Benátky n/J – Litoměřice 0:4 (kon.) | Jihlava – Kadaň 3:1 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Chomutov – Sokolov 4:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (po pr.)
Přerov – Prostějov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
koniec
Piráti Chomutov
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
HC Baník Sokolov
cz Streda 11.09.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance Liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u úvodního zápasu Chance ligy, která vstupuje do dalšího ročníku. Do boje vyrazí také dva nové kluby, které si to hned na úvod mezi sebou rozdají. Z extraligy totiž spadli Piráti Chomutov, naopak z druhé ligy postoupil HC Baník Sokolov.
     
    O problémech Chomutova se to už napsalo hodně. Pravdou je, že na severu Čech nezůstal kámen na kameni, a tak nové mužstvo trénuje Martin Štrba. V přípravě na novou sezónu odehráli Piráti deset střetnutí, v nichž potkali například dva účastníky KHL. Ovšem zaměřme se na jejich souboje s týmy z Chance ligy. Domácí celek proti účastníkům druhé nejvyšší soutěže odehrál hned šest zápasů a pětkrát odešel ze souboje vítězně. Chomutovští pouze jednou nestačili na Litoměřice.

    Osobnosti týmu: Martin Rýgl, Jan Rudovský, Marek Tomica.

    Kadaň – Chomutov 2:4
    Slavia – Chomutov 2:3 po nájezdech
    Litoměřice – Chomutov 4:3

    Sokolov sice je nováčkem soutěže, který postoupil z druhé ligy. Ovšem už v přípravě ukázali Západočeši, že rozhodně nehodlají být za otloukánky. Spolupráce s Karlovými Vary se Baníku jistě vyplácí, což potvrzují také tváře na soupisce hostujícího mužstva. Sokolovští v přípravě nastoupili k osmi zápasům a pouze jednou odešli poraženi, když nestačili na Bayreuth (Německo). Svěřenci Karla Mlejnka odehráli pět zápasů proti týmům ze stejné soutěže a vždy se jim podařilo zvítězit.

    Osobnosti týmu: Petr Přindiš, Tomáš Rohan, Matěj Zadražil.

    Litoměřice – Sokolov 3:4
    Sokolov – Bayreuth 4:5 po nájezdech
    Kadaň – Sokolov 1:6
     
    Ještě jednou vás vítám u textového přenosu z utkání mezi Chomutovem a Sokolove, tentokrát už z Pirátské ROCKNET ARÉNY. Již jsou známy sestavy, které si během pár chvil představíme. Oba celky za malou chvíli přijdou na ledovou plochu, kde proběhne tradiční rozbruslení.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Štochl, Pařízek – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Tomica (C), Thompson, Llewellyn – Sklenář, Vrhel, Chrpa (A) – Tupý, Suchý, Hrala.

    HC Baník Sokolov: Kuchař (Fečo) – Přindiš (A), Vodička, J. Tomeček, Michálek, A. Rulík, Kadeřávek – Vracovský, T. Rohan (C), Kovařík – Kuběna, M. Zadražil (A), Osmík – Čurda, Kverka, Stříbrný – Švec, Vrána, Bečvář.

    Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Votrubec, Ševic.
     
    Sokolovští už jsou na ledové ploše, ovšem ani Piráti na sebe nenechali dlouho čekat. Oba celky se seřadily na modrých čarách, odkud se pozdravily a za pár chvil už bude vše směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování nové sezóny vyhrál Tomáš Pitule. Piráti mohli jít do první akce, ovšem přihrávka ve středním pásmu byla nepřesná.
     
    00:33
    Domácí mužstvo se schovalo za branku a poprvé se střídá. Piráti pak znovu neprošli do útočné třetiny.
     
    01:03
    Ondřej Kuchař se vydal za branku, aby spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Puk vyhodil po mantinelu do střední třetiny, kde už čekají Chomutovští.
     
    01:27
    Z pravého kruhu zakončoval Jaromír Kverka, jehož pokus letěl do branky. Jenže Dominik Pavlát si připisuje první zákrok dnešního podvečera.
     
    01:50
    Z velkého úhlu si před branku najížděl Jakub Sklenář, který se snažil brankáře překvapit. Ondřej Kuchař si připsal zákrok ramenem, puk poté zamířil do ochranné sítě.
     
    02:42
    Střelou přes obránce se prezentoval Lubomír Kovařík, jehož pokus letěl po ledě. Chomutovská jednička si připisuje snadný zákrok betonem.
     
    03:07
    Sokolovští fanoušci jsou slyšet a mohli sledovat další akci svého celku. Z levého kruhu to zkoušel bekhendem Tomáš Vracovský, jenže Pavlátova lapačka byla znovu připravena.
     
    03:37
    Patrik Kadeřávek zastavil přihrávku na modré čáry a okamžitě nahazoval kotouč před branku. První bránící hráč kotouč zastavil a poslal jej do středního pásma.
     
    04:18
    Stanislav Vrhel zavezl puk do pásma a poté přihrával na spoluhráče před brankou. Ovšem Darby Llewellyn puk musel zpracovat bruslí a nezakončil.
     
    04:50
    Z pravého kruhu zakončoval Filip Suchý, jehož pokus zablokoval bránící hráč. Puk pak zamířil do rohu, kde byli první Západočeši.
     
    05:40
    Tomáš Vracovský se prezentoval přihrávkou před branku, kam si najížděl Adam Rulík. Druhý jmenovaný kotouč nezpracoval, a tak se z protiútoku nic zásadního nestalo.
     
    06:39
    Na modrou čáru dostal nabito Dominik Tejnor, jenž okamžitě vystřelil. Jeho pokus trefil prvního bránícího hráče.
     
    07:14
    Nejprve z pravého kruhu zakončoval Darby Llewellyn, jehož snaha byla marná. Poté se hra přelila na druhou stranu, kde před brankou zůstal zcela sám Jakub Vrána. Hostující útočník se rychle otočil, ovšem Dominika Pavláta nepřekvapil.
     
    07:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Darby Llewellyn – 2 min., nesportovní chování).
     
    07:44
    Do útočného pásma vjel po levé straně Marek Švec, jehož pokus srazil do ochranné sítě Viktor Lang. Následuje vhazování po pravici Dominika Pavláta.
     
    08:00
    Z pravého kruhu zkoušel zakončit na bližší šibenici Pavel Kuběna. Pavlátova lapačka byla znovu připravená a následně se Chomutovu podařilo vyhodit.
     
    08:26
    Jakub Vrána přihrával před branku, kde byl osamocený Matěj Zadražil. Jeho pokus z první mířil po ledě mezi tři tyče, ovšem brankář Pirátů dál drží bezbrankový stav.
     
    08:54
    Od modré čáry nahazoval kotouč na branku Petr Přindiš, ovšem chomutovská jednička si našla výhled a puk na dvakrát zkrotila.
     
    09:14
    Marek Tomica sklízí potlesk z tribun, jelikož za brankou soupeře zastavil akci a držel puk u hrazení. Chomutovští jsou sice vykázáni, ale utekli jim další vteřiny z trestu.
     
    10:00
    Polovina první třetiny je minulostí! Baník nahodil kotouč za branku Chomutova a vydal se prostřídat své lajny.
     
    10:32
    Ve středním pásmu nabral Jaromír Kverka, který zakončoval na první tyč. Dominik Pavlát byl znovu dobře postaven a zaznamenal zákrok vyrážečkou.
     
    10:48
    Na druhé straně přihrál do strany Kryštof Hrala, který viděl najetého Tomáše Pituleho. Jeho pokus mířil mezi brankářovy betony, ale tam také zůstal. Ondřej Kuchař se ještě chvíli otáčel, jelikož nevěděl, kde se puk nachází.
     
    11:22
    Jakub Chrpa se prokličkoval do předbrankového prostoru, ale zakončit se mu nepovedlo. Černá guma tak zamířila jen vedle levé tyče sokolovské svatyně.
     
    12:29
    Hostující mužstvo dlouho napadalo rozehrávku Chomutova a k pusu se dostalo. Baník pak zkoušel kombinovat, ale Viktor Lang byl dobře postaven.
     
    13:03
    Tayler Thompson přihrál za branku, kde se nacházel Jakub Sklenář. Růstem malý Sklenář puk vrátil kanadskému hráči, jehož pokus po ledě vyrazil Ondřej Kuchař.
     
    13:50
    Chomutovští se pokusili o dlouhou přihrávku, ale kotouč prý skončil na zakázaném uvolnění. Poté proběhla porada mezi rozhodčími, kteří ukazují, že se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    14:24
    Od levého mantinelu nahazoval kotouč Jan Tomeček, který trefil pouze Sklenáře. Od chomutovského útočníka pak puk zamířil do ochranné sítě.
     
    15:06
    Baník Sokolov zastavil útok domácího celku ve středním pásmu. Poté přišlo nahození, po němž hosté odjeli střídat.
     
    16:13
    Vyhození po mantinelu zastavil na modré čáře Lukáš Blaha, který okamžitě poslal puk proti brance. Ondřej Kuchař si na dvakrát poradil.
     
    16:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    První branku v nové sezóně za Chomutov dává JAKUB CHRPA, který překonal po loňské sezóně nesnáze a zůstal u Pirátů! Chomutovský odchovanec se nacházel u zadního mantinelu, odkud nachytal Ondřeje Kuchaře. Hostující brankář se musí hodně červenat, jelikož si puk za brankovou čáru srazil sám. Asistence: Dominik Tejnor.
    16:18 Jakub CHRPA - 1:0
     
    17:30
    Baník právě vstřelil branku!
    Také Sokolovští zaznamenávají branku v Chance lize. V signalizované výhodě přihrával před branku Petr Vodička, který našel nastavenou hůl JANA BEČVÁŘE. Chomutovský brankář pak už nestačil reagovat a poprvé vytahuje kotouč z branky. Asistence: Petr Vodička a Marek Švec.
    17:30 Jan BEČVÁŘ - 1:1
     
    18:12
    Marek Tomica si od levého mantinelu najel na osu hrací plochy, odkud bekhendem vystřelil. Pokus z jeho hole byl nepřesný, a tak hostující brankář zasahovat nemusel.
     
    18:49
    Dušan Žovinec zastavil černou gumu na modré čáře a poslal jí do předbrankového prostoru, kde byl Jan Rudovský. Chomutovskému útočníkovi se zakončit nepodařilo.
     
    18:51
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., hrubost).
     
    19:04
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Lukáš Blaha, ovšem Ondřej Kuchař si připsal zákrok betonem. Hostující brankář se po pumelici ale musel hodně natahovat.
     
    19:49
    Tomáš Pitule se snažil vykroužit před branku, ale byl natlačen do brankoviště. Puk pak mířil na druhou stranu, kde se nacházel Jakub Chrpa. Jeho pokus mířil správně k bližší tyči, ovšem Ondřej Kuchař se stihl přesunout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V prvním dějství jsme viděli vyrovnanou partii, v níž se hra přelévala ze strany na stranu. Úvodní gól padl až v sedmnácté minutě, kdy se zpoza brány prosadil Jakub Chrpa. Sokolovu se ale za pár chvil podařilo vyrovnat, když se v signalizované výhodě radoval Jan Bečvář, a tak je stav zápasu po dvaceti minutách 1:1.

    Střely na branku: 12:7.

    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Stanislav Vrhel nabral velkou rychlost, zbavil se beka a ujížděl sám na Kuchaře. Šestnáctiletý útočník pak mířil na vyrážečku, ale brankáře Sokolova nepokořil.
     
    20:59
    Přihrávku přes celou šířku pásma převzal nalevo Tayler Thompson, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Ovšem Ondřej Kuchař skulinu rychle utěsnil a drží remízový stav.
     
    22:02
    Z vrcholu pravého kruhu zakončoval Josef Stříbrný, ovšem trefil prvního bránícího hráče. Chomutov pak poslal černou gumu do střední třetiny.
     
    22:15
    Sokolov mohl jít do vedení, ale Dominik Pavlát byl proti! Petr Přindiš si najel před branku a zakončoval po ledě ke vzdálenější tyči. Jenže Pavlátův beton byl na místě.
     
    22:52
    Z kruhu pro vhazování zakončoval Marek Švec, jehož pokus vyrazil chomutovský brankář. Ten musel řešit i pokus od modré čáry, ale znovu uspěl.
     
    23:23
    Piráti se nacházeli pod tlakem, a tak vyhodili puk do útočného pásma. Celou akci musel rychle dobruslit Patrik Kadeřávek, jenž chtěl černou gumu pustit na icing.
     
    23:53
    Snažení domácího celku končí ofsajdem, hra se tak vrátí zpátky do neutrální zóny.
     
    24:15
    Tayler Thompson přihrával zpoza branky mezi kruhy, kde zahlédl spoluhráče. Ovšem jeden z hostů se výborně vrátil a akci zamezil.
     
    24:52
    Další velká šance Baníku, který ve druhé části domácí přehrává! Kotouč mířil mezi kruhy, odkud vyšla také střela. Jenže Dominik Pavlát se na hranici brankoviště roztáhl a kotouč schoval do lapačky.
     
    26:13
    Sokolovští se znovu roztahovali v pásmu soupeře, po chvilce ale byli nuceni jej opustit. Následně se hosté dopustili zakázaného uvolnění.
     
    26:44
    Z hranice levého kruhu se napřáhl Kryštof Hrala, jehož pokus letěl k zadní tyči. Ovšem Ondřej Kuchař si našel výhled a černou gumu s přehledem zastavil.
     
    26:44
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Matěj Zadražil – 2 min., napadení).
     
    26:59
    Jan Rudovský hledal komu by přihrál, ale nakonec vyslal střelu. Hostující brankář si ale prostor u první tyče pohlídal, a tak se bude znovu vhazovat po jeho levici.
     
    27:17
    Na pravé straně byl napřažený Petr Stloukal, jehož bomba zaduněla jen o zadní mantinel. Chomutov se k puku vrátil a dál kombinuje.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Vrhel – 2 min., podrážení).
     
    27:59
    Po vyhraném vhazování se Sokolovu podařilo vystřelit od modré čáry, slabý pokus vyrazil Dominik Pavlát betonem do rohu kluziště.
     
    28:39
    Na ose hrací plochy zůstal Darby Llewellyn, jehož pokus Ondřej Kuchař viděl, a tak střelu nad ledem zachytil.
     
    28:49
    Baník už hraje v početní výhodě a hned se hnal do akce. Od modré čáry vystřelil nepřesně Matěj Zadražil. ovšem puk se odrazil před branku, kde se nacházel Martin Osmík. Ten se pokusil o přistrčení kotouč do brankoviště, kde vládne Dominik Pavlát.
     
    29:43
    Zpoza branky putoval kotouč na sou hrací plochy, kde byl osamocený Tomáš Vracovský. Hostující útočník rychle vystřeli, chomutovský brankář byl znovu připraven.
     
    31:04
    Jiří Tupý se snažil o střelu, ale pokus se mu nevydařil. Ovšem puk se od obránce odrazil do brankoviště a hodně vyděsil Ondřeje Kuchaře. Chomutovský útočník se dostal ještě k jednomu zakončení, ale místo odkryté části branky trefil jen boční síť.
     
    31:36
    Po vyhraném vhazování střílel Jan Rudovský, jehož snažení mířilo vedle branky. Na druhou stranu se ze strany hnal zase Josef Stříbrný, ten zase branku přestřelil.
     
    32:26
    Obrovský přehled ve hře prokázal Josef Stříbrný, který přihrál na rozjetého spoluhráče. Petr Přindiš si sjel do kruhu pro vhazování, odkud golfákem zamířil jen do připraveného Pavláta.
     
    32:43
    Viktor Lang neměl moc na výběr, a tak musel poslat černou gumu proti brance. Ovšem střelu švédského beka zastavil soupeř před brankou.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marek Tomica – 2 min., pozdní dohrání).
     
    33:23
    Tomáš Rohan si u branky obhodil soupeře a natlačil se do střelecké pozice. Ovšem chomutovský brankář byl znovu na správném místě a zakročil betonem.
     
    33:44
    Matěj Zadražil se snažil o střelu, která byla zablokovaná. Puk pokračoval před branku, kde byl Martin Osmík, jenž branku Pirátů netrefil.
     
    34:23
    Nepříjemný moment zažívá Tomáš Rohan, jehož trefil u střídačky Martin Rýgl. Jednalo se o čistý zákrok, a tak se vylučovat nebude. Zdá se, že hostující kapitán bude v pořádku, jenže na ledové ploše po něm zůstala krvavá stopa.
     
    35:09
    Petr Přindiš přihrál na vrchol levého kruhu, kde se nacházel Tomáš Vracovský. Jeho rána z jedné zamířila jen nad branku, kterou stráží Dominik Pavlát.
     
    36:58
    Ani jeden celek se nedokáže udržet na puku, a tak se hra přelévá ze strany na stranu. Celou situaci chtěl změnit Jiří Tupý, který střelou po ledě trefil brankářův beton.
     
    37:27
    Chomutovští opět nepřešli modrou čáru, a tak je tu další ofsajd, který je navíc posouzen jako úmyslný.
     
    37:43
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jakub Vrána – 2 min., držení hole).
     
    37:49
    Z pravé strany přihrával před branku Stanislav Vrhel, jehož přihrávku se snažil usměrnit Jan Rudovský. Ondřej Kuchař puk vyrazil před sebe, kde operoval Tomáš Pitule, jenž černou hmotu do branky nedošťoural.
     
    38:24
    Přes celou šířku kluziště našel Jan Rudovský Petra Stloukala, který ještě přihrával na hranici brankoviště, kde byl Tomáš Pitule. Chomutovský útočník v ložence kotouč netrefil.
     
    39:35
    Lukáš Blaha si sjel z modré čáry na hranici kruhu pro vhazování a vystřelil. Jeho snažení viděl hostující brankář velmi dobře a opět zasáhl.
     
    39:50
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Lukáš Blaha, jehož pokus tečoval mezi kruhy Marek Tomica. Ovšem puk pak proletěl jen vedle pravé tyče hostující svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    První deset minut druhé třetiny patřilo Sokolovu, ovšem hra se postupně vyrovnávala a Chomutovští byli v závěru lepším mužstvem. Ovšem Dominik Pavlát a Ondřej Kuchař předvádí povedené výkony, a tak je stav zápasu stále vyrovnaný.

    Střely na branku: 25:17.

    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Do poslední dvacetiminutovky vstupují Severočeši ve velkém stylu a jdou znovu do vedení! Nepovedou střelu z předbrankového prostoru vyslal Tomáš Pitule, který trefil brankářův beton. Ondřej Kuchař musel řešit dorážku JANA RUDOVSKÉ, ale odcestoval mimo branku. Chomutovský asistent kapitána si kotouč našel ještě jednou a poslal jej do odkryté brány. Asistence: Tomáš Pitule.
    40:41 Jan RUDOVSKÝ - 2:1
     
    41:02
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Michálek – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:16
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Američan Darby Llewellyn, který bekhendem trefil prostor, kde se nacházel hostující gólman.
     
    42:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Sklenář – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:57
    Chomutovská rozehrávka uvízla ve středním pásmu, naopak Sokolov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    43:29
    Velkou rychlost nabral Josef Stříbrný, který přebruslil obránce Chomutova. Útočník Baníku se hnal sám na Pavláta, ale bekhendem po ledě si na něm vylámal zuby.
     
    43:54
    Do útočného pásma vletěl Jaromír Kverka, který se hned pokusil o zakončení, ale trefil jen bránícího hráče. Puk mířil za branku, kde byl znovu prvně jmenovaný hráč.
     
    44:24
    Z pravého kruhu zakončoval Jaromír Kverka, jenž vyprášil brankářův beton. Chomutov už je také v plném počtu a může myslet na útok.
     
    45:40
    Nejprve Jakub Štochl zamířil vedle branky a poté vystřelil jen do obětavého soupeře. Chomutovští se snaží přidat další gól, jenž by mohl rozhodnout.
     
    46:34
    Jan Rudovský žabičkou skočil po puku, který přistrčil na Filipa Suchého. Jeho zakončení pak zamířilo těsně nad břevno, to byla další parádní akce Pirátů.
     
    47:06
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Vracovský.
     
    47:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají početní výhodu a odskakují do dvoubrankového vedení! Zakončení Lukáše Blahy vyrazil Ondřej Kuchař před sebe, kde se nacházel DARBY LLEWELLYN. Američan se s dorážkou neunáhlil a udělal krok do strany, až poté poslal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Blaha a Jakub Sklenář.
    47:39 Darby LLEWELLYN - 3:1
     
    48:33
    Po třetí brance Chomutova se hodně přerušuje. Tentokrát hru zastavilo zakázané uvolnění Sokolova, hra se přesune před Kuchařovu branku.
     
    48:55
    Na vrcholu pravého kruhu si poklepáním hole o led řekl o přihrávku Darby Llewellyn. Jeho pokus letěl vedle branky, protože s obranným zákrokem přispěchal soupeř.
     
    50:25
    Elitní formace Chomutova se usadila v útočném pásmu, kde dlouho kombinovala. Následně byla střela zablokována, a tak jedou domácí na střídačku.
     
    51:11
    Před branku Pirátů si sjížděl Jan Tomeček, který okamžitě zakončoval. Jeho snažení ale letělo pouze nad branku, kterou hájí Dominik Pavlát.
     
    52:29
    Třetí dvacetiminutovka už patří domácímu mužstvu. O střely se pokoušeli Darby Llewellyn a Marek Tomica. Ovšem oba trefili jen soupeře před brankou.
     
    52:45
    Martin Osmík přejel po levé straně do útočného pásma, odkud také vyslal propagační pokus. Dominik Pavlát si povyjel z brány a hru zákrokem přerušil.
     
    52:50
    Po vyhraném vhazování nahodil puk před branku Petr Přindiš, o teč se ještě postaral Tomáš Vracovský, jenže Dominik Pavlát stihl lapačkou reagovat.
     
    53:21
    Petr Stloukal přihrával před branku, kam mířili Jan Rudovský a Tomáš Pitule. Ovšem ani jeden z nich černou gumu nezasáhl.
     
    54:40
    Sám před odkrytou brankou se nacházel Kryštof Hrala, který nezakončil. Chomutovský útočník byl faulován, a tak je tu další početní výhoda pro Piráty.
     
    55:46
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Pavel Kuběna – 2 min., hákování).
     
    56:07
    Z levé strany se napřáhl Lukáš Blaha, jenž mířil k bližší tyči. Ondřej Kuchař zasáhl, ale kotouč mu vypadl těsně vedle levé tyče.
     
    56:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto! V přesilové hře se od mantinelu napřáhl Petr Stloukal, který ale nestřílel na branku. Naopak hledal položenou hůl STANISLAVA VRHELA, který usměrnil černou gumu za Kuchařova záda. Šestnáctiletý klenot chomutovského hokeje zaznamenává první gól v Chance lize. Asistence: Petr Stloukal a Martin Rýgl.
    56:45 Stanislav VRHEL - 4:1
     
    58:10
    Chomutovské publikum si žádá "bůra", ovšem v akci byl Sokolov, který se ocitl v ofsajdu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2132 diváků.
     
    59:08
    Chvilku slávy ještě zaznamenává Dominik Pavlát, jenž čelil pokusu z osy hrací plochy. Do šance si totiž najel Jakub Vrána, který na chomutovskou jedničku nevyzrál.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané utkání nováčků v Chance lize začal pohledným gólem zpoza branky Jakub Chrpa, na něhož za pár okamžiků odpověděl Jan Bečvář.
    Za stavu 1:1 se šlo i do závěrečné třetiny, v níž Piráti definitivně rozhodli o své výhře. Nakonec vítěznou branku vstřelil už po 41 vteřinách hry Jan Rudovský. Přesilovku následně využili Darby Llewellyn a Stanislav Vrhel, kteří navýšili na konečných 4:1.
    Celkem nevídaná jsou i statistická čísla vhazování, na kterém zazářil Tomáš Pitule (19/22 – 86 procent).

    Vyloučení: 4:5.
    Využití: 2:0.
    Střely na branku: 38:23 (12:7, 13:10, 13:6).
    Bloky: 9:13.
    Vhazování: 44:21. (20:58:20)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 17. Chrpa (Tejnor), 41. Rudovský (Pitule), 48. Llewellyn (Blaha, J. Sklenář), 57. Vrhel (Stloukal, Rýgl) – 18. Bečvář (Vodička, Švec)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Pařízek – Stloukal, Pitule, Rudovský (A) – Tomica (C), Thompson, Llewellyn – J. Sklenář, Vrhel, Chrpa (A) – Tupý, Suchý, Hrala.
    HC Baník Sokolov: Kuchař (Fečo) – Přindiš (A), Vodička, J. Tomeček, Michálek, A. Rulík, Kadeřávek – Vracovský, T. Rohan (C), Kovařík – Kuběna, M. Zadražil (A), Osmík – Čurda, Kverka, Stříbrný – Švec, Vrána, Bečvář.

    Rozhodca: Zubzanda, Šindel – Votrubec, Ševic

    Diváci: 2132