Prešov – Poprad 0:2 (kon.) | Šarišské Michaľany – Košice 0:2 (kon.) | Krásno nad Kysucou – Trnava 0:4 (kon.)
Belá – Sereď 0:10 (kon.)
koniec
TJ Tatran Krásno nad Kysucou
0:4 (0:3)
FC Spartak Trnava
Streda 11.09.2019, 16:00 • Mestský štadión Krásno nad Kysucou • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci, vitajte pri sledovaní priameho textového prenosu zo zápasu 3. kola Slovnaft Cupu. V nami sledovanom dueli si zmerajú sily TJ Tatran Krásno nad Kysucou a FC Spartak Trnava.

    Stretnutie sa začne o 16:00.

    Slovnaft cup prináša opäť stretnutia, v ktorých tímy z nižších súťaží privítajú celky z Fortuna ligy. To sa udeje aj na Mestkom štadióne v Krásne nad Kysucou, kde domáci celok privíta FC Spartak Trnava, teda aktuálneho držiteľa tejto trofeje. Favorit zápasu je teda jasný, ale pohárové stretnutia vedia priniesť aj prekvapanie. Bude to aj v tomto pípade, alebo Spartak naplní úlohu favorita?
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Tatran Krásno nad Kysucou: Kulich – Marčan, Novotný, Ďuratný (C), Pleva, Kapusniak, Gábor, Koleno, Maslík, Ševčík, Chupáč

    Náhradníci: Kocifaj, F. Pagáč, Sýkora, D. Pagáč, Kopásek, Beňo, Ďurana, Gašper

    FC Spartak Trnava: Bolek – Záhumenský, Mitera (C), Menich, Diogo, Gamboš, Oršula, Tešija, Dangubič, Tavares, Kelemen

    Náhradníci: Rusov – Kotlár, Mihálek, Halilovič, Lovat, Sobczyk, Horvát

    Rozhodca: Bystrík Nemček – Daniel Poláček, Martin Vitko
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Dnes sú na programe ďalšie stretnutia v rámci Slovenského pohára a do hry opäť zasiahnú aj celky z Fortuna ligy. Futbalový sviatok si dnes bude môcť užiť Krásno nad Kysucou, ktoré na svojom trávniku privíta Spartak Trnava, ktorý je munuloročním víťazom tohto podujatia. Favorit tohto stretnutia je teda jasný, ale pohárové stretnutia už neraz priniesli veľké prekvapenia. Bude tomu tak aj teraz? Zatiaľ si prezrite zostavy, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami tohto stretnutia sú už nastúpené na hracej ploche. Prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Trnave. V Krásne vládne príjemné slnečné počasie, snáď divákov poteší aj futbal.
     
    2
    Podľa očakávania sa favorit zápasu ihneď pustil do útočnej akcie. Oršula centroval pred bránu domácich, ale Kulich mal jednuduchú robotu a loptu už rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    3
    Krásno si dlho loptu na svojich kopačkách neudržalo a opäť tak útočia hostia z Trnavy. Domáci sa previnili nedovoleným zákrokom a tak Spartak získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    4
    O jeho rozohrávku sa postarali Tešija s Dangubičom, ale nič zaujímavého z toho hostia nevyťažili, opäť si jednoduchý zákrok pripisuje brankár Kulich.
     
    5
    Prvýkrát v tomto zápase sa musela Trnava brániť. Krásno získala takisto svoj prvý priamy kop a bolo to z dobrej vzdialenosti. Napokon však defenzíva Spartaku všetko vyriešila.
     
    6
    Vyzerá to, že štadión v Krásne je celkom slušne zaplnený, ale panuje tu veľmi komorná atmosféra. Snáď prvá zaujímavejšia akcia, či šanca tento fakt zmení.
     
    7
    Domáci sa ihneď po získaní lopty snažia o prechod na útočnú polovicu a veľkého favorita nejakým zaujímavým spôsobom zaskočiť.
     
    8
    Záhumenský sa rozhodol k individuálnej akcii po ľavej strane a loptu potiahol až do pokutového územia. Tam sa však už nikto z jeho spoluhráčov do zakončenia nedostal.
     
    9
    Trnava si dokáže postupune vytvárať čoraz väčší tlak, ale stále to nevedie k vyloženej gólovej situácii. Krásno sa však aj naďalej musí mať na veľkom pozore.
     
    10
    Nebezpečné prihrávky teraz smeroval do pokutového územia domáceho celku, ale všetko to poriešila defenzíva Krásna a tak Trnava stále čaká na svoju prvú gólovú príležitosť.
     
    11
    Krásno založilo rýchly protiútok a domáci fanúšikovia ocenili túto akciu aj potleskom. Ďuratného center bol však pridlhý a lopta končí za postrannou čiarou.
     
    12
    Zakrátko sa o útočnú akciu pokúšal Oršula, ale z jeho kopačky sme následne sledovali len veľmi nepresné zakončenie a rozohrávať od svojej brány môže brankár Kulich.
     
    13
    Netrvalo dlho a opäť sme sledovali útočné ťaženie Oršulu. V tomto prípade prihrával loptu na Dangubiča, ale tomu nebolo umožnené zakončiť túto akciu strelou.
     
    14
    Krásno sa ešte muselo brániť, s ťažkosťami dostáva loptu do bezpečia. Trnava ostáva aj s loptou usadená na útočnej polovici.
     
    15
    Štvrťhodina z tohto stretnutia je už minulosťou, stále čakáme na prvú vážnejšiu situáciu na jednej či druhej strane. Domácim sa darí držať krok s veľkým favoritom, Trnava si síce dokáže tlak vypracovať, ale to jej zatiaľ nič platné nie je.
     
    16
    No a domáci futbalisti sa neboja aj zaútočiť, akonáhle získanú loptu na svoje kopačky. Bolo tomu tak aj v tomto prípade, ale je z toho len aut pre Trnavu.
     
    17
    Ticho na štadióne v Krásne vládne aj naďalej, už by to naozaj chcelo niečo zaujímavejšie či už z jednej, alebo druhej strany.
     
    18
    K strele z veľkej vzdialenosti sa odhodlal Tavares, ale jeho nepresný pokus letel len mimo domácej brány a tak Kulich v tomto prípade zasahovať nemusel.
     
    19
    Rozohrávku od svojej brány teraz zaobstará aj brankár Bolek na druhej strane, domáci takisto vyprodukovali len nepresné zakončenie. Obaja brankári nám tak zatiaľ nemohli predviesť svoje kvality.
     
    20
    Spartak zahrával rohový kop, po nacvičenom signále skúšal v pokutovom území zakončovať Dangubič, ale hradbu domácich tiel neprekonal.
     
    20
    Trnava dala gól!

    A máme tu úvodný presný zásah tohto stretnutia! Trnava založila peknú útočnú akciu, lopta sa dostala až do pokutového územia, kde sa presným zakončením prezentoval RAFAEL TAVARES DOS SANTOS a dostáva tak Spartak Trnava do vedenia – 0:1!
     
    22
    Favorit zápasu teda strieľa dôležitý prvý gól a môže sa tak troška upokojiť. Stále je tu však ešte dostatok času a priestoru, aby sa domáci pokúsili s týmto stavom niečo spraviť.
     
    23
    Trnava zakladá pochopiteľne aj ďalšie útočné akcie, Gamboš zakončoval spoza pokutového územia, ale mieril len vedľa Kulichovej brány.
     
    24
    Na obraze hry sa teda nič nemení, hostia sú aj naďalej podľa očakávania častejšie pri lopte a kombinujú na polovici súpera. Spartak však na svoje ďalšie šance musí čakať.
     
    25
    Znova to strelecky skúšal Gamboš, ale jeho zakončenie aj v tomto prípade presné nebolo a Kulich tak ostal bez práce.
     
    26
    Hosťujúci futbalisti sa skúšajú presadiť aj individuálne, ale domáca defenzíva je v týchto chvíľach pozorná a súpera do žiadnych ďalších vyložených šancí nepúšťa.
     
    27
    Spartak sa po krátkej odmlke opäť presúva aj s loptou na útočnú polovicu. Domáci sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    28
    Trnava dala gól!

    Favorit zápasu navyšuje svoje vedenie! Je to však po hrubej chybe domácej defenzívy, keď Maslík chcel poslať malú domov, ale jeho prihrávka bola slabá a MARKO KELEMEN ju dokázal zachytiť a veľkú príležitosť premieňa na gól – 0:2!
     
    30
    Fortunaligista zatiaľ ukazuje rozdiel dvoch súťaží. Trnava vyhráva o dva presné zásahy a pohodlne kontroluje toto stretnutie. Krásno si zatiaľ žiadnu šancu vypracovať nedokázalo.
     
    31
    Hostia však naďalej pokračujú vo svojej aktivite a chcú tak do konca prvého polčasu ešte pridať najeký ten presný zásah.
     
    32
    Záhumenský fauloval domáceho Kapusniaka a tak sa táto útočná akcia Trnavy končí hvizdom hlavného rozhodcu Bystríka Nemčeka.
     
    33
    Teraz je tu však faul z domácej strany a hostia získali priamy kop na útočnej polovici. Rozhodli sa však pre rozohrávku nakrátko a momentálne prebieha výmena lôpt futbalistov hosťujúceho celku.
     
    34
    Na krátku dobu sa aj domácim teraz podarilo operovať na útočnej polovici. Celé sa to však končí nepresnou prihrávkou a napokon aj nedovoleným zákrokom.
     
    35
    Môžme však konštatovať, že Krásno začína trocha ožívať a defenzíva Trnavy sa tak musí mať na pozore. Snáď sa ešte do konca polčasu dočkáme zaujímavej akcie na jednej či druhej strane.
     
    36
    Momentálne prebieha znova tlak Trnavy, ale hostia ťažko hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    37
    Stále sa nič nemení, sledujeme útočné ťaženie hostí, ktoré však v tejto chvíli nič zaujímavého neprináša.
     
    38
    Až teraz, Oršula svojou útočnou aktivitou vybojoval rohový kop pre Spartak Trnava. Domáci sa tak stále budú musieť brániť.
     
    39
    Napokon sme mohli byť svedkami až dvoch centrov od rohovej zástavky, toto ťaženie domácich zakončil Gamboš nepresným zakončením z voleja.
     
    40
    Trnava dala gól!

    Približne päť minút pred koncom prvého polčasu dávajú hostia svoj tretí gól v tomto zápase! Spartak predviedol peknú útočnú akciu, v pokutovom území si futbalisti tohto celku loptu pekne povymieňali až napokon FILIP DANGUBIĆ presne zakončil – 0:3!
     
    41
    Krátko pred koncom prvého polčasu je to už teda o rozdiel triedy a zdá sa byť o celkom osude stretnutia rozhodnuté. Uvidíme, čo nám ešte ponúkne záver prvého dejstva a potom hlavne druhý polčas.
     
    42
    Spartak je znova pri lopte a kombinuje na útočnej polovici. Domáci sa snažia o vysoké napádanie a hlavne už nechcú v prvom polčase inkasovať ďalší gól.
     
    43
    Po treťom góle hostí je tu však znova troška hluchšia pasáž hry. Už si zrejme počkáme na hvizd rozhodcu Bystríka Nemčeka, ktorý ukončí prvé dejstvo v Krásne.
     
    44
    Ostáva odohrať poslednú minútu z riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Krásne mal jasný priebeh. Trnava síce až tak výrazne na ihrisku nedominovala, ale súpera do ničoho nepustila, postupune domácim nasúkala tri góly a zrejme tak už rozhodla o svojom postupe do ďalšieho kola. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 17:00.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Uvidíme teda, či domáci ešte nejakým spôsobom dokážu tento zápas ešte zdramatizovať. Prípadný gól v sieti Spartaka by bol pre Krásno určite veľkou udalosťou.
     
    48
    Na útočnej polovici teraz kombinovali hostia, ale Galamboš sa previnil iba útočným faulom a tak loptu získava domáci celok.
     
    49
    Krásno vyslalo dlhý pas pred bránu súpera, ale loptu si do svojich rukavíc prebral brankár Bolek. Trnava sa tak už pokúša o ďalšiu útočnú akciu.
     
    50
    Prvá veľká šanca Trnavy v tomto zápase, ktorá sa gólom nekončí! Dangubić po peknej akcii zakončoval v pokutovom území z tesnej blízkosti súperovej brány, ale jeho pokus ide tesne vedľa vzdialenejšiej žrde!
     
    51
    Po nedovolenom zákroku zahrávali hostia priamy kop, ale zahrali ho veľmi zle a bude z toho len odkop od Kulichovej brány.
     
    52
    Teraz však už domáci brankár zasahovať musel, ale so strelou spoza pokutového územia si poradil úspešne. O žiadny vážny zákrok sa však nejednalo.
     
    53
    Potešiť sa teraz mohli domáci fanúšikovia, keď Kapusniak centroval pred bránu Trnavy, ale ani Bolek v tejto ľahkej situácii nezaváhal. Po dlhom čase to však bol súvislý útok zo strany domácich.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Horvát, prichádza Tešija.
     
    56
    Druhý polčas sa teda zatiaľ nesie v podobnom duchu ako ten prvý. Spartak je častejšie pri lopte a pohodne kontroluje diane na ihrisku.
     
    57
    Aj tento center pred bránu domácich sa končí u brankára Kulicha. Domáce tribúny sú stále ticho, zatiaľ to vyzerá, že si dnes gól nezakričia.
     
    58
    Brankár Kulich bude rozohrávať od svojej brány po nepresnom zakončení od Oršuly. Tempo zápasu čoraz viac opadá, my však verme, že ešte niečo zaujímavé uvidíme.
     
    59
    Kelemen s Mihálekom narobili priadny vietor v pokutovom území domácich, ale celé to napokon výborným zásahom vyriešil brankár Kulich!
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia v Krásne je už minulosťou, Trnava aj naďalej vyhráva o tri góly a pohodlne kráča za postupum.
     
    62
    Teraz sme mohli sledovať pasáž hry, v ktorom mali mierny optický tlak domáci futbalisti. Škoda, že z toho napokon nič nevyťažili, prípadný gól v sieti Trnavy by ešte mohol prieniesť potrebné oživenie.
     
    63
    V pokutovom území domácich sa k strele dostal Mihálek, ale jeho zakončenie ide tesne nad bránu Kulicha.
     
    64
    Striedanie v tíme TJ Tatran Krásno nad Kysucou: z ihriska odchádza Ševčík, prichádza Kocifaj.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Kelemen, prichádza Kotlár.
     
    67
    Dianie v Krásne plynie ďalej, na žiadnu drámu to teda nevyzerá. Nám tak zrejme ostáva len veriť že ešte niečo zaujímavé v tomto zápase uvidíme.
     
    68
    Trnava sa ešte pokúša niečo zaujímavé vymyslieť, ale ťažko sa presadzuje cez pozornú defenzívu Krásna.
     
    70
    Fortunaligista získal priamy kop na útočnej polovici. Dangubić to skúšal priamou strelou na bránu, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Kulich.
     
    71
    Striedanie v tíme TJ Tatran Krásno nad Kysucou: z ihriska odchádza Gábor, prichádza Kopásek.
     
    72
    Pomaly sa zápas blíži do svojej záverečnej časti, ale ešte nejaký ten kus je pred oboma aktérmi tohto stretnutia. Pre Krásno to dnes bol futbalový sviatok, ktorý sa však žiaľ musel zaobísť bez potrebnej atmosféry.
     
    74
    Sledovali sme center do pokutového územia domácich, ale celé ťaženie hostí sa napokon končí len útočným faulom.
     
    75
    Po dlhšej dobe sme sledovali útok domácich futbalistov, ale defenzíva hostí je dnes pozorná a ako to už vyzerá, Bolek by si mal udržať čisté konto.
     
    77
    Čoraz viac sa však domáci futbalisti púšťajú pred koncom stretnutia do útočných akcií, hostia aj troška poľavili. Uvidíme, či ešte budeme svedkami niečo zaujímavého.
     
    78
    Striedanie v tíme TJ Tatran Krásno nad Kysucou: z ihriska odchádza Koleno, prichádza Pagáč.
     
    79
    Je tu prvý strelecký pokus domácich priamo na bránu. Bolek si však pripisuje ľahký zákrok a dnes by tak zrejme už o spomínané čisté konto nemal prísť.
     
    80
    Necelých desať minút pred koncom zápasu je pri lopte Trnava. Fortunaligista ešte skúša niečo vymyslieť, ale zbytočne neriskuje.
     
    81
    Sledovali sme priamy kop pred pokutové územie hostí, ale defenzíva Trnavy dostáva loptu do bezpečia.
     
    82
    Samotný záver zápasu sa už teda blíži, hrá sa len o konečnú podobu skóre.
     
    83
    Ešte sa hostia pokúšajú o útočné akcie, ale domáci výborne bránia stred poľa.
     
    85
    Spartak je teraz pri lopte, ale kombinuje len na svojej polovici ihriska. Ostávajú posledné minútky zápasu a zrodí sa povinné víťazstvo celku z Fortuna ligy.
     
    86
    Hostia vyrazili do rýchleho brejku a je z toho ešte priamy kop pre Trnavu z celkom nádejnej pozície.
     
    87
    Oršula centroval do pokutového územia domácich, ale lopta končí len u brankára Kulicha.
     
    87
    Bola nariadená penalta pre Trnavu! Dangubić padá v pokutovom území domácich po faule od Plevu, ktorý najprv vyrobil nepresnú prihrávku a následne dáva hosťom šancu navýšiť svoje vedenie.
     
    88
    Trnava dala gól!

    Loptu si na biely bod postavil kapitán hostí BOGDAN ALEXANDRU MITREA a nechytateľnu strelou ani nedovolil Kulichovi ísť do zákroku – 0:4!
     
    89
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas tohto pohárového stretnutia v Krásne. Zrejme sa už nič nadstavovať nebude.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Aj sa tak stalo, Bystrík Nemček už odpískal koniec stretnutia! Žiadne prekvapenie sa v Krásne nad Kysucou nezrodilo, Spartak Trnava zvládol úlohu favorita a pohodlne postupuje do ďalšieho kola, keď domácim uštedril štyri góly a brankár Bolek si udržal čisté konto, nijak sa však naň nadrieť nemusel, domáci nemali žiadnu vyloženú šancu, ale určite to pre nich dnes bol futbalový sviatok.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (17:47:29)

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Tavares, 28. Kelemen, 40. Dangubić, 88. Mitrea (pen.)


    TJ Tatran Krásno nad Kysucou: Kulich – Marčan, Novotný, Ďuratný (C), Pleva, Kapusniak, Gábor, Koleno, Maslík, Ševčík, Chupáč
    Náhradníci: Kocifaj, F. Pagáč, Sýkora, D. Pagáč, Kopásek, Beňo, Ďurana, Gašper

    FC Spartak Trnava: Bolek – Záhumenský, Mitera (C), Menich, Diogo, Gamboš, Oršula, Tešija, Dangubič, Tavares, Kelemen
    Náhradníci: Rusov – Kotlár, Mihálek, Halilovič, Lovat, Sobczyk, Horvát

    Rozhodca: Bystrík Nemček – Daniel Poláček, Martin Vitko