KHL
Vladivostok – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Soči 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 4:2 (kon.)
S.Moskva – Omsk 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Spartak Moskva
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Avangard Omsk
cz Utorok 10.09.2019, 18:30 • CSKA Arena, Moskva, Rusko • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 013 diváků. (21:11:43)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Tentokrát máme na programu českou fotbalovou reprezentaci bojující v Černé Hoře, i toto utkání přenášíme na Onlajnech, konkrétně vás pak zápasem provází kolega Lukáš Mihal. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek víkendu a budu se těšit u KHL někdy příště napočtenou!
     
    Československá stopa v utkání

    SPARTAK MOSKVARobin Hanzl (útočník, #78) – 0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 23:00

    AVANGARD OMSKza tým nenastupuje žádný Čech ani Slovák
     
    Ani napotřetí za sebou Spartak nevyhrál a musí kousat pilulku, která byla dnes velice hořká. Omsk od začátku potvrzoval roli mírného favorita a byl aktivnějším celkem, jenže góly dlouho v tomto utkání nepřicházely. Vše zlomil až časový údaj 24:52, kdy zaznamenal trefu švýcarský útočník Sven Andrighetto, na kterého o 20 sekund později navázal Jevgenij Gračjov. V tu chvíli byl Spartak totálně na ručník a kdyby Omsk proměnil své nabídnuté gólovky, bylo by to reálně tak 4:0. Jenže to se nestalo a Spartak navázal kontakt se soupeřem v závěru třetiny povedenou střelou Denise Kokareva.

    Avangard se nechal ve třetí třetině zatlačit do obrany, Spartak naopak byl dominantní celek v útočné fázi a dočkal se srovnání osm minut před koncem z hole Jevgenije Kulika. Vyrovnaný zápas tak přešel do prodloužení, které mělo rychlý konec. Po 28 sekundách totiž Taylor Beck po chybě gólmana Chomčenka přisoudil druhý bod Omsku.
     
    Konec zápasu.
    60:28 Taylor BECK - 2:3
     
    60:28
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromná chyba gólmana Chomčenka a pro Spartak se jedná opět o krutý závěr utkání. TAYLOR BECK si přejel jen tak přes celé pásmo a z velice ostrého úhlu vystřelil na Chomčenka. Ten vypadal, že jednoduchý kotouč přikryje do lapačky, jenže ho zřejmě zradil kluzký led a pod jeho lapačkou projel puk až do branky – 2:3! Bez asistence

    Domácí se zřejmě pokusili vyvolat ještě diskuzi ohledně coach challenge kvůli přezkoumání situace útočícího hráče v brankovišti, která mohla nastat ještě před gólem, sudí ale toto odmítají a zápas tímto definitivně končí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tím nám skončila i třetí třetina, ve které se nechal Omsk zatlačit aktivnějším Spartakem a gól byl logickým vyústěním celého průběhu. V 52. minutě prostřelil gólmana hostí od modré Jevgenij Kulik. Jeho gól zařídil průběžný stav 2:2, a také prodloužení, které začne zhruba za dvě minutky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:27
    Anatolij Nikoncev to chtěl vzít na sebe jako správný kapitán a individuální akcí se proháčkoval až před branku, ale nezakončil zblízka proti Bobkovi přesně.
     
    59:07
    Poslední minuta třetí třetiny, ta začíná nepřehlednou situací před Chomčenkem, gólman Spartaku ale vypadá, že kotouč pevně drží ve své výstroji, což je i pravdou.
     
    58:50
    Avangard však s pukem po buly naložil nejhorším způsobem, a to vyhozením na icing.
     
    58:42
    Kotouč na hostující střídačce značí přerušení hry 78 sekund před koncem.
     
    57:55
    Poslední dvě minuty zápasu. Vypadá to skutečně na to, že Spartak si opět vyzkouší prodloužení, podruhé ve třech zápasech.
    56:25 Výborný Chomčenkův zákrok proti Andrighettovi
     
    56:25
    Výborné čtení hry nyní předvedl Chomčenko, který vyjel proti Andrighettovi v brejkové situaci až někam na mezikruží a „skokem pod nohy“ zabránil švýcarskému forvardovi, aby se mohl možná radovat z gólu!
     
    55:56
    Oblouček na útočnou půlku Spartaku zpracoval vracející se Hersley a vrátil okamžitě puk zpět na místo, které Moskvě maximálně vyhovuje.
     
    55:32
    Rylov ve snaze dostat se dále do útočného pásma způsobil ofsajd svého týmu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, čtyři a půl minuty před koncem utkání.
     
    54:44
    Střela Rylova ze střední vzdálenosti nebyla pro Bobkova nic těžkého, neboť mířila až na zadní plexi.
     
    53:47
    Vjačeslav Vojnov přes modrou čáru nahodil do útočného pásma. Chomčenko se sice spíše chystal přerušit hru, ale nakonec z toho bylo rychlé rozehrání za branku.
     
    52:32
    Spartak po vyrovnávacím gólu ihned ožil a natlačil se do útočné fáze. Omsk teď ztratil dobře rozehraný zápas a byl svým způsobem i potrestán za pasivitu, v posledních minutách se totiž nechal zatlačit do obrany.
    52:00 Jevgenij KULIK - 2:2
     
    52:00
    Spartak právě vstřelil branku!
    Omsk přišel o dvougólové vedení, čímž zajistil, že jedeme zase pěkně od nuly! Ilja Talalujev vrátil puk podél prken na modrou pro JEVGENIJE KULIKA, který si povyjel a vystřelil napříč pásmem na Bobkovovu branku. Gólmanovi Avangardu však propdl kotouč lapačkou a došel až do kasy – 2:2! Asistence: Ilja Talalujev
     
    51:00
    Hra se soustřeďuje ve středním pásmu, kde ani jeden tým nemůže pořádně přihrát a dostat se tak na ofenzivní část kluziště.
     
    49:29
    Arkalov vyměnil kotouč za jízdy s Kokarevem a vystřelil, nepříliš tvrdý pokus však zblokoval jeden z hostujících obránců, který pak i následně vyhodil do středního pásma.
     
    49:14
    Nikita Ščerbak zavážel po levém křídle puk před branku, Chomčenko holí vypíchl kotouč a přikryl jej pod sebe. Následuje drobná pauza ve hře.
     
    48:22
    Šumakov si nabruslil do ostrého úhlu a vracel kotouč na osu, kde mu sjížděl Beck, střela kanadského útočníka ale mířila jenom do prvního obránce před ním.
     
    46:59
    Paradoxně největší závar před brankou Avangardu přišel po přesilové hře, Bobkov neviděl puk, narozdíl od svého soupeře, který jej vrátil zpět do hry. V okolí domácího hráče se však nenacházel nikdo, kdo by jej zvládl dorazit do odkryté klece.
     
    46:25
    Přesilové hry nejsou silnou stránkou ani jednoho týmu, co se týče tohoto utkání. Spartak nedokázal využít nabízené dvě minuty převahy a Omsk toto už přečká.
     
    45:57
    Hersley to vzal po buly z první, razance tomu rozhodně nechyběla, přesnost již však trochu ano.
     
    45:50
    Dlouhé Hersleyho nahození na branku Omsku raději Bobkov přikryl, než aby si dělal potenciální problémy.
     
    45:12
    Martinš Karsums dostal křižnou přihrávkou nabito na vrcholek pravého kruhu, z nápřahu ale branku o pár decimetrů minul.
     
    44:40
    Rozhodčí Fraňo ovládá ruský jazyk na vysoké úrovni, o tom není žádný pochyb. Brilantní ruštinou oznámil trest pro Sergeje Šumakova (OMS) za podrážení při obranném souboji.
     
    44:07
    Odražený kotouč si vzal do parády Ščerbak, z pokleku však jenom vyletěla do vzduchu hůl, puk zůstal na místě.
     
    43:17
    Pokka střílel na branku Moskvy za účelem tečování jednoho z dvojice hráčů Omsku ve cloně, nejblíže teči byl Andrighetto, ale koncem hole těsně minul. Díky tomu Spartak vyhodil na icing.
     
    42:36
    Spartak se nedokáže dostat z obranného pásma, Omsk opět ve třetí třetině kontroluje hru a vítězství má v tento moment rozhodně blíže. Ale do konce zápasu je ještě dlouhá doba.
     
    41:34
    Skrytá střela Čudinova od plexi mířila na delší tyč, Chomčenko ale tento pokus viděl a měl mnoho prostoru na reakci.
     
    41:11
    Úvodní nápor Spartaku v pásmu k ničemu nevedl a Omsk mohl otočit hru, tvrdá střela jednoho z obránců od modré skončila v náručí Chomčenka.
     
    40:07
    Začátek třetí třetiny obstaral Omsk závarem před brankou Chomčenka, domácí gólman si však poradil. Následně se hosté vystavili do ofsajdu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:16.
     
    Druhá třetina nabídla o něco lepší styl hry, z čehož pramenily dohromady tři góly. Omsk byl i nadále aktivnějším týmem, což korunoval dvěma góly za 20 sekund. První přišel v čase 24:52, když se nenápadným pokusem prosadil Sven Andrighetto, o 20 sekund později zasadil druhý úder Spartaku Jevgenij Gračjov. Kdyby Avangard proměnil i další dvě šance, možná by nebylo po druhé třetině už moc co řešit. Jenže Moskva se dokázala zvednout a 69 sekund před koncem vsítit kontaktní branku zásluhou Antona Zlobina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:51 Anton ZLOBIN - 1:2
     
    38:51
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak se však 69 sekund před koncem vrací do zápasu z nenápadné akce! DENIS KOKAREV podél mantinelu vyvezl kotouč až na modrou, odkud vystřelil přes clonu na branku. Přes dvojičku hráčů puk však propadl až do branky, prvně to vypadalo na Zlobinovu teč, za autora je však právoplatně označen Kokarev. Bez asistence
     
    38:05
    Karsums vypálil na bližší tyč, Bobkov se k ní přitulil a odmítl slavení gólu. Navíc je Omsk v plném počtu a závěr třetiny může dohrávat v rozložení hráčů 5 na 5.
     
    37:14
    Rylov nahrával podél modré na protějšího beka, střela ale na branku Avangardu nevyšla. Omsk opět vyhazuje a momenty oslabení zvládá úplně excelentně.
     
    36:31
    Patrik Hersley vystřelil důrazně od modré čáry, z úhlu ale zamířil vedle levé tyče. Omsk následně vyhodil kotouč.
     
    36:05
    Poslední čtyři minuty třetiny zahajuje vyloučení, tentokrát na straně Omsku. Nikita Ščerbak (OMS) nabral u mantinelu za brankou Nikišina a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Pro Spartak možná klíčová možnost na návrat.
     
    34:59
    Michail Juňkov po dlouhé době vyslal přímou střelu na branku Omsku, z otočky prověřil Bobkova, který rozhodně nevychladl a betonem vyrazil touš do protějšího rohu.
     
    33:46
    Šumakov zaváhal při rozehrávce kotouče a dal tím šanci Spartaku se usadit v útočném pásmu, čehož domácí využili a snaží se dostat do tlaku. Avangard ale pohyblivou obranou toto zvládá pokrývat.
     
    32:52
    Další nedohoda v rozehrávce Spartaku a z pravého kruhu pálil bez přípravy Pjanov, Chomčenko tentokrát vyrazil betonem.
     
    32:31
    Omsk po dorovnání plného počtu přímo vyhodil kotouč na zakázané uvolnění a hra se vrací zpět před branku Bobkova.
     
    31:59
    V přesilové hře se ale domácím vůbec nedaří. Omsk se brání a pokud by nyní šel hodit ručník na led, trenér Znaroks by tuto variantu asi využil. Cožpak o to, on to udělat může, ale nic příjemného by ho nečekalo.
     
    30:20
    Sergej Širokov (OMS) laboroval na rozhraní faulu kolenem a podrážení. Jeho faul na Nikišina nakonec sudí Fraňo posoudil jako podrážení, Širokov si tak s přikrytou kamerou na trestné odsedí dvě minuty.
    30:03 Semjonov selhal v koncovce megašance
     
    30:03
    Kirill Semjonov využil brutální chyby v domácí obraně a dostal se do gólové šance! Obrana nezvládla přikrýt jednoduché nahození, které propadlo k dvojici útočníků Omsku. Důležitá přihrávka mířila na volného Semjonova, který v rychlosti najel před branku, rozhýbal si Chomčenka, ale ve finální fázi mu sklouzl puk z hole a poslal jej vedle levé tyče!
     
    29:17
    Hanzl vracel zpětnou přihrávkou na Karsumse, ke smůle domácích byl však Karsums ještě na modré, zatímco Hanzl již za modrou. Pískán je logicky ofsajd a pískot se v určitých mezích objevuje i v aréně.
     
    28:03
    Jevgenij Gračjov, střelec druhého gólu se tlačil do další nadějné akce, tentokrát ji však ale nedotáhl do konce, skončil již na úrovni modré čáry. Spartak se snaží otáčet hru a dostat se zpět do zápasu, Omsk následující minuty ale zvládá velice dobře takticky.
     
    27:36
    Spartak je nyní v pořádném šoku. Na jeho branku se valí jeden útok za druhým a tým okolo trenéra Znarokse na toto nedokáže prakticky nijak reagovat. Snad domácím pomůže komerční přestávka na zmátoření.
    25:12 Jevgenij GRAČJOV - 0:2
     
    25:12
    Avangard právě vstřelil branku!
    Podobně jako v posledním zápase proti Minsku, i teď dostává Spartak pořádné kapky! Nikita Ščerbak podél mantinelu pronikl do nebezpečné zóny a takovou polostřelou donutil Chomčenka použít betony při zákroku. Kotouč se však od nich přímo odrazil k JEVGENIJOVI GRAČJOVI, který bekhendovým pokusem vymetl levý vingl – 0:2! Asistence: Nikita Ščerbak, Semjon Košelev.
    24:52 Sven ANDRIGHETTO - 0:1
     
    24:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Prakticky z ničeho se Omsk dostává do vedení! Sergej Širokov ve středním pásmu posunul kotouč na SVENA ANDRIGHETTA, který si najel do útočného pásma a nepříliš viditelnou střelou prostřelil přes lapačku Chomčenka – 0:1! Asistence: Sergej Širokov.
     
    23:58
    Martinš Karsums šel do situace 1 na 1 a stáhnutím puku na osu kluziště vystřelil, navíc se vyhnul i souboji. Jenže jeho střelu srazil do ochranné sítě jeden z obránců Omsku.
     
    23:38
    Anatolij Nikoncev nahrál zpoza branky na volného Karsumse u pravé tyčky, Bobkov v poslední chvíli skočil do přihrávky a přikryl ji lapačkou. Úvod druhé třetiny se tedy rozjíždí ve velkém tempu.
     
    22:56
    Spartak se vrhl ve velkém počtu dopředu a Kokarev nahrál před branku na Zlobina, který se tlačil do zakončení v souboji, avšak branku taktéž přestřelil, jako jeho soupeř.
     
    21:43
    ..nahodil na Chomčenka a tím prakticky vytvořil snad první šanci zápasu! Nahrávka od Pokky z rohu kluziště našla přesně Ščerbaka osamoceného před brankou, hostující útočník ale velice trestuhodně přestřelil branku!
     
    21:18
    Vjačeslav Leščenko se otočil s kotoučem u hostující střídačky a nabral rychlost vpřed. Střídající obránce Omsku ale tuto celou akci zarazil...
     
    20:54
    10 sekund zbývá pro nástup Karsumse na led a dohrávaná přesilovka vůbec Omsku nevyšla.
     
    20:11
    Omsk dohrává ještě přesilovku po vyloučení Karsumse. Spartak ale vyhrál úvodní buly a hraje s pukem všude možně, jenom ne v útočném pásmu. Ale šetří čas, a to je hlavní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:25.
     
    Ani po této třetině se zřejmě sázkařům moc nezmění názor na zápasy KHL. První třetina nám nabídla tradičně vyrovnanou, ale také nezáživnou hru. Herně navrch měl Avangard, Spartak se spoléhal prakticky a pouze jenom na brejkové situace, které si ale dokázali hosté pokrýt. Platonický tlak Omsku na druhé straně ale také k ničemu nevedl a uvidíme, zda se bude skóre měnit na začátku druhé třetiny, kdy má k Omsk k dispozici ještě část přesilové hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Kotouč šel po střetu dvou plejerů do ochranné sítě, za místo vhazování je 18 sekund před koncem určen kruh po levici Chomčenka.
     
    19:21
    Spartak se ale vcelku v pohodě dokáže bránit přesilovce, která završuje první třetinu dnešního zápasu.
     
    19:03
    Martinš Karsums (SPM) je 57 sekund před koncem první třetiny vyloučen za pozdní dohrání Bondareva ve středním pásmu.
     
    18:23
    Sraženou střelu Bondareva pokryl Rylov, který dlouhou přihrávkou našel útočníky na modré čáře. Z nadějné pozice ale nic domácí letka nevytěžila.
     
    17:50
    Anton Zlobin byl v souboji pomalejší, zatímco puk postupně přešel brankovou čáru. Proto je pískán icing Spartaku a Omsk může začít pomalu soustřeďovat své síly na závěrečný nádech.
     
    17:03
    Spartak našel nejjednodušší cestu na osvobození se vyhozením až k hostující brance, což bylo správné, ale jenom o pár sekund později se dostal pod tlak útočné pětky Omsku. Vše nakonec ukončil zákrokem Chomčenko.
     
    16:15
    Maxim Gončarov se už chystal na rychlý výpad vpřed, v poslední chvíli si ale situaci rozmyslel a zpomalil hru. Možná to bylo i dobře, protože přihrávka na Fjodorova otevřela útočné pásmo mnohem více, Fjodorov pak zpoza branky našel Stoljarova, jehož střelu pokryl Bobkov.
     
    15:12
    Nikita Ščerbak nahodil pouze do útočného pásma podél mantinelu, kde si najížděl Košelev, Kutuzov ve sprinterském souboji měl navrch a odstavil hostujícího útočníka od kotouče.
     
    14:36
    Obětavá rybička jednoho z obránců hostí prakticky zachránila Bobkova od dalšího zákroku. Spartak byl díky tomu navíc vyhozen z pásma, při návratu se neudržel Zlobin, který přejel modrou rychleji a pískán je ofsajd.
     
    14:23
    Omsk se dopustil zakázaného uvolnění, Moskva žene hru zpátky před branku Bobkova v co nejrychlejším čase.
     
    13:41
    Protiútok Spartaku „zakončil“ Fjodorov nahozením do útočného pásma, kde ale nikdo z domácích nebyl. Avangard má tedy čas na další založení útoku.
     
    13:16
    Poslední sekundy zbývají Omsku do srovnání počtu hráčů. Taylor Beck vyslal těžkou střelu z pravého kruhu přes clonu, Chomčenko musel na zem a koordinací svých pohybů odstranit kotouč z nebezpečné zóny.
     
    12:49
    Domácí se pak dokázali osvobodit, v poslední době jsou ale zase pod tlakem hostující pětice.
     
    11:45
    Taylor Beck si sjel z pravého kruhu co nejblíže k brance, ke střele se ale přes blok nedokázal dostat. Přesto Avangard pokračoval v útočném tažení a všechno zakončil tvrdou střelou proti brance Vojnov, Chomčenko vyrazil betonem.
     
    11:32
    Jen co se Spartak zbavil přesilové hry, další jde tentokrát proti němu. Arťom Fjodorov (SPM) si připisuje dvě trestné minuty na své konto za nedovolené bránění.
     
    10:39
    Stoljarov nahrál za branku na Hanzla, který rozjel další přesilovkou mašinerii domácích. Ani ta neměla úspěch a Chomčenko se opět zapojuje do hry vracením puku do útoku.
     
    10:17
    Minuta přesilovky pro Spartak je pryč a Omsk až teď poprvé vyhazuje přes všechny čáry.
     
    09:35
    Hned po buly Hanzl sklepl před branku na Karsumse, který v tísni poslal kotouč na branku, Bobkov byl v pozoru a šouravý kotouč po ledě přikryl do lapačky.
     
    09:17
    Sergej Šumakov (OMS) si pomohl nějakým háčkem a dostává dvě minuty za hákování. Pro Spartak první přesilovka dnešního zápasu.
     
    08:52
    Tři hráči z každé strany bojovali v rohu o puk. Rozhodčí tam však viděl nějaký faul a bude se vylučovat, pravděpodobně na hostující straně.
     
    07:58
    Nahození hostí do útočného pásma sebral Alexej Potapov, tedy hostující obránce a podél prken přenášel hokejové těžiště hry na druhou stranu. Vracející se Kutuzov však tento puk sebral a obrátil hru.
     
    07:15
    Spartak po vyhraném vhazování počkal za vlastní brankou, aby mohl dostřídat. Následně to domácí vzali přímo středem do útočného pásma, po střele z poměrně velké vzdálenosti byl puk sražen do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    06:25
    Moskva hraje již nějakou dobu v plném počtu a první oslabení utkání přečkala poměrně v klidu. Po ubránění nerovného počtu navíc nabrala síly a vrhla se do útoku, finální střela Cyplakova z mezikruží ale přesnost postrádala.
     
    05:47
    Vhazování v útočném pásmu Omsku se muselo dvakrát opakovat, jako vítěz z něj vyšli hosté, kteří se ale nedokáží protlačit do zakončení v přesilové hře.
     
    05:35
    Jegor Martynov se napřáhl na levém kruhu a střílel do protipohybu Chomčenka, kromě brankáře však také minul i branku.
     
    04:54
    Omsk nepustil soupeře z pásma, napravo se nabízel volný Beck, touš mu ve finální fázi ale přeskočil hokejku. Hosté pak chvilku pokračovali v pásmu, domácí se nakonec zmocnili puku a vyhazují.
     
    04:10
    Ilja Arkalov (SPM) dneska nastupuje jako člen útoku, své následující minuty ale stráví na trestné. Důvodem je přidržení Šumakova na pravém kruhu po prohraném souboji.
     
    03:50
    Souboje o kotouč v neutrální zóně u střídaček vyzněly lépe pro Avangard, který si dokonce vybojoval přesilovou hru. Momentálně však hraje v signalizované výhodě.
     
    03:03
    Stas postrčil kotouč pro Šumakova na útočnou modrou, hostující #69 však nedokázala přesně zpracovat a nabruslit si do lepší střelecké pozice.
     
    02:08
    Denis Kokarev bojoval v rohu kluziště proti dvěma obráncům Omsku, kteří ho povalili na zem. Nicméně nebylo rozhodnuto o vyloučení, ač by si fanoušci přálí zřejmý opak.
     
    01:38
    Beck se na levém kruhu pokusil otočit okolo svého obránce, ten mu ale tělem nedovolil tuto akci a o puk jej připravil.
     
    01:14
    Jegor Martynov si nabruslil středem do útočného pásma a vypálil od modré, Chomčenko vystavil puku stopku v podobě lapačky.
     
    00:41
    Spartak si vytvořil v útočném pásmu mírnější nápor, Bobkov byl ale pozorný a veškeré náznaky střel a pokusů dokázal pokrýt. Ten poslední z levého kruhu vyžadoval náročnější zákrok, a proto byla přerušena hra.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhrál Omsk, který je mírným favoritem dnešního utkání. Ihned se vrhnul do útočného pásma, Spartak ale dokázal hru otočit a vybojovat si buly před Bobkovem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ruská hymna zní moskevskou arénou, během chvíle začínáme.
     
    -42:00
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Chomčenko (Bespalov) – Hersley, Rylov (A), Nikišin, D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Kutuzov, Trišin – Nikoncev (C), Karsums, R. Hanzl – Arkalov, Cyplakov, Talalujev – Leščenko, Juňkov, Fjodorov – Kokarev, Stoljarov (A), Zlobin.

    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Vojnov, Pivcakin, Martynov, Čudinov – Širokov (C), Andrighetto, K. Semjonov – Pjanov, Beck (A), Šumakov – Stas, Dědunov, A. Potapov (A) – Ščerbak, Košelev, Jaremčuk – Gračjov.

    Rozhodčí: Soin (RUS), Fraňo (CZE) – Kučava, Novikov (oba RUS).
     
    Československá stopa v utkání

    SPARTAK MOSKVARobin Hanzl (útočník, #78)

    AVANGARD OMSKza tým nenastupuje žádný Čech ani Slovák
     
    SPARTAK MOSKVA
    Bobrovova divize: 3. místo, 4 zápasy, 4 body, skóre 12:12, bilance 1-0-2-1

    Loňský osmifinalista KHL nemůže hovořit o tak kvalitním startu soutěže jako jeho úterní sok. V Lotyšsku proti Rize tahal během úvodního zápasu za kratší konec pomyslného provazu, nakonec dokázal zápas dotáhnout až do prodloužení, ve kterém selhal a připsal si bod za prohru 1:2. Plná satisfakce však přišla na ledě nepříjemné Jaroslavle, kde zásluhou čtyřgólové druhé třetiny otočil na průběžných 4:1, nakonec vyhrál 5:2.

    Od té doby na výhru však červenobílí stále čekají. V třaskavém souboji s moskevským Dynamem se cítil Spartak po zápase jako poškozený. Důvodem bylo vyloučení hostujícího beka Gončarova 29 sekund před koncem za stavu 2:2 kvůli údajnému nedovolenému bránění. Faulovaný Vadim Šipačov s sebou totiž po drobném kontaktu hodil na led a to přesvědčilo sudí, aby vylučovali. V prodloužení současně s nástupem vyloučeného Gončarova rozhodl Hietanen a přisoudil Dynamu druhý bod. Náladu si Spartak nespravil ani proti Minsku v domácím utkání. Bláznivé utkání, ve kterém domácí otočili z 0:2 na 4:2 ve druhé třetině, nezvládli dotáhnout až do vítězného závěru a v 57. minutě zápasu kapitulovali na konečných 4:5 pro Minsk.
     
    AVANGARD OMSK
    Černyševova divize: 1. místo, 4 zápasy, 6 bodů, skóre 11:9, bilance 3-0-0-1

    Loňská fantastická cesta ve vyhnanství skončila Avangardu až ve finále, nad jeho síly bylo armádní CSKA. Tým okolo Boba Hartleyho, zkušeného stratéga, nicméně chce podobný úspěch zopakovat i letos a do sezony vykročil tou správnou bruslí. V prvním zápase, které bylo bráno jako repríza finále (i s totožným obsazením rozhodčích), ale Omsk dokonale vykradl doupě CSKA. Hodně mu pomohl i Lars Johansson, který pustil gól z půlky kluziště, i díky tomu bral Avangard poměrně překvapivou výhru. Na tento zisk navázal i v Helsinkách a trápící se Jokerit přehrál 3:2.

    Pořádná facka však přišla v prvním domácím zápase proti Čerepovci. Pod dohledem Jana Hribika mohli diváci v Balašiše sledovat doslova destrukci jejich nových miláčků, Severstal totiž během druhé části otočil z 1:0 na 1:3 a došel si nakonec pro suverénní výhru 5:1. Odplata přišla v dalším regionálnějším souboji, Nižnij Novgorod si na 400kilometrovou cestu domů odvezl prohru 2:4, ač v polovině zápasu ještě vedl 2:1. Omsk se tak může vyhřívat na čele Černyševovy divize a v případě výhry nad Spartakem se může ještě více osamostatnit.

    Jako správné se ukázalo udržení dvou kanadských hráčů, Taylora Becka a Codyho Fransona. Tito dva hráči totiž vedou tabulku týmového kanadského bodování, Beck má bilanci 1+4, Franson se stará o přísun gólů, neboť má na svém kontě čtyři trefy. Zezadu jim přizvukuje Sergej Širokov s bilancí 1+3.
     
    Dobré odpoledne příznivcům KHL! Program (nejenom) ruské hokejové ligy pokračuje v rychlém tempu dále a již v úterních 18:30 se můžeme těšit na další dávku východoevropského hokeje. Když si zadáte do jakýchkoliv map obě města, ze kterých soupeři pochází, vzdálenost bude téměř tři tisíce kilometrů! Ale teď je všechno jinak. Avangard Omsk, loňská kometa a překvapení KHL, hraje již druhou sezonu kvůli rekonstrukci svého stánku na moskevské periferii v Balašiše. Proto to má na led Spartaku Moskva pouhých 27 kilometrů po silnici. Právě tito soupeři se utkají proti sobě, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 39. Kokarev, 52. Kulik (Talalujev) – 25. Andrighetto (Širokov), 26. Gračov (Ščerbak, Košelev), 61. Beck


    Spartak Moskva: Chomčenko (Bespalov) – Hersley, Rylov (A), Nikišin, D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Kutuzov, Trišin – Nikoncev (C), Karsums, R. Hanzl – Arkalov, Cyplakov, Talalujev – Leščenko, Juňkov, Fjodorov – Kokarev, Stoľarov (A), Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Vojnov, Pivcakin, Martynov, Čudinov – Širokov (C), Andrighetto, Semionov – Pjanov, Beck (A), Šumakov – Stas, Dedunov, A. Potapov (A) – Ščerbak, Košelev, Jaremčuk – Gračov.

    Rozhodca: Soin (RUS), Fraňo (CZE) – Kučava, Novikov (oba RUS)

    Diváci: 7 013