KHL
Vladivostok – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Soči 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novosibirsk 4:2 (kon.)
S.Moskva – Omsk 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Spartak Moskva
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)
Avangard Omsk
cz Utorok 10.09.2019, 18:30 • CSKA Arena, Moskva, Rusko • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 013 diváků. (21:11:43)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Tentokrát máme na programu českou fotbalovou reprezentaci bojující v Černé Hoře, i toto utkání přenášíme na Onlajnech, konkrétně vás pak zápasem provází kolega Lukáš Mihal. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek víkendu a budu se těšit u KHL někdy příště napočtenou!
     
    Československá stopa v utkání

    SPARTAK MOSKVARobin Hanzl (útočník, #78) – 0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 23:00

    AVANGARD OMSKza tým nenastupuje žádný Čech ani Slovák
     
    Ani napotřetí za sebou Spartak nevyhrál a musí kousat pilulku, která byla dnes velice hořká. Omsk od začátku potvrzoval roli mírného favorita a byl aktivnějším celkem, jenže góly dlouho v tomto utkání nepřicházely. Vše zlomil až časový údaj 24:52, kdy zaznamenal trefu švýcarský útočník Sven Andrighetto, na kterého o 20 sekund později navázal Jevgenij Gračjov. V tu chvíli byl Spartak totálně na ručník a kdyby Omsk proměnil své nabídnuté gólovky, bylo by to reálně tak 4:0. Jenže to se nestalo a Spartak navázal kontakt se soupeřem v závěru třetiny povedenou střelou Denise Kokareva.

    Avangard se nechal ve třetí třetině zatlačit do obrany, Spartak naopak byl dominantní celek v útočné fázi a dočkal se srovnání osm minut před koncem z hole Jevgenije Kulika. Vyrovnaný zápas tak přešel do prodloužení, které mělo rychlý konec. Po 28 sekundách totiž Taylor Beck po chybě gólmana Chomčenka přisoudil druhý bod Omsku.
     
    Konec zápasu.
    60:28 Taylor BECK - 2:3
     
    60:28
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromná chyba gólmana Chomčenka a pro Spartak se jedná opět o krutý závěr utkání. TAYLOR BECK si přejel jen tak přes celé pásmo a z velice ostrého úhlu vystřelil na Chomčenka. Ten vypadal, že jednoduchý kotouč přikryje do lapačky, jenže ho zřejmě zradil kluzký led a pod jeho lapačkou projel puk až do branky – 2:3! Bez asistence

    Domácí se zřejmě pokusili vyvolat ještě diskuzi ohledně coach challenge kvůli přezkoumání situace útočícího hráče v brankovišti, která mohla nastat ještě před gólem, sudí ale toto odmítají a zápas tímto definitivně končí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tím nám skončila i třetí třetina, ve které se nechal Omsk zatlačit aktivnějším Spartakem a gól byl logickým vyústěním celého průběhu. V 52. minutě prostřelil gólmana hostí od modré Jevgenij Kulik. Jeho gól zařídil průběžný stav 2:2, a také prodloužení, které začne zhruba za dvě minutky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:27
    Anatolij Nikoncev to chtěl vzít na sebe jako správný kapitán a individuální akcí se proháčkoval až před branku, ale nezakončil zblízka proti Bobkovi přesně.
     
    59:07
    Poslední minuta třetí třetiny, ta začíná nepřehlednou situací před Chomčenkem, gólman Spartaku ale vypadá, že kotouč pevně drží ve své výstroji, což je i pravdou.
     
    58:50
    Avangard však s pukem po buly naložil nejhorším způsobem, a to vyhozením na icing.
     
    58:42
    Kotouč na hostující střídačce značí přerušení hry 78 sekund před koncem.
     
    57:55
    Poslední dvě minuty zápasu. Vypadá to skutečně na to, že Spartak si opět vyzkouší prodloužení, podruhé ve třech zápasech.
    56:25 Výborný Chomčenkův zákrok proti Andrighettovi
     
    56:25
    Výborné čtení hry nyní předvedl Chomčenko, který vyjel proti Andrighettovi v brejkové situaci až někam na mezikruží a „skokem pod nohy“ zabránil švýcarskému forvardovi, aby se mohl možná radovat z gólu!
     
    55:56
    Oblouček na útočnou půlku Spartaku zpracoval vracející se Hersley a vrátil okamžitě puk zpět na místo, které Moskvě maximálně vyhovuje.
     
    55:32
    Rylov ve snaze dostat se dále do útočného pásma způsobil ofsajd svého týmu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, čtyři a půl minuty před koncem utkání.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 39. Kokarev, 52. Kulik (Talalujev) – 25. Andrighetto (Širokov), 26. Gračov (Ščerbak, Košelev), 61. Beck


    Spartak Moskva: Chomčenko (Bespalov) – Hersley, Rylov (A), Nikišin, D. Višněvskij, Kulik, Gončarov, Kutuzov, Trišin – Nikoncev (C), Karsums, R. Hanzl – Arkalov, Cyplakov, Talalujev – Leščenko, Juňkov, Fjodorov – Kokarev, Stoľarov (A), Zlobin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Sudnicin) – Bondarev, Pokka, Vojnov, Pivcakin, Martynov, Čudinov – Širokov (C), Andrighetto, Semionov – Pjanov, Beck (A), Šumakov – Stas, Dedunov, A. Potapov (A) – Ščerbak, Košelev, Jaremčuk – Gračov.

    Rozhodca: Soin (RUS), Fraňo (CZE) – Kučava, Novikov (oba RUS)

    Diváci: 7 013