Sparta Praha – Plzeň 7:6 (po pr.)
koniec po predl.
HC Sparta Praha
7:6 (1:3, 4:0, 1:3 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Štvrtok 12.09.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga (ČR) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    HC SPARTA PRAHA

    10. místo v sezoně 2018/19
    Forma v přípravě: P, P, V, V, P

    Sparťané mají oproti minulé sezoně co napravovat. Tým z hlavního města nevynikal v posledních sezonách příliš oslnivými výkony, jelikož skončil dvakrát po sobě až na desátém místě a na dovolenou vždy odjížděl jako první. V létě tak přišlo na řadu velké zemětřesení. Klub převzal nový majitel, následně bylo zvoleno nové vedení a do svých manažerských pozic povoláno několik klubových ikon, které mají co dočinění s tamním hokejem. Sparta tak prožila opravdu perné léto plných změn, které mají slavný klub s bohatou historií vrátit na přední příčky.

    Sparťanští fandové se letos potřetí za sebou museli uspokojit pouze s přípravnými zápasy, zejména bez účasti v prestižní Lize mistrů. Pražané tak během letního volna absolvovali řadu přípravných utkání včetně turnaje v Německu, avšak tradiční znovuobrozená Champions Hockey League ani letos nezaznamenává mezi svými účastníky právě klub z Prahy. Jedním z cílů Sparty je tedy vrátit Ligu mistrů zpátky do hlavního města.

    Turnaj v Německu:
    Ženeva – Sparta 3:2
    HV 71 – Sparta 3:2
    Mannheim – Sparta 1:4

    Zápasy v přípravě:
    Sparta – Slavia 5:0
    Sparta – K. Vary 8:1
    Sparta – Kookoo 5:1
    Soči – Sparta 4:3
    Sparta – Ml. Boleslav 3:1
    Ml. Boleslav – Sparta 3:0
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    3. místo v sezoně 2018/19
    Forma v přípravě: V, V, V, V, V

    Plzeňští indiáni mají za sebou vcelku vydařený ročník. Na tým ze západu Čech se v posledním období lepí štěstí na medailový kov, konkrétně na ten bronzový. Placka za konečné třetí místo v extralize se indiánům podařila získat už potřetí za čtyři roky, což je skvělý počin. V této sezoně má tedy trenér Ladislav Čihák za úkol dovést tým ještě dál, nejlépe přiblížit se vrcholu.

    Stejně jako další tři extraligoví zástupci také Plzeň v posledních sezonách pravidelně reprezentuje český hokej na mezinárodní scéně, a to v rámci Ligy mistrů. Šestý ročník odstartoval svými zápasy už v srpnu a kluby z české metropole se rozhodně mezi hokejovou špičkou neztratily. Plzeň svou hrací pouť rozehrála čtyřmi duely proti Hämeenlinně, aktuálnímu mistrovi finské ligy, a Rungstedu. Plzeňští ve všech případech dokázali zvítězit, při svém náročném tripu sice ztratili pouhý bod, ale i přesto si zajistili postup do play off!

    Liga mistrů:
    Plzeň – Hämeenlinna 5:4p
    Plzeň – Rungsted 9:3
    Hämeenlinna – Plzeň 1:2p
    Rungsted – Plzeň 2:4

    Zápasy v přípravě:
    Č. Budějovice – Plzeň 1:2
    Plzeň – Kladno 5:2
    Kladno – Plzeň 2:8
    Klatovy – Plzeň 1:11
    Sparťanští hokejisté mají nového vůdce! Stal se jím útočník s reprezentačními zkušenostmi a sparťanský odchovanec Michal Řepík, který tak v příští sezoně bude nosit kapitánské céčko.

     
    STĚŽEJNÍ OPORY SVÝCH TÝMŮ

    Plzeň i v této sezoně bude spoléhat na svého kanonýra Milana Gulaše, kterému po minulé sezoně odešel jeho parťák Jan Kovář. Sportovní vedení tak angažovalo navrátilce Tomáše Mertla, který po boku Gulaše hrál před svým odchodem do zahraničí. V brance se trenéři budou spoléhat na výkony Dominika Frodla, jenž si v poslední sezoně vysloužil roli brankářské jedničky. V Plzni nadále pokračuje také osvědčená lajna ve složení Straka – Kodýtek – Eberle, která hrála pospolu většinu minulé sezony. Nejvýraznější posilou do plzeňských řad je Luboš Rob, na jehož hru jsou fanoušci jistě zvědaví.

    Sparta v létě na trhu doslova řádila. Nejenom, že v klubu budou i nadále působit hvězdy, například Matěj Machovský, Miroslav Forman nebo Lukáš Pech, ale nově k nim přibudou další lídři. Těmi největšími jsou Michal Řepík, jemuž bude sekundovat Vladimír Růžička ml. a především druhý nejproduktivnější muž bodování z uplynulé sezony Marek Kvapil. Do obrany Sparta počítá s Adamem Poláškem i slovenským rychlíkem na bruslích Markem Ďalogou. Sestava se zdá býti našlapaná. Svůj pobyt v hlavním městě navíc prodlouží Andrej Kudrna nebo Jiří Smejkal.
    Plzeňský klub představil na své předsezónní tiskové konferenci také nové dresy, které budou hráči oblékat v zápasech příštího ročníku! Plzeňští se vracejí k tradici, která odkazuje na historii.

     
    NOVÉ TVÁŘE/POHYBY V KÁDRU

    Vedení plzeňského klubu v létě přivedlo řadu dobrých hráčů v čele s Lubošem Robem. Českobudějovický odchovanec v poslední sezoně ovládl produktivitu a trumfoval i v dalších individuálních ocenění. Fantom minulého ročníku Chance ligy tak nyní dostává další novou příležitost, tentokrát o patro výš, když po něm sáhla Plzeň. Mezi novými tvářemi se objevují i obránce Vojtěch Budík nebo gólman Jaroslav Pavelka. Tým tak z větší části zůstal pohromadě a zdá se být dobře posílen. Lídrem na ledě bude navíc opět Milan Gulaš.

    Sparťanské duo Ton – Hlinka nemělo jednoduchou práci, nicméně s odstupem času si oba sparťanští tahouni z předchozích let mohou mnout ruce. Alespoň co se týče získaných posil, které klub do svého kádru přivedl. Nově složenému vedení se podařilo angažovat několik prvotřídních hráčů se zkušenostmi z národního týmu, jako je Michal Řepík nebo Adam Polášek. A když klub oznámil příchod Marka Kvapila, přestupová bomba vybuchla. Dalším, kdo v příští sezoně oblékne dres s eskem na prsou, je Vladimír Růžička ml., který se sparťanským fandům uvedl svými skvostnými výkony už v derby proti Slavii. Zda se už teď na Spartě mohou poklepat po ramenou, to ukáže čas a poté výsledky.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/2019

    Sparta s Plzní spolu sehrály v uplynulém ročníku čtyři duely, v nichž se více dařilo indiánům. Sparťané svého soka porazili pouze jednou, když ve třetím kole zvítězili po ráně Košťálka 3:2 v prodloužení. Odvetu na západě Čech už ale lépe zvládla Plzeň, když vyhrála 5:2. A svoji formu si přivezla do Prahy, kde nejprve zvítězila 5:4 v dovednostní disciplíně a pak 4:3 po šedesáti minutách.

    3. kolo: Plzeň – Sparta 2:3p
    29. kolo: Plzeň – Sparta 5:2
    42. kolo: Sparta – Plzeň 4:5n
    16. kolo: Sparta – Plzeň 3:4
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Po dlouhé letní přestávce se opět hlásí o slovo naše česká nejvyšší hokejová soutěž. Všech čtrnáct extraligových týmů tento týden startuje svou hnací jízdu základní částí, během níž bude hlavním úkolem ukořistit co největší počet bodů. Už dnes ovšem máme na pořadu dne předkrm v podobě předehrávky prvního kola mezi domácí Spartou a plzeňskými indiány. Oba dnešní soupeři se znovu střetnou bez jednoho dne po sedmi měsíční pauze. Úvodní buly tohoto klání bude vhozeno v 18:30 hodin. Pokud nebudete moct dorazit do arény podívat se osobně, bude pro vás připraven náš podrobný online textový přenos. Přeji příjemnou zábavu a dobře se bavte!
    Nejlepším hráčem extraligy byl loni Milan Gulaš! Povede se mu to také letos?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Košťálek, Pavelka – Dočekal, Černoch, Smejkal – Kudrna, Pech, Forman – Rousek, Sukeľ, Říčka – M. Kvapil, V. Růžička, Řepík.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Mertl, Gulaš – V. Němec, R. Vlach, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Lederer.
     
    Oba týmy už jsou ve svých kabinách a za chvíli vyjedou na led. Za deset minut začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování vyhráli hosté a okamžitě chtěli založit útočnou akci. Jejich přihrávka ale nebyla přesná a hned na začátek se píská zakázané uvolnění.
     
    00:39
    Piskáček chtěl ve spolupráci se Smejkalem založit útok, ale souhra dvou sparťanských hráčů nebyla přesná a dopředu zase míří hosté z Plzně.
     
    01:06
    První střelu v dnešním utkání má na svědomí kapitán domácích Michal Řepík, jeho štiplavý pokus lapil brankář Frodl do své lapačky. Hra je přerušena.
     
    01:24
    A máme tu první vyloučení v zápase. Matyáš Kantner (PLZ) najel do brankáře Machovského a odsedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    01:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A první přesilovou hru sparťané rázem využívají! Růžička si počkal na vhodný okamžik a nahrál na modrou Poláškovi. Sparťanský obránce vystřelil a jeho ránu zřejmě ještě tečoval MICHAL ŘEPÍK! Sparťané jdou do jednobrankového vedení! Asistence: Adam Polášek, Vladimír Růžička.
    01:35 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    02:55
    Hosté se okamžitě snažili odpovědět rychlou akcí. Petr Straka se tlačil před sparťanského brankáře Machovského, toho ale střelou z úhlu nepřekonal.
     
    03:08
    Domácí byli chvíli v útočném pásmu, jeden ze sparťanů ale neudržel útočné pásmo. Plzeňští poté pouze vyhodili kotouč k Machovskému.
     
    03:47
    Marek Kvapil se snažil rozehrát další akci po pravém křídle, ale puk se mu zamotal mezi bruslemi a z akce nic nebylo. Kotouč skončil v rohu kluziště.
     
    04:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí Kudrna byl ve velké šanci, ale gól nedal. Na druhé straně tak hosté trestají. Plzeňští se bleskurychle přesunuli k Machovskému a LUBOŠ ROB sám před gólmanem Sparty nezaváhal. Asistence: Milan Gulaš a Tomáš Mertl.
    04:21 Luboš ROB - 1:1
     
    05:07
    Sukeľ se ještě snažil vypíchnout kotouč ve středním pásmu, to se mu povedlo, ale sparťané se přesto museli vracet zpět do svého pásma. Machovský celou situaci zvládl.
     
    05:50
    Luboš Rob byl v další velké šanci před sparťanským brankářem! Machovský si proti němu vyjel a jeho nebezpečnou střelu vyrazil svým betonem.
     
    06:05
    Plzeň se ocitla v další velké šanci. Vojtěch Němec si vybruslil s pukem do útočného pásma a střelou prověřil Machovského pozornost v brankovišti.
     
    06:35
    Sparťané se snažili zahrozit střelou Marka Ďalogy, který neváhal a okamžitě střílel od modré čáry. Frodl toho moc neviděl, přesto stihl na poslední chvíli zasáhnout.
     
    07:08
    Sparťané se už pomalu dostávali zpět do útočného pásma, ale zastavil je hvizd čárového sudího. Píská se postavení mimo hru a bude následovat další buly.
     
    07:40
    Forman se pokusil založit další útočnou akci, už ale neměl moc sil, a tak jen nahodil kotouč za branku Frodla. Domácí musí nutně vystřídat své síly na ledě.
     
    08:34
    Říčka ve spolupráci se Sukeľem na chvíli vybojovali kotouč v útočném pásmu, poté se však přes bránící protihráče nedostali a puk mají Plzeňští.
     
    09:09
    Ovšem ne nadlouho. Jiří Smejkal střílel z hranice pravého kruhu pro vhazování a Frodl měl s jeho ránou co dělat, aby si vytěsnil mimo tři tyče.
     
    09:45
    Košťálek si musel dávat pozor před bránícím protihráčem v obranném pásmu, nakonec celou situaci zvládl a domácí mohou v klidu rozehrát.
     
    10:29
    Robert Říčka vystřelil z levého kruhu pro vhazování, plzeňský brankář nakonec nemusel zasahovat. Střela sparťanského útočníka šla mimo branku.
     
    10:54
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a na chvíli zamkli svého soupeře v jeho pásmu. Sparťané si poté nerozuměli v rozehrávce, píská se další icing.
     
    11:19
    Kvapil udělal malý oblouček ve středním pásmu a chtěl vybídnout své spoluhráče. Ti to ale příliš nečekali, a kotouč tak snadno lapil do své moci Frodl.
     
    11:36
    Sparťané vysunuli svoje napadání hluboko do útočného pásma a Miroslav Indrák byl ve velké šanci. Machovský na jeho střelu pohotově zareagoval lapačkou.
     
    12:15
    Na opačné straně se zase činil Lukáš Pech s Miroslavem Formanem. První jmenovaný střílel z úhlu, ale Frodl vytasil svoje betony a nedovolil další branku.
     
    13:08
    O chvíli později byl sám před plzeňským brankářem Matúš Sukeľ, který ale střílel jen do připraveného Frodla. Dobrý zákrok plzeňského brankáře.
     
    13:39
    Sparťané se se svým soupeřem přetahovali o puk ve středním pásmu a nakonec ze souboje vzešli vítězně hosté, kteří zakládají další útočnou akci.
     
    14:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté otáčí vývoj skóre! Pulpánovi se uvolnil prostor na levém křídle, který plzeňský zadák dokonale využil, když přesně naservíroval puk MILANU GULAŠOVI, jenž dorážel už do téměř prázdné branky. Západočeši se ujímají vedení. Asistence: Lukáš Pulpán a Tomáš Mertl.
    14:02 Milan GULAŠ - 1:2
     
    14:43
    Říčka nahodil kotouč do útočného pásma a domácí ho na chvíli získali. Polášek tak mohl střílet od modré čáry, ránu ale hosté zablokovali.
     
    15:42
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A krátce nato hosté utíkají do dvoubrankového trháku! Eberle ujel společně s PETREM STRAKOU do přečíslení dvou proti jednomu a druhý jmenovaný přesnou střelou rozvlnil síť za brankářem Machovským. Asistence: Jan Eberle.
    15:42 Petr STRAKA - 1:3
     
    15:57
    A je tu další nepříjemnost pro domácí tým. Jeremie Blain (SPA) dostal dvouminutový trest za sekání. Plzeň tak čeká první přesilová hra v zápase.
     
    16:32
    Hostům se však nedaří natrvalo usadit před brankáře Machovského. Gulaš rozjížděl další útok zpoza své branky a nakonec až Machovský musel přerušit hru.
     
    16:54
    Piskáčkovi se podařilo vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Jeho výhoz se ještě snažil zachytit Indrák, ale marně. Plzeň musí začít znovu od své branky.
     
    17:42
    Miroslav Indrák nabízel kotouč u pravého mantinelu svým spoluhráčům, sparťané byli ale dobře postavení a nedovolili svému soupeři ohrozit Machovského.
     
    18:10
    Jiří Černoch bravurně vystihl plzeňskou rozehrávku ve středním pásmu a okamžitě vyhodil. To už vyloučený Blain skáče na led a domácí hrají v plném počtu.
     
    18:46
    Brankář Frodl pomáhá svým spoluhráčům v obranném pásmu a jeho práci nakonec dokončil Straka. Toho ale zastavil ve středním pásmu obránce Polášek.
     
    19:37
    Plzeňští vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se za malý okamžik přesune před brankáře Frodla. Pour dělal, co mohl, ale puk byl daleko rychlejší.
     
    19:54
    V posledních vteřinách první třetiny ještě střílel od modré čáry Jeremie Blain, jeho rána byla ale nepřesná a v této třetině se nic dalšího už nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí. Sparťané do ní vkročili pravou nohou, když skóroval Michal Řepík. Hosté ale poté zvýšili obrátky a Luboš Rob vyrovnal. Západočeši byli nadále při chuti a Milan Gulaš společně s Petrem Strakou zařídili svému týmu dvoubrankové vedení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26 hodin.
     
    První přestávka je u konce, hráči už jsou na ledě. Za malý okamžik začne druhá třetina!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hosté i v této třetině vyhráli úvodní vhazování a ihned se ženou do útoku. Gulaš svedl souboj se svým protihráčem, který ho nakonec přetlačil.
     
    20:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je snový vstup pro Spartu do druhé třetiny! JIŘÍ SMEJKAL odvedl pořádný kus práce a dotlačil puk za brankáře Frodla. Ale situaci ještě zkoumal videorozhodčí na základě trenérské výzvy plzeňské střídačky. Gól platí! Sparta tedy snižuje na rozdíl jedné branky. Bez asistence.
    20:38 Jiří SMEJKAL - 2:3
     
    20:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je studená sprcha pro plzeňský tým! Krátce poté totiž zaúřadoval kapitán MICHAL ŘEPÍK, který tak vrací svůj tým do hry. Začínáme od začátku. Asistence: Marek Kvapil, Vladimír Růžička a Petr Kalina.
    20:55 Michal ŘEPÍK - 3:3
     
    21:39
    Sparťané jsou při chuti Lukáš Pech nebezpečně kroužil okolo Frodla a nakonec i vystřelil. Plzeňský gólman tak musel okamžitě zasáhnout.
     
    21:48
    Sparťané mohou jít do vedení. Roman Vlach (PLZ) totiž sekl přes ruce Miroslava Formana a vysloužil si za to trest za sekání. Sparta si zahraje další přesilovku.
     
    22:48
    Domácí svírali indiány v jejich obranné třetině a ke střele se nakonec odhodlal útočník Miroslav Forman, jeho střela šla ale mimo branku.
     
    23:08
    Jan Eberle dobře vystihl záměr sparťanské rozehry a dostal puk ven z obranného pásma. Plzeňští se dobře brání a nepouští soupeře do tlaku.
     
    23:54
    Tak to je škoda pro Spartu. Pech nejprve nevystřelil dobře, poté ale narýsoval krásnou přihrávku Michalu Řepíkovi, tomu ale v rozhodující chvíli sjel puk z čepele.
     
    25:10
    Hosté mají dobrou šanci na to, aby se znovu mohli dostat do tempa. Vladimír Růžička (SPA) inkasoval dvě minuty za hákování.
     
    25:35
    Plzeňští se dobře usadili v útočném pásmu a motali sparťanskou čtveřici. Michal Moravčík vybízel ke střelám své spoluhráče na kruzích, Machovský kryje.
     
    26:17
    Milan Gulaš už operuje na svém místečku a rozdává puky směrem na opačný kruh. Poslední přihrávku plzeňského kanonýra sparťané vystihli.
     
    27:07
    Vojtěch Němec už střílel do prázdné branky, na poslední chvíli mu ale lehl do střely Lukáš Rousek a zamezil nebezpečí. Výtečný obranný zákrok sparťanského útočníka.
     
    27:56
    Sparťané už hrají v plném počtu a mohli jít do vedení. Košťálek dostal dobrou přihrávku na pravou stranu a hned střílel. Rána šla jen o kousek vedle.
     
    28:33
    Petr Straka se snažil prokličkovat mezi bránícími obránci a ještě posunout kotouč na svého spoluhráče. To se mu ale nepodařilo a sparťané mohou střídat.
     
    29:18
    Tak tohle nebylo pěkné. Jeden z plzeňských hráčů atakoval domácího hráče a na ledě se strhly hned dvě bitky najednou! Obě skončily vyrovnaně, ovšem všichni zapojení hráči si vysloužili od tribun potlesk.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vlach – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adam Polášek – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    31:12
    Tak to je nevídané! Na ledě se strhly další bitky, nyní budou následovat další tresty.
     
    31:12
    Michal Houdek (PLZ) dostal 2+2 za hrubost + osobní desetiminutový trest + 5+ do konce utkání. Miroslav Forman 2 minuty za hrubost + 10 osobní desetiminutový trest. Matyáš Kantner 2+2 minuty za hrubost. Roman Vlach 2 minuty za hrubost a Adam Polášek 2 minuty za hrubost.
     
    31:12
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Houdek – 5 min. + 10 min. osobní trest, krosček).
     
    33:46
    Po dlouhé době se můžeme věnovat samotné hře na ledě. Plzeňští se dostali do útočného pásma a zaměstnali Machovského v brankovišti.
     
    34:23
    Sparťané nezůstávají o moc pozadu, nebezpečnou střelu z hranice kruhu poslal na Frodla Matúš Sukeľ. Plzeňský brankář přidržel kotouč na hrudi.
     
    34:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Frodl o pár chvil později musí lovit kotouč ze své sítě! Lukáš Pech parádním pasem vybídl ke skórování JANA KOŠŤÁLKA, který nekompromisní ranou poslal touš do branky! Jednalo se o gól v přesilovce, sparťanská početní výhoda bude navíc ještě pokračovat. Asistence: Lukáš Pech, Adam Polášek.
    34:29 Jan KOŠŤÁLEK - 4:3
     
    35:57
    Kantner sprintoval za vyhozeným pukem do útočného pásma, podstatně blíže k němu měl Blain, který odvrátil případné nebezpečí svého týmu.
     
    36:59
    Sukeľ vyhrál vhazování v útočném pásmu a posunul ho na Říčku, který našel na modré Kalinu, jehož projektil mířil přesně do brankáře Frodla.
     
    37:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak ve druhé třetině to jsou zatím sparťané, kteří dávají branky! Smejkal posunul kotouč na ROBERTA ŘÍČKU, který si položil Frodla a poté pohodlně zasunul kotouč do sítě. Asistence: Jiří Smejkal a Matúš Sukeľ.
    37:22 Robert ŘÍČKA - 5:3
     
    38:28
    Vráblík ještě zdržuje sparťanskou rozehrávku v rohu kluziště, krátce poté se ale do úniku pomalu dostával Vladimír Růžička, před kterým zasáhl poslední obránce.
     
    39:48
    Poslední půlminuta se odehrála za plzeňskou brankou a tam také skončí. Polášek ještě zkoušel střílet podél mantinelu, ale nic podstatného se už nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která patřila jednoznačně domácímu týmu. Na začátku třetiny nejprve snížil Jiří Smejkal, na jehož poté navázal Michal Řepík. To ale nebylo ze sparťanské strany vše. Domácí celek znovu poslal do vedení Jan Košťálek a Robert Říčka ještě navýšil vedení na dva góly.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťanům se daří dobře vstoupit i do poslední části! Jeden z plzeňských obránců se pozapomněl ve středním pásmu, čehož využil Jiří Smejkal, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na MARTINA DOČEKALA a ten už střílel do takřka prázdné branky. Asistence: Jiří Smejkal a Jan Košťálek.
    40:09 Martin DOČEKAL - 6:3
     
    41:19
    Hosté se snaží přispěchat s rychlou odpovědí, ale jejich snažení hatí Pech. Nejmenší muž ve sparťanské sestavě chtěl vysunout Kudrnu, to se nepodařilo.
     
    42:05
    Machovský měl nyní hodně práce, ale hodně mu pomohli sparťanští obránci, kteří dokonale vyčistili předbrankový prostor. Bude se vhazovat.
     
    42:25
    Plzeňští vyhráli vhazování v útočném pásmu a puk se dostal až na modrou k Michalu Moravčíkovi, jehož rána letěla těsně mimo branku.
     
    42:31
    A znovu Moravčík. Tentokrát z trochu obtížnější pozice, nicméně tentokrát sparťanská obrana zafungovala včas, když střelu zablokovala.
     
    43:13
    Petr Kodýtek si vybruslil od mantinelu do střelecké pozice na pravý kruh, nakonec však ani nevystřelil, jelikož mu do hokejky píchl Miroslav Forman.
     
    43:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňské naděje žijí! Mertl posunul puk na najetého MILANA GULAŠE, který bez přípravy napálil puk do sparťanské branky. Sparťanské vedení se tak ztenčuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Tomáš Mertl.
    43:40 Milan GULAŠ - 6:4
     
    44:05
    A hosté mohli zahrozit znovu. Vojtěch Němec se dostal s pukem až mezi kruhy, na poslední chvíli mu ale zablokoval hokejku obránce Polášek.
     
    44:48
    Machovský si teď trochu pohrál s pukem ve vlastním brankovišti, když ho nejprve zkrotil na své hrudi a poté přikryl svou lapačkou. Následuje buly.
     
    44:59
    Plzeňští rozjížděli další atak na sparťanskou svatyni, ale Vráblíka včas dokázal zastavit napadající Smejkal. Dobrá práce sparťanského útočníka.
     
    45:28
    Na druhé straně se přeci jen indiáni dostali do nějaké kloudnější akce. Moravčík vysunutý na pravém křídle zakončoval střelou zápěstím, ale minul.
     
    45:38
    Forman rychle spěchal za pukem do útočného pásma, ale jeho spoluhráči byli střídat, a tak se puku zmocnila Plzeň. Následná akce Škodovky úspěch nepřinesla.
     
    46:30
    Sparťané se teď nemohli delší dobu dostat z obranné třetiny, když Vojtěch Němec hledal svými přihrávkami někoho v modrém. Sparťané situaci zvládli.
     
    47:27
    Kodýtek zavezl kotouč do útočného pásma, spolupracoval s ním ještě Straka, nicméně sparťané byli v dobrém postavení a Machovský si kotouč pohlídal.
     
    47:40
    Petr Kodýtek se ještě snažil dorážet puk u Matěje Machovského, ten byl u něj však dřív a hra je znovu přerušena. Polášek pak ještě Kodýtkovi domlouval.
     
    47:54
    Smejkal chtěl rychle zahájit útočnou akci ze svého pásma, puk mu ale bohužel pro domácí utekl od hokejky pryč, a hosté tak na kotouči zůstávají.
     
    48:30
    Milan Gulaš byl v dobré rychlosti na to, aby mohl zakončit a to také udělal. Machovský si jeho pokus pohlídal, následně odpaluje kotouč na icing Kalina.
     
    48:54
    Sukeľ se teď stihl výborně vrátit do obranného pásma, když vystihl přihrávku hostujícího Poura. Sparťané tak založili protiútok, na jehož stál připravený Frodl.
     
    49:22
    Vladimír Růžička vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale obránce Polášek byl trochu poodstoupen na modré čáře, a přihrávku tak nemohl zpracovat.
     
    49:54
    Teď to zavánělo gólem! Michal Řepík na levém křídle osamocen zkusil vystřelit zápěstím, ale rozvlnil pouze boční síťku. Škoda pro Spartu.
     
    50:06
    Na opačné straně hřiště zase zkoušeli své štěstí indiáni. Eberle se dokázal uvolnit za brankou Machovského a nahrát na Petra Straku, který však gól nedal.
     
    50:54
    A další pokus hostujících hráčů, konkrétně Jakuba Poura. Plzeňský forvard střílel z hranice pravého kruhu a Machovský si s jeho pokusem v klidu poradil.
     
    51:17
    Sparťané budou mít k dispozici další přesilovou hru. Vojtěch Budík (PLZ) dostal dvě minuty za podrážení a oslabuje svůj tým na dvě minuty.
     
    52:01
    Polášek založil útočnou akci zpoza vlastní branky a vyslal dopředu své spoluhráče. Růžička ještě bojoval s protihráči za brankou Frodla, ale neúspěšně.
     
    52:45
    Dobrá akce domácího týmu. Blain poslal střílenou přihrávku od pravého kruhu na Lukáše Pecha, ten ale v tísni před Frodlem nedokázal zakončit.
     
    53:28
    Pozor na zadní vrátka! Petr Straka při vlastním oslabení našlápl do útočného pásma a sám proti Machovskému svou kličkou do bekhendu neuspěl.
     
    54:06
    Bude se vylučovat, a to pro změnu na sparťanské straně. Miroslav Forman (SPA) se v útočném pásmu provinil nedovoleným bráněním. Přesilovka pro Škodu.
     
    54:15
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A plzeňští hráči rozehráli svou početní výhodu na výbornou! Gulaš poslal kotouč přesně na TOMÁŠE MERTLA, který v předbrankovém prostoru nezaváhal a poslal kotouč za záda Matěje Machovského. Asistence: Milan Gulaš a Jakub Pour.
    54:15 Tomáš MERTL - 6:5
     
    55:09
    Pavelka nedůrazně odehrál puk u mantinelu, z čehož mohl těžit Jan Eberle. Plzeňský útočník zkoušel hledat své spoluhráče na druhé straně, ale neúspěšně.
     
    55:54
    Košťálek si musel dávat pozor na dojíždějícího protihráče a nakonec celou situaci zvládl. Sparťané chvíli pobyli v útočném pásmu, nyní už však střídají.
     
    56:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A hosté necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny vyrovnávají! VOJTĚCH NĚMEC se dostal do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou mezi betony. Asistence: Vojtěch Budík a Peter Čerešňák.
    56:40 Vojtěch NĚMEC - 6:6
     
    57:09
    Sparťané hned vzápětí mohli odskočit! Michal Řepík už dorážel kotouč do prázdné branky, ale Frodl fantastickým zákrokem zabránil gólu.
     
    57:42
    Polášek rozehrál akci z vlastní obranné třetiny na Pecha, který už hledal svého spoluhráče Andreje Kudrnu. Hra je však zastavena, píská se ofsajd.
     
    57:54
    Dobrá šance pro Spartu rozhodnout dnešní duel. Michal Moravčík (PLZ) totiž dostává dvě minuty za držení.
     
    58:17
    Růžička vyhrál buly přímo na hůl Řepíka, který okamžitě nabíjel na modrou Poláškovi. Střela sparťanského obránce měla dobré parametry, Frodl zasahuje.
     
    58:30
    Přesilová hra končí. Právě Adam Polášek (SPA) nyní fauloval a odsedí si dvě minuty za podrážení. Oba týmy hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    59:31
    Blíží se nám konec základní hrací doby a vypadá to, že utkání poputuje do prodloužení. Rozhodčí odpískal přihrávku rukou, následovat bude buly ve střední zóně.
     
    59:54
    V posledních minutách hry se ještě ocitl v dobré pozici Čerešňák jehož dobrý pokud z pravého kruhu zablokoval Ďaloga. Míříme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině oba týmy předvedly svůj tah na branku a asi po zásluze jdeme do prodloužení. Nejprve zvýšil na rozdíl tří branek Martin Dočekal, poté však začali střílet góly pouze Plzeňští. Nejprve se prosadil Milan Gulaš a také Tomáš Mertl. A necelé čtyři minuty před koncem třetiny vyrovnal na 6:6 Vojtěch Němec.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Jako první se do útoku v prodloužení podívali hosté, nicméně sparťané dostali kotouč do středního pásma a mohli vystřídat své síly na ledové ploše.
     
    61:09
    První minuta prodloužení byla z obou stran poněkud opatrnější. Nyní se snažil Řepík prodrat skrz bránící dvojici protihráčů, ale marně.
     
    61:34
    Domácí si teď nerozuměli v rozehrávce a puk letí až na zakázané uvolnění. To znamená jediné, další nebezpečí pro branku gólmana Matěje Machovského.
     
    61:44
    Rob kličkoval za brankou domácích, ale sparťané mu nedovolili jakékoli zakončení. Na druhé straně vyvezl kotouč Pech. Domácí mohou uklidnit hru.
     
    62:19
    Hokejová krása v podání Marka Ďalogy! Sparťanský rychlík předvedl své umění na bruslích, když si pohrál s plzeňským bekem a následně jen trefil beton Frodla.
     
    63:09
    Sparťanské přečíslení dva na jednoho vyřešil Kalina střelou do horní části branky, kde byl však připravený brankář Dominik Frodl. Stále nikdo nerozhodl.
     
    63:58
    A v akci opět bruslařský technik Ďaloga. Sparťanský obránce vystřelil zpoza obránce, s tímto pokusem si Frodl bez problémů poradil.
     
    64:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poslední minuta prodloužení vyzněla lépe pro domácí! Obránce JAN KOŠŤÁLEK zůstal sám na levém kruhu a přesnou ranou k tyči vystřelil svému týmu druhý bod. Asistence: Miroslav Forman a Marek Ďaloga.
    64:23 Jan KOŠŤÁLEK - 7:6
     
    Konec zápasu.
     
    Nervy drásající zápas je u konce! Dnes se bylo opravdu na co dívat. V prodloužení nakonec byli šťastnější domácí, když se prosadil Jan Košťálek. Sparta tedy bere z tohoto utkání dva body, Plzeň si odváží jeden.
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (21:17:50)

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 2. Řepík (Polášek, V. Růžička), 21. Smejkal, 21. Řepík (M. Kvapil, Kalina), 35. Košťálek (Pech, Polášek), 38. Říčka (Smejkal, Sukeľ), 41. Dočekal (Smejkal, Košťálek), 65. Košťálek (Forman, Ďaloga) – 5. Rob (Gulaš, Mertl), 15. Gulaš (Pulpán, Mertl), 16. Straka (Eberle), 44. Gulaš (Mertl), 55. Mertl (Gulaš, Pour), 57. V. Němec (Budík, Čerešňák)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Košťálek, T. Pavelka – Dočekal, Černoch, Smejkal – Kudrna, Pech, Forman – Rousek, Sukeľ, Říčka – M. Kvapil, V. Růžička, Řepík.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Mertl, Gulaš – V. Němec, R. Vlach, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle.

    Rozhodca: Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Lederer

    Diváci: 8 632