Hibernian – Slavia 1:4 (kon.) | Breidablik – Sparta Praha 3:2 (kon.)
koniec
Hibernian FC
1:4 (1:3)
SK Slavia Praha
cz Streda 11.09.2019, 20:45 • Easter Road Stadium (Edinburgh) • Liga majstrov - ženy
     
    Slávistky vstoupily do nejprestižnější evropské soutěže výborně, když na půdě skotského Hibernianu zvítězili 4:1 a vypracovaly si tak velmi dobrou pozici do domácí odvety. Do vedení se však dostali domácí hráčky, když se po rohovém kopu prosadila Siobhan Hunterová. České vícemistryně rozhodly o svém vítězství v závěrečné desetiminutovce první půle, v níž nasázely tři góly. Dvakrát se prosadila Tereza Kožárová, na níž navázala parádní brankou Andrea Jarchovská. U všech tří zásahů si asistenci připsala Kateřina Svitková. Druhý poločas nabídl jedinou branku, v 75. minutě završila Tereza Kožárová levačkou hattrick. Úvodní zápas vyšel svěřenkyním trenéra Kolomazníka na výbornou, domácí odveta je na programu přesně za dva týdny.

    To je ode mě z tohoto utkání vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:42:30)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do Prahy odletí Slávistky s tříbrankovým náskokem, to už je jasné. Poslední vteřiny probíhají kolem středového kruhu, kde si české vícemistryně vyměňují přihrávky.
     
    90+3
    Mia Perssonová nedokázala propasírovat přihrávku skrze dvě protihráčky na Kateřinu Svitkovou, míče se chopila stoperka Joelle Murrayová.
     
    90+2
    Chvilkového zaváhání Černé okamžitě využila k zisku kulatého nesmyslu Gallacherová, jenže ta následně zkazila přihrávku na Boyleovou.
     
    90+1
    Svěřenkyně kouče Kolomazníka nikam nespěchají. Kombinují na vlastní polovině, přičemž presink soupeřek jim nedělá žádné problémy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tereza Kožárová, přichází Franny Černá.
     
    88
    V nastálé situaci si Ellis Notleyová počínala nejlépe jak mohla. Pod tlakem nastřelila do nohou Blackwoodovou a vybojovala roh.
     
    87
    Naštěstí to nevypadá na nic vážného. Švédská záložnice se sama postavila na nohy, kvůli ošetřování však musí opustit hrací plochu. České vícemistryně budou hrát na malý moment v deseti.
     
    86
    Po velmi tvrdém ataku od Michieové zůstala na zemi ležet Mia Perssonová. Na trávník už vběhli i kluboví lékaři.
     
    85
    Chelsea Cornetová bez úmyslu hrát míč podrazila Kateřinu Svitkovou. To viděla i rozhodčí De Azazová, Španělka uděluje fotbalistce Hibernianu žutou kartu.
     
    84
    Šikovně to udělala středopolařka a kapitnka v jedné osobě Diana Bartovičová, jež si jemně pokopla balón a posléze se nechala zfaulovat Gallacherovou.
     
    83
    Nahrávka se Cornetové vůbec nepovedla. Místo do předbrankového prostoru šla přímo do tukou gólmanky Lukášové.
     
    82
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Shannon Mcgregorová, přichází Siobhan Higginsová.
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Ellis Notleyová, přichází Shannon Leishmanová.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michaela Khýrová, přichází Denisa Veselá.
     
    81
    Další pokus vyprodukovala domácí hráčka, tentokráte Shannon Mcgregorová. Útočnice namířila technickou ránu těsně vedle.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězkách střetnutí již není pochyb, každý gól je ale důležitý směrem do odvety.
    79. Proti ráně Gallacherová vytáhla mladička Lukášová výborný zákrok
     
    79
    Dobrý pas za obranu si dobře zpracovala Amy Callacherová, proti následné tvrdé střele ovšem vytasila parádní zákrok Olivie Lukášová!
     
    78
    Ttochu zbytečný faul předvedla těsně za polovinou hřiště Deneiša Blackwoodová, Boyleová by totiž balón stejně s největší pravděpodobností nestihla.
     
    77
    Čtvrtý gól znamená jisté uklidnění, Slávistky udělaly další velký krok směrem k postupu do další fáze nejprestižnější evropské soutěže.
    75. Tereza KOŽÁROVÁ - 1:4
     
    75
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme tu hattrick! Jejím autorem není nikdo jiný než TEREZA KOŽÁROVÁ, která na poprvé sice napálila sokyni, dostala však ještě druhý pokus a s tím si poradila o poznání lépe, levou nohu namířila nechytatelně do levého horního rohu.
     
    74
    Po dlouhém odkopu Fifeové se do vzduchu zavěsila Amy Gallacherová proti Mie Perssonové. Lépe vyšla ze souboje druhá jmenovaná.
     
    73
    Na poslední chvíli počkala s rozehrávkou brankářka Lukášová. Situaci ale zvládla výborně, když nahrála zcela osamocené Blackwoodové na levé lajně.
     
    72
    Nově příchozí Szewieczková si navedla balón na střed a pokusila se vypálit. Naneštěstí trefila hned první bránící protihráčku.
     
    71
    Svitková přeskočila Cornetovou a lehkým přiťuknutím poslala míč Bartovičové. Akce svěřenkyň kouče Kolomazníka může pokračovat.
     
    70
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Petra Divišová, přichází Tereza Szewieczková.
     
    69
    Zřejmě za řeči obdržela Tereza Kožárová žlutou kartu. Stává se tak třetí potrestanou Slávistkou v zápase.
     
    68
    Bude to aut pro domácí. Těsný souboj nově příchozí Davidsonové s Divišovou dopadl lépe pro domácí hráčku.
     
    67
    Kožárové nevyšel ideálně krok, dvougólová střelkyně tudíž musela jít s míčem až k lajně. Poté ale dokázala výborně přihrát Svitkové, jež si vylámala zuby na Fifeové.
     
    66
    Tak nakonec mohla Olivie Lukášová i její svatyně zůstat v naprostém klidu. Centr si obrana českých vícemistryň pokryla, následná dalekonosná rána Napierové proletěla hodně mimo.
     
    65
    Svatyně gólmanky Lukášové je v ohrožení. Po faulu jarchovské budou domácí rozehrávat nebezpečnou standardku.
     
    64
    V posledních minutách se hraje převážně ve středu hřiště, odkud se jen či druhý tam snaží vymyslet nějakou zajímavou akci. To se ale vůbec nedaří.
     
    63
    Tereza Kožárová se hnala za hattrickem, dokonce už se pokládala do zakončení, bohužel ji na poslední chvíli přeskočila Michieová, a tak česká útočnice letěla na prázdno.
     
    62
    Ochozy to pouze zahučelo, zpracování vysokého balónu v podání Kateřiny Svitkové bylo opravdu dokonalé.
     
    61
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Colette Cavanaghová, přichází Lauren Davidsonová.
     
    60
    Máme za sebou hodinu zápasu, po níž Slávistky nadále vedou rozdílem dvou branek. Druhý poločas je dá se říci vyrovnaný, možná mají o něco více ze hry domácí, avšak k šanci to nevedlo.
     
    59
    Podpořit útok se rozhodla Deneiša Blackwoodová, jež také obdržela nahrávku od Khýrové, jenže svým centrem našla pouze hlavu Hunterové.
     
    58
    Z nějakých pětadvaceti metrů vypálil nepříjemnou skákavou ránu Rachael Boyleová, ovšem osmnáctiletá Lukášová si poradila na jedničku.
     
    57
    Mírně aktivnějším celkem jsou v posledních minutách přeci jen domácí, hráčky Hibernianu se snaží alespoň snížit manko.
     
    56
    To se mohlo velmi rychle změnit po zakončení Shannon Mcgregorové, tu ale na poslední chvíli zastavil zdvižený praporek signalizující ofsajd.
     
    55
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akce. Akorát tomu chybí branka, či nějaká šance. Ani jedna z možností ve druhé půli zatím k vidění nebyla.
     
    54
    Až moc razance vložila do balónu Petra Divišová. Ten tak přeletěl Kožárovou, ale i v závěsu číhající Miu Perssonovou.
     
    53
    Gólmanka Olivie Lukášová nezazmatkovala centr z pravé strany letící přímo na ni vyboxovala do bezpečné vzdálenosti od své svatyně.
     
    52
    Chelsea Cornetová se šikovně obtočila kolem Jarchovské, jenže nakonec to byla ona, jež se po skluzu Necidové dotkla jako poslední míče před jeho opuštěním hrací plochy. Ze slibné akce tudíž není vůbec nic.
     
    51
    Před Kateřinou Svitkovou stála již poslední hráčka. Právě Murrayová však dokázala odvrátit hrozbu samostatného nájezdu.
     
    50
    Přízemní pas Cavanaghové z levé strany byl nebezpečně tečován bránící hráčkou, celou situaci vyřešila odkopem do zámezí Pincová.
     
    49
    Fotbalistky Hiberniany důrazem rozhodně nešetří. Tentokráte zůstala po ataku Napierové na malý moment ležet na zemi Bartovičová.
     
    48
    Po dlouhém odkopu Murrayové došlo ke střetu mezi Mcgregorovou a Necidovou. Domácí forvardka si v souboji pomohla loktem.
     
    47
    Slávistky začínají druhou polovinu tak, jak ukončily tu první. Tedy trpělivou kombinací a hledáním mezer v defenzivě soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    Skončil první poločas Ligy mistryň žen, po němž Slávistky vedou ve skotském Hibernianu 3:1. Přitom zápas nezačal vůbec dobře, když se už ve třetí minutě prosadila po rohovém kopu Siobhan Hunterová. České vícemistryně si góly schovaly na závěrečnou desetiminutovku a byly hned tři. Dvakrát skórovala Tereza Kožárová, jež v obou případech využila výborné práce Svitkové a třetí branku vstřelila parádní křižnou ranou obránkyně Andrea Jarchovská.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    V táboře hostů je hned vseleji. Tři zásahy během deseti minut uklidnily i kouče českých vícemistryň Michala Kolomazníka.
    42. Andrea JARCHOVSKÁ - 1:3
     
    42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Fotbalová paráda v podání ANDREY JARCHOVSKÉ. Obránkyně Slavie obehrála soupeřku, navedla si míč více na střed a poté fantastickou křižnou střelou z poměrně velké vzdálenosti umístila kulatý nesmysl přesně za háčky!
    40. Tereza KOŽÁROVÁ - 1:2
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Obrat je na světě! Svitková u pravé lajny obrala o míč pasivně hrající Cornetovou a následně velmi šťastně dokázala nadvakrát poslat přihrávkou na TEREZU KOŽÁROVOU, jež ze senadné pozice zapisuje druhý zásah v utkání.
     
    39
    Fifeová si doslovala zahrávala s ohněm, když dlouho váhala s rozehrávkou a až na poslední chvíli dokázala ve skluzu odkopnout míč do bezpečí před Khýrovou.
     
    38
    A tlak Slávistek pokračuje. To je přesně to, co chceme od českých vícemistryň a obhájkyň čtvrtfinále loňského ročníku Ligy mistrů vidět.
    36. Tereza KOŽÁROVÁ - 1:1
     
    36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Skvělou práci znovu odvedla Svitková, která přihrávkou uvolnila TEREZU KOŽÁROVOU. Útočnice Slavie si v samostatném úniku počínala výborně, Fifeovou prostřelila pod tělem.
     
    35
    Opět byla v akci Svitková, jež si skvěle stáhla balón ze vzduchu, při snaze vystřelit ale napálila bránící protihráčku.
     
    34
    Dobře zareagovala na nákop za obranu obránkyně Michieová. Obránkyně Hibernianu se nenechala přeskočit Divišovou.
     
    33
    Kateřina Svitková podnikla útočný výpad, kdy vedla míč už od poloviny hřiště. Na zakončení jí bohužel nevyzbyly síly, navíc mířila nepřesně.
     
    32
    Blackwoodová prodloužila balón nešťastně za sebe přímo k nohám Notleyové. Skotská hráčka si neporadila v souboji jeden na jednoho proti Bartovičové.
     
    31
    Je za námi půlhodina utkání, jež vůbec neprobíhala podle představ českého celku.. Fotbalistky Hibernianu vsítily rychlý gól a hubené vedení si drží doposud.
     
    30
    Druhá žlutá během dvou minut, tentokráte na straně Slavie. Kapitánka Diana Bartovičová totiž ve skluzu netrfila balón, nýbrž nohy sokyně.
     
    29
    Středopolařka Amy Gallacherová srazila u pravé lajny Svitkovou a za tento počin si vysloužila žlutý kartónek.
     
    28
    Nejprve to vypadalo, jakoby hlavní rozhodčí nařídila penaltu po zákroku Pincové, naštěstí se jednalo o ofsajdové postavení Boyleové.
     
    27
    Spíše propagšní střely Divišové z pádu postrádala razanci. Kulatý nesmysl se stal znovu vlastnictvím brankářky.
     
    26
    Na centr si zařvala gólmanka Fifeová, která nezaváhala a bez problémů ukryla balón v náručí.
     
    25
    Hodně vysoko dala slávistická středopolařka nohu proti hlavičkující Napierové a tu také následně bohužel trefila. Žlutá karta je bez debat.
     
    24
    U pravé lajny se nechala poslat k zemi Petra Divišová. Bude se kopat standardka ze zajímavé vzdálenosti od brány.
     
    23
    Dvojice domácích fotbalistek se odvážně vydali do čtveřice protihráček. Mcgregorová narazila už na první, jíž byla Necidová.
     
    22
    Tereza Kožárová sice dokázala připravit soupeřku o míč, avšak neobešlo se to bez faulu, vzrušení je zbytečné.
     
    21
    Levá obránkyně Deneiša Blackwoodová zkazila nahrávku na krátkou vzdálenost, čehož chtěla využít Boyleová. Ta naštěstí namířil míč přímo do Lukášové.
     
    20
    Hned dvojice Slávistek se vydala napadat brankářku, která dostala malou domů. Fifeová ale zachovala chladnou hlavu, s přehledem rozehrála volné Michieové.
     
    19
    Khýrová mohla přihrávat, ovšem rozhodla se to vzít na sebe. Neudělala dobře, v minisouboji proti Hunterové neuspěla.
     
    18
    O kousek kratší potřebovala Divišová přihrávku. Přesto Svitkové tleská alespoň za pokus.
     
    17
    Dobrý centr Kožárové z pravé strany si na hranici penalty našla Svitková, hlavička ze záklonu bohužel zamířila moc vysoko.
     
    16
    České vícemistryně se pomalu, ale jistě dostávají do tempa. Momentálně trpělivě kombinují na polovině soupeřek.
     
    15
    Až příliš agresivně se v souboji ohnala Boyleová, jež trefila Pincovou loktem. Jasný faul.
     
    14
    Pozdě dostala Michaela Khýrová dlouhý balón za obranu. Pomezní rozhodčí okamžitě zdvihla praporek na znamení ofsajdu.
     
    13
    Cílem Notleyové bylo vybojovat rohový kop, avšak to se nepovedlo, Blackwoodová se napálit nenechala.
     
    12
    Nepovedený pas z pravé strany předvedla Petra Divišová, balón doletěl do rukavic brankářky.
     
    11
    Slávistky presují hodně vysoko a to dělá domácím fotbalistkám velké problémy. Murrayová se rozhodla pouze pro obranný odkop.
     
    10
    Poprvé musela jít Jenna Fifeová na zem, úspěšný zákrok si připsala proti přízemní střele Svitkové.
     
    9
    Z velké dálky vypálila velmi nebezpečný projektil Mia Perssonová, kulatý nesmysl proletěl nad břevnem.
     
    8
    Technciké finesy Kožárové se minuly účinkem, útočnici obrala o míč precizně provedeným skluzem Cailin Michieová.
     
    7
    Domácí hráčky jsou na koni, naopak opařené sokyně se zatím stále nedokázaly dostat ke své hře. Pokus Gallacherové skončil těsně vedle.
     
    6
    Napierová vyslala středem hřiště dobrou průnikovou nahrávku po pravé straně, kterou na poslední chvíli odvrátila před Notleyovou obránkyně Blackwoodová.
     
    5
    Rohový kop rozehrávaly i hosté, avšak centr Svitkové pouze proletěl pokutovým územím.
     
    4
    Ukazuje se, že fotbalistky Hibernianu rozhodně nebudou jednoduchým soupeřem pro české vícemistryně.
    2. Siobhan HUNTEROVÁ - 1:0
     
    3
    Hibernian právě vstřelilo branku!
    Takový start do zápasu si Slávistky určitě něpředstavovaly! Po centru z rohového kopu se balón odrazil od hlavy Gallacherové přesně k SIOBHAN HUNTEROVÉ, proti jejíž střele z bezprostřední blízkosti neměla Lukášová šanci zasáhnout!
     
    2
    Domácí hráčky do utkání vstoupily v zelených dresech, hostující fotbalistky navlékly dresy barvy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hibernian FC: Fifeová – Hunterová, Murrayová, Michieová – Notleyová, Gallacherová, Napierová, Cornetová, Cavanaghová – Boyleová, Mcgregorová
    Náhradníci: Currieová – Davidsonová, Higginsová, Leishmanová, Tweedieová

    SK Slavia Praha: Lukášová – Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová – Bartovičová – Divišová, Svitková, Perssonová, Khýrová – Kožárová
    Náhradníci: Votíková – Černá, Dědinová, Krejčiříková, Sedláčková, Szewieczková, Veselá

    Rozhodčí: Huertaová (ESP) – Porrasová (ESP), Fernándezová (ESP).
    Rovněž si již zatrénovaly na stadiónu Easter Road

    Slávistky už jsou ve Skotsku

     
    SK Slavia Praha

    Vícemistryně České republiky mají v Evropě rozhodně na co navazovat. Loni totiž jejich parádní jízda skončila až čtvrtfinále proti Bayernu, jemuž podlehly v celkovém součtu 1:6. V prvním utkání tohoto dvojzápasu dala Kateřina Svitková památný gól z velké dálky, který byl později nominován na nejhezčí trefu sezóny. Svěřenkyním kouče Kolomazníka už začala i domácí liga, kde kromě jasných výher 8:0 nad Plzní a 13:1 nad Pardubicem porazili ve sledovaném derby 2:1 Spartu.
     
    Hibernian FC

    Hibernian není po světě až tak známý, avšak o to větší si něj Slávistky musí dát pozor. Ženy skotského celku pravidelně končí na druhé příčce v lize hned za Celticem. Problém je v tom, že ne vždy postoupí do Ligy mistryň dva celky, ale jen mistr. Letos to ale vyšlo, a tak se hráčky mohou těšit z účasti v nejprestižnější evropské soutěži. Svěřenkyně trenéra Scotta museli projít přes kvalifikaci, v níž nezaváhali ani jednou a v poklidu se tak probojovali do hlavní fáze.
     
    Všem příznivcům fotbalu přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování zápasu Ligy mistryň žen, hráčky skotského Hibernianu vyzvou na domácím hřišti ženy pražské Slavie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Góly: 3. Hunterová – 36. Kožárová, 40. Kožárová, 42. Jarchovská, 75. Kožárová

    Karty:   29. Gallacherová (HIB), 85. Cornetová (HIB) – 25. Perssonová (SLA), 30. Bartovičová (SLA), 69. Kožárová (SLA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:12.
    Hibernian FC: Fifeová – Hunterová, Murrayová, Michieová – Notleyová, Gallacherová, Napierová (82. Leishmanová), Cornetová, Cavanaghová (61. Davidsonová) – Boyleová, Mcgregorová (82. Higginsová)
    Náhradníci: Currieová – Davidsonová, Higginsová, Leishmanová, Tweedieová

    SK Slavia Praha: Lukášová – Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová – Bartovičová – Divišová (70. Szewieczková), Svitková, Perssonová, Khýrová (82. Veselá) – Kožárová (89. Černá)
    Náhradníci: Votíková – Černá, Dědinová, Krejčiříková, Sedláčková, Szewieczková, Veselá

    Rozhodca: Huertaová (ESP) – Porrasová (ESP), Fernándezová (ESP)
    Streda 25.09.2019
    Slavia - Hibernian 5:1

    Góly: 5. Divišová, 37. Kožárová, 59. Kožárová, 68. Svitková, 90+1. Szewieczková – 20. Gallacherová

    Karty:   48. Kožárová (SLA) – 40. Hunterová (HIB)

    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:11.