Chabarovsk – Barys 1:3 (kon.) | Vladivostok – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Čerepovec – Helsinki 1:4 (kon.)
Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Novgorod – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Metallurg Magnitogorsk
cz Streda 11.09.2019, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (20:16:29)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:29.
    Zblokované střely – 12:10.
    Vyloučení – 6:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/6.
    Vhazování – 28:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nižněkamsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. Poslední perioda tohoto zápasu byla pro domácí celek velice dobrá, Nižněkamsk se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což se mu dařilo natolik dobře, že ze dvou protiútoků udeřil. Metallurg si v tomto duelu vytvořil dost šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Šaryčenkovem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté jsou v pásmu, nicméně stále celkem daleko od branky domácího mužstva.
     
    59:10
    Metallurgu se nedaří usadit v pásmu soupeře, pakliže se to stane, zřejmě se dočkáme odvolání Košečkina ze své svatyně. V tuto chvíli je hra přerušena.
     
    57:55
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Vitalij Aťušov – 2 min., sekání).
     
    57:08
    Jakovlev podpořil útočnou snahu svého celku, avšak ta nepřinesla žádné zakončení. Na druhé strany se do pásma dostával Chafizov, kterému puk sjel.
     
    56:11
    Boj u zadního hrazení lépe vyšel hostujícímu kapitánovi Mozjakinovi, který se dostal až k hranici modré čáry, odkud v tísni nahazoval podél pravého mantinelu.
    55:00 Pavel PORJADIN - 3:0
     
    55:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí udeřili krátce po svém oslabení! PAVEL PORJADIN totiž vyskočil z trestné lavice, načež obdržel přihrávku do jízdy. Člen první formace tak uháněl na brankáře Košečkina, kterému nejprve naznačil forhendovou kličku, avšak poté zakončoval do bekhendu.
    Asistence: Timur Chafizov.
     
    54:02
    Poté za brankou soupeře operoval domácí Grošev, který tak nasbíral cenné vteřinky. Jeho celek stačil vystřídat, přesilová hra soupeře se blíží ke svému konci.
     
    53:20
    Hosté se bleskovým způsobem dostali do pásma, kde rozjeli klasickou přesilovkovou kombinaci, po které si další zákrok připsal brankář Šaryčenkov.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Pavel Porjadin – 2 min., držení).
     
    51:10
    Jako první se k volnému puku dostal domácí Zacharčuk, který ho nahazoval podél zadního mantinelu. Metallurg to tak zkouší z vlastního pásma.
     
    50:02
    Antipinovi se podařilo ukořistit kotouče, který ihned poslal na volného Galuzina. Bezmyšlenkovité nahození nebylo nahození, Šaryčenkov raději přerušil hru.
     
    49:30
    Paršin se chtěl vydat po levém křídle, avšak tento úmysl si nakonec rozmyslel. Místo toho to zkoušel středem hrací plochy, což vedlo k zisku útočné třetiny.
     
    48:02
    Na opačné straně mohutně napřahoval obránce Zacharčuk, jehož střela z velké dálky neprošla na místo určení. Mezitím se na ledovou plochu dostaly čtvrté formace.
     
    47:10
    Šaryčenkov si připsal další velice složitý zákrok, přičemž to utajenou střelou zkoušel Rasmussen. Domácí brankář vyrazil puk před sebe, tam číhal Sergejev.
     
    46:03
    Nižněkamsku se dvojnásobná přesilová hra vůbec nepovedla. Sledovali jsme pouze jedno tvrdé zakončení, a sice od Zacharčuka, který mířil doprostřed.
     
    45:10
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Archip Několenko – 2 min., podrážení).
     
    44:02
    Sudí pustil hraniční situaci při možném icingu. To vedlo ke stoprocentní šanci, do které se dostal hostující O´Dell, který nevyzrál na domácího brankáře.
     
    43:58
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Pavel Kulikov – 2 min., držení).
     
    42:07
    V tuto chvíli to budou mít hráči Metallurgu Magnitogorsk nesmírně složité, krátce po startu třetí třetiny prohrávají o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času.
    41:33 Timur CHAFIZOV - 2:0
     
    41:33
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Zničehonic je tu druhá branka domácích! Náramně přesná nahrávka našla v útočném pásmu Bikmullina, který to udělal hodně mazácky. Puk totiž poslal do betonu brankáře, což hrálo do karet TIMURU CHAFIZOVOVI, jenž zasunul touš za brankáře.
    Asistence: Alexander Avcin, Rafael Bikmullin.
     
    41:02
    Za branku se odhodlal Šaryčenkov, který poté vyhazoval za pomoci levého hrazení. Posléze ještě prodlužoval do bezpečnějšího prostoru kanadský obránce Murphy.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí periody dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě vyhodil puk na druhou stranu. Metallurgu totiž pokračuje přesilová hra.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí, žádné další branky jsme se nedočkali. Metallurg ale vstoupil do druhé periody velice aktivně, dokonce si v úvodu vytvořil několik zajímavých šancí, avšak k překonání domácího brankáře nedošlo. Nižněkamsk se směrem dopředu hodně trápil, až díky přesilové hry se dostal k souvislejší pasáži s pukem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Druhá třetina se blíží ke svému konci. Ještě jsme sledovali nahození v podání Postmy, který trefil brusli soupeře. Další střela pro změnu minula šibenici.
     
    38:45
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Černikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:08
    Metallurg to zkoušel po pravém křídle, kde Galuzin narazil do jednoho z protihráčů. Hosté se ale udrželi v pásmu, Dorofejev i tak mířil vedle domácí svatyně.
     
    37:02
    Kulikov se pokoušel zakončit k přední brankové konstrukci, avšak své zakončení poslal úplně vedle branky. Následně Šaripzjanov nahazoval podél hrazení.
     
    35:03
    Domácí hráči se dostali k velice slibnému náporu. Mitchell se chystal ke střele, pochvalu si ale zaslouží Jakovlev, který odpálil puk až na druhou stranu.
     
    34:08
    Murphyho rána směřovala několik centimetrů vedle branky, posléze se Postmovi podařilo vyhodit puk do bezpečí. Nižněkamsk to musí zkoušet ze středního pásma.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Dennis Rasmussen – 2 min., podrážení).
     
    32:04
    O přihrávku si u brankoviště řekl domácí Šaripzjanov, který prováhal správný moment k zakončení. Košečkin se bleskově přesunul a puk vykopl betonem.
     
    31:07
    Za volným pukem se pokoušel dostat hostující Loktionov, který na něj nakonec nedosáhl. Hra se dostala do středního pásma, kde probíhá další souboj o touš.
     
    30:28
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Avcin – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Sergej Mozjakin – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    30:06
    Šiksatdarov to zkoušel objetím branky, po kterém zakončoval pouze do betonu brankáře. Košečkin si po delší době připsal zákrok, hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    29:11
    Po delší době si s pukem zahrál brankář Košečkin, který počkal na podporu od svých spoluhráčů. První formace se bleskovým způsobem dostala na druhou stranu.
     
    28:02
    Posléze velice nebezpečně pálil Rasmussen, který svojí ránu dokázal zamaskovat. Šaryčenkov měl velké štěstí, puk totiž trefil jeho brankářskou masku.
     
    27:03
    Hosté se opět dostali k velice slušné kombinaci, po které Mozjakin nabíjel na modrou čáru, kde se nacházel Antipin. Jeho zakončení prosvištělo vedle branky.
     
    26:04
    Nečekanou nahrávku vypustil ze své hole domácí Porjadin, který dokonce překvapil i své spoluhráče. Zasáhnout se podařilo Postmovi, který ale přišel o puk.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Rafael Bikmullin – 2 min., hákování).
     
    25:20
    Domácí podnikli rychlý protiútok, který na sebe vzal Pajgin. Jeho zakončení nakonec směřovalo daleko vedle branky, na opačné straně naopak neuspěl Nekolenko.
     
    24:10
    Přihrávka do tandemu našla hokejku Běreglazova, jehož ránu zápěstím srazil jeden z protihráčů. Magnitogorsk je aktivnější, stále je v pásmu soupeře.
     
    23:05
    Rasmussen vyhrál souboj o puk pravého hrazení, načež to zkoušel střílenou nabídkou na jednoho ze svých spoluhráčů, který nakonec netrefil puk.
     
    22:07
    Metallurg se přeci jenom usadil v pásmu soupeře. Mozjakin kroužil u levého kruhu, odkud to zkoušel nástřelem na branku, avšak Šaryčenkov si poradil.
     
    21:02
    Hostující O´Dell to zkoušel nahozením od modré čáry, avšak Šaryčenkov jeho zakončení celou dobu viděl. Ruský brankář přerušil hru, následovat bude vhazování.
     
    20:48
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě zavezl puk do vlastního pásma, kde se o rozehrávku stará Murphy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou. O něco aktivnější byl domácí celek, který se celkem rychle dostal do vedení, což mu vydrželo až do konce první třetiny. Metallurg se směrem dopředu celkem dost dlouho trápil, nakonec si také vytvořil několik zajímavých příležitostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Do konce první třetiny nezbývá moc času, druhé branky se zřejmě nedočkáme. Hraje se ve středním pásmu, přičemž se o rozehrávku stará Šaripzjanov.
     
    18:02
    Domácí celek se dostal za branku soupeře, odkud Kulikov nahrával mezi kruhy. Do tohoto prostoru si dokázal sjet Černikov, jehož ránu srazil protihráč.
     
    17:10
    Sledovali jsme rychlý protiútok, který po levém křídle táhl Mozjakin. Jeho nahrávka v tísni nenašla Rasmussena, posléze domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    16:02
    Až poté to střelou zápěstím zkoušel hostující Rožkov, který našel pouze rukavici brankáře Šaryčenkova. Druhá komerční přestávka, Mettalurg je nyní aktivnější.
     
    15:04
    Opět se vhazovalo po pravici domácího brankáře. Následně Postma udržel puk před modrou čárou, avšak kostrbatá kombinace nepřinesla ani zakončení.
     
    14:14
    Loktionov to zkoušel přihrávkou o zadní hrazení, po kterém se jeho formace usadila v útočném pásmu. Domácí se zatáhli do defenzívy, avšak to zatím nevadí.
     
    12:01
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí Rasmussen, jehož ránu Šaryčenkov vyrazil do ochranné sítě za brankou. Hlavní sudí tak musel hru opět přerušit.
     
    11:14
    V krátkém časovém sledu je tu další přerušení, tentokráte se do ofsajdu vystavil hostující útočník Ljubimov. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    10:11
    K slušnému projektilu si sjel hostující Birjukov, který to zkoušel okamžitou ránou. Šaryčenkov zasáhl, odražený puk naštěstí pro domácí sebral obránce Murphy.
     
    09:03
    Nižněkamsku se úvodní přesilová hra tohoto duelu moc nepovedla. Naopak hostující celek si zaslouží pochvalu, soupeře nepustil k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    08:05
    Velice dobře to před malým momentem provedl Porjadin, který se z pravé strany natlačil až před hostujícího brankáře, jenž si připsal další úspěšný zákrok.
     
    07:01
    Košečkin musel opět zasahovat, tentokráte své štěstí zkoušel domácí Grošev, který pálil od levého kruhu. Hostující brankář musel zasahovat nadvakrát.
     
    06:31
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Andrej Loktionov – 2 min., hákování).
     
    05:10
    O rozehrávku se tak staral domácí Aťušov, kterému se nahrávka na spoluhráče vůbec nepovedla. První icing zápasu, hra se tak stěhuje před brankáře Šaryčenkova.
     
    04:05
    Ven z branky musel hostující brankář Košečkin, který rozehrál za pomoci mantinelu. Obrannou povinnost si splnil Jakovlev, který odpálil buk na druhou stranu.
    03:15 Zack MITCHELL - 1:0
     
    03:15
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Domácí hráči se dostali do pásma soupeře, kde se naprosto geniální nahrávkou prezentoval White, který si u branky všiml zcela nekrytého ZACKA MITCHELLA, kterému stačilo nastavit hokejku.
    Asistence: Matt White, Jevgenij Rjasenskij.
     
    03:01
    Nahození podél mantinelu nakonec přineslo ofsajd Metallurgu. Na opačné straně nabral rychlost forvard Avcin, jehož bekhendová nahrávka nebyla úspěšná.
     
    02:07
    Vhazovalo se po levici hostujícího brankáře. Nižněkamsk i tentokráte uspěl na vhazování, posléze Kulikov přihrával před branku, kde číhal pouze Postma.
     
    01:05
    Do útočného pásma se dostal hostující Mozjakin, který ještě přihrával zpoza branky. Jeho nahrávka nebyla špatná, avšak jako první se k ní dostal Porjadin.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, konkrétněji se dokázal prosadit Mitchell. Krátce poté si s pukem zahrál Košečkin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Rjasenskij, Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Aťušov, S. Zacharčuk (C), Pajgin, Šarifijanov – White, Z. Mitchell, Porjadin – Chairullin, P. Kulikov, Černikov – Bikmullin, Chafizov, Avcin – Šiksatdarov, Fazlejev, Grošev.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (S. Galimov) – Postma, Antipin (A), J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Běreglazov, Matuškin, J. Birjukov – O'Dell, Rasmussen, Mozjakin (C) – N. Kuljomin (A), Loktionov, Paršin – Timkin, Galuzin, Dorofejev – Rožkov, Několenko, Ljubimov.

    Rozhodčí: Ansons, Gamalej – Antonov, Golovljov.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Na opačné straně stojí Magnitogorsk, který pro změnu prožívá celkem nepovedený vstup do nového ročníku. Metallurg se v tuto chvíli nachází na jedenácté pozici východní konference, přičemž hůř je na tom už jen Chabarovsk. Magnitogorsk prohrál hned první duel této sezony, na domácím ledě totiž nestačil na Petrohrad, kterému podlehl poměrem 1:3. Doposud jediná výhra přišla proti Čerepovci, tehdy Metallurg vyhrál výsledkem 4:2. Na řadu přišly další dvě porážky, přičemž Magnitogorsk vstřelil pouze dvě branky. V posledním duelu proti Jekatěrinburgu dvakrát vedl, avšak utkání prohrál po samostatných nájezdech.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Hokejisté Neftěchimiku se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici východní konference, což značí velice povedený vstup do sezony. Neftěchimik v úvodním duelu dokázal zdolat Dynamo Minsk poměrem 4:2, načež na řadu přišly dvě porážky, a sice proti Soči a CSKA Moskva, se kterým Nižněkamsk vydoloval cenný bod. Domácí celek tohoto zápasu se herně zvedl v posledním duelu, na domácím stadionu totiž přivítal lotyšskou Rigu, jenž prohrála výsledkem 0:4. Neftěchimik se tak bude pokoušet navázat na povedené výkony z posledních zápasů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu úvodní kolo nové sezony, my budeme společně sledovat souboj mezi Neftěchimik Nižněkamsk a Metallurg Magnitogorsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 4. Z. Mitchell (White, Riasenskij), 42. Chafizov (Avcin, Bikmullin), 55. Poriadin


    Neftechimik Nižnekamsk: Šaryčenkov (Barulin) – R. Murphy (A), Riasenskij, Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Aťušov, S. Zacharčuk (C), Pajgin, Šarifijanov – White, Z. Mitchell, Poriadin – Chairullin, P. Kulikov, Černikov – Bikmullin, Chafizov, Avcin – Šiksatdarov, Fazlejev, Grošev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (S. Galimov) – Postma, Antipin (A), J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Bereglazov, Matuškin, J. Birjukov – O'Dell, Rasmussen, Mozjakin (C) – N. Kuljomin (A), Loktionov, Paršin – Timkin, Galuzin, Dorofejev – Rožkov, Několenko, Ľubimov.

    Rozhodca: Ansons, Gamalej – Antonov, Golovljov