zámezí. Leicester se tak dostane zpět k míči, navíc vhazuje z blízkosti pokutového území.
     
    42
    Dalekonosný nákop putoval k hranici pokutového území, kde Pereira nepředvedl zrovna jisté zpracování míče, posléze Evans nepřipustil žádné nebezpečí.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Míč se opět snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Younga. Manchester se ani přesto daleko nedostal, pochvalu si zaslouží Ndidi.
     
    36
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Maguire, který za sebe nepustil agilního Vardyho. Mezitím se domácí starají o rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    35
    Youngovi se podařilo zakročit u levé autové lajny, načež přenášel hru na pravou stranu. Wan-Bissaka to zkoušel průnikem kolem Chilwella, který ho za sebe nepustil.
     
    34
    Tentokráte se pro míč dostal McTominay, který ho na jistotu poslal do bezpečnějšího prostoru. Krkolomně to ale udělal Matić, který odvracel pouze vedle sebe.
     
    33
    Gray se na pravém křídle dostal kolem Matiće, nicméně ani další centr nenašel Vardyho. Leicester pořádně přitlačil, za což si vysloužil zisk dalšího rohového kopu.
     
    32
    Lišky tak dostaly možnost rozehrát další rohový kop, po kterém jsme sledovali protiútok domácích. James si chtěl obhodit soupeře, což se mu ale nepodařilo.
     
    31
    Druhý rohový kop Leicesteru rozehrál Maddison. Jeho nabídka směřovala na zadní tyči, kde zasahoval Maguire. Jeho odklízení našlo pouze Chilwella, s jehož ránou si de Gea poradil.
     
    30
    James se zdá být v pořádku, může se tak opět pokračovat ve hře. Leicester rozehrával hluboko z vlastní poloviny, Chilwell ale vyvezl míč na druhou stranu hřiště.
     
    29
    Sám na sebe to vzal James, který se už, už dostával za záda Ndidiho, jenž i přesto zasáhl čistým způsobem. I přesto hlavní pro jistotu přerušil hru, a sice kvůli zdravotnímu problému.
     
    28
    Nepřesnou nahrávku vypustil ze své kopačky Pereira, kterému se na pravém křídle nepodařilo najít Jamese. Domácí hráči mají problémy s napadáním soupeře.
     
    27
    Chilwell si prostřednictvím autového vhazování vybral kolegu Choudhuryho, který se ve vzduchu neprosadil, avšak i přesto se jeho celek dostal zpět k míči.
     
    26
    Choudhury propasíroval nahrávku na Maddison, který nasadil jesličky Youngovi, avšak za tím číhal Maguire. Manchester se pokouší založit protiakci.
     
    25
    Další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl Rashford. Sudí si totiž všiml faulu Söyüncüa, který se výroku hodně diví. I tak se McTominay postará o volný kop.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla jedinou branku. Právě od této trefy sledujeme celkem nezáživnou podívanou.
     
    20
    O další standardní situaci se pro změnu postaral Young, který svůj centr poslal k zadní tyči. Tam se podařilo zasáhnout Evansovi, avšak pouze na rohový kop.
     
    19
    Matić měl kolem sebe celkem dost prostoru, avšak to se nedalo říct o jeho spoluhráčích. Domácí středopolař tak vyprodukoval zpětnou nahrávku na Lindelöfa.
     
    18
    Posledně jmenovaný hráč se k míči nedostal, ten se totiž dostal pouze za postranní lajnu. Také Pereira vůbec poprvé vhazoval, pro spolupráci si vybral Graye.
     
    17
    Po delší době se k míči dostal brankář de Gea, který konstruktivní rozehrávkou našel vedle stojícího spoluhráče, jenž ihned přenášel hru na naběhnuvšího Pereiru.
     
    16
    Lišky se opět dostaly na druhou stranu hrací plochy, nicméně Chilwell si nevěřil na průnik podél autové lajny, kde se nacházela hned dvojice protihráčů.
     
    15
    Naopak se do nepříjemného obležení dostal středopolař Ndidi, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Schmeichela, jenž pro změnu roztáhl hru vpravo.
     
    14
    K rozehrávce se nakonec postavil Chilwell, který to zkoušel nadýchaným bochánkem k hranici šestnáctky, kde se v hlavičkovém souboji prosadil domácí Maguire.
     
    13
    U postranní lajny podklouzl právě McTominay, kterému protihráč ani trochu nepomohl. Naopak si sudí všiml faul domácích, je tu standardka pro Leicester City.
     
    12
    Posléze se ve středu hrací plochy podařilo včas zakročit McTominayovi, který ihned roztáhl hru na pravou stranu, kde si o přihrávku řekl osamocený Wan-Bissaka.
     
    11
    Náramně přesné přenesení hry našlo na levém křídle Pereiru, který ještě spolupracoval s vedle stojícím Jamesem, jehož nahrávka nebyla zrovna přesná.
     
    10
    Dalekonosným pasem to zkoušel obránce Evans, který chtěl na hranici pokutového území oslovit Vardyho. Ten se k míči nedostal, poté fauloval Maddison.
     
    9
    Leicester tak neprožívá zrovna povedený vstup do tohoto zápasu, po necelých deseti minutách hry prohrává o jednu branku, což není dobrá zpráva.
    8. Marcus RASHFORD - 1:0
     
    8
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat! K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy MARCUS RASHFORD, který to zkoušel zakončením k pravé tyči, zatímco se Schmeichel pohnul na opačnou stranu.
    7. Penaltový zákrok.
     
    7
    Rashford upadl v pokutovém území, penalta pro United!
     
    7
    Podél autové lajny to zkoušel Young, který za obranou hledal Rashforda, před kterým zasahoval Evans. To vše znamená, že autové vhazování obstará prvně jmenovaný.
     
    6
    Také Leicester si vyzkoušel první rohový kop, avšak ten nebyl zrovna povedený. Posléze se do nepříjemného obležení dostal Gray, který přihrával Pereirovi.
     
    5
    Lišky se mohly dostat do vedení! Po nákopu se za obranu dostal Maddison, kterému se podařilo přetlačit Lindelöfa, avšak de Gea zasáhl pohotovým zákrokem.
     
    5
    Nátlak domácího celku pokračoval rohovým kopem. Ten pro změnu směřoval na hlavu Maguirea, jenž v tísni poslal míč daleko za brankovou čáru – odkop.
    4. Pereirova standardní situace.
     
    4
    Nakonec to na sebe vzal Pereira, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Velice nebezpečné zakončení směřovalo do šibenice, Schmeichel podržel svůj celek.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu budeme sledovat velice zajímavou standardní situaci. Manchester United to zřejmě zkusí přímo na bránu, u míče stojí dvojice hráčů, a sice Young a Pereira.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Leicesteru, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, N. Matić – Pereira, Mata, James – Rashford.
    Náhradníci: Romero – P. Jones, Fred, Greenwood, Tuanzebe, Chong.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – D. Gray, Tielemans, Choudhury, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, H. Barnes, Albrighton, Justin, Ayoze Pérez, Praet.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Hatzidakis.
     
    Leicester City
    (3. místo – 2V, 2R, 0P)

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Leicester, kterému se start do nového ročníku povedl o něco lépe. Lišky v současné době okupují třetí pozici tabulky, navíc na vedoucí Liverpool ztrácejí pouze čtyři body. Zároveň Leicester patří k trojici celků, které letos v lize ještě neucítily hořkost porážky. Lišky vstoupily do nové sezony bezbrankovou remízou proti Wolverhamptonu, přičemž nerozhodný výsledek byl k vidění také proti Chelsea, tentokráte v poměru 1:1. Velice cenné vítězství přišlo na půdě nováčka soutěže ze Sheffieldu, rozhodující branka tohoto zápasu přišla dvacet minut před koncem, Leicester tak vyhrál 2:1. Doposud poslední kolo přineslo souboj proti Bournemouthu, kterému se dlouhou dobu dařilo držet krok, avšak i přesto na svého soupeře nestačil a prohrál výsledkem 1:3.
     
    Manchester United
    (8. místo – 1V, 2R, 1P)

    Fotbalisté Manchesteru United neprožívají zrovna povedený vstup do sezony, po čtyřech kolech se nacházejí na osmé pozici, což se před startem nového ročníku moc nečekalo. Rudí ďáblové mají na svém kontě pět bodů, na vedoucí Liverpool tak ztrácejí propastných sedm bodů. Manchester ale vstoupil do sezony velice dobře, hned v úvodním kole totiž přivítal londýnskou Chelsea, který si odvezla vysokou porážku poměrem 0:4. Od té doby se ale United přestalo dařit, první ztráta bodů přišla ve druhém kole, to se konala remíza 1:1 na hřišti nevyzpytatelného Wolverhamptonu. O dost nečekanější porážka byla na programu ve třetím kole. Manchester United sice souboj s Crystal Palace srovnal na 1:1, avšak soupeř podruhé udeřil ve třetí minutě nastaveného času. Ani čtvrté kolo nepřineslo druhé vítězství, zbytečná ztráta přišla v duelu proti Southamptonu, diváci se totiž jedné branky na obou stranách.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Manchester United a Leicester City.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Góly: 8. Rashford (pen.)

    Karty:   84. James (MAN) – 75. Maddison (LEC), 90+5. Chilwell (LEC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:14.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, N. Matić (67. Fred) – Pereira, Mata (70. Chong), James (90+1. Tuanzebe) – Rashford.
    Náhradníci: Romero – P. Jones, Fred, Greenwood, Tuanzebe, Chong, Gomes.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – D. Gray (67. H. Barnes), Tielemans, Choudhury (57. Ayoze Pérez), Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Morgan, H. Barnes, Albrighton, Justin, Ayoze Pérez, Praet.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Hatzidakis

    Diváci: 73454